Tyskland!

Nu har vi ju vart hemma ett par dagar så imorgon bär det av till Tyskland för lite investeringar inför framtiden. Blir ju mycket partaj nu så spriten lär ju gå åt hehe... Några Cuba caramel (godast just nu!), nån Vodka tror jag, ett flak cider m.m....  Vi åker Trelleborg-Sassnitzfärjan utan bil så får de hur mkt vi pallar bära.

Ikväll ska vi käka kinamat o bowla. Zandra ska träffa en ny kille *wohoo* så vi följer med som moraliskt stöd haha... Kent får "bjuda" med gemensamma kortet så tvingas hennes kille också bjuda... smart!
Sover hos Zandra sen, så får vi närmre till båten imorgon :)

Och på onsdag ska jag bjuda på middag. Nu har jag bestämt menyn. Gott ska det bli!
Tjingeling


Liseberg!

I fredags gav vi oss så iväg till Anna för en kommande heldag på Liseberg. Kom, efter ganska mycket felkörning, fram till Anna vid 21-tiden nånting och sen låg vi o snacka o flumma halva natten.
På lördagen blev det Liseberg! Weee
Kom dit vid 12 och så inledde vi med Lisebergsbanan, hääärlig, och så vidare. Var fullkomligt livrädd inför Uppswinget (den nya) men den va bara skön, rätt lugn faktiskt. Balder var jättekul o kanonen med... ja, allt var bäst, typ. Tyvärr lite långa köer, men så e de... Vi lyckades iaf slippa undan regnskurarna (satt o åt eller stod i kö under tak när de kom).
Åkte, trötta som tusan, hem igen från Göteborg vid 22-tiden igår kväll och kl 1 när vi va hemma hade alla sovit i bilen utom Kent, som körde hehe... möttes av en festande Peter :D som skulle hem o lägga sig dock. Som vi.

Idag har min mammas faster fyllt år så har varit på lite kalas, sen har vi ätit god middag; lövbiff, klyftpotatis, sallad och Jensens Favoritsås samt päroncider till det.

Jag ska bjuda Kent på överraskningsmiddag denna veckan med. Man ska själv planera menyn, väljer själv hur många rätter det ska bli m.m. men ska lyckas hålla allting hemligt. Sen nästa vecka är det hans tur att bjuda mig. Så bra recept emottages tacksamt! Hihi

Jaja... nu är det bara 3 veckor tills vi flyttar. Det ska bli såå skoj! Längtar faktiskt. Fast kommer sakna alla här förstås.

Ikväll är det Beck på TV :)
O nu ska jag se Kvarteret Skatan!
Tjingeling

Liseberg!

Idag bär det av till Göteborg för att imorgon åkas karuseller på Liseberg :)
Jag, Kent, Jens o Sofia ska packa ihop oss i en bil när Jens slutat jobba, sen sover vi hos Anna i Göteborg ikväll och sen blir det heldag på tivolit. I loooove!

Btw verkar de va mkt fest på gång nu.
Nästa vecka två utflyttningsfester (fredag, lördag), två veckor senare har jag min utflyttningsfest och 1,5 vecka senare är det Kick-offvecka för blivande studenter i Växjö = en jäkla massa fest!

Så jag kanske behöver den där rundan till Tyskland som vi funderar på ändå... :)

Malmöfestivalyra!

Nu är det ju snart (eeeh om typ 3 veckor men ändå...) Malmöfestival igen, programmet är nu helt klart och det verkar blir en riktigt bra festival de dagarna jag är hemma!

Första fredagen, den 17:e augusti, spelar Perikles på Dansbanan *weee* De är dock de enda bra på hela kvällen typ... men jag ska ju ha utflyttningsfest med så kommer väl inte ut alltför tidigt ändå. Sen på lördagen spelar Måns på stora scenen kl 19 och därefter Sahara Hotnights.
Sen sista fredagen - ännu en gång - står THE ARK på stora scenen kl 23 efter fyrverkerierna! En riktig gammal klassiker blir det med när Melody Club spelar före dem.... (va för ett antal år sen med...). Joddla med Siv inleder den kvällen men dem pallar jag nog inte med... haha....

Annars de dagarna däremellan blir det att flytta, inreda nya lägenheten i Växjö och städa ur den gamla här i Malmö.... sen blri jag snart smålänning.

Jaja, nu ska jag hjälpa till med maten och sen blir det IKEA!

Två veckor

Nu har jag haft två veckors "riktig" semester runtom i detta vackra land. hehe.... Sammanlagt har vi åkt drygt 170 mil, plus lite till för små utfärder.

Vi började i Halmstad för 2 veckor sedan där jag, Kent, Jens, Peter o Sofia festade, solade (?) och badade (?????) loss. Okej, vädret var kanske inte det bästa men kul hade vi i alla fall. Min söta pojkvän lyckades till o med partytricka lite första kvällen :P Sen andra kvällen blev det fullt ös på Mårtenssons där vi dansade som galningar!
                              
Det blev lite packning....         Mysigt på stranden!             Konstverk

      
Partaj på lördagkvällen!                                  Det är vackert i Sandhamn!

På söndagen sa vi hejdå till våra vänner och begav oss upp till Mörlunda (typ Hultsfred) och Kents föräldrar. Där blev det sooool och bad :) Passade på att vara lite småkulturella också och besökta Katthult, där man åkte igenom både Mariannelund och Lönneberga, och Bullerbyn. Varmt var det, men fläktar rätt bra på motorcykeln. När vi kom hem blev det lite god mat och sen bad! På vägen hem tog vi en liten (hmmm..... sisådär 2,5 mil) omväg och besökte ett utkikstorn där man kunde se ända till Öland, men mest såg en jäkla massa skog! Haha! Vi har också passat på att äta småländsk mat, dvs Kroppkakor - riktigt gott - och ragger - raggmunkar I guess. Sen mängder av kakor med... Kents mamma bakar goda kakor!
                      
Kent i snickarboa :)       I detta huset bodde Emil!      Han bodde fint!

Bullerbyn
               
Norrgården             Mellangården          Sörgården
       
Här hoppade vi! (från första nivån...) Vi njuter av solen!

Efter det blev det Stockholm! Först en halvdag på Kolmården, där var jättefint! Tog massa foton men tyvärr dog kameran innan vi kom till tigrarna :( Plus att Kent missade delfinerna på alla bilderna från delfinariet... :P I Stockholm blev det pasta på en mysig italiensk restaurang i Gamla stan på kvällen. Gick sen en lång promenad tillbaka till vårt fina 4-stjärniga hotell :) Sov såå gott i de mjuka sängarna och på morgonen var det stooor frukostbuffé :) Torsdagen tillbringades mestadels på Gröna Lund *weee* Vi åkte allt (utom Fritt Fall - var så lång kö.... plus att den e läskig haha...) massa gånger. Favoriterna var nog Kvasten (den nya bergodalbanan), gungorna, Vikingen och Popexpressen. Och inte minst Lustiga Huset! Haha så kul det var! Gröna Lund var vi på tills det stängde vid elva på kvällen, sen hem o bums i säng. Fredagen var det Cosmonova som gällde. Såg "Deep Sea", men den var inte så bra som vi förväntat oss. Men klart häftigt ändå! Sen skulle vi gå tillbaka för att spara pengar på tunnelbanebiljetter haha. Den promenaden tog oss 1,5 timme.... i stekande sol! Well well, vi såg delar av Stockholm som nog inte så många andra har sett. Gick i skogen och längs med vattnet. Vackert!
              
Björnen (som vi nog var de enda som lyckades se...) och lite andra fina djur!

  
Mysigt i delfinariet!

Sen bar det av till Mörlunda igen och på lördagen cyklade vi ut i skogen till deras gamla hus där, va mysigt att cykla i skogen. Va sisådär 1,3 mil enkel väg så fick lite motion med. På kvällen stod kräftfiske på schemat så jag, Kent, Dodde (Kents bror) , Katarina (hans sambo), Evelina och Edvin (deras barn) körde låååångt ut i skogen till en sjö där deras båt låg. Vi la i burarna och sen blev det lite bad, fiske, vi grillade jättegott och spelade massa kort. Vid elvatiden började vi vittja burarna och sammanlagt blev det 22 kräftor. Det var kolsvart i skogen och de hade berättat för mig tidigare att där fanns vildsvin. När man dessutom sett ett antal Beck och Wallanderfilmer på sista tiden är dte inte konstigt att man är så rädd att man nästan börjar gråta på vägen hem.... Omg vi körde säkert flera mil i den där läskiga skogen!

Vi åt dem på söndagkvällen! Gottgott!

Jaja, sen var det söndag och då åkte vi till stugan i Timmernabben. Inte världens bästa väder dock, men på kvällen gick vi bingopromenad och jag vann en keramikvas! På kvällen såg vi Beck och sen började det regna och blåsa och jag var livrädd när vi skulle sova men somnade ändå :) På måndagen var vi i Mönsterås och handlade lite, bland annat Salubrin mot alla satans myggbett som jag fått i Småland *grrrr* och så handlade vi i fiskaffären. Blev jättegod lax och sås till lunch! På kvällen kom Daniel o Maja på middag. Åt supergott grillat kött, lök, vitlöksbröd (baguette), sallad och Jensens Favoritsås! (Hittade den på Ica... niiiice). Drack gott vin ur Kents bag-in-box till... haha.... På kvällen blev det en Wallanderfilm och sen sova.
           
Fin sommarstuga och fin kille! 
    
Vardagsrummet         Mysrum                      Sovrummet där vi sov

              
   Här låg båten! Vackert!     Herr kapten!                 Glad passagerare

Igår spelade vi kubb och kastade pil halva dagen. Kent vann typ allt. Vi skulle ut på öppna havet i motorbåten men kom inte så långt förrän båten inte gick nåt mer o vi fick ro tillbaka. Jag kan verkligen inte ro.... Sen sprang vi en runda och en liten runda till haha och på kvällen blev det pizza från Nabbens pizzeria (gott med Calzone, japp) och Allsång såklart. Vi spelade schack, med många skratt och lärde oss backgammon!

Jag äter pizzasallad!

Idag har vi gått en lång runda, kastat pil (idag var jag grym!!) och åkt tillbaka till Malmö. Så nu bir vi hemma i knappt två dagar för på fredag bär det av till Göteborg och partaj, bland annat Liseberg!
    
Regnet öste ner när vi lämnade Timmernabben...


Nu - dags för mat!!

Halmstad - Småland - Stockholm - Öland here we come!

Sådärja, äntligen fredag och dags för äventyr! Hehe
Ikväll går färden till Halmstad för en lika underbar härlig festhelg som förra året (förhoppningsvis)! Vi verkar inte ha samma tur med vädret men vafan.. man kan ju inte ha tur jämt. Väckorna är väl packade, spriten är redo och vi är taggade till tusen.
Efter Halmstad bär det av till Småland och Kents föräldrar. Ska vara där ett par dagar och sen åker vi upp till Stockholm och så blir det Gröna Lund, Skansen, Kolmården och shopping! Ska bo på fiiint hotell med :)
Sen back to Småland, tar en sväng till sommarstugan i Timmernabben och sen lite partaj på Öland med på söndagen! Är väl tillbaka om sisådär 2 veckor (har en tid hos tandläkaren då suck....).
Ha ett par härliga veckor nu och festa hårt!!


Inget tivoli

Vi skulle ju åkt till Tivoli idag men så dåligt väder. Suck. Vet ju inte om det regnar där förstås, men risken är ju stor när det gör det här. Så vi tvättar istället. Massa tvätt idag!

Sen ska vi ut på stan en liten runda, jag ska in o klaga på min mobil som inte funkar som den ska och sen ska vi kanske på bio. Se Zodiac, tyckte den lät bra. Men den va väldigt lång... och så börjar den 17.40 - helt fel när man ska äta då, får äta antingen vid fem eller typ vid nio. Knäppt.

Jaja... annars händer det inte så mycket. Idag har jag gjort inpackning i håret *duktigt*, rakat benen, plockat ögonbrynen, tagit bort gammalt nagellack, fixat naglarna och målat dem. Känner mig helt fin nu :P Haha

Ha en bra dag!

Ribban

Okej det var svinkallt i vattnet på Ribban idag... brrr... Fast vid stegen närmast stranden var det rätt så varmt ändå. Tyckte Kevin i alla fall.. hehe.. jag tyckte mest om mjukglassen med saltlakritsströssel :D Och så byggde vi ett fint sandslott, med en väldigt djup fängelsehåla.

Utöver det var vi på Ilva men där fanns typ nada.

Och ikväll har vi grillat o sen sett på Allsång på skansen som inte var så bra heller. Så nu får vi väl typ göra nåt roligare *mohahaha* lutar åt Yatzy eller nåt... som ett par som vart ihop i en halv evighet. Haha!

Men jag tycker väldigt, väldigt mycket om honom i alla fall! Världens sötaste kille!

Mer shopping...

Blev en liten shoppingrunda igår igen. Lollo skulle hälsa på och kom så småningom (2 timmar försenad... suck... tur jag har Olivia och hennes affär!).
Lyckades avstå från att köpa världens sötaste behå i hennes affär denna gången, har blivit lite många inköp där den sista tiden.... men på Stadium hittade jag ett par vita Adidasskor som jag baravar tvungen att ha! Så snygga! Visade sig att jag inte hade täckning på kortet men mamma satte snabbt över lite pengar så vips har jag ett par nya skor :)

Idag verkar det bli lite fint väder i alla fall, så vi ska cykla ut till
Ilva och kolla på möbler en stund.
Kanske till o med kan bli lite solande om man har tur!

Nu ska vi käka pytt i panna (sista som e kvar av skolans mat haha).

Snart är det dags för Halmstad! *weee*
Och sen blir det kanske Öland, sen Stockholm, sen sommarstugan. Sååå nice!
Tjingeling

Skånsk mat i Smyge!

I helgen har det varit "Skånsk mat i Smyge", ett arrangemang som LRF anordnar och som varje år lockar många besökare till Sverige sydligaste udde, Smygehuk. Här säljs bröd, kött, marmelader, grönsaker, rapsolja, fuktighetskräm, kakor, ostar m.m. och framförallt äggakaka. I år har jag också sålt lite av mina egna smycken, fick ihop nästan 600 kronor så snart är jag väl ikapp vad jag lagt ut :) hehe Annars har fuktighetskrämen varit min grej, som varje år. Den är gjord på rapsolja, doftar underbart och håller fuktigheten kvar i huden länge. Kanon, med andra ord! Vi sålde slut redan till lunch idag.. oops... sen blev det rapsolja för hela slanten istället.

Så har min helg varit då. Va där på grillfest i fredags, helgrillad gris *mumsmums*, och sen jobbat hela helgen. Imorgon ska vi dit för då är det personalfest med så då får vi köpa lite billigare av det som är kvar. Nice!

Nu ska vi snart ut o gå en runda. Försöka fortsätta vara nyttig nu efter helgen :P

O snart är det dags för Halmstad.....

Btw, grattis Jens som fyller 25 år idag! Hurra!! Hurra!! Hurra!!

Shopping!

Idag blev det en dag på stan :) Eller ja, har varit duktig och bakat bröd - riktigt gott blev det faktiskt - tvättat och gått promenad med idag. Plus sett allsången som va riktigt bra idag, denna tisdagen skulle man vart i Stockholm och inte en onsdag om två veckor :P På fiiint hotell! Hotellet är bokat, jepp.

Jaja tillbaka till shoppingen. Jag hade planerat in ett besök på Femilet eftersom jag hörde att de hade 50% rea och en behå har man ju alltid användning av så... det slutade med en gul behå med matchande trosor, första gången jag köper matchande typ haha... och ett par trosor till och bikinitrosan till bikinibehån jag köpte för några veckor sen. Alltihop för knappt 400 kr (skulle egentligen kostat typ 800 kr så...) Sen hade jag handlat färdigt sa jag, men det blev ändå ett par vita byxor på H&M, såna sköna, lediga nu på sommaren och ett rosa linne med dödskallar som jag kollat på förut (tror det är samma som du köpte, Gisela). Det landade på 188,50 sammanlagt och skulle egentligen ha kostat 367,50 så tjänade nästan 200 där. Så grymt, jag som aldrig brukar handla på rea annars!

Nu har jag iaf lite nya kläder att njuta av!

O just de.. storstädning hade jag ju som rubrik på förra inlägget men glömde skriva att jag höll på o städa. Blev inte klar iaf, hittade massa gamla kul dagböcker och annan skit och sen idag blev det inte av men imorgon så! Kanske... om jag inte börjar fixa vid mitt fina collage med mig o Kent på. Fast då måste jag köpa lim först. Äsch, vi får se vad som händer. Sen ska jag ju träffa Zandra med!

O vi köpte sambopärm idag :D Haha! För å hålla koll på alla viktiga sambogrejer, typ vem som köper vad och hyreskontrakt m.m.... Så kul det ska bli! Går o kollar i inredningsaffärer o grejer, igår på Nilssons i Svedala fanns flera fina soffor till okej pris som vi vill ha. Tur vi har samma smak iaf :)

Storstädning

Har haft en härlig helg. Blev partaj på Cuba Café och så småningom Debaser i lördags. Har fortfarande on ti armen och rumpan från min vurpa :P Haha... inte ofta vakterna kommer in o stoppar en heller bara för att man jagar varandra lite!

Igår var lugn dag. Jag va bakis, så perfekt dag för IKEA. Hittade massa saker vi vill ha och köpte sängstomme tills vi flyttar. Blev en mycket billigare än vad vi tänkt från början, så perfekt. Och sen är vi båda lika förälskade i Ektorp-sofforna så blir nog en sån sen med. Vet dock inte om det blir en hörnsoffa (den känns så stooor) eller en 3-sits. Eller en helt annan kanske! Ska ut till Nilssons i Svedala i eftermiddag och kolla, de har möbelrea.

Idag har vi sprungit med men fan va kass min kondition e nu. I lördags sprang jag 2,5 km men fick stanna efter backen och idag sprang jag 3,5 km men fick stanna där igen. Suck. Jaja... Jag är iaf duktig o gör mina armhävningar o sit-ups varje dag! Haha

Nu ska vi käka färskpotatis och lax. Mums!