Såå vackert

Åh vad jag älskar snön! Inatt har det fallit 10-15 cm här i Växjö... Helt underbart. Har varit ute och skottat lite idag, till och med det var härligt. Vill bara ut och leka i snön!

Passar perfekt med denna vita inledning på advent med. Julgranen har ställts upp här mellan husen för att sprida julstämning och adventsljusstakarna lyser i de flesta fönstren (dock inte hemma hos oss än). Julmusik spelas dock här hemma, och ikväll ska förhoppningsvis pepparkakskyrkan göras färdig.

En jullåt som jag inte hört tidigare men som jag nog kommer lyssna på mycket i år är Christer Sjögrens "Allt som saknas är du". Nästan tur att jag inte hörde den förra julen. Undrar om jag hade fixat det då. För visst går tankarna till mamma när jag hör den. När allting förbereds inför advent och julen. Luciafirande hos Erik, julfika hemma hos oss med familjen. Allt som saknas här är du...

På lördag beger vi oss mot Ullared. Kent, jag, Johan, Zandra, Jörgen och Camilla. Vi har hyrt stugor så det blir två dagar i shoppingparadiset :) Vår lista är den längsta vi nånsin haft med oss...

Examensarbetet

Det mesta som rör sig i huvudet nu handlar om examensarbetet. Är inne på andra veckan nu och har nog ändå kommit rätt så långt. Är i stort sett klar med teoridelen (får se vad handledaren säger på fredag bara...) och ska bara skriva metoden med innan jag ger mig ut för att genomföra lite intervjuer och så.

Eftersom jag skickade in texten igår är det lite lugnare idag. Ska snart ta mig en promenad, hade tänkt träna men kände lite ont i halsen imorse så skippar det, och handla lite grejer till pepparkaksbak och så. Blir julbak här hemma på lördag :) I eftermiddag blir det lite plugg i bibblan, börja läsa till metoddelen.

Imorgon jobbar jag hela dagen. Har varit mycket jobb nu, i novemberhar jag inbokat ca 50 timmar... var länge sen jag jobbade så mycket faktiskt. Men har verkligen inte tid till mer jobb heller, måste hinna med examensarbetet också ju.

Så är läget just nu. Skriver ju inte så ofta här men tänkte att en liten uppdatering nån gång är väl trevligt i alla fall!

Allhelgonahelgen


Det blev fint på kyrkogården. Vi åkte dit igår eftermiddag och tände ljus, då var där redan ett par ljus tända och lite blommor. Kent och jag åkte dit igen på kvällen när det blivit mörkt. Så vackert på kyrkogården med alla de tända ljusen då. Stämningsfullt.


Resten av kvällen var vi hemma hos Jens och Sofia. Åt god mat, äppelpaj, spelade spel och snackade. Mysigt och trevligt! Idag gav vi oss hemåt igen, med ett besök på Husebys julmarknad. Alltid lika trevligt, och gott :P Blev en hel del grejer med hem; en blomma (cyklamen), två korvar, tre sorters sill, senap, marsipangodis, massa marknadskarameller från Mariannelund, en ost och en kaneldricka (kan värmas o drickas typ som te/glögg)...

Sen när vi kom hem gav vi oss ut för en joggingrunda, men denna gången var det mitt #¤%&/ knä som satte stopp för det. Efter knappt tre kilometer fick jag så ont i vänsterknäet att jag inte kunde springa mer. Fick bli promenad de sista kilometrarna hem istället :( Och ja, jag är såå arg och sur över det. Suck.

Nu ska jag ha en mysig kväll här hemma i soffan. Blir nog lite Wii kan jag tänka mig!

15 månader

Det har gått femton månader idag. Femton månader sen mamma lämnade oss. För varje dag som går flyter livet på allt enklare men det blir svårare att prata om henne. Alla förväntar sig att jag, kanske inte har glömt, men har gått vidare iaf. Och jo, det har jag. Men trots det finns hon i mina tankar så många gånger varje dag. I mina drömmar då och då. Jag påminns ständigt. Mina tårar vill ut men jag känner att det får de inte.

Idag ska vi ner till Arrie. Tända ljus och lägga en krans på graven. Sen ska vi ut till gården och se hur det har blivit nu när de helrenoverat den. Ska bli spännade. Sen blir det mat och spelkväll hos Jens o Sofia.


Allhelgonahelgen förra året. Då fanns bara den stora jordhögen, nu är där mycket finare...