Gott Nytt År!

Det är långt mellan inläggen just nu men så blir det i juletider! På juldagen var vi på slagtg o partajade som vanligt.... tradition nu ju :) Träffade lite spännande folk där, en från min nollningsgrupp i Växjö, Lexand (bollerupare) o en från min klass i nian.. haha.. kände inte igen honom alls men va lite kul i alla fall.

På annandagen var vi o hälsade på farmor o farfar. Fick spelat lite poker som vanligt... roooligt :)

Sen jobb i två dagar. Efter jobbet i torsdags (på mammas födelsedag) blev det middag, trerätters, på Jensens Böfhus *mums* o i fredags blev det Arn på bio. Jag tyckte den var bra men hade ju också noll förväntningar inför filmen (har inte läst böckerna heller...) De andra gillade den inte nåt vidare.

Resten av helgen har det varit shopping på schemat. Har lyckats hitta en nyårsklänning, kommer gå helt klädd i lila volanger (låter underbart va? haha) Den är faktiskt snyggare än det låter! Skorna jag köpte duger, var inte riktigt såna jag ville ha men det skiljer ju några storlekar mellan mina fötter så inga skor funkar typ. Suck. Tappar den ena skon o klämmer tårna i den andra...

Idag har vi vart ute o gått (lång)promenad. Typ 6 km... e väl inte så jättelångt egentligen men men. Solen sken, det blåste bara lite (för å va här...) och det var vitt (frost) på marken. Riktigt fin dag!

Nu ska vi strax äta lunch, sen ska jag hoppa in i duschen o sen köra några rundor med bilen. Erik ska till en kompis, sen ska jag hämta Anna i stan. Sen hem o göra oss i ordning o ta fördrinken här hemma hos mamma o pappa som ska ha fest, och sen åker vi in till stan för riktigt partaj hos Jens, Sofia o Sophia!

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

Merry Christmas!

Jag vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Dagen har varit som julaftnar brukar vara mest. Ett överdådigt julbord med alldeles för mycket mat (särskilt när man inte mår så bra o inte kan äta så mycket....), Kalle Anka (som jag iof sig nästan sov mig igenom idag..), massa kakor (sju sorter hade vi visst... jag åt nog tre, eller fyra) och många fina julklappar :) Bästa julklappen var resväskan! Kommer komma bra till användning redan den 5 januari när vi ska på Footloose i Göteborg. Fick 300 kr i presentkort på Pärlshopen med - sååå roligt. Det få rman ju typ hur mycket som helst för! och annat fint, som ett förkläde så jag ser ut som värsta hemmafrun (tack pappa), pengar, ljusstakar m.m.

Imorgon ska vi äta lutfisk som alltid. Jag tycker bäst om de gröna ärterna och såsen.... sen ris á la malta som självklart är en favorit! Sen kommer Kent *äntligen* o sen e de partaj natten lång som alltid på juldagen!

Nu ska vi snart äta julgröt och sen blir det nog en filmkväll framför Sound of Music.

Hoppas ni alla haft en riktigt god julafton :)

Dan före dopparedan!

Idag är det dagen före julafton. Så sjukt fort denna månaden har gått! Skolavslutningen i fredags fick jag klara av själv för läraren var sjuk - vinterkräksjukan. Så snöpligt, vår sista dag tillsammans o hade ju julklapp till henne med o ville säga hejdå o tacka o allt sånt, o så va hon inte där. Fick hjälp av specialpedagogen att hålla i avslutningen med min klass i alla fall och det gick bra så :) Fick massa fina presenter - ljuslyktor, choklad, parfym, ljus, blommor m.m.... så gulligt av dem!

Igår kväll firade jag o Kent lite julafton härhemma. Jag fick boken "Smuts" (perfekt till tågresan idag!), salt/kryddblandning och ett fondueset! Wow... så glad jag blev :) Så nu blir det fondue nån dag efter nyår när vi är här hemma igen!

Nu måste jag nog snart packa lite till.. tåget till mamma o pappa går 14.12 - det är snart.... ska nog köpa pizza idag förresten, från en sån där supergod pizzeria med lyxpizzor tydligen (aldrig ätit dem så vte inte säkert...men Kent säger det i alla fall!). Hade gått ner 1 kg till denna veckan när jag inte bantade haha så nu kan jag verkligen unna mig!

Vet inte när jag skriver nästa gång, men om inte annat så önskar jag er alla en riktigt god jul!

Skolavslutning

Idag är det skolavslutning. Sorgligt mest, tycker jag. Kan väl sätta en hundring på att jag gråtit innan denna dagen är slut i alla fall! haha.. så blödig. Men jag kommer sakna barnen o all personal o allt så mycket. Gjorde färdigt julklapparna till alla barnen igår. De blev fina i alla fall :)

Är hemma hos mamma o pappa nu. Har vart trevligt än så länge :P Igår gjorde vi knäck och klenäter, skulle väl egentligen blivit lite ischoklad med men det hanns inte med. När klockan var halv tio kände jag att nja, jag måste nog börja dra mig mot sängen nu. Skulle ju fixapackningen o sånt också.

Nu på morgonen var jag uppe alldeles för tidigt (något ni märker av genom att jag har tid att skriva långa blogginlägg före klockan 7 på morgonen).  Fast var vaken långt innan klockan ringde så är hur pigg som helst.

Jaja, nu ska jag nog gå o fixa frukost i alla fall. Ha en bra dag allesammans!
Bara 3 dagar kvar till julafton :)

... o idag ska jag hem!

5 dagar

Nu har jag bara 5 dagar kvar på jobbet. Man räknar ner hela tiden och det känns helt sjukt!

Idag har jag köpt de sista julklapparna och mammas födelsedagspresent. Köpte 17 stycken "Plopp" (choklad) som jag ska slå in till barnen i klassen och ge som liten julklapp när jag slutar. Köpte lite te och choklad till läraren i klassen (jag hoppas hon inte läser min blogg men har ju inte gett denna adressen till någon där så tror inte det i alla fall... hehe). Hon tycker ju om både och i alla fall så får hoppas hon blir glad :)

Idag spelade mina två halvklasser upp sina teatrar som vi jobbat med i några veckor nu för varandra och för förskoleklassen. De var helt fantastiskt duktiga! De fick t.o.m. spela upp sina teatrar två gånger var för de andra ville se igen... hehe.. o jag som va helt nervös o rädd att det skulle gå åt, ja, pipsvängen eller nåt. Men ibland blir man glatt överraskad och såå stolt! Nu ska de troligen spela upp för föräldrarna i början av vårterminen med, men då är ju inte jag med tyvärr.

Nej om jag skulle ta o packa in de där paketen nu då. Lär ju ta en stund plus att det ska duschas o packas ikväll.... Imorgon är det After Work med jobbet så då kommer jag hem sent o på torsdag hämtar mamma mig på jobb så ska vi köra o bara hämta grejerna här hos Zandra o istället ta med hem till dem. Sen får man bo hos mamma o pappa i över en vecka... Om jag står ut :)

Okej NU ska jag sluta då!
Ha det bra alla, o Kent,  jag saknar dig!

Julgodis!

Igår hade vi julgodisbak på schemat här hemma :) Blev massa godsaker som ni kan se på bilden nedan... chokladtryffel med mörk choklad, apelsintryffel med ljus choklad, mörk chokladfudge, marsipan doppat i vit respektive ljus choklad och cornflakeschokladkakor. och så pepparkaksgrisar från förra veckan. Såå gott! Glöggmuggarna (som ni kan se om ni kollar väldigt noga) är jättefina och jag fick dem av Kent i present i fredags, på vår 14-månadersdag!

image207


Passade på att simma igår också, blev tredje passet denna veckan. Så har simmat sammanlagt 7,2 kilometer denna veckan. Totalt i höst är jag nu uppe i 3,8 mil!  Det är inte dåligt....

Har bestämt mig för att jag bantat färdigt nu också. Nästan i alla fall. Har på 12 veckor gått ner 9,6 kg. Så jag har blivit en helt ny jag.... haha! Mina vita jeans som jag innan bantningen inte fick på mig var när jag provade idag nästan för stora... oops. Det var ju mitt mål att jag skulle kunna använda dem igen. Men efter jul så går de väl på perfekt igen :) Blir väl inte supernyttigt då direkt så..

Hoppas ni haft en bra helg!

Nio dagar

Jag har bara nio dagar kvar att jobba nu. Helt sjukt, tiden har gått så fort så det är inte klokt. Nästa vecka är det skolavslutning.... jag har tänkt köpa typ små choklad eller nåt och slå in som julklappar till alla barnen i klassen. Kommer sakna dem så sjukt mycket när jag slutar! Och läraren i klassen.. får komma på nåt bra att ge till henne :) Idag har vi vart nere på stortorget och åkt skridskor halva dan, va såå kul! Jag måste skaffa mig ett par nya skridskor, när man lånar är det så skönt att åka men mina egna gör sjukt ont.

Hade skrivit massa mer grejer men det försvann så ja.. jag har inte tid att skriva mer nu. Ska hämta min mat som nog e klar nu o så ska jag prata med världens snyggaste kille på msn :D

Ha en bra kväll!

Long time no seen

Det var ett tag sen jag skrev nu. Helgen blev såå lyckad! I fredags va jag supertrött efter jobbet o trodde aldrig jag skulle orka festa. Kom dock in i andra andningen, med hjälp av en aning alkohol förstås. Vi käkade tacos o kollade idol-finalen. Annelie o Hanna kom, Annelie körde men Hanna fick supa :) Sen kom Zandras drömkille också över en liten stund, trevlig o träffa honom med ju. Så småningom, efter ett stort antal drinkar o att Zandra typ däcka, gav vi oss in till stan. Jag, Kent, Zandra o Hanna stack in på heartbreak där det var tomt på folk! Haha! 3 av oss starta med tequilarace men Zandra fick en stor vatten. Sen kom mer folk, Kent vann pengar på BlackJack o vi dansade o hade superskoj. Avslutade kvällen med hamburgare på McDonalds! Sen åkte vi hem o sen dagen efter blev det att städa efter festen. På kvällen blev det inget Köpenhamn. Vi hade en myskväll hemma istället, åt ryggbiff, jensens pepparsås och klyftpotatis. Mums mums! Såg senaste Wallander efteråt och en annan film före maten, Från andra sidan. Igår blev det shopping för hela slanten, typ! Köpte ett par svarta byxor, ett vitt linne, varma och vattentäta handskar. Sen åt vi god lunch ute o fikade med mamma o pappa.

På kvällen åkte Kent hem till Växjö :( Sen åt jag middag med CUF på Bröderna M, va supergott! Baconinlindad torskfilé tror jag det hette.... Va väldigt skoj att träffa alla o sitta o snacka så :)

Idag har vi haft nobelfest på jobbet, Blev ganska lyckat fast barnen är ibland lite otacksamma, tyvärr. Ikväll är jag hos Annelie. åt supergod mat nyss, Tagliatellepasta och saffranssås med räkor. Ska lätt göra den igen :)

Bara 4 dagar kvar nu tills jag ska hem. Åh vad jag längtar! O 14 dagar till julafton bara. Tiden går så sjukt fort. Jag slutar snart på mitt jobb. Weird....

Nu ska jag sluta! Ha det bra!

Swimming lady

Idag har jag simmat :) Blev 3000 meter (120 längder) för första gången! Tog 1 h 19 minuter. Rätt hyfsad tid. Ska ju försöka komma ner till 60 minuter på 100 längder, just nu är 65 minuter rekordet. En snubbe på badet idag frågade om jag tävlingssimmat... hehe... komplimang? sen ville han att jag skulle sitta i hans knä så han skulle lära mig ta bättre (mindre ansträngande) armtag. Hmmm... men han menade bara väl men jag tackade bestämt nej. Haha!

Annars är det bra. Har haft en helt okej dag på jobb men lyckades skälla som fan på barnen just när lärarkandidatens mentor satt precis utanför dörren till mitt klassrum o lyssnade på hennes lektion. Ooops. Det lät in där fick jag höra av läraren sen.... pinsamt... O så dumt att jag tvingades skälla på dem för de hade varit så himla duktiga före, alltså innan de tramsade o jag tvingades bli arg på dem. Jaja... fast i övrigt har jag bara varit glad idag!

Nu ska jag fortsätta snacka med Kent på msn o se om han o Erik lyckas fixa nåt virusprogram till vår dator eller inte... Det andra går ut imorgon, så lite småpanik eller nåt. Hoppas de fixar det!

Bara 3 dagar kvar till fredag nu vilket innebär att Kent snart kommer hit och att vi ska festa! Nån som e på? Förfest i Trelleborg hos Zandra (om ingen har bättre förslag....) o sen troligen Heartbreak (ni vet zandra... hehe...) menman kan ju gå vart man vill!

Ha de bra!
Kramkram

Jul jul jul!

Nyss hemkommen från skyltsöndagen här i Växjö :) Blev lite shopping där hihi... liten prydnadstomte, lotter (bara nit förstås..) och bra rea på Lindex, så lite underkläder.

Helgen har varit så översupermysig! Vi har klätt balkongen med granris och ljusslinga, satt upp adventsljusstakar, tagit fram julpynt, skrivit julkort, gjort i ordning apelsiner med nejlikor i (doftar så gott!), bakat lussekatter och pepparkakor och gjort i ordning lite ljus och sånt. Myspys! och så har Kent fått sin adventskalender av mig :) en paketkalender... hehe... och jag fick hemligt paket på julskyltningen, ska strax öppna!

Lite bilder från helgen:
                    

I fönstret med adventsljusstaken hänger egentligen en apelsin med nejlikor över, inte ljuslyktan.... tog bild innan apelsinen var klar :)

Det är så mysigt här hemma nu! Önskar att jag fick fira mer av julen här hemma....