Stockholm!

Om 45 minuter går tåget mot Stockholm! Tjoho! Ska bli en härlig helg i huvudstaden med (förhoppningsvis) mycket shopping, god mat och tjusigt hotell :) Vi får bara hoppas att resan går bra och att snön inte ställer till några problem, men det tror jag inte.

Lite chockad man blev igår. Visst, hade hört att det skulle bli snö, men vem tror på det i oktober när vi knappt brukar få nån snö alls på hela vintern? Nåväl, det föll en hel del snö. De största snöflingor jag någonsin sett! Väldigt vackert, men att gå hem i kylan från skyttet sen var inte det roligaste. Kraftig motvind, kraftig snöfall och otillräckligt med kläder på de flesta barnen.. Njaaa, ingen höjdare direkt. Men sen var det bara att hoppa in i en varm bil och åka med Kent hem! Den resan tog för övrigt lååång tid. Men bättre att man ligger extra lugnt i sånt väder än stressar.

Tyvärr har jag ingen bild på snön och snart lär den ju va borta igen! Men men, nu ska jag packa det sista och göra mig färdig.
Ha en bra helg!

Hur man trollar bort fett hår...

Det började ösregna ute ca 10 minuter efter att jag skrev det förra inlägget. Tur jag inte gick ut! Skulle ju egentligen ha duschat med nu på förmiddagen eftersom mitt hår är äckligt fett och jag förstår inte varför! Jag brukar duscha håret varannan dag men på sista tiden har det blivit fett så ofta att det nästan behövs varje dag. Nu ska jag i alla fall vänta tills ikväll, och tills dess kamouflerar jag håret med hjälp av hårband och flätor. Blev ganska bra ändå, men upptäckte att hårsnoddarna ser olika ut på fotot, får fixa till det strax.

Ikväll blir det dusch i alla fall, för imorgon ser det ännu jäkligare ut... Nu ska jag byta om och sen snart ge mig iväg till praktiken. Har ingen exakt tid jag börjar idag, men tänkte va där nån gång mellan halv tio och tio.

Tjingeling!

Lat

Fasen också. Jag skulle gå ut och gå idag, därför jag gick upp i god tid trots sovmorgon. Nu känner jag dock inte alls för det... helt grått ute och alldeles blött (även om det inte regnar just nu). Men hmm kan man verkligen va duktig jämt? Jag är ju redan uppe i 1700 minuters träning de senaste 30 dagarna, vilket motsvarar 56 minuter per dag i snitt. Inte så himla dåligt ändå väl?

Idag ska jag köra bil till praktiken. Skönt. Så kommer jag inte hem så sent ikväll trots allt. Med bussen hade jag vart hemma ca halv åtta, nu borde jag vara hemma senast kvart i sju. Förhoppningsvis tidigare.

Annars händer inte mycket. Snart är det Stockholm för oss :) och helgen efter kommer massa folk (typ Bollerupreunion...) hem till oss för lite partaj och annat trevligt!

Ha en bra dag!

Den vackra hösten

Alla andra (dvs Gisela och Zandra...) lägger ju upp vackra höstbilder så då vill inte jag vara sämre... Här kommer en bild från en av våra promenadslingor här hemma. På just denna stigen har löven på marken en så underbart fin färg! Älskar att gå här.

Denna helgen har gått fort som alltid. Igår skulle jag och Zandra se Mamma Mia; Sing-a-long versionen. Tyvärr visade det sig att skyltarna utanför bion var felaktiga och den gick inte på helgerna. Grrr. Vi blev sura och bestämde oss för att om vi skulle se på film så skulle vi, så efter att ha inhandlat Rosa Bandet-bakelser till mig och Kent på Hennings konditori (och där fått varsitt stort bröd gratis för att de strax skulle stänga...) begav vi oss mot Hemmakväll. Där valde vi till slut tre filmer som vi hyrde med oss hem, och på köpet fick vi visst en påse ostbågar. Helt plötsligt kändes allt så mycket bättre! Gratis bröd och gratis ostbågar - kan man ha det bättre? Blev en hel eftermiddag/kväll framför teven med filmer, dansbandskampen och bakelser. Nice!

Idag har vi handlat, dansat (tränat här hemma) och sett den sista filmen vi hyrde. Typ så, inte särskilt mycket mer. Har varit en skön och lugn dag, även om jag hatar att ställa om klockan! Usch.. det blir ju så mörkt på kvällarna. Men kommer nog vara skönt imorgon bitti i alla fall. Det blir ju aningen enklare att ta sig upp ur sängen när det inte är så mörkt. Nåväl, imorgon är det dags för VFU igen och en hel veckas (nåja fyra dagar iaf - sen Stockholm!) höstlov med barnen på fritids! Så häär glad är jag för det (faktiskt inte ironiskt!)

O just det... vi köpte biljetter till genrepet i Globen inför melodifestivalfinalen. Det är ju inte riktigt samma sak, men nästan :) Ska bli coolt att se Globen från insidan på riktigt och vara där och känna stämningen! Nu på fredag blir det Chinateatern och "Det våras för Hitler..." med Christine Meltzer, Magnus Härenstam m.fl.

Första veckan

Nu är den första veckan på VFU:n snart gjord. Börjar inte förrän 12 idag, så lugn förmiddag och håller på att försöka få platser till Melodifestivalfinalen nästa år just nu :D Står i kö på Ticnet! Vi får se hur det går.. :) VFU:n är iaf rolig, mycket att göra och allt går inte osm man planerar men sånt är livet och det lär man sig också av.

Morgonen har inletts med en knapp timmes promenad, nu ska som sagt biljetter försöka bokas, sedan blir det dusch och sen iväg till stan. Ikväll ska jag o Zandra käka middag på HongKong och sen får vi se vad som händer. Helgen är inte särskilt planerad än, men nästa helg ska vi till Stockholm! *weee*

Blir inga biljetter till finalen förresten. Det var uppbokat. Först fanns spridda platser och ev. platser längst upp men sen plötsligt var de med borta. Weird.. Men men..

Nu kan jag gå och duscha!
Tjingeling

Sovmorgon?

Kunde ha haft sovmorgon idag då arbetsdage n inte börjar förrän kl. 12.00 men valde at utnyttja förmiddagen till lite träning. 80 längder i simbassängen blev det :) Kändes skönt faktiskt, iaf efteråt! Nu öser regnet ner här så ska ta bussen in till stan för att ta nästa buss ut till Braås. Väl där (halv tolv) ska jag käka min medhavda lunch för att sen börja "jobba" (VFU) 12.00 som sagt. I eftermiddag blir det gympasalen och lite dramövningar där!

Sen ikväll kommer vi båda hem sent, är på resecentrum strax efter kl. 19 så ska gå och käka pizza. Kan knappt minnas när jag åt pizza sist, kanske i Halmstad i somras? Ska bli väldigt mumsigt iaf! Hoppas jag inte känner mig lika nedstämd som jag gjorde igår. Va trött, kände mig nere och vi skippade buggen vilket gjorde att man kände sig ännu mera kass... men men, gjorde iaf mina armhävningar igår. 150 stycken sammanlagt för att vara exakt. Phu!

Nu ska jag upp i förrådet och leta rätt på mina gummistövlar, sen iväg till bussen!
Ha en bra dag!

En riktig höstdag!

Idag har vi verkligen njutit av hösten! På eftermiddagen idag bestämde vi oss för att åka ut till Fyllerydsskogen och gå den långa motionsslingan där. 11,3 km mäter den och trots att vi inte tänkt ta ut oss alltför mycket gick vi rundan på 1 h 40 minuter! Bra tid, förra gången tog det 10 minuter längre :) Därute i skogen passade vi också på att fika med mumsig picknick - hade med oss varm choklad, banan-och chokladbullar samt muffins. Underbart gott och mysigt!

Zandra passade på att messa mig när vi var ute och undrade om jag ville gå en runda sen. Jag hade ju inte hjärta att säga nej så det blev ytterligare en 40-45 minuters promenad när jag kom hem. Väl tillbaka i lägenheten var det dags att maxa armhävningarna. 42 stycken i streck blev det idag, men hade klarat fel om jag inte halkat av mattan. Det lät skumt men ja, mina ben gles (för hala byxor) så ramlade ihop. 42 st är inte dåligt i alla fall! Två veckor kvar till 100 nu...

Imorgon kör VFU:n igång så då blir det fullt upp i sex veckor framöver. Ska bli himla kul att träffa alla barn och lärare igen, och att sätta igång med vårt temaarbete :)

Tyvärr glömde vi ta med kameran till skogen så har inga mysiga bilder därifrån att bjuda på men istället kommer en bild från en höstpromenad nere vid Trummen.


Ha en härlig söndagkväll, och glöm som vanligt inte att kolla in receptakuten där jag idag bjuder på nya recept på thaigryta, coleslaw och mumsiga cookies!

Fluor

Är det inte typiskt att man blir svinhungrig typ när man går ut från tandläkaren - troligen enbart för att hon sagt till en att man inte får dricka eller äta något på en timme. Suck. Annars hade en frukt just nu inte suttit helt fel om man säger så.

Det gick iaf bra hos tandläkaren men har ett par hål på väg typ, så ska börja skölja med fluor varje dag. Hoppas den där flourlösningen inte är sådär överdrivet jätteäcklig som vissa brukar vara. Får se ikväll eller imorgon bitti...

Verkar inte bli jobb i eftermiddag så blir en hemmadag. Ska passa på att åka till Citygross och handla, hämta min cykel från verkstan och gå en lång, rask promenad i eftermiddag.

Berättade jag förresten att Annelie red in massa pengar åt oss igår? Hehe... Jag vann drygt 700 kr på loppet som hon vann! Hade satsat 30 kr... Heeeelt okej och väldigt välkommet i min tunna plånbok :)


Höstdag nere vid Trummen!

Rain rain rain

Som vanligt regnar det i Sveriges regnigaste stad.. Fast det ser nästan ut att kunna bli uppehåll senare idag faktiskt! Imorse däremot vräkte det ner, så jag var snäll och gick upp halv sju för att köra Kent till stationen så han slapp cykla i regnet. Med andra ord har jag varit vaken länge idag, men det är ganska skönt faktiskt. Har hunnit äta mumsig frukost med färsk ananas *love*, läst alla bloggar, kollat mail, förberett lite inför VFU:n nästa vecka m.m.

Nu ska jag snart iväg in till stan för bildlektion; slöjd. Undrar vad vi kommer få göra? Hoppas det är något jag kommer ha användning för, det vet man ju aldrig. Bilden har inte varit så jättegivande, tyvärr... Inte som musiken, idrotten och dramat i alla fall!

O förresten, vårt 2-årsfirande i tisdags vart så himla mysigt! Bästa kvällen på länge tror jag :) Som vi skrattade och hade oss... haha.. helt underbart!

Nu ska jag gå på toa, sen ut och plocka upp mina medresenärer. I eftermiddag verkar det inte bli något jobb, så dår får jag väl försöka plugga lite och ja, roa mig på nåt sätt. Kanske träffa Zandra lite? Kent kommer inte hem förrän typ sju ikväll så...

Ha en bra dag!
Kramkram

Big Love!

Idag firar jag och min underbara pojkvän 2 år tillsammans! Vi har fått en mysig morgon tillsammans (iof sig beroende på att jag glömt ge honom busskortet så han missade första bussen men iaf...) och ikväll ska vi ut och äta god middag på Maido här i Växjö! Ska bli supermysigt! Det "riktiga" firandet blir sen den 31 okt-2 nov med en weekend i Stockholm, bo på hotell med härlig hotellfrukost, äta mysiga middagar, shoppa i huvudstaden och gå på teater! Lovely :)



Helgen har varit jättebra! Lugn och skön. I lördags var vi hos Kents föräldrar och åkte bland annat ut till skogen. Som vanligt tänkte, och sa, jag att "tänk om jag får se en riktig älg idag" (har ju bara sett på djurpark förut) och äntligen fick jag det! När vi var på väg hemåt igen stod där en stor älg mitt på vägen! Vi fattade inte först vad det var någon av oss utan Kent stannade bilen och sen tog det flera sekunder innan vi började famla efter mobilerna för att fotografera (vilket vi inte hann). Älgen stod där och stirrade på oss helt länge, sen gick den över vägen och efter kom kalven! Så häftigt :) Det gjorde min dag... hehe...

Nu ska jag snart iväg till min VFU-skola för att diskutera temat lite med personalen där. Sen i eftermiddag är det skola 13-16 och sen in till stan och träffa min älskling :)

Ha en toppendag, och glöm inte kolla in
receptakuten!

På schemat

Nu är det fredag = HELG = skönt! :) Ingenting står direkt på planeringen inför helgen.. eller jo, vi ska till Kents föräldrar imorgon över dagen. Annars blir det nog mest en myshelg, imorgon är det ju fotboll så får ladda upp med lite chips!

Idag har vi haft bild, som inte gav någonting känns det som tyvärr, och på rasten unnade jag mig att köpa en chokladboll. Kan inte minnas när jag gjorde det sist... God var den i alla fall, och njöt av den det gjorde jag. Sen när jag kom hem skulle jag fixa till lite lunch, fick bli hmm hur förklarar man? Stekt kyckling med currysås och sen hade jag först skalat potatis, morot och en bit rotselleri som jag därefter "skalade" igen med potatisskalaren. Sen råstekte jag det. Blev väldigt mumsigt i alla fall!

I eftermiddag blir det kanske simhallen. Känner mig inte speciellt motiverad men något borde jag ju hitta på. Armhävningar är det dags för idag med. Suck. Det är jobbigt! Men men, vi får väl se om vi klarar våra 100 stycken om 4 veckor...

Hoppas ni ska hitta på nåt kul i helgen!

Uppslukad

Det bästa jag vet (gällande skolan då) är nog när jag får en bok i händerna alt. är på en föreläsning där jag verkligen får nya perspektiv och insikter i saker och ting. När texten ger mig aha-upplevelser, nya idéer och får mig att reflektera över saker jag gjort och vill göra. Nu har jag precis läst en sådan bok och det är så underbart att bli alldeles fylld av inspiration och reflektion på nåt sätt. Det är svårt att förklara. Jag hoppas att alla känner så någon gång, för det är då man, eller i alla fall jag, känner sig ännu mer säker i sitt val av yrke, hur man vill arbeta med det och hur man kan bli så bra som möjligt på det man ska arbeta med.

Nu ska jag gå och diskutera temat med min temagrupp :) Har massa idéer och det känns som att temat börjar utkristallisera sig mer och mer, i alla fall för mig. Får hoppas vi kommer fram till några bra saker idag, hur vi vill arbeta och sådär.

Ha en bra torsdag!


Vackra höstdagar

Det är helt otroligt hur vackert det kan vara i oktober! Jag har precis insett det efter de senaste dagarnas underbar väder (utom i söndags då...) Det är så vackert ute, alla gula, röda, bruna och gula löv som färgar omgivningen och solen som ger ett alldeles speciellt slags ljus. Man bara njuter av solen och på samma gång av kylan som ibland tränger igenom. Jag förundras över de iskalla morgnarna (idag var det frost ute) som förvandlas till varma, sköna höstdagar efter några timmar. Jag tror jag gillar hösten faktiskt. Dessutom är det så mysigt att på kvällen krypa ner i soffan framför teven eller med en bra bok i händerna och en massa tända ljus och gott fika. Love it!

Det gäller att ta vara på dessa dagar, njuta av dem och behålla dem i sitt minne för det är så lätt att om några dagar eller veckor klaga på regnet, gråheten och kylan. Sanningen är dock att utan de gråa dagarna skulle vi inte njuta lika mycket av det vackra. Och då är de ändå värda att finnas tror jag :)

Nog med filosofiska tankar för idag. Nu ska jag möta Zandra och gå en liten härlig höstpromenad i det vackra vädret, sen hem och fixa kvällens middag. Sen blir det kanske en mysig promenad runt Växjösjön i mörkret med Kent!

Dansedag

Måndag kväll innebär buggkurs som vanligt och det ska bli skoj! Dock känner jag att framförallt mitt ena ben är väldigt trött, det liksom gör ont i det av trötthet (brukar kännas så ibland när jag verkligen behöver gå och lägga mig på kvällarna). Jag kan ju inte gå och lägga  mig nu i alla fall utan jag får helt enkelt hoppas att det håller för dansen en timme ikväll.

Idag har jag varit ledig hela dagen så har kommenterat en klasskompis text (skoluppgift), gått en lång rask promenad, städat hela lägenheten och sedan gått lugn promenad med Zandra. Dagen har gått rätt fort faktiskt och nu väntar jag bara på att drömprinsen ska hämta upp mig i sin läckra bil och köra till dansen.. Haha! De har nåt möte ikväll, så han kommer inte förrän efter sju..

Till dess vet jag inte vad jag ska hitta på. Har redan läst alla bloggar tjugo gånger idag känns det som. Vi får väl se om det dyker upp nåt spännande i mina tankar.

Tjingeling!

Underbar helg!

Detta har varit en underbar helg! Först klassfest i fredags som va jätteskoj, sen igår hade vi en helt skön mysdag. Var inne i stan på förmiddagen och jag lämnade in min nya mobil igen (hämtade ut den i fredags men den funkade inte...). Sen hem och åt jättegod ärtsoppa och pannkakor till efterrätt. På eftermiddagen gick vi en lång, riktigt rask promenad och på kvällen åt vi grymt god mat! Älgstek med kokt potatis, brun sås (typ), syltlök, pressgurka och sallad. Så underbart gott, jag har aldrig gjort godare sås och jag är grymt nöjd över att ha lärt mig göra egen pressgurka (som är superenkelt!). Sen blev det tv-kväll för hela slanten med goda bountykulor, äppelkaka med vaniljsås och popcorn :D

Idag började vi dagen med söndagsfrukost; rostat bröd, vaniljyoghurt med flädersmak och varm/kall oboy. Mums! Därefter åkte vi till simhallen tillsammans med Zandra :) Jag simmade 80 längder på 51 minuter, så riktigt bra tid. Sen njöt vi i bubbelpoolen och avslutade med att simma ut en stund och sedan runt, runt, runt i strömmen i äventyrsbadet haha. Härligt! Hamnade på Max för att käka en riktigt nyttig lunch (inte....) och sen hem och haft en riktig bokdag i soffan. Har börjat på en ny bok som heter "Dödens kemi" av Simon Beckett och den är såå spännande! Har varit det från första sidan och det är knappt jag kan lägga den ifrån mig :) Såna böcker älskar jag!

Mmmm... mumsig äppelkaka!

Nu blir det nog att gosa ner sig i soffan igen och fortsätta på boken :) Sen ikväll blir det kanske lite tv-tittande (brukar bli så) och något gott att mumsa på! Troligen vaniljyoghurt med flädersmak och varma hallon. Riktigt gott!

Ha en mysig söndagskväll!


Fredag igen!

Ännu en vecka har sprungit iväg och nu är det fredag och helg igen! Först ska det dock jobbas ett pass, 8.30-12 men sen väntar helgen. Ikväll blir det klassfest och jag ska försöka stanna där längre än på sittningen förra veckan *haha* Ska bli skoj i alla fall! Måste köpa dricka bara, men det gör jag i eftermiddag.

Min mobil som har varit på lagning i två veckor ligger och väntar på mig i Telenors butik nu så dit ska jag också försöka ta mig idag. Hoppas verkligen att mobilen funkar nu annars ska jag nästan kräva en ny telefon. Dåligt att behöva lämna in den på service efter 3-4 veckor!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Har idétorka. Borde kanske gå och göra mig klar istället så jag kan köra om en kvart. Ha en bra helg allihop!