Tentadags

Börjar bli nervös inför tentan nu. Men jag brukar ju fixa att formulera mig så att det låter bra även om jag bara halvt ens själv vet vad jag menar med det jag skriver... Har bara läst igenom lite anteckningar idag, annars planterat om lite växter (även om jag ändå inte tror på att varken chili eller paprikor kommer att klara sig) och fixat lite här hemma.

Ikväll kommer Madde, Johanna och Hanna hit. Så jag har iaf något att se fram emot efter tentan :) Blir nog en lugn och mysig kväll framför den sista partiledardebatten (?). Imorgon sen blir det ju inflyttningsfest och då kommer Lollo, Allan, Sofia, Erik och Elin också upp, plus att lite kompisar härifrån såklart också är med och förgyller kvällen!

Nog snackat, nu ska jag packa ner leg och pennor (inkl bläckpenna som jag alltid brukar glömma) i väskan och ta bussen mot campus.

Trevlig helg!


En regnig dag i september

Jag sitter i bibblan och ska plugga men spenderar mest tiden framför datorn. Ute vräker regnet ner (emellanåt iaf) och himlen är grå. På fredag är det tenta, vilket alltid medför att man känner extra press på sig att plugga. Inte den bästa starten på veckan med andra ord.

Avslutningen på förra veckan blev också sådär. Skulle resa mig ur soffan igårkväll (lagom sömndrucken efter att ha sovit nån halvtimme framför Mamma Mia) och lyckas på något sätt som är typiskt för mig snubbla över mina egna fötter så jag faller handlöst och vrickar/stukar stortån. Kan inte stödja normalt på den än vilket gör att danskursen ikväll känns långt borta just nu.

Många tågolyckor i slutet på veckan påverkar mig med. Två tjejer påkörda av tåget, dog direkt. Var det en olycka eller inte? En tågolycka med många skadade igår, defintivt en olycka men ändå. Bilderna rullar i mitt huvud. Påminner. I fredags var det den internationella dagen för suicidprevention (att förebygga självmord). Jag var inte hemma så jag kunde inte gå på föreläsningen i domkyrkan på kvällen, men jag gick dit och tände ljus för mamma samt pratade lite med mina vänner från SPES en stund på eftermiddagen.

Är nog lite allmänt nere just nu. Men det brukar gå över. Känner mig så stressad och pressad just nu bara. Tentan, vfu:n, examensarbetet... Det är klart jag fixar det, även om det knappt känns så nu.

Imorgon blir det iaf lite galej med middag för Zandra på kvällen, antar att det blir Akropolis som vanligt :) Och på lördag ska vi ha inflyttningsfest, och då kommer alla härliga bollerupvänner hit igen :D


Längesedan

Jag verkar ha kommit ifrån bloggandet en aning på sista tiden. Budapestresan var ju evigheter sen nu, men den var iaf hur rolig som helst! Härligt att få spendera så många dagar med två av sina bästa vänner :) Bilder från resan finns på facebook, men det vi bland annat gjorde där var att besöka labyrinten under slottet, bada på Sczechinjybadet, se parlamentet, shoppa, njuta av fyrverkerier, ha picknick i en liten park, strosa runt på Margaretaön m.m...  Vi åt riktigt god mat och bodde på ett jättefint hotell. Kanonresa helt enkelt!

Sedan dess har jag jobbat en del och i måndags började skolan på nytt så nu är det full fart med plugg. Har en del att läsa och om bara två veckor är det dags för tenta. Den sista salstentamen någonsin för mig (förhoppningsvis)!

På lördag ska vi ha kräftskiva härhemma, och som det verkar nu blir vi ett stort gäng. Ska bli skoj, sjungas snapsvisor och drickas nubbe till de underbara kräftorna :) Eftersom fiskelyckan inte varit så god vid årets kräftfiske har vi dock fått köpa lite kräftor också. Så kan det va!