Julhelgen!

Nu är julhelgen snart över, i alla fall de "riktiga" dagarna. Jag har haft en supermysig jul! Dagarna före jul samt julafton spenderades i Mörlunda (typ Hultsfred...) där vi åkte skridskor, gick promenader, åkte till Timmernabben, spelade kort och hade det lugnt och skönt. Julafton var toppen! Jag va lite orolig för hur det skulle vara att fira julafton någon annanstans än hemma, men det var jättemysigt faktiskt. Spelade massa spel, "lekte" och sjöng Singstar med barnen, åt god mat, fick julklappar av tomten och ja, hade det kanon helt enkelt!

Igår åkte vi ner mot Skåne för att fira jul och träffa vänner resten av dagarna fram till nyår. Blev juldagsmiddag (lutfisk..) direkt när vi kom hem och sen julklappsutdelning, spelade spel och massa. Tiden flög iväg och sen åkte vi in till Malmö för det traditionella juldagsfirandet som jag i år trodde skulle äga rum någon annanstans än på Slagthuset, men vi hamnade visst där ändå! :) Vi hade en kul förfest och massa dans på slagt, fast det var vaaarmt.

Idag har vi gått på mellandagsrean. Jag köpte två polotröjor, jättesköna och fina, för 100 kr styck. Sen födelsedagspresent till mamma förstås, hon fyller ju år imorgon :)

Vad hade då tomten med sig till mig i år då? Jo, jag fick ett chokladfondueset av Kent :) Plus dvd-spelet Stjärsnspäckat, om Melodifestivalen! Testade det igår, skitskoj :) Fast mitt lag förlorade. Dessutom har jag fått Abba-Singstar, såsslev och salladsbestick, pengar till skridskor, Björn Gustavssons dvd "Ett livsverk" (tillsammans med Kent), parfym, choklad m.m. samt lite pengar. Fick Abba-Singstar från två stycken så ska byta det ena och köpa antingen ett annat singstar eller något annat. Hmm.. Kanske Mamma Mia-dvdn? Kollade på den idag, så himla bra!

Nu är det dags för Körslaget och lite hembakat godis. Eller om det blir spela spel istället... Vi får se!
God fortsättning!

God Jul!


Här kommer mitt sista inlägg innan jag tar julledigt från bloggen några dagar. Idag har det bakats
julgodis här hela morgonen och förmiddagen. Massa mumsigt har det blivit, och alla recepten hittar ni som vanligt på min receptblogg.
Där finns också recept på julens godaste sill för er som är så flitiga att ni lägger in sillen själva.

Idag har det packats, det är mycket som ska med när man ska vara hemifrån i nio dagar. Förutom alla julklapparna (flera påsar....) ska gitarren med och sen alla kläder, varma jackor och skor m.m. Bilen lär bli helt full och Kent lär tjata om att det vore bra med en Kombi :)

Jag borde vara tillbaka här någongång i mellandagarna. Ha det jättebra sålänge, hoppas ni får många fina julklappar och massa god julmat.
God Jul!

Klar!

Oh my God! Jag är klar med slutuppgiften! Så nu är det JULLOV till den 11 januari. Då ska vi ses i gruppen och planera redovisningen av vårt temaarbete den 12 januari. Men ändå, 11 januari, det är 23 dagar dit...

Ska strax ge mig ut på en promenad tror jag. Fast vädret är tråkigt. Skulle behöva stämma min gitarr men kan inte själv. Hmm. Funderade på att ta med den till skolan o chansa på att någon på musikavdelningen vill hjälpa mig, men tvekar på att det är så många som jobbar idag.... Har ju tänkt spela en del på gitarren nu i jul så hade vart kul om det lät bra med., eller i alla fall hade förusättningar att göra det :)

I eftermiddag ska jag o Kent gå på stan! Jag är i akut behov av linsvätska (trodde jag hade flera flaskor kvar, men antingen har jag dåligt minne eller så har någon snott dem..) och dessutom ska jag kolla in en klänning på Gina och hjälpa Kent att leta julklapp till Erik.

Hittade förresten en bild på en klänning som jag provade på H&M i Stockholm när vi var där. Ångrar att jag inte köpte den, hade varit perfekt på nyår. Den finns inte här i Växjö men hoppas hitta den i Malmö nån gång under juhelgen.

Snyggt med strumpor till, va?

Vi får hoppas att det blir mer uppdatering innan vi ger oss iväg mot julfirande i Mörlunda i år. På söndag åker vi, och där har jag inte tillgång till internet så blir dåligt med uppdateringar. Åker dock ner mot Malmö på juldagen så sedan kan det nog bli ett och annat inlägg. Nyår firas här hemma i Växjö sen!

För säkerhets skull passar jag på att redan nu önska er en
God Jul & Gott Nytt År!

Konstig känsla

Vaknade tidigt på morgonen idag av att allting skakade. Konstig känsla. Jag försökte ligga alldeles stilla men det skakade ändå. Det kan väl inte vara jordskalv tänkte jag. Eller att huset håller på att rasa samman? Kom fram till att det måste vara jordskalv och sen var det över. Undrade om jag verkligen hade känt det, eller bara inbillade mig. Somnade om efter en bra stund och när väckarklockan ringde sa jag till Kent att "jag hoppas du inte tror jag är knäpp nu, men jag tror att det har varit ett jordskalv. Vaknade 20 över 6 och allting skakade". Oj, sa han. Vi får väl se på nyheterna om det varit något. Direkt vi slår på teven och lokala nyheter berättar de om jordskalvet som drabbat Skåne och även känts bl.a. här. Så märkligt och så läskigt, även om det bara varade i några sekunder. Här var det dock inte så kraftigt, det enda som flyttat på sig var en av stenarna runt ljusen på frysen, och de flyttar sig ju även i vanliga fall när frysen skakar till (den lever sitt egna liv ibland...) så kan ju ha varit därför.


(fråga mig inte varför Skåne-kycklingen står där...)

Nu är dock allt som vanligt igen. Ute är det grått, väldigt dimmigt, jag har suttit med slutuppgiften för kursen hela förmiddagen förutom ett avbrott till Gustavslundsskolan där jag glömde min mat igår... Fick iaf trevligt sällskap med Zandra i bilen :) Strax ska jag iväg och jobba igen, på en skola där jag är ofta.. Haha! Idag ska jag vara hos förskoleklassen på fritids. Mysigt. Imorgon ska jag också jobba i förskoleklass men från kl. 8-13 och sen får jag nog inte sätta upp mig på mer jobb i veckan... Har en hel del skolarbete att göra nu känns det som. Det har blivit en hel del jobb i december. Inklusive idag och imorgon är jag uppe i 41,5 timmar, vilket är en av mina bästa månader och borde innebära att jag klarar mig på studiebidrag och lön i januari!

Efter snö kommer...

Slask! Fast det har inte varit så farligt ändå faktiskt, även om den mesta snön har försvunnit nu. Ett par dagar har vi i alla fall fått njuta av snön, och nedan tänkte jag bjuda på lite bilder från min promenad i fredags. Det känns som om jag är del i en fantastisk vintersaga när jag går där...



I helgen har vi varit på luciatåg i domkyrkan. Det var jättevackert och stämningsfullt, men jag saknade en del låtar som jag gärna ville höra i luciatåg... Efteråt bjöd vi Zandra, Camilla och Dan på lussefika framför Idolfinalen som Kevin vann. Jag höll ju på honom, men hade hellre sett att Alice fått ge ut vinnarlåten.

Igår köpte jag nya skor, ett par Gore Tex-kängor på Ecco. Behövs verkligen i det här vädret, så bra att jag äntligen bestämde mig för att lägga pengar på det! På eftermiddagen var vi och såg ytterligare ett luciatåg, i Teleborgs kyrka. Här var det lite gulligare, barnkör, och de sjöng några av de låtar jag saknat i fredags. De bästa luciatågen är nästan de små, enkla faktiskt. På kvällen blev det fruktsallad med massa goda tillbehör samt kortspelande med Zandra och Rickard. Kvällen avslutades med Beck!

Idag har det varit en lugn dag. Jag har känt mig lite förkyld, så tagit det lugnt. En långpromenad har det blivit, och i dagens lucka på adventskalendern fann jag 30 min massage som jag inte tackade nej till... Såå skönt! Ikväll har vi sedan ätit supergod middag bestående av fransk potatisgratäng och ryggbiff. Mums!

Avslutar dagen med att bjuda på lite bilder från vårt juliga hem. Här är så mysigt, även om det är svårt att få fram i bilderna...

Mera snö....


Inatt har det kommit ytterligare några centimeter snö här, och snart syns inte längre ljusen på balkongen.. hehe.. så fint det är! Mellan 5-7 cm nånting tror jag. Hoppas det blir snöbollskastning eller annan lek i snön när jag ska jobba i eftermiddag :)

Min nya mobil som jag var så glad över i tisdags har samma fel som min förra. Så i eftermiddag ska jag in på Telenor o skälla ut dem och kräva en helt ny mobil, en annan sort. Problemet är att om jag känner mig själv rätt så är jag inte så kaxig när jag väl står där, men jag ska försöka. Har för sjutton fått gå runt med en gammal mobil som knappt heller funkar hela hösten. Suck. Annars ringer jag konsumentverket eller nåt...

Ikväll ska vi gå på Lucia i domkyrkan. Kommer nog vara väldigt vackert :) Önskar att jag haft något luciatåg att gå på nu på morgonen med, och Kent sa att det ska vara ett på universitetet men jag hittar ingen info om det. Efter luciatåget blir det lussefika och idol hemma hos oss, äntligen final! Hehe.. Heja Kevin!

Ny mobil!

Nu har jag äntligen fått en ny mobiltelefon. Efter tredje inlämningen på service sedan augusti fick jag till slut en ny telefon från SonyEricsson. Samma märke som innan förstås, men förhoppningsvis ska den här fungera! Fick ett dubbelt så stort minneskort med också.. sjysst :)

Igår var vi på säsongsavslutningen på dansen. Kent dansade såå bra! Han säger jämt att han inte kommer på nåt att göra (vilka turer etc) och att han inte kan känna takten osv men igår när han flummade så dansade han som värsta proffset! Hade han dansat så hela terminen hade vi lätt gått vidare på steg 3... Får se om vi testar det någon gång till våren när kurserna drar igång igen.

Helgen var härlig! Mumsig plankstek på Mando i fredags, sen var vi på Tivoli med Lollo och Allan i lördags. Massa karuseller :) Jag, eller rättare sagt vi, har nog börjat vänja oss vid det mesta nu, ingenting kändes läskigt.. haha.. Utom himelskibet, men det kom vi aldrig upp i ändå. Åt på jättegod restaurang på Tivoli och gick sen med Lollo och Allan fram till nio ungefär, så kom Sofia och hakade på oss istället en stund. Åkte hem vid elva och sov gott hela natten! Hehe

Min fina adventskalender som jag fick av Kent börjar snart se tom ut... Visserligen har det redan gått nio dagar av december (är det sant!?!?) men ändå. Tiden går så grymt fort fram till jul. Men det är mysigt, julen är härlig!

Tivoli!

Nu bär det snart, om ca 20 minuter, iväg mot Ljungby för att hämta Kent och sen köra vidare till Malmö! Ikväll blir det troligen middag på Mando Steakhouse, stans godaste plankstek! Därefter åker vi till Jens o Sofia för mysig kväll med lite kortspelande eller kanske TrivialPursuit... haha!

Imorgon ska vi till Tivoli och njuta av julmarknaden och åka karuseller tills vi mår illa :) Kanonkväll med andra ord, tillsammans med Lollo och Allan.

Idag har jag förresten varit himla duktig och sprungit för första gången på 8 veckor... Det gick rätt så bra, ingen kanontid men jag tog mig i alla fall runt! Okej, rundan är bara 3,6 km men i alla fall.

Nu ska jag fixa Kents termos med kaffe att fika med på vägen ner, sen ska jag möta Zandra på parkeringen. Får ju trevlig sällskap i bilen idag!

Ha en bra helg!

Hej mitt vinterland!

Åh så vackert det är med snö! Det började snöa igår kväll och har kommit en del inatt. Blir så kanonfint på vårt granrisprydda balkongräcke :) Jag var ute och gick en promenad innan idag, riktigt vackert. Nere i skogen såg det ut som ett drömlandskap, med snötyngda träd och alldeles vitt överallt.

Idag har jag pluggat en del och sen i eftermiddag ska jag jobba. Jobbade igår och i tisdags också, så kommer ju bli lite lön i januari med i alla fall. Glad för alla pengar man lyckas jobba ihop! Dessutom har jag fått löneförhöjning på vikarieförmedlingen med nästan 6 kronor i timmen! Woohoo!

Imorgon bär det av ner mot Malmö och på lördag ska vi till Tivoli i Köpenhamn. Ska gå där med Lollo och Allan så blir nog riktigt kul och mysigt. Hoppas ni är lika galna i att åka karuseller som vi är... Ska hinna med att besöka mina föräldrar med, blir nog att vi sover hos dem iaf på lördag natt.

Kent har julbord på jobbet ikväll, så han och några till ska övernatta på ett hotell i Ljungby. Blir lite ensamt här hemma men Zandra och Camilla kommer iaf hit och håller mig sällskap mot att jag bjuder på middag. Haha! Blir säkert något gott till "Du är vad du äter" också, som traditionen bjuder...