Bröllop!

Vi var på ett överraskningsbröllop igår, där Kents bror och hans sambo gifte sig! Jättefint, romantiskt och mysigt var det. Så vackert i kyrkan, med en tjej som sjöng helt underbart (och dessutom en av mina favoritlåtar - Av längtan till dig).

Hela släkten var bjudna på kalas, utan egentlig anledning, och vi anade väl så smått att det kunde vara bröllop som nalkades men kunde inte veta säkert. Vissa hade dock inte den blekaste aning, däribland brudens föräldrar som verkligen blev tagna på sängen! Kul var det i alla fall, det blev god mat, massa tårta och många glas vin för de flesta (jag föredrog dock den goda cidern...) hela natten lång. Mitt första bröllop någonsin, så nu vet jag i alla fall att mitt eget inte blir det första jag går på :)

Så mysigt det blev sen när vi kom hem igår. Drömde oss in i framtiden tillsammans. Jag är så underbart lycklig så det finns inte, jag har verkligen världens bästa och finaste pojkvän!

Snabb tiramisù...

Idag finns det ett gott och superenkelt recept på min receptblogg :) Är nog bland de lättaste desserter man kan göra, och riktigt mumsig är den. Kent blev glatt överraskad när jag bjöd på dessert efter middagen!

Annars idag har jag gått en promenad, vart hos frisören, bakat jättegott trekornsbröd (brödmix) och lagat kvällsmat. Typ. Ingen superspännande dag men ganska lugnt o skönt.

Resten av kvällen blir det nog soffan, tror jag. Hade velat ha nån bra film att kolla på men verkar lite dåligt med det tyvärr.
Ha en bra kväll!
Kram

Sjuk :(

Idag är jag hemma och ska krya på mig. Kände mig helt matt igår och var alldeles klumpig. Visade sig att jag hade feber (visserligen inte mycket, men jag blir helt däckad vid 37,5 typ). Så igårkväll kurade jag ner mig i soffan iklädd min nya myspyjamas från Ullared och bara läste och vilade mig. Verkar ha gett resultat för känner mig bättre idag och har ingen feber just nu i alla fall.


Kräftskivan i lördags var superlyckad! Våra svenska kräftor (fick 53 stycken i fredags natt!) var lätt de godaste och på nåt lustigt sätt gick alla kräftorna åt, vi hade väl drygt 70 st plus kräftstjärtar samt lökpaj till förrätt och mumsiga kräftbröd på sex personer! Kvällen avslutade så småningom på Oléo där vi shakade loss ordentligt! Haha


Nya inköp!

Ullaredsresan igår var som vanligt väldigt givande :) Hehe... Har köpt på mig massa nya mer eller mindre användbara prylar såsom taklampa till sovrummet, jättesöta assietter, världens gulligaste pyjamas, shampoo o balsam för ett halvår och lite presenter (m.m.)!

Idag ska jag jobba - igen. 8.30-15.30 så det är en lång dag idag. Det är skönt att kunna köra bil dit i alla fall, annars skulle jag ha gått hemifrån nu typ. Men har en stund till på mig, ska borsta tänder och ta på mig linserna och lite sånt med. Packa ner lunchen. I eftermiddag ska jag baka spännande kräftbröd med dillsmak inför vår kräftskiva på lördag, vi får se hur bra jag lyckas! Gillar sånt där lite pilligt ju, så borde kunna fixa det (de är formade som kräftor).

Imorgon blir det att vi åker till Kents föräldrar för att fiska kräftor under natten, så vi får njuta av svenska nyfiskade kräftor på lördag kväll! Men har köpt några andra med, för säkerhets skull. Man vet ju inte hur många kräftor man får så. Jag är lite smånervös inför fiskandet, det är sjukt läskigt att åka ut i skogen mitt i natten, och sen ut med båten när det är kolsvart ute....

Nu ska jag göra mig färdig.
Ha en bra dag!

Om det va tidigt igår....

... så är det grymt tidigt idag! Klockan ringer 05.50 men vaknade 05.30 så tyckte inte det var lönt att somna om - isåfall vaknar jag väl tjugo gånger tröttare antagligen. Så nu är jag uppe! Hungrig som fan men ska bara äta en knäckemacka innan jag o Zandra tar bilen mot Ullared! *weee* (blir frukost i bilen sen).

Inköpslistan är ännu inte så lång, bara nödvändiga saker som shampoo, balsam, plastpåsar och annat mindre spännande. Men det lär väl ordna sig när man väl är där.. nånstans är jag lite småsugen på ett par svarta jeans (men de måste sitta perfekt!) och sen ska jag kolla i butikerna utanför efter ett par innegympaskor att ha till hösten. Vi får se hur det går.

Fan vad magen kurrar...
Tjingeling!

I arla morgonstund

Jag är uppe tidigt idag. Gäääsp. Ska iväg och jobba. Känner inte för att jobba egentligen, men är ju lite extrapengar i alla fall. Har ingen lång dag heller; 8.30-12. Sen ska jag hem och käka lunch med Zandra, fick över en hel del pastasallad från lunchen igår (bjöd Zandra, hennes mamma och hennes mammas pojkvän på lunch när de kom upp med grejerna).

Annars idag blir det att kolla på höjdhoppsfinalen med Stefan Holm i huvudrollen. Hoppas verkligen det går vägen! Det var så synd om Susanna Kallur igår, tyckte helt synd om henne. Kämpat så hårt - bara för OS och så ramla direkt.. stackarn.

Men men, nu ska jag äta frukost.

Regnlandet

Nu är vi hemma igen. Varför regnar det alltid i den här staden? Suck. Det verkligen öser ner utanför fönstret, och har så gjort sen vi kom till Växjö igen.

Det har vart trevligt på Malmöfestivalen i alla fall! I fredags blev det lite dans till perikles, vi e grymma :) Därefter stortorget och Arrivals (tror jag??) som bjöd på ABBA-show. I lördags va vi inne och träffade familjen, käkade gott och gick en runda med dem, Sen såg vi RixFM-festivalen som var bättre än jag hade väntat mig. Bra drag i Amy Diamond hehe.. :P

På kvällen åkte vi hem till Annelie och såg på OS-sammandrag och filmen Vit Oleander på tv:n. Kom på att jag nog har sett den innan faktiskt, men den är bra.

Idag har vi åkt hem. har med oss en del av Zandras grejer i bilen med, jag hjälper väl dem att lasta ur och så imorgon tänkte jag när flyttlasset går. Ska nog va ledig imorgon, vet inte hur jag gör om vikarieförmedlingen eller bemanningen ringer, men hade vart skönt att vara ledig. Tänkte baka bröd (nytt recept) och sådär. Plus hjälpa Zandra med flytten med.

Annars är allt bra. Jag är konstant hungrig idag och konstant arg på mig själv för att jag är konstant hungrig. Ond cirkel det där. Men det går väl över...

Receptbloggen pallar jag inte uppdatera btw, får se om jag tar tag i det där nån gång... men blir nog mer sporadiskt i framtiden.

Malmö

Imorgon sticker vi ner till Malmö över helgen. Ska bli kul med Malmöfestival! Är dock inte så festsugen tror jag, men någon svängom till Perikles blir det i alla fall imorgon och sen lyssna på ABBA-låtar på stortorget. Lördagen vet jag inte vad den bjuder på, verkar inte va några roliga band, tyvärr.

Förhoppningsvis kommer vi iväg redan halv fyra imorrn eftermiddag, hoppas att Kent kan gå tidigare från jobbet så. Kommer va sjukt hungriga när vi kommer ner, och då ska man ta sig in, lyckas välja matställe och dessutom köa i x antal minuter innan man får mat. Men men, det får bli nån macka på vägen helt enkelt.

Idag har jag varit och simmat, orkade 80 längder på 55 minuter, väldigt nöjd med tanke på att det var evigheter sen sist jag simmade (mer än plaskade lite i havet förstås). Sen har vi gått en kort promenad ikväll med, men känner i benen att simningen tog hehe.

Nu väntar snart sängen. Ska bara kolla över min lilla packning snabbt först.
Trevlig helg!

Skärpning!

Nu har jag varit så himla onyttig i flera dagar känns det som, så nu ska jag vara nyttig idag och imorgon. Alltid något i alla fall, sen blir det ju Malmöfestival så det går väl som det går. Ikväll blir det i alla fall ett par bitar melon och nåt plommon istället för kakor och varm choklad. Vi har precis gått en långpromenad med, nästan en och en halv timme. Skönt!

Imorgon jobbar jag bara till 12, så sen ska jag hem och käka, ev. städa och så antingen springa eller ge mig iväg till simhallen och simma några längder. Vi får se vad det blir. Ska bli rätt skönt med en tidig eftermiddag i alla fall. Typiskt bara att Kent har sin längsta dag imorgon...

För er som läst förra inlägget och som undrar så var Zandras lägenhet jättefin! Där kommer hon trivas toppenbra :) Och jag tycker det ska bli så himla kul att hon flyttar hit. Igår va förresten en kille som hon träffat via internet här och hälsade på, och det visade sig va en gammal kursare till Kent! Världen är allt bra liten ibland.

Nu är det fikadags då (frukt för mig som sagt).
Tjingeling!

Fullt upp... och fullt hus!

Mycket som händer de här dagarna. Eller inte. Men kanske. Zandra är här nu i alla fall, trevligt med besök i några dagar :) Vi ska iväg o kika in hennes lägenhet nu strax, så fort Kent kan slita sig från vårt nyinköpta tillskott i lägenheten, nämligen PlayStation :) Köpte PS2 och fick 11 spel på köpet (Blocket, såklart...) och passade på att svänga in om på MediaMarkt för att införskaffa SingStar på vägen hem *weee*

Annars så jobbar jag hela veckan men på fredag bär det av ner mot Malmö för en helg i Malmöfestivalens tecken!

SonyEricsson K660i

Det blev en ny mobil idag! Köpte den jag la länken till igår. Tyvärr har jag inte lyckats få fram nån bra bild på mobilen att visa här men via länken finns det ju en. Mobilen tar iaf bra bilder, och jag har lyckats komma på hur man får över dem på datorn med! Kolla nedan:


Annars är allt bra! Vi festade igår, först förfest hos Jossan o Markus, sen in till stan på Karl-Oskardagarna. Jag, Emma och Malin åkte karuseller (hääärligt när man e full haha) och sen mötte vi upp killarna på stortorget vid öltälten. Drog vidare till Grace där vi festade natten lång. De spelar så grymt bra musik, blev helt galet pigg och dansglad! Hihi! Dessutom hade RixFM sin efterfest där.. Sibel röjde bäst av stjärnorna (nog typ den enda som dansade bland "oss vanliga") medan Alexander Bard o gänget höll sig inom VIP-området.

Nu ska jag fortsätta med maten. Håller på att göra hemlagad ravioli, spännande att se nu om pastadegen går att baka ut! Hmmm.. O förresten, köpte uspergoda smaksatta minigrissinis på Oil & Vinegar igår, rekommenderas! Har de just nu som tilltugg till ett glas vitt vin, passar ju br ai väntan på maten när vi dessutom äter italienskt...

Ha en mysig kväll!

Lycka!

Blir man överlycklig eller blir man överlycklig när man går in på internetbanken för att se hur lite pengar man har kvar på kontot och upptäcker att det har tillkommit nästan 6000 kr sen sist man kollade? Fick för första gången tillbaka pengar på skatten, så underbart! Så nu ska det införskaffas en ny mobiltelefon, och troligen blir det en SonyEricsson K660i. Fastnade först för en annan men försäljaren tyckte att denna passade mig bättre, och den andra går tydligen sönder mer och sådär så. Denna e lite billigare med... så kanske blir en ny mobil imorgon! Får 500 kr för min kassa mobil i inbyte med.. inte helt fel!

Nu ska jag göra mig i ordning för om 40 minuter ska vi va hemma hos Jossan o Markus för att grilla o festa lite. Får se om det blir utgång ikväll, Kent e inte helt kry så. Men kanske!

Ha en mysig fredagskväll!
Kramar

Bilder från Bulgarien!

Nu är vi tillbaka hemma i Växjö igen! Vi har tagit mängder av bilder i Bulgarien och att välja ut några få var helt omöjligt så här kommer en hel drös... Det har varit superhärligt i Nessebar och Sunny Beach, och jag önskar att jag kunde berätta om varenda bild men det blir nog alldeles för långt.

Lyxkryssningen som jag skrev om i förra inlägget blev tyvärr inställd pga för höga vågor vilket var det tråkigaste under resan. Hade sett fram emot den så mycket, men men.. det blev iaf en hel del pengar över att shoppa för! Vinprovningen var bland det roligaste på hela resan.. Vår reseledare ville ha glada skandinaver så allt vin skulle drickas upp (inte spottas ut som på vanlig vinprovning..) och dessutom testade vi Rakia (bulgarisk cognac) som va hemskt äcklig :P Det blev tre flaskor vin med hem i bagaget, varav ett lagringsvin (det finaste de hade!) för ca 65 svenska kronor.. sjysst! Motsvarande skulle kosta ca 3-400 kr i Sverige.

Som ni kan se ananrs hade vi fantastiskt vacker utsikt från balkongen (bokade ju rum med havsutsikt...) och det var helt vacker natur, grönt och fint.Gamla Nessebar var urmysigt, men mer turistinriktat än jag trodde, vilket iofs gällde överallt därnere. Dock var servicen inte alltid det bästa och perosnal i klädaffärer etc var inte alltid så trevlig.

Det blev väldigt mycket desserter, typ glassbomber därnere, och en hel del mumsiga drinkar. Jag avnjöt också de två bulgariska ölsorterna (Kamenitza och Zagorka) några gånger medan Kent höll sig till vin samtliga kvällar... Haha! Godaste maten därnere var Chicken Kavarma som vi åt på restaurangen Sea Star i Sunny Beach. Fantastiskt gott!

På planet hem väntade fyra kassar med sprit på oss, en massa gott! det blev vodka, vodka päron, bacardi lemon, smirnoff vanilla, malibu, turkisk pepparshot i 1-liters flaskor plus en 1,5 litersflaska med Baileys! I resväskorna fann vi ett antal nya klädesplagg.... Kent köpte 9 nya t-shirtar bland annat och jag fick med mig två tjocktröjor och en kofta, en klänning, tre ursöta behåar och lite partylinnen. Perfect!



Bulgaria

Vi har det i jattebra har i Nessebar, det ar varmt och skont och vattnet ar alldeles underbart! Enda nackdelen ar att de harliga vagorna ibland ar sa harliga att det rader badforbud.. som idag nar vi bestamt oss for en heldag pa stranden! Men man brukar kunna ga ut en liten bit i alla fall innan badvakterna visslar in en. Vi har atit pa massa goda restauranger har, och dessutom atit bade glass och massa bakelser (som vi blivit varnade for...) och annu inte blivit magsjuka! Igar var vi i Sunny Beach hela kvallen, hur mysigt som helst! At supergod mat pa Chili Peppers, en countryinspirerad restaurang typ, med levande musik. Sen tog vi frinkar och banana split pa en annan restaurang dar ett band spelade massa gamla klassiker, helmysigt! De spelade Blue Hawaii med, pa svenska! Inte for att den ar bra, men for att de va kul :P Nar vi at lunch igar pa en restaurang spelade de den bulgariska versionen av Var ska vi sova inatt? pa radion! Haha, som vi skrattade!

Shoppingen ar bra har, men inte lika billig som vi forvantat oss, kanske pga att det bara ar markesklader som ar billiga for att vara marken men i ovrigt ar det inte saa mycket billigare an hemma.


Ikvall ska vi ivag till en vingard och ga pa vinprovning, och imorgon ska vi ut pa lyxkryssning i Svarta Havet! Vi ska fa snorkla och sa ska vi ut pa delfinjakt, inte doda utan leta efter dem. Forhoppningsvis far vi se massor, de sager att det ar valdigt gott om delfiner har nu...


Hoppas ni har det jattebra hemma!
Manga kramar