Utmaning

Upptäckte att jag fått en utmaning från Madde, och för en gångs skull ska jag väl ta och svara på den då...

  

Vilket låt tycker du verkligen inte om?
Finns nog ingen...

Vad har du på dig just nu?

Svarta byxor, vit top, svart kofta och såna korta strumpr, eftersom alla andra är i tvätten.

Tar du ofta tupplurar?

Extremt sällan...

Vem kramade du senast?

Kentan såklart :)

Vad åt du till middag?

Jättemumsig tacopaj!

Vad köpte du senast?

Gymkort (!)

Vad lyssnar du på just nu?

Nåt på teven...

Vilket väder gillar du mest?

Klart, vindstilla, lagom varmt. Sånt väder som man blir på jogginghumör av.

Vad finns på ditt nattduksbord?

Lampa, väckarklocka, p-piller, foto på Kent, bok...

Säg något till personen som utmanade dig.

Nästa helg blir det paaaarty! (hoppas du kan!)

Favorit-resmål?

Nånstans där det är varmt....

Nämn några saker du inte kan leva utan:

MAT!!, Kent, utmaningar.

Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu?

Kiwin som väntar på mig...

Om du skulle bli förvandlad till en kändis av det andra könet, vem skulle du vilja bli?

Barack Obama. Häftigt, men läskigt...

Vad är ditt favorit-te?

Espresso House Chaite

Vad skulle du vilja bli av med just nu?

Min skadade handled (bytas mot en helt frisk...)

Om du kunde resa var som helst i världen inom en timme, var skulle du resa?

Till nåt varmt ställe

Vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med?

Kent, vi skulle nog kunna roa oss :P Fast han skulle nog få panik... Men vi klarade oss förra gången vi fastnade i alla fall.

Vad ska du göra nu?

Slå mig ner i soffan och käka kiwi!


Nu utmanar jag vidare: Gisela, Zandra och Camilla.


Våffelfest!

Igår blev det galen våffelfest hemma hos oss! Riktigt kul hade vi, och lååång middag blev det. Närmare en och en halv timme satt vi nog till bords (förutom Camilla då, vad hon nu höll på med...). Men så är det när man äter våfflor och bara har ett våffeljärn, som dessutom inte är det bästa man kan tänka sig. Riktigt gott var det i alla fall, och massor av skratt blev det, kanske till följd av ett antal glas vin. Kvällen avslutades med Let's Dance som Magnus tyvärr vann....

Rotfruktsvåfflor till huvudrätt. Smaskigt värre! Receptet hittar du
här.


Ladies in pink!

Ikväll ska jag och Kent på teater, eller fars är det snarare. "Pengarna eller livet" heter den, och Johannes Brost, Charlotte Strandberg samt Sussie Eriksson är väl de kändaste namnen som spelar i den. Ska bli riktigt kul! Innan dess ska Kent bjuda mig på födelsedagsmiddag, huvudrätten vet jag vad det blir men efterrätten är jag väldigt spänd på... Någonting innehållandes nötcreme vet jag bara!

Vinterväder

Det verkar aldrig bli vår här... För en vecka sen hade man förhoppningen om det, men i tisdags natt kom det snö igen och lagom till att det hade smält bort igår snöar det nu för fullt igen. Visserligen är det väldigt fint med snön, och det är stora fina flingor i mängder som singlar sig ner mot marken, men ändå. Jag längtar efter värme...

Idag väntar skolan vid 10. Jag har pluggat lite nu på morgonen, skrivit på min sista vfu-uppgift som jag ska försöka bli klar med i eftermiddag. Sen idag blir det nog promenad i eftermiddag, hade lite planer på att simma men Zandra verkar inte vilja göra mig sällskap och dessutom har jag lite träningsvärk sen årets första joggingrunda igår. Gick väl sådär, gav mig ut på 3,6 km-rundan men orkade inte hela utan gick ca 200 meter, där det var som mest motvind och uppförsbacke. Nya tag en annan dag!

Kent och jag åt upp tårtan igår. Den varså grymt god, ni anar inte. Jag vet att den inte såg så spännande ut på bilden, men det är typ krämig marängbotten (låter knäppt haha) och sen massa grädde och goda frukter på. Smaskens! Idag ska vi kalasa på våfflor istället...

Birthday

Tack för alla gratulationer igår! Jag hade en jättebra födelsedag :) Dagen började med att jag fick presenter av Kent tidigt på morgonen... Teaterbiljetter till "Pengarna eller livet" på lördag, en kokbok med kycklingrecept och Lindtchoklad. Sen hoppade jag upp ur sängen och bakade kakor.. haha.. halv sju på morgonen. Dagen följde med morgonpromenad i det vackra vintervädret, lite plugg, teater, träff med studievägledarna, lyxmiddag (exotisk fläskfilé) och supersmaskig pavlovatårta som Kent gjorde till mig!

Vi åt upp halva tårtan igår, Kent o jag....

Idag är det skola på förmiddagen, sen ska jag sitta och skriva en del. Förhoppningsvis kommer Kent hem tidigt så vi kan gå promenad tillsammans för en gångs skull. Åka och handla ska vi också göra, imorgon blir det våffelfest!


Paus

Nu lägger jag in en välbehövlig paus i dagens arbete. Sitter och skriver på en av VFU-uppgifterna som ska lämnas in och redovisas nästa vecka. En rapport om specialpedagogiskt arbete. Men det är intressant och tiden går rätt fort faktiskt. Nyss var klockan halv två... Jag hade egentligen tänkt börja med den här imorgon, men är redan klar med två av de andra uppgifterna så blev att skriva på denna idag istället. Kanske kan innebära att jag blir klar i god tid? Har hela nästa vecka på mig med så.. och imorgon ska jag sitta hela dagen.

Helgen har flugit förbi som vanligt. Har varit lugnt och trevligt. Jag är fortfarande lite förkyld dock, vill inte riktigt ge med sig i halsen. Usch. Nu verkar Kent ha åkt på det med, får hoppas han inte blir sjuk bara.

Kollade på vårt schema inför nästa kurs för en stund sedan och upptäckte att vi ska på exkursion den 16 april kl 14-17. ut i skogen, med stövlar på m.m... 17.30 ska jag och Kent se BigComedy i Växjö Konserthus. Känns som en lyckad kombination. Inte. Kanske kan vara med på någon annans grupp exkursion? Eller be att få gå lite tidigare...

Nu ska jag hälla i mig ytterligare ett glas vatten, sen blir det knappt en timmes plugg till och sen en promenad. Dock ganska lugn sådan pga halsen..

Resumé

Sorry att jag inte skrivit på sålänge. Har inte kommit mig för det bara. Får skriva en liten resumé över den senaste veckan här:

Helgen: Var jättebra! Genrepet till melodifestivalen var jättekul, artisterna var grymma (främst Alcazar) och Petra Mede är störtkul :) Ska bli skoj att se henne på Big Comedy om en månad igen. Lördagen spenderades först på stan där jag hittade en snygg top på vero Moda (varför är VM här i Växjö så liten? Hittar alltid saker där annars...) och två par skor på Deichmann. Sen åkte vi ut till Tekniska muséet med Kents bror och hans son. Gick på 4D-bio som var häftigt och utmanade oss i sportavdelningen, testade tyngdlöshet i rymdavdelningen m.m. På kvällen bjöds vi på jättegod mat och mys framför teven. Vann rätt låt? Kanske. Mina pengar spenderades på Alcazar... Men det blir spännande att se hur det går för Malena i ESC!

Veckan: Har dragit på mig en rejäl förkylning denna veckan, och var hemma en halv dag från VFU:n, typ. Var tvungen att ta mig dit för att intervjua rektorn i alla fall. Nu mår jag bättre, men näsan rinner. Igårkväll hade vi föräldramöte på VFU:n och jag var inte hemma förrän tio på kvällen... Jag pratade på mötet och visade en av kompisfilmerna som barnen gjort. Kändes bra!

Så, det var senaste veckan det. Nu är det snart helg, ska köra till praktiken om en stund och tilbringa några timmar där först. Min basgruppsledare kommer ut idag för att träffa mig och VFU-läraren en stund - spännande att se hur det går :P Sen ikväll blir det god mat och mys i soffan. Imorgon ska vi till Hultsfred och fira Kents brorsdotter som fyllde år i måndags. Blir nog att vi sover hos hans föräldrar sen.

Lagom spännande som vanligt, men so what...

Tisdag kväll

Inte så mycket har hänt sen sist men skriver ett inlägg ändå. Längtar mest tills på fredag då vi ska till Stockholm! Härligt med en helg i huvudstaden.. haha... Ska bli kul att se genrepet av melodifestivalen (trots att det såklart vore roligare med finalen..), hotellfrukost m.m. På lördagen ska vi nog till Tekniska muséet och utmana varandra i sport och annat, kanske gå på 4D-bio där med. Kul! Eventuellt blir det nog tid för lite shopping med, om plånboken tillåter.

Annars går dagarna fort. Praktiken bara flyger iväg, men den här veckan har jag hunnit med mycket redan så det känns bra! Ska nog gå bra med de där uppgifterna med.. hehe..

Har inte så mycket mer att skriva så jag är nog så tråkig att jag slutar här.
Godnatt!

Hiss eller diss? Flipp eller flopp?

Kent höll på att rensa ur sin garderob idag och skulle lämna en av sina skjortor till klädinsamling eftersom den är för liten för honom. Dock tycker jag att den är skitsnygg, och provade den. Försökte "piffa till" den lite för att jag skulle kunna ha den, men vet inte riktigt om det blev så bra eller om jag öht kommer använda den varken med eller utan skärpet. Jag sa till Kent att det är inne att tjejer använder killskjortor och då sa han till mig att det fick jag inte göra härinne i alla fall.. haha! Han tycker jag ser hemsk ut....

Vad tycker du? Hiss eller diss? Flipp eller flopp?

Oj, vad håret såg kort ut på den här bilden.. haha.. men det är längre där bak :) Klippte bara 1 cm på topparna där så!

Män som hatar kvinnor!

Igår var vi äntligen och såg filmen "Män som hatar kvinnor". Alltid lite farligt när man går för att se en film som man har skyhöga förväntningar på, och i början tyckte jag faktiskt att den var lite seg... men sen, när den kom igång så... phhuu såå spännande! Riktigt, riktigt bra var den, så helhetsbetyget är absolut klart godkänt och mer därtill. Funderade över hur det skulle vara att se filmen om man inte läst boken, lite småsaker hade de ju förändrat men som tur är inte till det sämre.

Idag har jag o Kent varit i simhallen. Måste ju testa vad armen håller för, så simmade 40 längder. Efter två längder kände jag bara att gud vad jag saknat simningen! Det är ju såå skönt att simma. Kunde ha simmat hur långt som helst idag kändes det som, men vågar inte med armen. Misstänker att det kommer komma lite träningsvärk ändå, även om jag inte kände något under tiden.

Sen har vi haft fullt upp idag. Var och storhandlade på Willys, sen hem och åt lunch. Därefter har vi haft "stora bakar-dagen" härhemma. Jag har bakat två sorters bröd medan Kent bakat sockerkaka och gjort chokladbollar. Mycket mums med andra ord! Brödrecepten hittar ni som vanligt på
receptakuten :)

Ikväll ska vi hem till Zandra och se Andra Chansen. Blir trevligt att träffas lite, och att få se Camillas nya frisyr IRL.. haha.. och se om någon ser att jag klippte mig igår! Det blev faktiskt lite förändring (inte bara topparna), och jag är supernöjd!

Vår

Så, nu är det mars månad och därmed ska det vara vår. Hmm... känns inte speciellt vårigt ute om man säger så. Visserligen är det nog ett par plusgrader just nu, men fortfarande ligger det snö på marken. Nästan allt var borta i söndagskväll men så igår började det snöa igen. Var ute på promenad imorse men det var så halt och blaskigt så inte speciellt kul.

Ska strax iväg till min vfu nu. Tiden går fort, snart är det bara två veckor kvar. Känns som att jag har massor kvar att göra där. Har många uppgifter som vi ska genomföra/observera/arbeta med denna gången så fullt upp. Gäller att kolla igenom dem ofta så man inte glömmer bort dem.

Helgen i Helsingborg var superkul! Riktigt roligt att träffa alla igen och partaja ihop. Kvällen gick superduperfort och plötsligt stod vi i kön till Le Cardinal (där vi fick stå ett bra tag...). Vid halv två kom vi in på nattklubben och där var grymt kul. Riktigt bra musik, på båda golven. Fast jag får tydligen inte komma in där fler gånger för jag är en mes... enligt den ena vakten haha.. Lustigt att han kom ihåg mig när vi skulle gå hem, men det är klart - vi stod ju o snackade en bra stund medan vipkön gick förbi oss in. Längtar redan tills nästa gång vi ses igen allihop!

Har tyvärr inga roliga bilder, men väntar ivrigt på att det ska läggas upp några på Facebook snart... Hanna, Johanna m.fl!?!?