Rapport från helgen

I helgen har vi haft det mycket trevligt! Den inleddes med tacokväll här i fredags. Testade lite fler av de produkterna jag fick i tacohuset jag vann på Charlotte Perrellis blogg; denna gång blev det guacamolekryddan, tacokryddan med oregano i samt såsena Hot passion & Habanero och Green chili tomatillo (nåt sånt...). Guacamolekryddan kommer jag garanterat att använda igen, den var supergod! Även tacokryddan med oregano gillade jag, samt den sista av såserna.

I lördags var det Rinkdansen som stod på tur. Under dagen laddade jag upp med träning på gymmet och lite bakning. Jag svängde ihop de läckra dammsugarna på bilden ovanför. Riktigt stolt! Årets band på Rinkdansen var Black Jack, och vi laddade som vanligt upp hemma hos Markus och Jossan med supergott grillat! Vid halv elva var vi inne i Alvesta och där var också Hanna! :) Vi dansade natten lång tills de stängde halv två. Därefter väntade vi på taxi i ungefär en timme, liiite drygt! Men men, till slut kom vi hem och fick sova i alla fall :)


Igår var en lugn dag, vi kom hem vid lunchtid. Sen gick vi en promenad i det vackra vädret, kollade på senaste Wallanderfilmen och på kvällen blev det säsongspremiär för utemöblerna på balkongen! Vi grillade entrecote och jag hade marinerat dem med rapsolja, hallonvinäger och oxfond. Blev kanongott, bland det godaste grillat jag har ätit! Tillsammans med klyftpotatis och rabarberchutney var det en perfekt avslutning på veckan!


Har kommit på att jag faktiskt varit ute och festat tre lördagar inom loppet av en månad. När hände det senast? Måste vara evigheter sen.. haha.. Kul har jag haft i alla fall! Ikväll kommer Erik (lillbrorsan) hit och ska sova över tills på onsdag. Blir trevligt att träffas lite :P


Hemma hos Markus o Jossan, vackert vid sjön!


21 april

Jag kommer nog att sakna campus litegrann när vi flyttar... Framförallt närheten till naturen, även om vi har nära till naturen i Sandsbro också. Kent tog lite bilder när vi var ute och gick i fredags. Var väldigt fint ute. Vårigt. Idag är det mer vinter, snö på marken när man vaknade och har fallit lite flingor med jämna mellanrum idag.

Vi såg årets första luftballong!


Jag var och hämtade min tenta för en stund sen. Fick VG på den :) Så skönt! Läraren hade även kommenterat att min "språknivå och stilistik gör läsningen till ett nöje". Kändes bra! Annars är det rätt lugnt i skolan just nu.

Imorgon ska jag jobba lite med barn igen. Det känns som att det var en evighet sen! Det blir 8 timmar på en förskola, som tur är med de lite större barnen (3-5 år). Ska bli roligt och spännande. Därefter blir det träning och sen hem. Ikväll är jag dock hemma ensam i några timmar igen. Ska slå mig ner i soffan framför "Anna Anka söker assistent". Lite småkul sådär :P Kanske äta lite choklad.. fast det känns onyttigt. Smakade Marabou Passion precis - den var kanongod!

Sorgbearbetning

Det finns så många sätt att bearbeta sorgen på och jag försöker nog gå igenom de flesta. Samtala med kurator, utsätta mig för jobbiga situationer, prata om det som har hänt, läsa alla papper etc. som har med det att göra, lyssna på musik m.m. All bearbetning kan man dock inte råda över själv har jag fått inse. Mycket av min bearbetning verkar ske i drömmarna.

Det är oerhört jobbigt med dessa drömmar ibland. Strax innan jag vaknade idag hade jag fått ett samtal från kyrkogårdsförvaltningen som min bror gav till mig, när jag tog luren och svarade var det helt tyst ett bra tag och sen hör jag mammas röst. Jag minns inte vad hon sa, men i drömmen började jag gråta och blev som förtvivlad. Sen försvann hon igen. I andra drömmar dyker mamma upp när vi t.ex. städar ur på gården och frågar vad vi håller på med, och i helt andra drömmar är hon inte närvarande alls. Jag har också drömt drömmar där jag fått reda på att någon av mina vänner avlidit. Den upplevelsen och känslorna jag kände var så starka, den förtvivlan och paniken jag kände i drömmen var hemsk. Jag hoppade ur sängen och bort till datorn direkt för att se om personen varit aktiv på facebook på sista tiden.

Jag önskar mig en natt utan drömmar, men varenda morgon vaknar jag med hjärnan på helvarv och smärtsamma (i olika grad) upplevelser i mina drömmar. Men antagligen är väl detta bara något jag måste gå igenom. Det också.

Händelserik helg!

Helgen har bjudit på en hel del spännande händelser! I lördags spenderade Kent o jag dagen på Ullared. Tog det ändå rätt lugnt och åkte inte förrän vid sju på morgonen. När vi väl kom dit två timmar senare var det faktiskt mer folk än vi hade trott där. Inte lika mycket som vid julen, men inte långtifrån. Väl där blev det såklart massa shopping, jag klagar inte men plånboken gnäller kanske lite mer... Fick i alla fall med mig en skinnjacka hem, liksom en resväska i lagom storlek och lite kläder, böcker m.m.

När vi kom hem var det bara att bära upp alla grejerna i lägenheten, byta om och fixa sig lite och så iväg. Klockan 18 skulle vi vara hos Johan för lite grillkväll, och vi hann precis i tid. Som vanligt bjöd Johan på supergod mat och sedan flummade vi, som vanligt, loss till massa galna låtar. Snart kanske vi börjar tröttna på Ketchupsången också :P Haha... Denna gång fortsatte dansandet dessutom på Grace senare på kvällen!

Igår sov vi nästan ända till halv tolv, vilket inte händer ofta om man säger så... Sen blev det sen frukost/tidig lunch, träning och en lugn dag i övrigt. Idag väntar jag på att tiden ska gå tills skolan börjar kl 13. Ikväll är det hjärt- och lungräddningskurs igen.

Funny friday

Idag är det fredag och jag är ledig från skolan. Trots det fick jag kliva upp ur sängen redan klockan sju för att tvätta... Suck. I och för sig var jag ändå grymt hungrig, så hade nog inte sovit så länge till ändå.

Hade hoppats på att få jobb i eftermiddag men än så länge är telefonen väldigt tyst. Likadant var det igår då jag var ledig hela dagen. Igår passade jag dock på att skriva klart min inlämningsuppgift till nästa vecka. Frågan är då vad jag ska syssla med idag? Har lite att läsa tills på tisdag så det blir väl det först och främst. Sen ska jag nog baka lite kakor, det var jättelängesen. Inviga köksassistenten kanske?

Det blir nog någon promenad i eftermiddag med. Så här grönt och härligt är det ju inte ännu (bilden är från förra våren), men snart så!

Imorgon ska Kent och jag till Ullared! Har längtat jättelänge efter att åka dit igen, så nu äntligen. Från början var det planerat att åka nästa helg tillsammans med ett gäng kompisar, men det blev inställt så då passar vi på att åka denna helgen istället. Har en hel del uppskrivet på inköpslistan... Sen på kvällen ska vi hem till Johan och grilla! :)


Den vackraste människa jag nånsin mött...



Idag har vi varit tillsammans i tre och ett halvt år. Tiden går så himla snabbt. Att det är så många månader, veckor och dagar sen vi träffade varandra för första gången är helt otroligt. Jag glömmer aldrig den natten på Slagthuset. Hur jag direkt du lämnat mig berättade för alla jag kände att jag funnit mannen i mitt liv. Så rätt det kändes med en gång. Den känslan blir bara starkare för varje dag jag är tillsammans med dig.

Jag älskar hur du ser på mig med kärlek och med ömhet. Jag älskar hur du tar på mig, hur du leker med mitt hår, lägger armen beskyddande om mig och busar med mig så som bara du kan göra. Jag älskar att vakna och ligga o titta på ditt fina ansikte på morgonen. Jag älskar ditt underbara leende och ditt härliga skratt. Jag älskar våra mysiga kvällar här hemma och jag älskar när du visar att du tycker om mig inför andra. Jag älskar dig över allt annat och jag är så lycklig för alla de dagar vi har haft tillsammans och alla de dagar vi kommer att dela med varandra i framtiden.

Du och jag
för alltid!


Grillpremiär och tårtbuffé

I lördags hade vi grillpremiär för i år. Tillsammans med Camilla och Johan njöt vi av grillade grillspett och gott vin. Kvällen fortsatte med många skratt när vi spelade Alias, lite sömn under Millenium (haha) och därefter dans till gamla låtar...

I söndags hade vi planerat in tårtbuffén på Toftastrand. Helt rätt dag att åka ut dit, superfint väder att njuta av även om vi satt inomhus. På tårtbuffén fanns allehanda goda tårtor och bakverk att njuta av, och vi stannade ganska länge... så länge att Zandra till slut fick sin kladdkaka med!

Igår fick vi upp utemöblerna på balkongen och jag oljade in bordet och två stolar. Två stolar kvar, men det får vi fixa en annan gång. Sitter ju inte därute riktigt än i alla fall. Inte om det blåser som igår åtminstone... Idag väntar grupparbete på förmiddagen, sen skola 13-16 och därefter HLR-utbildning 18-21.15. Det blir en lång dag.

Händelserik kväll...

Det blev ingen sitta-hemma-och-plugga-kväll igår. Istället tillbringade jag större delen av kvällen på sjukhuset. Hade fått jätteont i benet, som höll i sig under flera timmar och därför fick jag en tid hos jourläkarcentralen. Eftersom jag har en del blodproppar i familjen (mamma har haft flera stycken) skickades jag vidare till kontraströntgen, vilket var en upplevelse...

De stack in en nål i foten, sen sprutade de in massa kontrastvätska i benet medan de röntgade med en apparat som flyttade sig längs mitt ben. Mig höjde de dessutom upp, vred runt lite och ställde upp/lade ner efterhand. Som tur är visade bilderna iaf ingen propp, och jag fick gå hem igen. Dock vet jag fortfarande inte vad som orsakade smärtan. Jag har fortfarande lite ont, men emellanåt är nästan stället på foten där de stack mig värre, värker så in i.

Idag är det skola i några timmar, sen plugga på eftermiddagen (hann ju inte så mycket igår då), och kanske träna överkroppen på gymmet i eftermiddag. Sen hoppas jag att Kent inte kommer hem alltförsent, men de har massor kvar att göra på stugan...

Money money money

Skattedeklarationen är nu inskickad (via internet) och pengarna inbetalade. Alltid restskatt för mig, nästan. Suck. Men det var inte så farligt mycket i år i alla fall, knappt 1500 kronor. Men hade hellre fått dem tillbaka.

Nu väntar ett intressant och spännande möte på banken om 40 minuter. Får se hur det går.

Skulle behöva lägga lite pengar på smink.. haha.. Sånt man verkligen behöver, eller hur? Köpa lite nya ögonskuggor men framförallt lära mig sminka mig snyggt. Sminkkurs, någon?

Whatever. Life goes on. Nu ska jag med bussen om knappt tio minuter, sen i eftermiddag är det matte som gäller. Därefter lite träning, basta lite o sen är det kväll!

Tjingeling!

8 månader

Idag är det åtta månader sen mamma gick bort. Åtta långa månader av sorg, saknad och smärta. Trots det känns det mycket lättare idag än igår. Ofta är det så. Jag tänker på de dagar, högtider, födelsedagar som kommer, men tanken inför de där speciella dagarna är betydligt värre än när de väl är inne. Kanske är det tur det, annars hade så många fler dagar varit oerhört tunga och jobbiga.


För ett år sen, lite drygt, var mamma i
tidningen med denna bild. Hon hade dragit igång en kampanj om hur vi slösar med vatten och fram till påsk avstod hon från att tvätta bilen i förmån för att skänka pengarna till Hela Världen. Hon var så engagerad och levnadsglad. Knappt två månader senare vände allt. Hur gick det till, och varför? Jag kommer aldrig att få veta men jag kommer alltid att önska att jag hade kunnat förhindra det...

Men som sagt, idag känns det ändå bättre. Jag har varit i skolan halva dagen och sen pluggat och provat att baka bröd i min nya bakmaskin som jag fick i födelsedagspresent. Strax kommer Zandra o Jörgen hit och provsmakar. Till kvällsmat åt jag vegetariska biffar, de som jag bjöd vegetarianerna på under min fest. De var riktigt goda, men sån mat får jag bara äta när jag är själv hemma för Kentan vill ju ha kött :P

Nu ska jag fixa i ordning lite och duka fram för lite fika. Imorgon blir det fullt upp, först banken (ett spännande och intressant möte), sen skola 13-16, en vända till gymmet och ev. romerska badet med Camilla o Zandra och efteråt ska Zandra med hem hit och ha en kväll bara vi två. Äta lite gott och så :)

Vill inte, orkar inte

Kanske har jag hållt modet uppe för länge nu. Då brister det så småningom. Såklart när jag är ensam. Jag har känt det på mig hela helgen, men inget velat säga. Jag vill vara stark och fixa att vara ensam, men det är alltid då som känslorna letar sig fram, som tårarna tränger sig på som mest. Det är då det tär på mig som mest, på självförtroendet och på min kraft och vilja att orka. Det är då jag önskar mig en räddande ängel, men jag börjar alltmer tvivla på att de finns...

Det är så lätt att skriva en rad. Alldeles för lätt. Men att möta det på riktigt. Att känns smärtan och lidandet. Att se och känna hur ont det gör. Det verkar vara svårt. Alldeles för svårt.

Jag önskar ingen annan att få uppleva det jag varit med om. Men börjar inse att det nog bara är då man kan förstå. På riktigt. Bara då man kan förstå känslorna. Att det inte alltid finns något att ta på, något att prata om. Att det ibland bara handlar om en känsla, en oro, en förnimmelse av något. Att det påverkar en så mycket, hela tiden. Hela världen rubbas.