Hem

Nu ska jag strax åka hem. Helgen blev inte som jag tänkt mig. Blev mycket bättre i början, och igår. Idag var inte lika bra men en annan sten har i alla fall lyfts från mitt hjärta. Tror jag. Jag är i alla fall glad att jag åkte. Jag gjorde rätt. Även om det kändes sådär idag.

Blir skönt att komma hem. Har saknat Kent, och saknat solen. Här har jag inte haft möjlighet att vara ute så mycket, hade jag varit hemma hade det nog pressats i solen hela helgen.... eller i alla fall lite grann. Nu har jag mest varit inomhus. Men imorgon ska det också bli fint och varmt. Egentligen ska jag skriva på den sista inlämningsuppgiften men kanske kan jag passa på att sola lite extra och sen jobba extra mycket med uppgiften på tisdag istället. Man skulle haft en bärbar dator.

Kent, om du läser det här så får du gärna överraska mig med färska jordgubbar ikväll. Läste på Camillas blogg att hon köpt svenska jordgubbar så någonstans ska det iaf finnas...

Frågor

Jag vet att det är flera som undrat vad som har hänt. Men jag kommer inte att skriva det här. Det är för privat. Jag vill inte att alla ska veta, men samtidigt vill jag att man ska veta när jag inte mår bra. Det är en balansgång. De som får veta vet det redan, och de är inte många.

Jag mår bättre nu. Fast många frågor hänger kvar i mina tankar och kommer nog alltid att göra det. Jag har fått möjlighet att prata idag. För att få hjälp och stöd. När jag skrev det första inlägget där jag kryptiskt nämnde vad som hänt var allt kaos inuti mig. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till alls. Jag har fortfarande kaos inom mig, men kanske kan jag bättre organisera det nu, styra det och vända mig ifrån det. Jag har lärt mig. Man måste det.

Ska åka iväg i helgen. Vet inte hur det blir. Känner mig, jag vet inte riktigt hur. Jag vill, men är rädd för vilket mottagande jag får. Men jag måste göra det ändå, för att visa. För att jag vill visa hur mycket jag bryr mig om. Hur mycket jag tycker om och hur mycket jag vill hjälpa. Jag hoppas att det kommer fram.

Men var inte oroliga för mig. Jag klarar mig. Nu kan jag skärma av så mycket mer, och tänka på andra saker. Men tack för att ni visar att ni bryr er. Det värmer.


Faan

Jag fixar inte såna telefonsamtal. Där jag får veta att allt är mitt fel. Där jag får höra att vi aldrig kommer att ses igen. Att livet kommer ta slut. Där * försöker ge mig skuld, men jag får inte låta mig ta på mig den. Men tårarna bara rinner. Jag känner mig så maktlös. Hjälplös. Vet inte vad jag ska ta mig till, och ingen verkar kunna hjälpa mig.

Och det är bara några timmar kvar till vår redovisning. Jag kände mig så väl förberedd. Jag måste fixa det. Jag måste. Men jag vet att * kommer ringa igen. Mina tårar kommer att rinna. Jag vet inte vad jag ska säga, vad jag ska göra. Det är så hemskt. Och ingen verkar kunna hjälpa mig.

Bättre

Det börjar bli bättre. Jag vet att det kommer bli bra. Utan några "allvarliga" följder. Men själva orsaken till det som hände är det värsta. Att det ska kunna hända. Jag kan inte föreställa mig hur det känns. Jag önskar att jag hade någon att prata med, utan att tynga ner mina vänner. Någon som bara kunde lyssna utan att själv påverkas. Någon som kunde ge goda råd. Måste kanske börja ta tag i det.

Och så kommer en massa praktiska saker man måste ordna med. Jobbiga telefonsamtal. Beslut man vill slippa ta. Tur att vi är två, att vi kan hjälpas åt. Jag önskar att jag var där nu, men jag kommer. Antagligen på torsdag kväll. Jag borde kanske komma tidigare, men det verkar vara det bästa alternativet för mig.

Andra saker omkring mig börjar också bli bättre. Blev nyss erbjuden minst 75% på förskola/fritids under fem veckor i sommar. Har dock fått ut lite andra trådar med, så vågade inte tacka ja direkt. Men sommarjobb verkar i alla fall lösa sig, och 75% är ju ganska lagom. Får bli timvik resten av sommaren isåfall.

Ska försöka ta mig till gymmet om en stund. Måste försöka fortsätta "som vanligt". Sen träna inför redovisningen imorgon. Jag hoppas jag fixar att vara med, men fortsätter det som nu ska det inte vara några problem. Såvida inte någon säger något olämpligt...


?

Varför är livet som det är? Varför är det inte ljust, glatt och rättvist för alla människor? Just nu går jag runt i någon sorts dimma där jag försöker undvika att tänka för mycket på det som har hänt. Jag klarar inte av att skratta hjärligt, på riktigt, och jag klarar inte av att njuta. Jag vill äta glass och jag förtjänar det som gått nästan en mils promenad. Men jag kan inte. Det känns så orättvist. När jag tänker på det som har hänt. Jag kan inte njuta just nu.

Aldrig tror jag att jag har gråtit så många tårar. Tänkt så många tankar jag inte borde tänkt. Varit så fruktansvärt livrädd som jag var igår. Så rädd. Jag känner att jag börjar få en förståelse. En förståelse för vad andra människor gått igenom, men som aldrig riktigt nått mig förut. En förståelse för hur det känns när någon är nära att lämna en för gott. Men jag önskar att jag sluppit få den förståelsen.

Tårarna ligger där i ögonvrån någonstans nästan hela tiden. Skulle någon säga fel saker eller om fel tankar dyker upp i mitt huvud igen så strömmar de ut. De är väldigt nära nu. Jag vill inte tänka de tankarna. Jag vill inte fundera på om jag kunde gjort något annorlunda.

Det går i alla fall åt rätt håll. Jag behöver inte vara så livrädd längre som jag var igår. Jag vet, eller vill tro mig veta, att det kommer bli bra. Men jag vet inte hur bra. Jag kan ingenting om sånt här. Om det blir som förut, eller helt annorlunda. Om det blir men för livet. Fan. Det är dumma tankar igen. Tankar som jag inte vill ska finnas.

Det verkar i alla fall bra. Människorna runtomkring verkar vara underbara. Jag är så tacksam att de finns. Jag är så innerligt tacksam för de tre personer som räddade livet. Om inte de hade varit där. Jag vet inte vad jag hade gjort. Vad jag skulle ha tagit mig till. De tankarna kommer hela tiden. Vad skulle jag göra om det värsta skulle hända. Men jag vill inte tänka på det.

Jag har för första gången på jag vet inte hur många år bett till Gud. Jag vet inte varför egentligen för jag är inte särskilt religiös, men kanske är det så man gör i sådana här situationer. När man inte vet vad man ska ta sig till. När man inte kan göra någonting. Det kanske hjälpte. Åtminstone har mina böner blivit besvarade än så länge.

Jag kanske inte borde ha skrivit det här inlägget. Men jag behövde skriva av mig. Och någonstans känns det bra att människor vet att man inte mår så bra, fast jag inte klarar av att prata om det. Skriva är lättare. Jag är så glad att jag har människor omkring mig som tar hand om mig, som lyssnar på mig och som tröstar mig. Ni är guld värda.


Weeehoo!

Nu drar vi till Timmernabben och sommarstugan för minisemester i några dagar. Ska bli underbart! Bara det inte åskar för mycket hehe... Verkar va mycket åskväder på gång nu så.

Jag ska i alla fall se till att njuta ordentligt, sola, mysa och bara vara! Har med mig ett par böcker som (förhoppningsvis) ska läsas, pyttelite plugg och världens bästa pojkvän. Kan det bli bättre?

Hoppas du får en bra helg!

Godmorgon!

Kanske lite sent med ett godmorgon nu, när jag har varit uppe i ett par timmar... Började dagen med morgonpromenad runt Trummen. Jag älskar den rundan! Hade inte tänk gå ut idag, men solen lyste och det var nästan helt vindstilla så jag kunde inte låta bli, framförallt inte när man har en så vacker runda att gå. Jag gick ut som en zombie (fruktansvärt trött) direkt efter frukost och kom tillbaka som en människa (något piggare). Nu känner jag mig i alla fall fit for fight igen!


Bild från igår, taget från bron...

Ska strax iväg till Therese för att grupparbeta lite. Ska planera färdigt och öva lite på redovisningen (tror jag) och lite annat. Om en vecka är allt jobb med fördjupningsarbetet över. Ska bli skönt. Sen har vi bara ett individuellt arbete inom sex & samlevnad kvar att skriva den sista veckan, sen är det sommarlov! Fast jag hoppas ju på jobb såklart...

Imorgon kväll åker vi till sommarstugan. Längtar sjukt mycket. Ska bli så skönt att komma iväg, bara ta det lugnt och lata sig... Hoppas på att det blir en del sol med, så att man kanske kan få lite färg. Det blir kanske en runda till Kalmar med för shopping nån dag, bland annat ska en ny bikini inhandlas :)

Härliga måndag!

Jobb idag gick kanonbra. Fick bakat två sorters kakor, spelat fia m.m. Hade en bra dag! Därefter hämtade jag upp Zandra för att tillsammans tillbringa en stund på gymmet. Fick ordentligt med träning. Jag är så glad att jag skaffade gymkortet, definitivt värt pengarna även om det inte syns i spegeln än.. Ska försöka komma ihåg att mäta mig för att jämföra lite i slutet av denna månaden.

När jag kom hem satte jag direkt igång med maten, o sen åt vi ute på balkongen för det var så underbart väder. Alldeles stilla och varmt ute. Därför blev det såklart en kvällspromenad med, vår nya favoritrunda runt Trummen. Bra med ny bro :) Idag fick vi med oss kameran också och tog en hel del fina bilder. Sjön låg alldeles spegelbland, som ni kan se på bilderna... Vackert!

Andra sidan Trummen.... (vi bor på "slottssidan", om ni ser slottet...)

Söta ungar nere vid sjökanten...

Här finns ett vattenfall, som knappt syns. Men kolla så blankt det är!

Den nya bron! Och återigen, kolla spegelbilden.. hehe...

Jag trivs så bra här i Växjö. Det är en vacker stad, vi har alldeles underbar natur alldeles utanför husknuten. Det måste vara Sveriges bästa och vackraste Campus vi bor på...

Snart är det dags för sängen. Imorgon blir det grupparbete på förmiddagen och sen ska jag jobba 13.30-16. Börjar bli en bra månad det här... 23 timmars jobb än så länge (inräknat imorgon). Ger i alla fall lite inkomster! Nästa vecka har jag två helt lediga dagar med, så hoppas att jag lyckas få jobb där.

Sov gott mina vänner!

Frisk luft!

Idag har vi varit riktiga friskusar, om det finns något ord som heter så? Började dagen med en morgonpromenad runt Trummen (typ 5 km). Därefter kom vi hem, åt risgrynsgröt till lunch och sen gav vi oss rätt snart ut igen för att ta oss ner till invigningen av Trummenbron. Där var massa folk! Mycket mer än vi hade förväntat oss.. När bron var invigd gick vi upp en vända till slottet och tittade in, spännande att se hur hotellrummen och så ser ut. Fint var där!

Därefter tog vi cyklarna bort till Korpen som anordnade cykelbingo runt Växjösjön och Trummen (man cyklar i en åtta runt Växjös båda "stadssjöar" som de kallar det). Så vi cyklade ut på bingotur, men tyvärr blev det ingen vinst idag. Dock fick vi i alla fall gott om frisk luft och motion - härligt!

Väl hemma igen var vi helt slut, men efter lite fika och så piggnade vi till igen :) Resten av dagen blir ganska så lugn. Till middag blir det Flygande Kurre (flygande jakob med kassler istället för kyckling...) vilket ska bli supergott. Evigheter sen vi åt det sist tror jag...

Imorgon ska jag jobba som personlig assistent. Är faktiskt lite nervös, det var minst 7 månader sen sist jag var där så. Men det ska nog gå bra! Har tagit med mig ett nytt, supergott kakrecept om det blir bakning där imorgon, vilket det brukar bli när jag jobbar :) Sånt gillas!

I övrigt så var vi duktiga och simmade igår, och i fredags sprang jag 5 km utan problem! Mitt mål var inte alls att springa så långt, men går det så går det, och det gjorde det visst :) Helt okej att Norge vann Eurovision igår med. Jag höll på Azerbadjian med, och Malena gjorde ett superbra framträdande, fast det gick åt skogen...

Morgonstund har guld i mun!

Imorse var det så strålande vackert väder så jag var bara tvungen att inleda dagen med en morgonpromenad. Vid kvart över sju var jag ute, och det var så skönt! Solen sken, luften var frisk och klar. Jag hade tänkt gå runt Trummen, men bron var avstängd idag (man tror ju att man ska hinna föra byggarbetarna, men aldrig...) så det blev willysrundan istället.

Väl hemma igen möts jag av dessa underbara syner bakom huset:

Bor jag inte alldeles underbart!? Älskar hästarna, de får en att känna sig som hemma!

Nu har vi suttit med fördjupningsarbetet en stund, bara smådetaljer kvar på själva arbetet, så nu har vi börjat förbereda inför redovisningen. Tagit bilder o grejat :)

I eftermiddag blir det troligen en löprunda om vädret håller i sig, annars kanske en sväng inom gymmet. Därefter ska jag försöka hinna gå på stan en liten sväng och så ska jag möta upp Kent när han kommer med bussen vid halv sex. Sen blir det middag ute ikväll, var evigheter sen sist! Ska äta på Royal Thai som har trerätters med thai-mongolisk buffé... mums!

Torsdag

Idag är det torsdag och jag hade hoppats på jobb. Typiskt nog så har itne vikarieförmedlingen ringt så jag blir visst hemma idag. Har nog lite att pyssla med ändå så.. Imorse tvättade jag och bakade bröd. Sen skrev jag ut vårt fördjupningsarbete och kollade igenom det, har en del som behöver fixas till där tror jag. Nyss äkade jag mumsig lunch (pastasallad från igår, recept på receptbloggen) och snart ska jag köra iväg till Samarkand för att lämna lite kläder till Erikshjälpen, köpa vin åt Kent och se om det går att reklamera en vinflaska...

I eftermiddag ska jag kanske testa nåt nytt kakrecept (om jag hittar något..) och så blir det nog en promenad om det inte mulnar på igen. Ska gå upp till biblioteket isåfall och låna en bok, plus att jag måste köpa grädde till såsen ikväll. Ska äta biff med lök, sås och potatis. Husmanskost! Hehe

Om en vecka är vi i sommarstugan. Längtar... Hoppas på fint väder och betydligt varmare än det är nu. Men oavsett väder så blir det säkert toppenmysigt i alla fall! Ska grilla varje kväll, äta god varmtökt lax från rökeriet, ge oss ut på cykelturer, sola (förhoppningsvis), spela spel och bara njuta.

Helgen!

Jag har haft en skön helg. Vi har ätit supersmaskig mat, igår grillade vi entrecote och till det åt vi hasselbackspotatis och jensens pepparsås - kan det bli bättre? Vi hade sås över så idag blev det ryggbiff, klyftpotatis och pepparsås.. Underbart!


Ser lite torftigt ut utan grönsaker, men det tillkom lite sallad efter att bilden togs. Till ryggbiffen idag blev det dessutom lite haricots verts också. Mums!

 Igår köpte vi lyxgodis på Ica Maxi, de har en "lösgodishylla! med bara lyxig choklad som Lindor-kulor, Anthon Berg m.m. Såå gott och det bästa är att man inte vräker i sig godis, utan nöjer sig med några bitar. Vi har, tro det eller ej, fortfarande några bitar kvar trots en ynka påse på 150 gram. Priset gör dock att man kanske höjer på ögonbrynen, 199 kr/kg...

Väldigt dålig bild, men så blir det ibland med mobilens kamera (den andra var väl bra, dock??)

Igår var vi ute och sprang 3,5-kilometersrundan här bakom. Gick mycket lättare än jag hade trott, och hade jag inte varit ute efter exakt kilometertid hade jag nog sprungit vidare en bit till, men nu va jag tvungen att springa vår uppmätta sträcka. Härligt att ha krafter i alla fall! I övrigt har jag fortfarande träningsvärk sen styrketräningen i fredags, jag e såå svag i mina armar. Nästan pinsamt. Idag hoppade vi simningen och gick Trummenrundan istället (8,8 km). Jobbigt det med, dock...

Imorgon blir det gymmet i alla fall, med partybrudarna Zandra o Camilla. Hoppas träningsvärken har gått över då bara..

Nu har det tagit mig typ en timme att skriva det här inlägget, för datorn segar sig hela tiden. Hade egentligen tänkt visa bild på underbara kakor jag bakade idag, sega chokladsnittar, men det får vänta. Recept och bilder finns annars på
www.kryddburken.wordpress.com en liten bit ner. Såå underbara recept hittar man på den sidan!

Godnatt med er allihopa, sov gott o dröm sött!

Yeeeahh!

Jag är grym just nu! Igår satt jag hela eftermiddagen och skrev till fördjupningsarbetet och idag har jag ägnat nästan fyra timmar åt det redan. Innan kändes vi oss rätt osäkra på det här arbetet, men nu känns det kanon! Härligt :)

Igår gjorde jag också något som jag känner mig så stolt över, även om jag fått en del skit för det. Personliga påhopp tycker jag inte hör hemma på universitetet, men har man inga bättre argument så. Jag är dock nöjd över mitt bidrag till en diskussion, och äntligen var det fler som också visade att det klagas för mycket.

Nu i eftermiddag ska jag plugga till dilemmat på måndag, och sen ska det iväg till gymmet och styrketränas! I onsdags blev det simning + vattengympa, men idag ska musklerna få en riktig genomgång, vilket var längesen nu. Resten av helgen ska det också bli en del träning tror jag. Förhoppningsvis ett löppass och ett simpass. I övrigt blir det ganska lugna hemmakvällar i helgen och kanske en runda till Alvesta och kolla på sängar med, vi får se!

Nu står det lunch på schemat, gjorde pasta med korvröra bestående av gul lök, steklök, vitlök, morötter, chorizokorv, broccoli, haricots verts och creme fraiche igår som ska ätas till lunch idag med. Mums!

Ha en bra helg!

Åter igång!

Nu börjar jag äntligen komma igång med träningen igen. Igår simmade jag en halvtimme, hade ork att simma betydligt längre men armen gjorde ont så vågade inte med risk att ha en svullen, ond arm idag. Den är dock bra, så jag avslutade visst i tid! Idag ska jag jobba en stund i eftermiddag, därefter tänkte jag ta en sväng inom gymmet och köra crosstrainern en halvtimme. Sen hem och äta middag :)

Imorgon blir det kanske träning igen. Ska jobba till 14.45, så vore perfekt att köra inom på vägen hem då med. Ryggen börjar kännas bättre nu så kanske kan det bli lite styrketräning då? Fast egentligen borde jag mest av allt komma igång med löpningen igen. Har tappat en hel del nu på de veckor jag undvikit träning på grund av förkylningen.

Annars är det fullt upp med fördjupningsarbetet, men jag har redan skrivit klart det jag ska göra tills imorgon eftermiddag. Dock känns väl inte texten helt hundra direkt. Svårt att koppla till frågeställningen... Vi får se vad de andra i gruppen säger!

Nu ska jag diska lite, sen packa träningsväskan och så iväg om en och en halv timme ungefär. Ska bara jobba drygt två timmar så.
Tjingeling!

Veckan

Riktigt dålig uppdatering den här veckan men jag har inte haft så mycket kul att berätta. Det har mest varit skola och plugg, sen i torsdags kväll grillade vi med lite kompisar. Fick faktiskt plats att äta för sex personer ute på balkongen. Blev en ganska lugn spelkväll till slut (melodifestivalspelet, alias, orangino...).

I fredasg gick jag o Kent långpromenad in till stan och hyrde film. Hade lugn myskväll bara vi två, grillade och tittade på TV. Skönt. Filmen väntade vi med tills igårkväll.

Gårdagen spenderades vid sommarstugan i Timmernabben. Storstädning på schemat och jag lyckades med konststycket att få ryggskott det första jag gjorde där. Sen blev det inget bärande och skakande för mig, utan jag stod och diskade i några timmar istället. Det gick bra och var inte så jobbigt så :) Hade rätt så trevligt där med nästan hela tjocka släkten från Kents sida. Käkade pizza och njöt av solen när vi var klara.

Vi köpte med oss varmrökt lax och makrill, så igårkväll blev det lyxmiddag med lax och idag blir det mumsig lunch med lite lax och makrill. Älskar det! Igårkväll såg vi filmen sen, "Låt den rätte komma in". Jag har velat se den ett tag, och den var helt okej men kanske inte så överdrivet bra. Kent somnade ifrån den...

Idag har jag suttit vid datorn hela förmiddagen. Suck. Typ tre hela timmar här, vad har jag hittat på egentligen? Har försökt följa lite vad som händer på CUF-stämman. Lite ovant att inte vara där, har ju varit det nio år i rad före så... I eftermiddag blir det promenad för mig, och egentligen skulle jag kanske ta mig och simma? Läste att det kan vara bra för ryggen. Motion skulle vara bra i alla fall så. Gör hemskt ont...

Nej nu ska jag inte ta upp er dyrbara tid mer. Dags att fixa fram lunchen och sen försöka göra något vettigt av den här dagen med. Tjingeling!