Världens underbaraste...

Kolla nedan vad som sattes upp på väggen idag av världens finaste pojkvän! Min adventskalender... hihi.. Ett paket om dagen ända fram till jul. Jag längtar som en galning tills jag får öppna det första paketet imorgon bitti:)

Idag har mamma, pappa o Erik varit här o hälsat på :) Vi var i domkyrkan på förmiddagen, sen åt vi älgstek med massa goda tillbehör här hemma samt pepparkaks- och chokladmousse till efterätt. Mums! Eftermiddagen spenderades med kortspelande och sen åkte vi in på julskyltningen. Ikväll har vi varit och druckit glögg o spelat kort hos Zandra. Just nu är det paus i Wallanderfilmen - som vi faktiskt inte hade sett innan!

Imorgon börjar studentlivet igen. Skola 9-15 o sen får vi se. På kvällen är det sista tillfället på buggen. Tiden går grymt snabbt! Förresten har vi fått julpyntat sååå fint och mysigt här hemma :) Älskar det! Allting e framme; adventsljusstakar, belysningen + granriset på balkongen, alla juldukarna, tomtar, glitter och julstjärnor samt en julgrupp som jag gjorde igår. Dessutom bakade vi lussekatter och pepparkakor igår, och satte upp apelsiner med nejlikor i fönstret. Helt myspys. Tyvärr blir det inte så bra på foto, svårt att få fram mysstämningen.. så skippar bilderna. Ni får föreställa er istället :)

Nu ska jag kolla vidare på Wallander...
Trevlig kväll!

Last day

Sista dagen idag då. Ska åka om knappt en timme för att ses nu före lunch och diskutera VFU:n och våra reflektionsblad. Sen får vi se vad som händer... haha.. det känns som att de har planerat nån, antingen nåt "spektakel" eller nån present eller nåt. Lät lite mystiskt igår när en lärare ville tala med mig och min VFU-lärare om två saker och först sa en sak till mig och sen att "nu får du gå iväg så ska jag prata med nn" lite lagom hemlighetsfull.. haha.. men kanske inbillar jag mig bara :) Vi får väl se! Sist fick jag ett jättefint halsband av dem. Denna gång har jag ju bakat muffins med, som jag bjöd barnen på igår men det blev några över så räcker till personalen idag!

I övrigt så var jag nyss inne och kollade ärendestatusen för min mobiltelefon som är inne på service för tredje gången. Denna gång hade jag ansökt om att reklamera den, och såg nu att jag fått det godkänt så jag får en ny mobiltelefon av SonyEricsson (om jag förstått det rätt alltså). Så hoppas på att få ett sms i början av nästa vecka och hämta ut min nya mobil.

Ikväll ska vi plocka ner alla julsakerna och sätta upp adventsljusstakarna och kanske julbelysningen på balkongen. Klädde balkongen med granris redan i onsdags... såå mysigt! Sen imorgon är det dags att baka pepparkakor (satte degen igår kväll!) och lussekatter, samt julpynta och kanske börja fixa med årets julkort. Ska göra egna i år (en del i alla fall..). På kvällen blir det kanske bio och sen på söndag kommer min familj hit och hälsar på!

Ha en toppenhelg!

Sista veckan

Nu är jag inne på sista veckan på min VFU. Känns lite märkligt, tiden har verkligen bara runnit iväg. Snart är sex veckor gjorda. Kommer sakna att inte vara där, plus att det känns som att jag kommer ha väldigt mycket att göra med skolan nu efteråt. Skriva rapport och uppsats. Stora uppgifter.

Men snart är det i alla fall jul! Mindre än en månad kvar till julafton idag :) Det blir en annorlunda julafton för jag ska fira med Kents familj och deras jultraditioner är inte detsamma som våra. Ska dock se till att ta med mig lite sillsallad, glasmästarsill och rödkål till julbordet. Så att det blir som jag vill ha det :P Haha.. vi får väl se! På juldagen bär det i alla fall av ner mot Skåne och mina föräldrar där vi stannar över nyår. Så Slagthuset på juldagen som traditionen bjuder och sedan nyårsfirande någonstans där i krokarna...

Nu ska jag hoppa in i duschen, har varit ute och gått en jätteskön promenad i snön i soluppgången. Vackert! Imorgon försvinner ju snön så bäst att passa på!

Ha en bra dag!

Vackert!

Vaknade upp till ett snölandskap idag! Så vackert :) Lite mer snö hade ju inte vart fel, men med tanke på Ullaredsresan tidigt imorgon bitti kanske den helt skulle försvinna helt och det skulle bli plusgrader.. hehe..

Idag har vi träff i Temagruppen, sen därefter blir det VFU. Ikväll ska jag o Kent mötas i stan när vi kommer hem och äta middag ute! Mysigt.

Har inte så mycket annat att skriva. Igår spelade jag gitarr med barnen i ettan. Det gick bra, kul att få visa upp sig lite haha plus att läraren kunde stämma min gitarr åt mig :) Fast det var bara en sträng som inte var stämd faktiskt.

Nu ska jag äta frukost!
Ha en bra dag!

Mamma, pappa, barn!

Denna helg ligger vi i hårdträning inför framtiden minsann. Barnvakter åt Edvin, Kents brorsas 7-åriga son. Fast vi har superkul! Spelar PlayStation, sjunger singstar, har varit i simhallen och busat hela dagen och ikväll blir det en helkväll framför Sunes jul med godispåsarna i högsta hugg...

Inte nog med barnsnack för den delen.. Jag har förutom att jag inatt drömde om vårt framtida (någongång så småningom?) bröllop som var något kaosartat också lyckats med att i torsdags försäga mig något. Vi låg i sängen för att sova i torsdags kväll och jag lyckades lösa någon klurighet i Illustrerad Vetenskap och kläckte då ur mig "Tänk att du är gift med en så smart tjej som jag" till Kent. Oops.. Han reagerade direkt på det där med gift med ett asgarv och jag kunde knappt sluta skratta själv. Undra var det kom ifrån? Men det bara föll så naturligt... Hahaha.. Enklare och snabbare att säga än "tillsammans" kanske?

Nej, nu ska jag tillbaka och kolla in det spännande Fia-partiet som pågår någon meter härifrån mig. Så stora ytor har vi, ja... Förresten så åt vi supergod middag idag igen, här har ni receptet! Idag åt vi dock klyftpotatis till :)

Ibland kan skolan göra en lycklig...!

I förmiddags kände jag mig väldigt nere. Jag tror det beror på den underbara helgen och på mina fantastiska vänner som varit här. Jag tror inte ni kan ana hur mycket jag saknar er...Har nog inte känt det så starkt förut som nu (utom precis efter att vi slutade på Bollerup). Ni är underbara!

I alla fall så gick jag runt här lite lagom deppad, även på lunchen och in på föreläsningen efter det. Men så hände det! Vi hade lektion i videostafett och skulle spela in filmer, typ 30 sekunder långa, efter olika rubriker. Och vi hade så grymt kul i vår grupp :) Hehe.. skrattade en hel del på "redovisningarna" sen när vi fick se alla filmer som gjorts...

Så nu är jag på mycket bättre humör och ser fram emot buggen som börjar om knappt en timme.. Korv stroganoff nästa - sen in i bilen och iväg till dansen!

Tjoho!


Bästa helgen!

Vi har haft en helt underbar helg här! Så härligt med alla kompisarna, ni är verkligen bäst :) Typ Bollerup regerar eller nåt... Borde ha såna här helger oftare. Började med lugn hemmakväll, typ, i fredags. Spelade spel, satt och snackade och så. Sen i lördags var det utgång! Party all night long.. hehe... Riktigt kul förfest, med  myckel "ölspelande", lite singstar m.m. sen Grace där vi dansade hela natten. Avslutade med korv på Statoil :D haha

Igår blev det mest PS2 och  GranTurismo för de flesta, pizza till lunch och jag klinkade lite på min nya gitarr. Sen åkte alla utom Johanna hem efter hand och vi fick en lugn kväll här hemma. Kent o Johanna spelade iof sig GT hela kvällen med men i alla fall!

Nu är det snart skola som gäller, har innedag på univeristetet idag, sen imorgon är det praktik som gäller igen.


Ps... Hoppas jag har er tillåtelse att lägga upp dessa bilder, säg till annars ;)

Hemkommen!

Nu är vi hemkomna från en underbar helg i Stockholm! Fredagen bjöd först på shopping, jag hittade en tröja i SALT, den första butiken vi gick in i! Helt otroligt för att vara jag... Gick en runda på Drottninggatan och det blev ett snyggt linne till kvällen med. På kvällen åt vi fantastiskt god middag på Jensens Böfhus (ja, vi äter alltid där, men denna gången var det pga att vi hade rabatt där faktiskt...) och jag upptäckte att desserten Queen's Delight är deras godaste! Stor, frasig våffla med mjukglass, chokladsås, jordgubbssylt och krossade hasselnötter... Mums! På kvällen såg vi "The Producers: Det våras för Hitler" på Chinateatern med Cleas Malmberg, Magnus Härenstam, Christine Meltzer m.fl. Det blev många glada skratt kan jag säga! Jättekul!

Både lördagen och söndagen började sedan med supermumsig hotellfrukost med ananas på menyn :D Jag som alltid vill ha ananas till frukost på hotell! Hehe... I övrigt tillbringades också lördagen på stan... shopping, shopping, shopping... Först hittade vi ingenting och var nog rätt trötta båda två, men efter lunch hittade Kent både en vinterjacka och ett par skor inom loppet av 20 minuter! Plötsligt kände jag mig också mer taggad, men "det enda" jag fick med mig hem var lite nya strumpor och en svart väst :) På kvällen åt vi på en pub i Gamla Stan, gick en runda runt Slottet och sen avslutade vi kvällen med godis hemma på hotellrummet.

Idag har vi varit på Cosmonova och sett "Kollisioner i Kosmos" som var kul. Det är häftigt på Cosmonova, känns som att man svävar, är upp och ner m.m.... Efter det blev det lite mer shopping, närmare bestämt en jacka, en kjol och en ny mascara.

Till slut satt vi på tåget hem mot Växjö igen. I första klass, för första gången :) Stora säten är skönt så klart, liksom gratis tidningar och frukt, men jag vet inte. Om man betalar "riktigt" pris för det är det knappast värt det. Vi åkte ju för 149 kr :) Vilket vi nog dessutom får tillbaka eftersom vi blev mer än en timma försenade hem sen. Fick vänta drygt en timme i Alvesta eftersom det senare tåget som vi skulle ta också blev försenat. Mötte Mia på perrongen, kan knappt komma ihåg när jag träffade henne sist! Lustigt :)

Nu är vi iaf hemma och snart är det sängen som gäller för att imorgon åka iväg till praktiken igen!
Hoppas ni haft en bra helg :)