Tentatime

Om knappt en timme är det dags för mattetenta. Känner mig rätt lugn så ska nog gå bra. Matte är ju kul! Efter tentan ska jag träna med Camilla och i eftermiddag ska det skrivas på rapporten så att den förhoppningsvis blir färdig. Blir den det så kan jag jobba resten av veckan, och bara ta torsdagen när jag ändå inte kan jobba till att förbereda mig inför redovisningen på fredag.

Vad har hänt i övrigt då? Jo, i lördags tog Kent sin jägarexamen! Nu får han jaga med klass 2-vapen, och om ett par veckor ska han skjuta upp för kulgevär (klass 1) också. Gissa om han är glad? ;) Efter att han klarat det i lördags åkte vi till Ikea och köpte resårbottnar till nya sängen. Skönt att slippa sova på golvet de sista veckorna här.

Igår bokade jag, Sofia och Lollo vår 25-årspresent till varandra, att åka iväg på en liten resa tillsammans. Så den 18 augusti åker vi till Budapest! Helt otroligt att man kan lyckas boka så billigt, vi ska vara där den 18-22 augusti och bo på ett centralt beläget 4-stjärnigt hotell, och resan och hotell kostar totalt 2150 kronor!

Men närmast nu så väntar på fredag en härlig helg i sommarstugan tillsammans med "gänget". Just nu lovar de superfint väder så ser verkligen fram emot det! :) Hoppas hoppas hoppas! Vill sola och bada....!


Mitt måndagsnöje

Här kommer en tjusig bild på min nya måndagstradition; att lägga ansiktsmask och greja framför Top Model :P Har ju varit på ansiktsbehandling och köpt massa produkter på The Body Shop, så lika bra att använda dem och de råd man fick också!

Igår var det ESC, Sverige gick inte vidare men det spelar inte mig så stor roll. Fanns många bidrag som var bättre än Sveriges så. Lite tråkigare blir det väl att kolla på lördag men vi får hålla på Danmark och deras ABBA-hyllning då istället.

Snart ska jag iväg och jobba, 8.15-13.15 är det som gäller idag. I eftermiddag blir det nog att skriva lite på rapporten och så ska jag försöka komma ihåg att ringa mäklaren. Imorgon ska vi till Älmhult och köpa resårbottnar så vi får nånting att sova på. Eftersom jag sålde soffan sover vi just nu på två tunna madrasser med en bäddmadrass ovanpå. Men det går rätt bra det med, fast vi vill ju ha en hög säng!

Trevlig helg!

För ett år sedan...

För ett år sedan var detta den hemskaste dagen i mitt liv. Jag svävade i sådan ovisshet. Mamma svävade mellan liv och död. Natten som varit, kvällen den 23 maj och framåt, var en helvetesnatt med tårar, skräck och oro. Mitt samtal där jag fick veta att hon hämtats med ambulans. Att hjärtat hade stannat. Panikslagen var jag, livrädd, ledsen och kände så mycket skuld. För att jag inte hade orkat finnas där den dagen. Inte hade ringt ett enda samtal. Men jag orkade verkligen inte, och jag vet att det inte var fel av mig. Mamma hade inte ringt mig heller den dagen.

Två dagar senare vaknade hon äntligen upp. Vi visste det inte då, men då var det bara två månader och två veckor kvar som mamma skulle leva. Två månader och två veckor där jag gjorde allt jag kunde, kämpade för allt jag var värd och verkligen försökte ställa upp. Men det räckte inte och ibland kan det väcka skuld hos mig fast jag vet att det inte är mitt fel.

För ett år sedan var detta den hemskaste dagen i mitt liv. Två månader och två veckor senare blev den hemskaste dagen den 6 augusti. En dag jag önskar aldrig hade varit....

And off we go!

Imorgon är det äntligen fredag och då ska vi iväg till Göteborg! Det blir iof sig en ganska kort vistelse där och vi hinner inte göra så mycket, men det ska bli skönt att komma iväg lite och framförallt att sova på hotell. Vi åker när Kent slutat imorgon, så jag tar bussen till Ljungby och så kör vi därifrån. Tänkte ta en sväng in på outleten i Kungsbacka på vägen upp med. På lördag ska Kent springa Göteborgsvarvet och innan dess går vi nog lite på Sport & Hälsomässan i anknytning till loppet.

På kvällen styr vi kosan mot Mörlunda. Ska sova hos Kents föräldrar och sen på söndag är det konfirmation för Evelina, Kents brorsdotter. Lite svårt vad man ska ha för kläder, men tar med mig ett par olika alternativ i alla fall. Längesen jag var på konfirmation, så minns knappt vad man ska ha på sig... Blir antingen min vita klänning med röda prickar eller en blå/vit-blommig klänning. Lite somrig :)

I eftermiddag ska jag jobba en stund, 12-16.30. Första timmarna är som personlig assistent (tror jag), lite nervöst när man inte vet alls vad det är för barn eller i vilken ålder men det brukar gå bra. Sen är det några timmar på fritids hos tvåorna!

En liten bild på mina chiliplantor. Nu är de dock mycket större än så här! Bilden togs för ungefär två veckor sedan... Riktigt spännande att se hur det går, men jag börjar faktiskt tro på dem :)


Det går över när jag blir gammal....

Jag har varit hos läkaren och kollat mina knän idag. Fick beskedet att mina problem beror på att knäskålarna har svårt att hitta sin plats, typ, vilket gör att det gör ont. Att de har det beror bl.a. på att jag är överrörlig i knäleden - när jag ska sträcka ut benet sträcker jag längre än man normalt gör. Så ska försöka att inte sträcka benen så som jag brukar när jag går och står. Det kan bli bättre genom att jag tränar benen, lårmusklerna osv, men annars kommer det iaf bli bättre när jag blir äldre och mer stel. Känns ju sådär, men nu vet jag iaf att det är ingen fara att det gör ont, ska träna ändå. Trotsa smärtan....


I onsdags var jag ju på ansiktsbehandling och make up-rådgivning på Body Shop. Så här tjusig blev jag då! Dock tyckte jag att huden kändes så himla sminkad, näsan oljig, så tvättade bort det efter några timmar. Men nu har jag lärt mig lite mer om hur jag ska sminka mig och har köpt en foundationborste som faktiskt var riktigt bra! testade den inför Allkårsfesten i lördags.

Allkårsfesten var kul, men dyr... Vi förfestade här hemma, grillade "grillraket" (Scans nya, tror den är ny för i år men inte säker...) och åt med rotfrukter, banansalsa och lite annat gott till. Sen blandades det lite drinkar och vid halv elva tiden gav vi oss iväg. Slank in i någons partytält på vägen och dansade lite där och sen gick vi vidare till Amfium. Riktigt lerigt var där, så igår blev det att putsa skor :P

Ikväll ska Kent iväg och skjuta som vanligt och jag tänkte ta och lägga en ansiktsmask här hemma. Ska börja bli duktig och göra sånt där ibland nu. Är dålig på det, men nu har jag ju produkterna iaf så kan inte skylla på någonting för att komma undan...

Imorgon ska jag till min vfu-skola och ha utematte om statistik med tvåorna. Är lite nervöst men ska säkert gå bra. En stor klass är det dock så hoppas det inte blir för rörigt och stökigt för dem. Men försöker strukturera upp det ordentligt i alla fall.


Ansiktsbehandling

I eftermiddag ska jag på ansiktsbehandling och make up-rådgivning på The Body Shop. Bokade tiden för säkert två månader sedan och ska utnyttja ett av de presentkort jag fick i julklapp. Presentkortet har hela tiden legat i mitt fack i hyllan, men idag när jag skulle ta fram det var det borta. 

Jag letade som en idiot i över en timme. Gick igenom mitt, Kents och vårt gemensamma fack massa gånger, alla lådor i byrån och sängborden, mina pärmar, på hyllan under soffbordet, kollat under möbler etc. Till slut kikade jag under databordet där det finns typ 1 cm mellanrum till golvet. Någonting lågdär men vad? Lyckades få ut en liten lapp med anteckningar från en kurs jag läste förra våren. Men där fanns ågot mer. Fast det verkade vara något tjockare. Drog ut pappret som jag använde för att få fram det som låg därunder och då plötsligt fick jag fram presentkortet! Snacka om att bli lättad!

Känns som att jag inte hade velat betala massa pengar för ansiktsbehandlingen, men när det är gratis är det ju bara att njuta. Och eftersom jag hade två presentkort från början och redan har utnyttjat ett så vet jag ju precis vad som väntar mig. Niiiice :) Hoppas bara att sminkningen blir snyggare den här gången!


Btw så blev det lite bakning igår igen. Dessutom har jag uppdaterat
receptbloggen igen, börjar bli massa aktivitet där igen nu :) Kika in, om ni inte redan har gjort det!


Good morning sunhines!

Det har börjat bli lite bättre med uppdateringar på min blogg nu känner jag. Ska strax iväg till skolan men ville först lägga in en vacker bild på solnedgången som jag tog från vår balkong i torsdags. Färgerna är helt otroliga! Sen kanske inte himlen såg ut exakt så, men iaf nästan, och på bild blev det ännu bättre!

Förutom den här bloggen så har även min receptblogg börjat få lite bättre med uppdateringar. Framförallt är jag så himla nöjd med mina senaste bilder tiill recepten. Nu ska jag bara börja lägga in lite fler maträtter, de är dock inte lika roliga att fotografera...

Nu väntar skolan! Ha en bra dag :)

Ny klocka!

I fredags kom äntligen min nya klocka som jag beställde på Bellme förra fredagen. En Grand Sand-klocka i färgen The Deep Blue. Den visade sig vara precis så snygg som jag hoppats på, och att ställa in storleken var inga problem alls när jag väl fått tag i ett häftstift :) Blir perfekt i sommar till mitt randiga marinblå/vita linne och klänning. Och till andra kläder också förstås!

Bild från Grand Sands
hemsida.

Idag bakar jag bröd. Testar ett nytt bröd med hasselnötter och honung i, som ska jäsa i två timmar. Ska bli spännande att smaka sen. Igår bakade vi vårt favoritbröd, morotsbröd i långpanna. Det blir alltid bra, saftigt och smakrikt.

I övrigt händer inte så mycket. Min förkylning vägrar ge med sig känns det som. Jag vill kunna börja träna igen, men inte värt att träna innan förkylningen gått över känns det som. Står lite på balansbrädan här hemma emellanåt för knänas skull iaf.

Igår njöt vi av supergod middag här hemma! Lite helglyx :) Det blev räksmörgåsar till förrätt, fläskfilé i chutneysås & klyftpotatis till efterrätt och sen njöt vi av lite ost, kex och vindruvor framför teven på kvällen. Mysigt och gott!


Sorgen efter mamma

Jag har sorterat in mina inlägg i kategorier idag. Det finns två kategorier, den ena är "Allmänt" där alla mina vanliga inlägg ligger och den andra är "Sorgen efter mamma" där alla inlägg som berör mina tankar och känslor kring mammas bortgång ligger. Just nu verkar man inte komma till alla de inläggen när man klickar på kategorin dock, men jag vet inte hur man fixar det. Om ni vill läsa alla inlägg om min sorg så börjar de den 6 augusti 2009. Den dagen mamma dog.

Jag gör kategoriseringen av två anledningar. Dels vill jag själv kunna gå tillbaka och läsa hur jag har tänkt och känt, och hur min sorg förändras genom tiden. Från att ha varit i den första chockfasen där allting snurrade på i hundranitti samtidigt som man inte förstod någonting och väntade på att mamma skulle dyka upp eller slå en signal, till nu när jag försöker bearbeta min sorg på olika sätt. Jag gör också kategoriseringen för mina läsares skull. För de som vill kunna följa min sorgbearbetning, för att förstå mig och hur jag känner eller för att hitta en likasinnad om man själv förlorat någon nära i suicid. Jag har själv sökt mycket läsning och läst alla bloggar, böcker m.m. som jag kommit över kring suicid.

Min önskan är att människor ska bli mer öppna och prata om det. Om döden överhuvudtaget. Våga fråga, våga öppna en famn, våga visa sina känslor. Jag vågar inte alltid själv, men jag vill. Man ger sig ut på djupt vatten, men medan ni är rädda för att simma ut dit är jag redan därute och väntar på räddning...

Nio månader

Nio månader idag sen du lämnade oss. Det var också en torsdag. En solig, varm dag. Jag hade varit nere och badat med barnen på fritids/förskolan under dagen. Minns att jag hade mina korta, svarta shorts och ett rosa linne på mig. Satte mig i bilen för att köra hem. Två missade samtal från Erik. Han som aldrig ringer till mig. Jag började köra hemåt, när jag kommit förbi rondellen och hade en lång raksträcka framför mig ringde jag upp. Han svarade. Han berättade vad som hade hänt. Jag frågade "lever hon?" Mellan hans tårar hörde jag ett "nej, hon är död". Mina tårar forsade ut. Jag lyckades ställa bilen vid sidan av vägen. Ringde Kent. Ringde pappa. En kollega körde förbi, såg mig, vände om och kom o höll om mig. Satt med mig. Mina tårar forsade fram, jag pratade så mycket. Jag försökte få tag i pappa. Kent skulle komma. Jag var i en sådan chock. Kent kom, han körde hem oss medan tårarna rann på oss båda.

Den dagen, dagarna därpå och begravningen är de värsta i mitt liv. Jag tänker ofta på dem. Vad jag gjorde, hur det var. Vill minnas samtidigt som det är svårt. Jag har skrivit ner allt som hände den dagen, den sjätte augusti, i ett dokument på datorn för att inte glömma. Men jag glömmer nog aldrig ändå. Så ofta ser jag den dagen i mitt huvud. Genomlider den och begravningen om och om igen. Hur det var när vi kom ner till gården dagen efter. Jag kastade mig i Eriks famn direkt han kom. Flaggan vajade på halv stång.

Jag hade velat åka till graven idag. Erik har varit där. Han smsade nyss. Den nya gravstenen har äntligen kommit upp. Äntligen ska vi kunna göra fint där. Så som vi vill ha det. Förutom att jag önskar att där inte fanns någon gravsten alls med mammas namn på. Att ingen kista låg där i jorden. Att mamma fanns kvar i livet. Att jag inte behövde sitta här och vara ledsen. Vara "mammalös" och känna mig ensam. Vilsen. För det gör jag, hur mycket människor än säger/visar att de finns för mig så känner jag mig ändå så oerhört ensam ibland. Ensam och liten.

Det är så olika hur jag tänker och vad som väcker mina känslor. Ibland saknar jag just dig så oerhört mycket för den du var. Ibland är det insikten om att jag inte har någon mamma att ställa mina frågor till och att jag inte har någon mamma som kommer att finnas där vid tillfällen som när jag någon gång gifter mig och skaffar barn. Ibland är det tanken att du måste ha mått så hemskt dåligt att det gick så långt att du inte kände att du hade något annat val än att lämna detta liv, och att vi inte lyckades få dig att må bättre. Ibland kan jag bara inte förstå hur du kunde, jag kan bli arg, rädd, ledsen, förvirrad, förtvivlad.

Kanske tycker ni att jag är tjatig. Att jag borde ha "kommit över" det snart. Men det tror jag aldrig man gör. På ett sätt blir det allt värre. Chockfasen är över för längesen, men sen tar bearbetningen vid. Och den tar tid. När man tror att allt är bättre händer plötsligt något som väcker det igen. En rad i en sång, en artikel i en tidning, ett besök på ett ställe som påminner, en maträtt mamma brukade laga. Det finns så mycket man inte tänker på. Som jag heller inte tänker på, och sen helt plötsligt sitter jag där med oron i kroppen och tårarna i ögonen, fastän jag trodde att jag var beredd på allt.

Slumra Moder, slut är striden
Du har funnit frid och ro
Hos din Gud i himlafriden
Får du nu för evigt bo


Förkylning

Jag vet att jag skriver alldeles för sällan just nu. Det har bara inte blivit mer. Just nu känner jag mig lite nere med, mest på grund av en förkylning som iof sig äntligen har lämnat halsen en aning men som nu istället satt sig i näsan med idel täppt näsa och nysningar. Suck.

I fredags var jag nere i Malmö. Jag träffade Kevin, vilket var nästan tre år sen sist. Min fosterbror. Är och kommer alltid vara, även om han inte är det "på riktigt". Det var kul att träffas i alla fall. Tiden går så fort, han är redan fjorton år!


På kvällen var vi, det vanliga gänget, samlade hemms hos Zandra o Jörgen för grillning och lite valborgsfirande. Vid halv tio gick vi ner till Växjösjön för att se majbrasan och fyrverkerierna, därefter spelade vi lite spel och sen avslutades kvällen med godnattvisor i takt till Kents snarkningar innan vi masade oss hemåt... hehe...

I söndags var vi på Joe Labero; "Expect the unexpected". Riktigt häftigt, fast med platser på första raden lyckades man avslöja/se hur en del trick gick till... Det var iaf underhållning på högsta nivå och både Labero och hans statister är så oerhört skickliga! Tyvärr blev dock ingen av oss upplockade på scenen :P

I övrigt har det varit en ganska lugn helg, och det verkar den som kommer också bli. På fredag ska vi till Jönköping för då är Kent kompledig :) Ska ta en sväng på Ikea, och sen tillbringar vi väl några timmar på A6 och kollar på kläder med! Imorgon ska vi iväg och mäta lite o så i nya lägenheten, spännande. Längtar efter att flytta, och efter resan till Tunisien!

Lite bilder från fyrverkerierna i fredags: