Min nya idol!

Björn Gustavsson är lätt min nya idol! Så sjukt bra i Melodifestivalen. Såg reprisen från i lördags idag (har inte lyckats hitta innan när den skulle gå, och så bara var den när jag slog på teven i eftermiddags.. weird!) I alla fall, så var han sjukt rolig i pausen när han sjöng till sin "kärlek". Kolla in det här klippet! Och kolla hela - vilken kärleksvisa!

"Morgan Pålsson - världsreporter" (som den nya Hipp Hipp-filmen heter) var jättkul! Skrattade massor, och publiken sjöng med i ABBA-låtarna haha.. Kul start på kvällen! Synd bara att maten inte blev klar förrän efter kl 21 pga biobesöket men det får man väl bjuda på ibland. Maten smakade för övrigt kanon!

Nu ska jag myspysa igen!
Tjingeling!

Oooops...

Det blev visst ett par dagars uppehåll här i bloggen. Trodde att jag hade skrivit i onsdags men det hade jag visst inte. Igår var jag inte hemma förrän efter klockan sex så då blev det bara middag, sen tv resten av kvällen. Somnade framför "Du är vad du äter" vid kvart i nio och sen gick vi o la oss när det var slut. Somnade snabbt, o bra det eftersom väckarklockan var ställd på 05.25 imorse. Fy för att gå upp så tidigt! Men jag tog mig upp i alla fall och 20 minuter senare satt jag i bilen på väg till praktiken. Hade öppning 06.15 idag. Dagen har gått fort sen i alla fall och vart rolig som vanligt :)

I eftermiddag ska jag försöka få en tid hos frisören (ska se om jag kan leta upp numret annars får jag väl gå dit o kolla), sen en vända in till stan och så blir det bio ikväll, vi ska se Hipp Hipp-filmen. Därefter Let's Dance som vanligt :) Och till middag ska vi äta ryggbiff med klyftpotatis och bearnaisesås! Mumsmums!

Nej, nu ska jag se om jag hittar numret och om jag kanske hinner skriva ned lite observationer med.
Ha en jättebra helg!
Kramkram

Regn, regn, regn...

Som vanligt regnar det här i Växjö - Sveriges regnigaste stad. Körde bil till praktiken idag, va läskigt att köra hem. Regnet öste ner så fick ha vindrutetorkarna på högsta effekt, dessutom var det sådär skumt ute, på väg att bli mörkt och jag va så rädd för att ett vildsvin eller nåt skulle hoppa fram på vägen. Kör ju inte bil så ofta heller, det gör att man blir lite extra orolig typ. Har inte vanan inne riktigt.

Min kursledare var ju på besök idag, o det gick bra. Tyckte jag i alla fall :) Känner mig lite lugnare med observationsuppgiften nu, förutom att eleven jag observerar är sjuk och jag vet inte när eleven kommer tillbaka igen, kan ta ett litet tag. Men det löser sig nog!

Ikväll ska jag kolla på 2900 Happiness och Vänner. I övrigt bara mysa i soffan med sötaste. Skulle egentligen stått i duschen med honom nu (mys på hög nivå!) men då missar jag början av 2900 Happiness så får duscha ensam sen istället. Tar igen myset i soffan sen! Vi har fått en så mysig hörna i soffan nu förresten, sen vi satte upp vår nya lampa där. Favvohörnan som vi båda slåss om!

Nu börjar tv:n strax, så måste dra.
Ha en mysig kväll!

Härlig måndag!

Idag har vi åkt skridskor på praktiken. Gjorde en rejäl vurpa haha så har ett lagom mysigt blåmärke på knät. Men ungarna skrattade o jag med så whatever :) Sen tillbaka till skolan, jag lekte med dem under samlingen, bara blev så att jag höll i den. Hmm..  Sen åkte jag hem klockan tre och fick faktiskt gjort en hel del på vfu-uppgifterna, skrivit massor på datorn. Skönt! Imorgon kommer kursledaren från univeristet ut, men det känns rätt lugnt.

Ikväll har vi buggat, var kul idag. Vi lärde oss tre nya turer, känns som det går fort fram då. Det var sjukt mycket folk dock, nästan lite för mycket. Sen vi kom hem har vi fikat på lite frukt och vatten (nyttigt värre!) och kollat på Aktuellt. Spännande :P Jag har bakat bröd med, när jag kom hem från praktiken, så nu har vi nytt, gott, färskt bröd hemma.

Nu ska jag gå o lägga mig!
Godnatt

Cats, Retro, Ikea, Rumba och Quickstep!

Ovanstående ord är en sammanfattning av helgen. Först igår när vi kört bil ner till Malmö käkade vi jättegod kycklingsallad hemma hos mamma och pappa, sen stack jag o Kent in till Mobilia. Jag köpte mig ett par svarta tights och en lila/svart klänning till. Hade det på mig senare på kvällen med, visste först inte riktigt själv vad jag tyckte om det men Sofia o Lollo o Annelie sa att det va snyggt så okej då :P Ska försöka visa bild så småningom...

På kvällen var vi på Cats med mamma och pappa. En helt fantastisk föreställning! Värsta akrobaterna, dansarna, sångarna. Allt var så häftigt! Efter det åkte vi hem till Jens o Sofia för förfest. Va rätt lugnt men trevligt och vid halv ett-ett nånting gav vi oss in mot stan och Retro. Hade inte varit där innan men det var som jag förväntat mig, ett helt okej ställe att typ dricka öl och sitta o snacka på, inte så mycket att hurra för om man e på danshumör. Så vi va kanske lite missnöjda men jaja.. shit happens!

Sov hos Jens o Sofia, sen blev det frukost på Espresso House *älska* med Lollo, Sofia o Annelie. Därefter satte vi oss i bilen igen för att åka den lååånga vägen hem. Tiden gick dock väldigt fort, kändes inte alls så dryg som den brukar! I Älmhult tog vi en liten sväng in om på Ikea. Köpte oss en skrivbordslampa, typ, att ha vid soffan så vi får en mysig liten läshörna.

Sen körde vi hem och hann precis lagom i tid till rumban och quickstepen! Idag var det bara öva, öva, öva som gällde och det var jättekul! Kände att sakerna började falla på plats äntligen, både för mig o Kent! Han tyckte inte det gick så jättebra men jag kollade på när han dansade och dansade med honom ett par gånger med o det var mycket bättre än innan. Så det var skoj!

Nu har vi käkat gräddstuvad pyttipanna o stekt ägg. Ikväll blir det att ta en varm dusch och sen bänka sig framför tv:n. Singing Bee står på programmet ikväll, måste ju se när cufare är med och tävlar! Andreas Strömberg, från Stockholm, sitter i CUF:s förbundsstyrelse. Heja på honom ikväll! Hehe

Ha en bra kväll!
Kramkram


Suck

Alla tåg är inställda idag med. Så nu är frågan - sätta sig på en jobbig buss och åka ner till malmö med för att chansa på att det går tåg imorgon och därmed slippa lägga ut extra pengar på bensin eller att ta bilen och köra ner. Blir dubbelt så dyrt sammanlagt men då vet vi att vi kommer ner och hem som vi ska. Det innebär förstås att någon av oss måste ta det lugnt ikväll när vi ska festa med. Faaan! Så störigt det är. Jag blir helt galen.

Idag har vi i alla fall haft en mysig start på dagen. Jag fixade frukost på sängen med smörgåsar, vaniljyoghurt med apelsin i och varm choklad respektive chai latte. Mysigt att äta i sängen med :D Hihi...

Vi har bestämt oss nu. Tar bilen ner. Så vet vi att vi kommer fram och när vi kommer osv. Fast det blir ju dyrare... Nåväl, ska sluta tjura o va deppig nu. Shit happens helt enkelt, typ.

Arg!

image276
Tröstgodis!

Jag hatar Småland! Inte nog med att det regnar hela tiden, det står träd överallt som bara blåser ner. Nu sitter vi här hemma igen eftersom all tågtrafik är stoppad. Tåget vi skulle sitta på krockade med ett träd 3 minuter före Växjö, o vi kan bara vara glada att vi inte satt på det tåget. Och nu finns det ingen el till tågen så inga tåg går mellan Nässjö och Hässleholm. Vi får hoppas att de går imorgon igen - vi har bokat om biljetterna till 10.12 imorgon förmiddag. Musikalen är ju imorgon så måste ner! Blir att festa imorrn kväll efter musikalen istället då.

Ikväll ska vi kolla på Let's Dance och käka lösgodis istället. Tröstäta!


Frukostmuffins!

Jag tror att jag skrivit ett inlägg om mina supergoda frukostmuffins förut men jag gör det igen. De är underbara! Jag bakade dem igen idag, o de blev ännu godare än förra gången! Mumsmums! o nyttiga är de med. och nej - jag äter dem inte till frukost utan som muffins.

På vfu:n idag gick det bara såå bra! Höll ju i lite lekar vilket var jättekul och gick toppen, o resten av dagen satt jag med över halva gruppen djupt koncentrerade med sina pärldjur. Roligt att ha startat den där "trenden" hehe. Både personal och föräldrar frågar efter mallarna :) Så har kopierat o lagt en bunt där nu...

Imorgon ska jag va på vfu:n från kl. 9 - 15/15.30 nånting. Rätt lagom dag. Sen bär det av till Malmö (med tåget 18.12). Sen paaarty! Verkar bli debaser, men ja vi får se. Egentligen är vi väl inte supersugna på just det men det är väl vår tur att ge efter för andras önskemål denna gången tror jag. Har ju tvingat med Jens till Slagt ett antal gånger...

Hade tänkt städa lite ikväll men har inte hunnit... bakat, packat (fast inte i resväskan för den står på vinden o dit vågar jag inte gå när det är mörkt haha så packar i det i den imorgon innan vi åket, skrivit utvärdering över lekarna idag och samtalat lite med mina kompisar på msn. O sen kollat på tv, och lagat middag. Fullt upp med andra ord!

Nu ska jag kolla hur det gått för Babsan i "du är vad du äter".
Ha en trevlig helg!
Kramkram

Mitt i veckan!

Äntligen onsdag, dvs halva veckan har gått. Känns som den gått fort dock. Snart är halva praktiken gjord (paniken kommer smygande....) Idag har jag lärt barnen, och en del av personalen, att göra pärldjur! Va skoj, fick med mig alla på det. Ibland har man lyckliga stunder.. haha! Imorgon har jag planerat in lite lekar med dem, får se hur det går!

Just nu håller jag på att koka soppa. Potatis - och löksoppa blir det. Kände för att laga mat men visste inte vad, och av någon anledning brukar jag bli sugen på just sån soppa lite då och då så nu passade jag på. Kent gillar ju inte vegetariskt :P Fast jag gjorde broccoli - och ädelostpaj för ett par veckor sen och den tyckte han också om!

Gick hem från bussen (inne i stan idag). Kände att jag behövde röra på mig lite. Plötsligt har vågen börjat tycka att jag väger för mycket igen. Weird. I söndags morse vägde jag mindre än någonsin (sen typ 7:an eller nåt). Och nu mer igen. Men men jag kämpar på! Hehe Fast alla på jobbet käkar onyttigheter hela tiden men jag har varit duktig och tackat nej och bara druckit vatten. inte lätt där inte...

Ikväll ska jag kolla på 2900 Happiness, e de nån annan som kollar på den? Tycker serien e jättebra faktiskt! Evigheter sen jag följde nåt program så förut, typ tre kronor eller nåt. Sen blir det Vänner förstås, få skratta lite grann och sen ska jag prata med sötaste igen! (För andra gången ikväll blir det då.. tihi).

Ha en bra kväll!
Kramkram

Are you lonesome tonight?

Ja, typ. Usch tycka inte om! Men ikväll har inte vart så farligt ändå. Bättre att prata i telefonen sent än tidigt helt enkelt. Nu håller jag mig vaken mest för att försöka orka se Klass 9a på svt om en halvtimme. Om jag pallar, ska ju upp tiiiidigt imorgon med. Fy. Men sånt e livet!

Annars har jag inte så mycket att berätta. Provade ju på skytte idag - ett sånt proffs jag är! haha! Eller inte, nej men skämt åsido gick det rätt bra faktiskt. För att vara första gången så! Sen har jag inte gjort så mycket. Pluggat lite bara.

Nu ska jag sluta skriva, pallar inte babbla mer.
Jag saknar Kent.
Hej svej!

Effektiv morgon

Jag har varit duktig idag på morgonen. Fixat med planering inför lekarna på torsdag samt skrivit ner lite observationer m.m. på VFU:n. Jag lånade en bok från en av förskollärarna igår, en bok med massa tips om lekar i. Har passat på att skriva ner lite lekar därifrån med. Passar på att suga i mig alla tips och idéer jag kan få tag i! Och att spara dem.. hehe.. har ju mitt "fritidstips"-block redan med en del idéer i så. Funderar på om jag ska göra lite pärldjur och sånt med dem på fritids, är ju både kul och nyttigt för motoriken.

Ska ge mig iväg strax, börjar vid 12 idag men kommer va där strax efter halv tolv. Får lunch med idag - perfekt! Sen i eftermiddag ska vi iväg på skytte. Det har jag aldrig varit på så blir kul för mig i alla fall :) Ska försöka sluta vid halv fem idag med, så kan jag ta lite tid att skriva med fler observationer m.m. ikväll. Så surt att komma hem halv åtta med, frf allt när man är ensam hemma, så känns som en bra dag att "passa på" på.

O förresten. jag sov rätt gott inatt ändå. Fast kändes ensamt. Kallt... Men bara 3 ensamma nätter kvar nu!
Ha en bra dag!

Ensamhet

För ett par timmar sen kände jag mig inte så ensam. Det gör jag nu. Det är så ovant att vara ensam en hel kväll. Och jag ska vara det i tre kvällar till efter den här. Längtar inte direkt efter att gå och lägga mig alldeles ensam i vår stora säng. Eller att ligga ensam och lyssna på alla konstiga ljud här hemma (läs frysboxen...). Eller att vakna alldeles ensam imorgon. Usch. Hatar att vara ensam.

Men Kent fick ju vara det hela hösten - så vad har jag för rätt att klaga? Jag var ju inte ensam en enda kväll då, typ. Och vara det då nån kväll som jag var det var det bara skönt - för då kunde jag prata med Kent i lugn och ro på msn eller telefon. Sen kom ju Zandra hem när det var dags att sova.

Men nu är det jag som är ensam.
Men jag överlever väl.
Funderar faktiskt på att snart gå och lägga mig. Är redan väldigt trött. Konstigt. Men sant.

Sov gott!

Back to work

Så var det en ny vecka och dags att ha praktik igen. Idag får jag skjuts dit, Kent ska hem till sina föräldrar nu på sportlovet för att hugga i skogen och kör då ändå förbi så. Perfekt för mig! Mindre perfekt att jag ska va ensam här ända tills på fredag. Inte sovit här ensam någon natt förut, kommer kännas konstigt. Men jag överlever!

Blev ingen dans igår. Både jag o Kent somnade i soffan istället, så hade verkligen inte pallat. Idag blir det ju heller ingen eftersom Kent inte är hemma och jag inte har någon bil (så kan inte ta mig dit).

Nu ska jag sminka mig färdig, men måste bara bjuda på denna tjuvlyssningen från
tjuvlyssnat.se först:
---
Öppningsdag på Ikea-varuhus i Ryssland.

Ingvar Kamprad står vid en av utgångskassorna och hjälper kunder att packa varor. En mamma och en liten pojke står i kassakön och pratar (på ryska).
Mamman: Ser du den gamle mannen som står där och packar ner kundernas varor?
Pojken: Ja?!
Mamman: Om du inte är duktig i skolan och sköter dina läxor så kommer du också sluta som den där mannen... med ett dåligt betalt jobb!
---
Ha en bra dag!

Söndag

Så var det söndag och jag är bakis som fan. Huvudvärk, illamående och trööööött! Har tillbringat hela förmiddagen i soffan framför teven, medan Kent varit  duktig och pluggat m.m. och nu är iväg för å handla lite grejer på Jula och sen ta med pizza hem. Jag som är sugen på pizza... hmm... Lyxpizza :)

Hade väldigt kul igår i alla fall! Delfinalen i melodifestivalen igår var ingen höjdare direkt tyckte jag, det bästa var att Carola och Andreas Johnsson inte gick direkt till final *mohahaha*. Vi hade jättekul i övrigt, snacka, dansa osv. Blev sen utgång men kom inte in på Grace - de är stenhårda på åldern och det var 25 så :( Vi drog till Oléo istället. Inte bästa stället kanske men gick iaf plus på Black Jack!

Nu ska jag lägga mig och kolla på skidskyttet lite till. O kanske ta en till av sjöfrukterna. Så "onyttighetssugen" när jag är bakis. Får se hur det blir med dansen i eftermiddag, är inte sugen för fem öre just nu men känner mig taskig mot Kent om vi inte åker :/

Aja, ha en bra dag!


Vikten av motion!

Idag har vi motionerat flitigt! Började dagen med att simma 80 längder på AuqaMera (simhallen) för att sedan busa loss lite i äventyrsbadet.. hehe... forsen (som jag för en gångs skull nog inte skadade mig i), den långsamma rutschbanan idag, klätterväggen (där jag inte klarade mig längre än till vattenfallet idag heller - önskar att jag hade lika långa armar som Kent!) och simmade ut i kylan lite. Skönt att ligga där i det varma vattnet och känna kylan runt huvudet haha. Is på sjön utanför med ju :) Blev ingen bubbelpool idag dock, pallade inte stå i kö!

När vi kom hem upptäckte jag att jag glömt/tappat min klocka så ringde dit och de hade fått in den i receptionen. Phuu! Vill verkligen inte bli av med den! Käkade lunch och vilade lite, sen körde vi dit för att hä'ma klockan och passade på att gå en 45 minuter lång promenad runt Växjösjön när vi ändå var där ute. Tyvärr hade ju dock solen gått i moln då (och resten av eftermiddagen) men det var skönt trots kylan. I alla fall efteråt!

Ikväll skulle det bli utgång men vi vet inte hur det blir med det. Har inte fått nåt svar så får se... Blir det inte utgång så blir det myskväll framför Melodifestivalen med lite kladdkaka och glass verkar det som! O just det, när vi kom hem från promenaden lyxade jag till det lite med varm choklad med pina colada, glass och kokosflingor i. Underbart gott! Kanelbulle och muffins till det. Niiiice!

Såna lyxmänniskor vi är ibland :) Har precis satt in hasselbackspotatis i ugnen - blir det istället för klyftor till kycklingfilén ikväll. Känns lite lyxigare. Fast lite synd om det inte blir utgång - hade ju egentligen planerat för fondue som det inte blir nån alls nu. Kanske helgen om två veckor istället. Nästa helg är det ju Malmö som gäller! Paaaarty och
Cats :)

Ha en bra lördagkväll allihop så får ni reda på imorgon om vi har fått svänga våra lurviga på Grace eller fått njuta av en hemmakväll i varandras sällskap istället!

Myspys

Idag blir det myskväll framför Let's Dance, som vanligt. Har käkat supergoda tacos i tubs - med banan och pineapple-salsa. Så sjukt gott! Blir rester av det till söndag lunch sen, längtar typ redan.. Senare ikväll (framför tv:n) blir det lite mer av caramelglassen jag skrev om igår. Mmm... och kanske nån sjöfrukt, fick ju det av en av eleverna på Augustenborg när jag slutade i julas.

Imorgon skulle vi egentligen käkat fondue, men nu blir det istället utgång verkar det som så vi har ändrat våra planer till kycklingfilé med klyftpotatis och bearnaisesås. Inte helt fel det heller! Utgång blir till Grace, har aldrig varit där så ska bli kul! Schlagergolv har de också :)

Nej nu ska jag gå o pussas lite. Hihi... och njuta av våra vackra rosor! Och kanske kolla lite på 2900 Happiness om inte Kent får mig på andra tankar...

Trevlig helg!

Kärlek!

Alla hjärtans dag idag, och sexton underbara månader tillsammans med Kent! Jag gav oss en röd bok med hjärta på, med bara blanka sidor i, i vilken jag skrev en dikt och klistrade in några foton på honom och mig. Sen ska vi ha den och skriva gulliga saker i till varandra, typ tankar, dikter m.m. Lite småkul :) Möttes av en bukett röda rosor när jag kom hem sen med. Plus ett stort rött hjärta där det stod Jag älskar dig på kylskåpet (redan imorse).

Sen har jag varit på praktiken. Kul som vanligt! Vill inte skriva för mycket här om vad som händer så håller mig till att skriva att jag var där. Och att jag gjorde en bra observation idag (tror jag i alla fall).

Nu ska vi snart njuta av vår lyxmiddag som jag skrev om igår. Rotfrukterna är i ugnen, salladen är skuren och nu väntar bara ryggbiffen på att stekas och bearnaisesåsen på att värmas. Sen blir det mums! Och istället för äppelpaj till efterrätt (minns inte om jag skrev igår att vi skulle ha det men iaf, så var det tänkt) så blir det "Willys Caramel"-glass. Låter kanske inte så lyxigt när det är willys men de hade provsmakning i affären så vi provade alla fyra sorterna och bestämde oss sen för denna. Såg nog kul ut när vi matade varandra där i affären :P Haha.. (Tog 2 var, och delade dem...)

Nu ska jag gå och fixa!
Hoppas ni alla haft en bra Alla Hjärtans Dag!
Kramar

13 februari

Idag är det dan före dan... hehe.... Alla hjärtans dag imorgon ju, vilket innebär att vi firar 16 månader ihop (fast firar nog inte just det så mycket men i alla fall). Ska bli god mat o så då, hittade ju ryggbiff på 30% när vi var och handlade igår, så det blir ryggbiff med rotfrukter och bearnaisesås. Sjukt gott! På tal om gott, eller ja mat o sånt, så har jag varit superduktig i två dagar nu och inte ätit någon kaka etc. Inte lätt här hemma :P Men det funkar. Och i söndags åt jag bara en kaka - som jag sedan både simmade och dansade bort med råge!

Idag har det varit så soligt och härligt väder så jag bestämde mig för att gå hem från bussen (inne i stan). Blev en lagom promenad i solskenet på 40 minuter ungefär. Har varit ute rätt mycket idag annars med - utedag på skolan så. Då var det dock mest molnigt :(

O dumma jag gjorde en sån knäpp grej idag när jag skulle hem. Bussen skulle gå från torget 15.00 så antog att jag hade gått om tid på mig att gå till hållplatsen där jag skulle på (gick typ 14.53 och hade en minut till min hållplats som är hållplatsen efter torget). När jag kollar uppåt gatan ser jag dock bussen komma - och det ser ut att stå Växjö på den. Jag hann ju inte springa till hållplatsen jag tänkt så kutade för allt jag var värd ner till torget (vilket är ca 5-10 minuters gångväg) för att hinna med bussen där istället. Kom fram helt flåsandes och kunde knappt andas (det hade inte lagt sig helt efter 35 minuters bussresa till stan så ni fattar...) och frågade då busschauffören om den går till hållplatsen, där jag egentligen skulle ha hoppat på, efter eller före torget. "Efter", svarade han då. Suck. Jag hade alltså sprungit som fan helt i onödan men jaja. Extra motion är ju alltid bra. Men har sprungit ikapp med ungarna runt huset först hela morgonen och sen på lunchrasten med så har typ redan träningsvärk i benen! Imorgon blir det lugna lekar.

Nu ska jag snart fixa med middagen. Sätta in en fiskgratäng i ugnen. Lagom jobbigt :) Vart lite sugen och tänkt köpa fiskgratäng ett tag och denna veckan hade de dem billigare på willys så perfekt. Blir veckans fisk då med!

Ha en bra kväll!
Tjingeling

Sovmorgon!

Idag är det sovmorgon - börjar kl 12.00 (vilket innebär att jag ska åka härifrån 10.28). Hmm.. jag är inte så glad i mina pendlingstider om man säger så. Suck. Första dagen var i alla fall okej tyckte jag, men läraren jag skulle vara med hela dagen var sjuk så gick med en vikarie, men i alla fall. Idag ska min handledare vara där i alla fall! Barnen är lika goa som barn alltid är, typ :)

Igår var det buggkurs som gällde. Var riktigt kul faktiskt, inte som förra veckan då vi åkte hem helt deppiga båda två för att det gått åt h-lvete.... Hade skoj igår, flummade en del. Lustigt att man 2 dagar efter Melodifestivalen buggar runt till både Amys och Christer Sjögrens mf-låtar.

Ikväll är jag hemma halv åtta. Jag kommer dö. Av hunger. Van att alltid äta middag mellan kl 18-18.30, så idag blir det kriiiiiis! Kent ska laga maten i alla fall så den står på bordet när jag kommer hem. Skönt!

Annars händer inte så mycket. Ikväll är dte premiär av "Klass 9 A" på SVT, dokumentären om en niondeklass i Malmö som får de bästa lärarna under en termin för att bli en av de bästa klasserna i landet istället för en av de sämsta (rent betygsmässigt). Intressant att se, synd att det går så sent bara, kl 21.30.

Vi hörs!

VFU

Så var det dags för första dagen på VFU:n (praktiken). Ska gå om bara några minuter o ta bussen ut till min VFU-skola. Ska bli kul, spännande. Det som känns surt är dock att jag har över 2 timmars pendlingstid om dagen. Suck. Bättre kan man ju ha det, typ.

Måste dra!
Ciao

Melodifestivalen

Okej, Amy Diamond var rätt bra faktiskt. Tyckte att refrängen var lite platt jämfört med verserna men låt gå. Christer Sjögren var ett skämt - men okej, väldigt kul. Kan tänka mig den som årets typ "skämtbidrag" i stora Eurovision Song Contest. E-type & The Poodles var inte lika bra osm jag förväntat mig, de har nog fått lite för bra kritik och den som jag faktiskt föll mest för var Velvet! Jag har inte gillat henne förut eller hennes låtar nåt vidare men årets låt tyckte jag var riktigt bra. Kanske var det flera med mig som tyckte så men inte röstade, för i Aftonbladets undersökning hade hon visst legat bra till. Men så är det!

Såg "Grabben i graven bredvid" igår med, och lite snuttar av Titanic i Tv4:as pauser. Den va helt okej, smårolig. Har sett den förut men det var på bio för många år sen så ville se den igen. Kent sov hela tiden :P Haha!

Idag har vi varit iväg och simmat, blev bara 60 längder men vi ska ju dansa i två timmar i eftermiddag med. Fortsätta med rumban och quickstepen. Jippie! Ska prova att dansa i mina nya skor idag, får se hur det går.. Ska bli kul i alla fall!

Denna veckan är vi uppe i 410 minuters träning. Det är inte dåligt det! Min näst eller tredje bästa vecka då. Minns inte exakt, rekordet är 444 minuter tror jag. Denna veckan har träningen mest bestått i promenader dock, gick ju 1,5 timme igår så.

Nu är min mat klar när som helst så måste gå och fixa med den!
Ha en bra söndag!

Shopping & sushi

Idag gav vi oss ut på en liten shoppingrunda (typ, till Samarkand) för att införskaffa skor att dansa i och nya jeans. Blev båda sakerna - snacka om att jag är imponerad över mig själv! Ett par svarta skor på Skopunkten och sen ett par mörkblå jeans på Lindex, typ likadana som jag hade innan men e andra har gått sönder. Kent köpte semlor som vi ska ha till fika sen med *gottis* och ett par småflaskor vin (nya favoritvinet Royal Beaujolais eller nåt sånt..). Nu är vinstället överfullt! Får se om vi kanske tar en liten flaska ikväll till de japanska fläskkotletterna så får resten plats sen.

På tal om japanskt så passade vi på att utnyttja vår rabattcheck med "ät 2 betala för 1" på en sushibar inne i stan. Tog med oss det hem o käkade - men njaa... sushi är nog verkligen inte min grej faktiskt. Och inte Kents heller. Försökte verkligen och i början var det okej men sen tröttnade man. Misosoppan var helt katastrof och luktade typ ladugård (blanding av melass och koskit eller nåt...). Whatever, får äta oss riktigt mätta på semlorna sen istället.

Annars så tvättar vi n, ska strax ner o hänga upp tvätten och sen ge oss ut på en långpromenad. Vädret verkar ju vara hyfsat i alla fall, solen sticker åtminstone fram då och då genom molnen, så det ska bli skönt. Hade eventuella planer på joggingrunda men pallar inte... är för lat.

Ikväll börjar Melodifestivalen! Självklart kommer jag sitta bänkad framför teven, kanske till o med ätandes lite chips för festligheternas skull eller lite fruktsallad eller nåt, och kolla. Svårt i förväg att säga vem som vinner, alla verkar ju tro på E-type & The Poodles och Amy Diamond men jag vet inte. Är inte så förtjust i Amy - hon börjar bli för gammal nu för att vara så liten, typ... Men de andra kan säkert gå vidare. Och Amy gör det säkert med.. vi får se!

Fri från virus!

Nu är min dator fri från virus igen. Jag har fixat det alldeles själv! Med lite hjälp av Dells tekniska support men i alla fall.. jag är imponerad! Nu ska jag bara lyckas installera massa program på nytt (typ Microsoft Office-paketet m.m) och lägga in alla bilder på datorn igen och sådär. Lite surt med att internet inte är precis samma so innan (hade nån uppdaterad version) och lite sånt men men.. det funkar i alla fall!

Det bästa av allt (typ...) Jag fick en ny prenumeration på Norton Antivirus i 15 månader! Alldeles gratis. Så glad man blir! Haha.. hade fått köpa det annars men kostar typ 700 kr.

Idag är jag ledig men tyvärr verkar det inte bli nåt jobb. Annars brukar ju vikarieförmedlingen/skolan där jag vikarierat lite ringa mig lite hela tiden - men just idga när man är ledig så hör ingen av sig. Typiskt. Skönt då att internet fungerar i alla fall så jag kan roa mig med något. Plus att det tar ju en stund att installera allt på datorn med.

Nu ska jag fortsätta fixa med detta. Och läsa mina 28 olästa mail i hotmailen...
Tjingeling!

Fortfarande virus...

Jag har fortfarande virus på datorn och sitter nu på skolan för att snabbt uppdatera och kanske hinna kolla igenom några av er bloggar med. Gisela brukar ju va aktivast så ska nog kolla din först i alla fall :)

Annars så har jag besökt min praktikplats idag - spännande - och sen haft idrott i skolan. Kul!

Igår fyllde min älskade pojkvän 30 år! Så gammal... hihi... jag känner mig liten :P Bjöd honom på god middag - vitlöksbröd till förrätt, sen oxrulader av lövbiff med olika fyllningar (en med bacon, en med ädelost och en med ansjovis och lök) hade klyftpotatis till det och lyckades till och med slänga ihop en god sås! Sen åt vi kexchokladpaj till efterrätt (Giselas recept) och det var kanongott! Ikväll blir det rester av pajen lagom till "Du är vad du äter" haha!
Kent fick fyra flaskor rött vin av mig (en dracks upp igår kväll - var supergott!), en bok med allt om viner samt biljetter då till Sound of Music. Blev nog bättre än förra årets födelsedag i alla fall :) Hihi

Nu ska vi snart snabba oss hem igen, ska äta broccolipaj med ädelost (recept från tasteline.com) till middag och får väl börja med den snart då...

Ha en bra kväll och en bra helg, ska försöka fixa datorn i helgen men man vet ju aldrig...
Kramkram

Varning!! Virus!!

Jag tror att jag har fått virus på min dator så här kommer en varning till alla som har mig i maillistor, msn m.m. Lita INTE på saker från mig! Jag ger nya besked när jag vet att datorn är ren från virus igen.

Jag hoppas det löser sig snabbt bara - jag är ju beroende av mtt internet.

På återseende snart förhoppningsvis!
(kanske redan imorgon).

Födelsedagsfirande!

Idag har vi firat Kents födelsedag. Blev jättegod middag på La Gondola inne i Växjö, åt black & white med klytpoftatis. Såå gott! Man får ju massor med mat där också, och salladsbord och ja, mums! Sen åkte vi hem och efter en stund blev det såklart kaffe och tårta. Tårtan vi bakat var helt underbar (kan man säga att vi älskar choklad?). Garnerade den med färsk ananas och röda vindruvor, passade perfekt till! Så här vacker var den:

 

Den består av en tårtbotten gjord på bla mörk blockchoklad och kakao (mmm....) och sen en fyllning med mörk choklad och lite kaffe (o smör o florsocker) och sen chokladkräm med mörk choklad på toppen med. Smarrigt värre! Blir kanske en liten bit ikväll med, blev ju en del över så.

Efter det har vi varit och dansat; rumba och quickstep idag med ju. De har förlängt tiden nu så vi dansar en timme extra men vi hann inte riktigt till klockan tre. Blev i af en liten stund rumba och sen massa quickstep. Det är kul - men svårt! Dumt också att man inte kan träna hemma, tar sån plats. Rumban däremot är hyfsat enkel och tar inte så stor plats än i alla fall! Imorgon är det dags för bugg igen :)

Vi har förresten beställt biljetter till Sound of Music idag! Tack Zandra för tipset om att de kommer till Malmö i april. Blev bra som extra present till Kent med.. jag som haft lite problem med det där. Planen var vinprovning (som han verkligen hade velat har jag fått veta nu också) men det gick inte att fixa här i närheten, tyvärr... Detta blir dock väl så bra om inte bättre! Älskar musikaler... Har en del till listan nu:

  • Grease (i Malmö förra året)
  • Mamma Mia (i Göteborg förra året)
  • Footloose (i Göteborg i januari)
  • Cats (i Malmö den 23 februari)
  • Sound of Music (i Malmö den 11 april)

Om det blir fler får vi se. Kul i alla fall att gå och se, och kul att vi ser såna "klassiker". Ska nog börja ladda ner lite låtar från Cats snart - så att vi har lite koll inför.

Imorgon är det skola igen och det blir det dagarna framöver också. Nu i veckan blir det grupparbete, så får lära känna varandra lite mer kanske. Fast det är ju inte så stort förstås så vi får se.

Hoppas ni haft en bra helg!


Tårtbak!

Vi håller på att baka tårta just nu. Så himla god den ser ut! Påskens godaste chokladtårta heter den, men vi skippar de gula kycklingarna som dekoration och klär den i mandariner och vindruvor, och kanske lite färsk ananas också, istället. Så funkar det som födelsedagstårta också! Ser riktigt smaskens ut :)

Annars idag så har vi både städat och tvättat, snacka om effektiv dag, och i eftermiddag blir det lite plugg (förhoppningsvis) och promenad. Solen skiner nu så blir nog skönt med promenad! Bara att hoppas på att den stannar kvar också...

Igår bakade kent sina underbart goda brownies igen. Nybakad brownie (riktigt kladdig...) med vaniljglass och färsk ananas i småbitar till. Så sjukt gott så det är knappt sant! Tur jag köpte ananas igår, den var så perfekt god. Åt till frukost med, med vaniljyoghurt till :)

Min vikt fortsätter att gå neråt förresten. Fast jag knappt rört på mig i veckan och ätit de där Polly christmas collection (Polly med smak av saffran, kanel m.m.) varje dag. Weird. Men jag tackar och tar emot. Mina gamla svarta "finbyxor" ser förjävliga ut på mig nu. Får bli mysbyxor istället. Tacksamt är dock att mina vita jeans (de dyraste jag nånsin köpt typ) passar igen. I och för sig är de också på gränsen till för stora men har ju inte planer på att gå ner så mycket till så är nog lugnt.

Nu ska jag gå och.. hmm.. pussa på Kent tror jag!
Btw vad jag är lycklig! Sambo med världens sötaste och underbaraste kille, det är helt sjukt egentligen. Hade någon sagt för 1½ år sedan att jag skulle vara det nu så skulle jag bara skrattat bort dem. Men nu är det verklighet. En helt underbar och fantastisk verklighet!

 
        Me and my love!

Uppe med tuppen

Idag är jag uppe tidigt. Tror att klockan ringde före klockan sex till och med, Kent kände sig tcungen att gå upp extra tidigt idag för att skrapa rutor o sånt med. Helt plötsligt började det ju snöa igår och strax efter det hade vi ett litet "lager" på ett par centimeter här ute. Nu är det lagret nog borta snart igen, dock. Men lite fint i alla fall!

Själv ska jag iväg och jobba idag igen. Skönt med lite extra pengar. Hoppas bara jag får jobba nästa fredag med, så det blir åtminstone två dagar denna månaden, sen har jag ju vfu i 4 veckor så där blir det tomt på pengar.

Igår hade vi en rolig föreläsning i skolan - om idrott eller snarare rörelselekar för barn. Hittade på ramsor och introducerade övningar för varandra. Det känns som att idrottsbiten kommer bli bra!

I helgen annars så blir det myskväll idag och imorgon. Idag ska vi äta Kents goda varma smörgåstårta (såååå god) och imorgon blir det klassiken vitt vin och räkor. Det va ett tag sen vi åt det sist så blir gott igen. De hade billiga räkor på willys så :P haha! Vin har vi ju så det står härliga till dessutom...

Nu ska jag göra mig i ordning.
Ha en trevlig fredag!