Imorgon....

Imorgon kväll bär det av mot Bulgarien och Nessebar! Äntligen! Jag kommer va sjukt nervös inför flygresan (som alltid) men annars ska det bli bra. Jag har undvikit att bada i helgen, men tro mig jag har varit sugen... så nu ska jag kunna bada därnere med hoppas jag. De andra i familjen säger att såret ser bra ut så. Har med mig ett bamselager med plåster med....

Här kommer en bild på våra nya utemöbler på balkongen, visst är de snygga!? Vi är såå nöjda med dem, hoppas bara det blir tillfälle att använda dem igen när vi kommer hem!

Idag har vi variti stan och käkat med Zandra. Annars har det varit lugnt, åt lunch på caféet där Sofia jobbar med, och så har vi solat (i skuggan haha) en stund här hemma, plus varit nere i Klagshamn (liksom de två föregående dagarna). Igår var det fotboll, Kalmar FF - MFF. Malmö vann tyvärr, men det var välförtjänt. Kul i alla fall!

Imorgon ska vi packa färdigt, jag ska baka kakor och så ska vi fira Bibbis födelsedag. 19.30 går planet sen... iiiiihhhh! Ha det jättebra här hemma allihop så ska vi njuta massor nere i Bulgarien!
Kramkram

Semester!

Imorgon förmiddag beger vi oss neråt Malmö för att tillbringa dagarna fram tills avresan till Bulgarien hemma hos mina föräldrar. För mig blir det tyvärr bara sol och inget bad innan vi åker pga mitt förbannade födelsemärke som jag plockade bort (jag funder på att mörda den läkaren alltså...) Förhoppningsvis får jag i alla fall bada i Bulgarien, annars vet jag inte vad jag gör! (Var där idag och fick inte såå bra besked så vart lite nere en stund idag)

Jag fångade en fjäril på bild när vi var hos Kents föräldrar i onsdags, den satte sig på mitt ben flera gånger, och detta var nog den bästa bilden... hehe...

Idag har vi köpt utemöbler till balkongen! Jättefina är de, hittade dem på blocket och Kent prutade ner priset till 1400 (från början 1900) så perfekt. Stolarna är översköna, reglerbara i fem lägen och sådär ni vet... Aahhh har suttit där hela eftermiddagen. Lägger in bild så fort jag kan, kanske från mamma o pappa i helgen (kameran är nerpackad).

Ha en jättehärlig helg och om jag inte skriver innan vi åker så ha det toppenbra veckorna framöver nu!
Många härliga sommarkramar

Halmstad!

Vi har haft en riktig toppenhelg i Halmstad! Festande som var riktigt kul på både Tylösands hotell i fredags och på Mårtenssons i lördags. Sol och bad (iaf ett par minuter, av varje haha) på stranden i Tylösand där jag också byggde ett vackert litet sandslott.... Grillat gott och njutit massor! Tyvärr har vi inte så många bra bilder, men ja... några ska jag nog kunna klämma fram!


Halmstad!

Imorgon efter jobb sticker vi till Halmstad för en superhärlig helg i festens tecken, i sommarstädernas sommarstad Halmstad. Det är på god väg att bli tradition (tredje året för mig) att tillbringa en av helgerna i juli med solande, badande och festande vid Peters sommarstuga i Halmstad. Alltid lika kul och härligt, vi får bara hoppas på några minuters sol i helgen med, bikinin är i alla fall nerpackad.

Här blir det därmed tomt i några dagar framöver, för vem har internet med sig till sommarstugan? Blir uppdatering med bilder på söndag kväll eller måndag istället.

Ha en toppenhelg!
Kramkram

Skogen...

Jag har kommit på ännu en anledning till att skogen är så bra och mysig, nämligen att det växer massa goda vilda bär där... Det visste jag väl iof sig tidigare, men att det växte så mycket blåbär och hallon i skogen där vi brukar gå hade jag inte tänkt på innan. Nu har vi precis plockat en burk med blåbär och sen får Kent ta och plocka hallon någon dag. De hallonen är så grymt goda, mycket godare än de man odlar själv! Pyttesmå men jättegoda :)

Så nu ska jag mumsa i mig lite blåbär med vaniljyoghurt och kanske nån liten kaka!
Trevlig kväll!

Oh la la...

Tiden går så fort och jag hinner knappt med bloggandet! På tal om fort så har jag och Kent idag varit tillsammans i 21 månader :) Tjugoen helt underbara månader! Tyvärr är dock inte min fina pojkvän här och firar ikväll utan hos sina föräldrar. Han har bytt däck på mc:n, passat på att fiska och dra upp en stor gädda samt fått in 11 rätt på stryktipset idag. Haha! De har sån tur, vinner ju jämt...

Igår var vi i Gränna och på Vinsingsö. En jättemysig dag blev det. Gränna är en helt söt, liten mysig stad med polkagrisar överallt.. fick med oss några hem med :) På Visingsö åkte vi Remmalag och sen hann vi inte med så mycket mer, men där var vi uppe i ett högt kyrktorn som var helt läskigt att gå upp i men som hade jättefin utsikt! Visingsö får nog besök av oss nästa år med, men då ska vi övernatta och cykla runt ön m.m.


Remmalag, kyrktorn, vi på Remmalag, utsikten från kyrktornet

Annars jobbar jag, motionerar, äter kakor och ja. Saknar Kent just nu. Är i övrigt helt glad för att Zandra ska flytta hit :) Jag är väl typ den enda förutom hon som är helt glad över det men ja, det kommer bli super här! Och utbildningen i Växjö är godkänd, till skillnad mot den i Malmö! Hehe

Godnatt!

Nu börjar det bli dags att gå och lägga sig. Jag är så himla trött... Vi tänkte kolla på en film ikväll, på 3:an, men den va rätt kass. Jag såg iof sig nästan hela och slutet är på nu men den var inget bra. Det bästa med alltihop var att vi cyklade upp till Ica och köpte godis innan. Första gången på länge som jag köpte naturgodis, riktigt gott, men attans så onyttigt. Innehåller massa mer kalorier än godis som bara det är väldans onyttigt. Åt inte såå mkt dock, och njöt av varenda bit! Haha! Blev nån godisbit med ur påsen som Kent plockade... :)

Annars idag har vi inte gjort så mycket. Det åskade (som vanilgt) runt lunchtid och sen framåt halv fyra blev det finare så jag sprang en runda. Ny rekordtid, så gick ju bra. Kände inte alls för det innan jag gav mig ut men sen bara gick benen av sig själva, typ.

Imorgon ska vi nog till Gränna och köpa polkagrisar och sen över till Visingsö :) Får hoppas att det blir hyfsat fint väder då bara.
Godnatt!

Nyss hemkommen!

Nu har vi precis kommit hem från en grymt rolig kväll! Blev lite senare än vi hade tänkt oss, men jäklar så skoj vi haft :) Riktigt god mat, grillat med massa mumsiga tillbehör och kul folk. Värsta parmiddagen haha men med fyra par! Sen spelade vi kubb och ingen har nog nånsin sett någon få ner Kungen på det sättet som Kent fick (därav hans nya smeknamn Kungen...) Sen har vi sjungit massa singstar haha... så himla skoj  :)

Och ja, vi e grymt sugna på att skaffa Playstation och singstar vi med nu... men det e ju dyrt. Usch.

Nej, nu väntar sängen.
Godnatt!

Happy Days!

Detta blir ett kort inlägg för vi ska iväg men måste bara skriva att allt är så himla bra :) Haha! Jag är helt glad för Zandra ska vi flytta hit till Växjö och börja plugga *weee* Det ska bli så himla skoj! Dessutom är det helg nu och vi sla hem till Jossan o Markus för att grilla o spela lite kubb ikväll och dessutom har jag shoppat idag :) Hittade en klänning och en (kort) kjol på H&M på halva priset :) Då blir man glad!



Nu måste vi sticka!
Tjingeling

Operation

Jag skulle kolla mina leverfläckar på vårdcentralen idag, har ju haft ett födelsemärke som ändrat form och sådär så bäst att kolla. Slutade med att de skar bort den. Jag blev helt förvånad, dels sa de att de bara skulle kolla idag, plus att de helst inte tar bort dem på sommaren och dels var den ju inte så farlig heller. Alltså jag hade kunnat vänta. Men de tog bort den ändå, trots att vi ska till Bulgarien om drygt två veckor. Får ta bort stygnen precis före iaf, men sen gå med plåsterlapp på när jag är i solen, vilket blir typ hela tiden. nåväl, jag överlever nog. Kent tycker det är läbbigt dock, när jag berättar om hur de skar och hur den såg ut när den låg i burken efteråt osv.. haha!

Nu ska vi mysa till det med smulpajer ikväll. Min är med jordgubbar och Kents är med rabarber. Jag gillar ju inte rabarber så tog mumsiga jordgubbar istället :) Ska bli gottgott!

Ha en bra kväll!

Yummie!

Vi tog en runda med motorcykeln ikväll, ner till Kalvsvik och sen via Osaby där vägen är kantad av massa vackra röda hus, hagar med kor som betar, härlig grön skog och sjön på ena sidan. Underbart!

Är de inte såå snygga? Både Kent och motorcykeln :D
Fast i hela stället är Kent ännu snyggare... (sååå sexigt med läder *tihi*)

Detta får inte missas!

Erik (brorsan alltså) är med i någon utmaning där det gäller att ta foto varje dag i 30 dagar och publicera på en blogg. Han gav mig länken precis, och bilderna är helt fantastiska! Temat är typ "the countryside where he grew up" eller nåt sånt.

Kolla in länken nedan, men fråga mig inte om namnet....
http://mastergnu.blogspot.com/

Blubb

Jag vet inte vad jag ska skriva. Har ätit för mycket onyttigt ikväll så jag mår dåligt. Ändå är det inte så himla mycket, egentligen. Joggingrundan innan idag kan väl ge mig lite bättre samvete, men inte mycket.

Ska gå och lägga mig strax, fortsätta läsa i Camilla Läckbergs Stenhuggaren.

Jag vill inte sova ensam.
Jag saknar dig, Kent.

Växjö Runt!

Nu i eftermiddag var vi ju tvungna att motionera lite, så bestämde oss för att cykla Växjö Runt. Rundan är nästan lika lång som ett maraton, 41,5 km och ett maraton är 42 km. Jag kommer nog aldrig kunna springa ett maraton... haha! Det var i alla fall en väldigt skön runda, jobbig på sina ställen men med väldigt vacker sjöutsikt på andra ställen.

I förmiddags jobbade jag och under tiden gjorde Kent slut på den sista mandelmassan och bakade ännu en sats med chokladbiskvier - mina nya favoritkakor. Trots allt kakbak och kakmumsande den senaste tiden lyckades jag idag nå mitt allra sista viktmål som jag hade som mål att nå innan Bulgarienresan, nämligen att komma under 60 kg en gång. Idag stod vågen på 59,9 kg så nu är det färdigbantat för mig helt och hållet och jag ska hädanefter frossa i kakor och andra onyttigheter. Eller inte.. haha.. Men har en tanke om att gömma undan vågen ett tag iaf, och bara låta mig väga mig en gång i veckan eller nåt sånt. Vi får se hur det blir med det! Glad är jag i alla fall!

Nu ska jag gå och klä på mig (sitter i bara handduk hehe) och sen har nog pizzabottnarna jäst färdigt så det är dags att fixa lite fyllning till dem.

Ha en bra kväll!
Kram

Helgen

Helgerna, liksom veckorna, bara springer iväg. Det är knappt så man hinner med. Denna helgen har varit extrem!

Igår började vi dagen med en långpromenad och sedan en skön dusch. Därefter begav jag mig in till stan för vaxning, det gjorde ont och resultatet blev visst bra men jag kan nog göra hemma ändå i framtiden. På eftermiddagen styrde vi kosan mot Kalmar för att gå på fotboll. Kalmar mötte Halmstad i en ganska tråkig match, men som blev mer underhållande på slutet. Oavgjort blev resultatet. I halvlek passade jag på att snacka lite med Madsan, vilket var evigheter sen! Får se till att träffas nån gång snart :)

Efter matchen käkade vi på en restaurang tillsammans med Daniel och Maya, Kents kompisar. Plankstek blev det, riktigt mumsigt! Följde med en vända upp till dem sen men framåt tiotiden begav vi oss hem till Växjö igen. Jag hade dragit nitlotten (frivilligt i och för sig...) att köra hem, vilket var helt okej förutom hällregnet de sista två milen. Det i kombination med mörker och täta skogar fyllda med älgar och annat otrevligt var inte så kul. Men vi klarade oss helskinnade hem i alla fall!

Idag har varit en riktig deppdag med typiskt Växjöväder. Så på förmiddagen läste jag ut min andra Camilla Läckberg-bok för denna vecka, nämligen Predikanten. Jag läser för fort, men de är riktigt bra böckerna! På eftermiddagen satte vi på Mannen som kunde tala med hästar på videon och såg drygt halva filmen för att sen springa en runda när det var uppehåll. Trummenrundan (9 km) var det som gällde och det gick hur lätt som helst, jag kände mig helt pigg och så men efter 6 km fick jag fruktansvärt magknip. Fick stanna, kunde knappt stå upp. Sen sprang jag vidare men det kom igen och igen så med 2 km kvar fick jag gå resten. Usch, det värsta jag vart med om...

Ikväll sen lagade vi supergod middag som ni kan se på receptakuten, och så har vi sett klart filmen :) Så gripande... Konstaterade också att jag hade 9 rätt på tipset, det är rätt hyfsat det! Krävs dock 10 rätt för utdelning, men men...

Nu ska jag slå mig ner i soffan och mysa lite till!
Tjingeling

Chokladbiskvier!

Nu har Kent överträffat sig själv och bakat världens godaste chokladbiskvier! Jag brukar inte vara speciellt förtjust i biskvier, men dessa.... grymt goda! Jag var tvungen att äta två, trots att hjärnan sa stopp. Kunde inte motstå dem...


Ikväll blir det supermys med fondue och massa såser! Ska testa en ny med avocado i idag. Såg inte direkt svår ut iaf, om jag minns rätt är den typ som guacamole men vi får se. Ska bli smaskens i alla fall!

Imorgon ska vi på fotboll i Kalmar :) Kalmar FF möter Halmstad. Vi håller såklart på Kalmar (smålänning som man nu blivit)... Efteråt blir det middag med kompisar till Kent!

Ha en toppenhelg!

Ny byrå!


Byrån som vi hittade på Blocket igår har idag blivit vår :D Helt okej för 200 kr! Ett av handtagen ramlade av på vägen upp, men vi lyckades till slut hitta skruven så nu är det på igen. Byrån passade perfekt i vårt sovrum, plus att vi äntligen hittade en bra plats för vår stora blomma (eller vad det nu kallas, gröna växt eller nåt).

Annars idag så jobbade jag till klockan 12, cyklade hem och käkade lunch och sen begav vi oss ut till Evedal för sol och bad. Det blev mest sol för vattnet var svinkallt, men vi doppade oss till slut i alla fall. Även om det satt långt inne för mig.. haha.. Sen när vi kom hem blev det grillning och så har vi avslutat kvällen med mysig kvällspromenad i det vackra vädret.

Kanske blir film nu, eller så plockar jag fram Camilla Läckbergs "Isprinsessan" och läser vidare i den. Gillar hennes böcker skarpt! Borde väl ha börjat med denna som är hennes första men jag hoppade in mitt i. Nu har jag dock köpt på mig några så jag kan läsa dem "rätt".

Jag har förresten bokat tid för vaxning på lördag. Usch. Får hoppas det blir bra i alla fall, även om det gör oooont. Blev ju inte så jättebra när vi gjorde här hemma, så får hoppas det är värt pengarna nu att gå till salong och fixa det. Vi får se!

Ha en bra kväll!
Kramar

Jobbdag

Idag har jag jobbat, första dagen i sommar. Förutom de två dagarna som det blev när jag egentligen skulle gått bredvid i juni. Det gick bra idag i alla fall, ett helt okej jobb!

Sen i eftermiddag har vi varit och handlat massa mat.. haha.. Både Citygross, Willys och ICA blev det idag! Hittade en byrå på blocket som vi är intresserade av som Kent ska kolla på imorgon. Den var köpt på Jysk så vi var inne på Jysk och kollade på den, och den var helt okej. Helt jobbigt, vi måste ju ha en smal byrå i sovrummet, men som vi fortfarande får i en hel del grejer i. Men den här kan nog funka!

Utöver det har jag bakat bröd (grekiskt lantbröd mha brödmix), Kent har bakat
ljusa kärleksmums, vi har tvättat, jag har sprungit 6 km (idag igen!) och så har vi varit ute en skön tur med motorcykeln :) En jättebra dag helt enkelt! Imorgon får vi se om det kanske blir lite sol och bad efter jobbet, om det blåser lite mindre...

Trevlig kväll!