Fredagsmys!

Äntligen fredag, helg och mys! Vi har ätit supergoda tacos till middag och snart är det dags för tv-kväll framför Let's Dance och kanske Så ska det låta (iaf i pauserna). Till kvällsmyset har jag köpt spännande chips som jag hittade på Lagerhaus. Billiga var de inte (39 kr för 150 g) men smaken gjorde mig nyfiken. Eller vad säger ni om chips med smak av jordgubbar, sweet chili och vitt vin?

Imorgon bitti beger vi oss mot Helsingborg för partajande med massa goda vänner på kvällen! Jag har packat väskan full av olika alternativ för vad jag ska ha på mig - varför är jag så velig - vilket gör att jag får släpa runt med en tuuung ryggsäck imorgon. Jag köpte nya svarta byxor i stan idag, har letat efter det jättelänge, och det lutar åt att de ska invigas. Men för säkerhets skull har jag med en klänning och en kjol + leggings med. Och ett gäng linnen...

Ska iaf bli superkul med en festarhelg igen! Sist när vi var samlade här i Växjö allihopa var det kanonskoj!

Strålande vinterväder

Idag är det riktigt fint ute! Solen skiner för fullt och det är så ljust och fint med snön. Gick en promenad nu innan på morgonen, riktigt skönt även om det var kallt (-7 grader) och glashalt i skogarna. För en gångs skull var det skönt att gå på cykelvägen längs den stora vägen istället för i skogen...

Jag har problem med min arm efter vfu:n igår. Det kan vara träningsvärk som beror på att jag cyklade till bussen vilket ansträngde armen, även om jag är tveksam till det då jag inte cyklade i mer än fem minuter. Men vad det annars kan vara vet jag inte.. Fick gå med handledsstöd hela eftermiddagen igår och nu på morgonpromenaden. Blir nog att ha det på under vfu:n idag också. Jobbigt :(

I helgen ska vi till Helsingborg och partaja hos Madde och Johanna! Ska bli riktigt skoj att träffa alla igen, så sällan numera ju. Blir en kortvisit dock, bara lördag - söndag men alltid något. Sen är det snart Stockholmsresa på gång igen. Mycket som händer!

Nu ska jag fixa håret, sen hämta tvätten och halv elva går bussen in till stan och sen vidare till praktiken. Tjingeling!

Maxpuls 211!?!?

Kent fick en ny pulsklocka nu i veckan, som en premie när han valde att prenumerera på en ny tidning. Idag skulle den testas, och Kent testade den under vår raska promenad. Jag blev också sugen på att testa den så bestämde mig för att köra pulsträning när jag kom hem, har en dvd-skiva från IForm där man följer ett program typ. Fixade mina inställningar med längd, vikt, ålder m.m. när jag kom hem för att kunna få rättvisa resultat i förhållande till mig och sen körde jag igång. Men glömde trycka på start....

Lite surt, för om jag hade startat så hade jag kunnat se kaloriförbrukning, medelpuls osv samt lägga in resultaten på datorn, men utan att starta igång klockan kunde jag i alla fall se pulsen i realtid - och som max låg den vad jag kunde se på 211. Vääldigt hög puls. Särskilt som det i min data (alltså infon om mig) står att min maxpuls ska vara 196 (det beräknas i förhållande till ålder). Det innebär att jag nog bara är 9 år.... haha!

Ikväll blir det melodifestival här hemma. Zandra, Markus och Jossan kommer hit och tittar. Jag har bakat en ny slags kaka att testa på dem ikväll, en citron-och lakritskaka. Låter väldigt spännande och den verkar väldigt god så ser fram emot att få smaka den. Till middag bjuder Kent på världens godaste laxpaj!

Lonely

Jag känner mig lite ensam här hemma just nu. Kent har sportlov medan jag har fler föreläsningar och skolarbete denna vecka än någon annan vecka den här kursen. Inte så kul för honom att vara hemma då, så han är hos sina föräldrar ett par dagar och jobbar lite i skogen. Och här sitter jag mol allena. Man vänjer sig vid att alltid vara två. Liksom roligare att ha tråkigt tillsammans än ensam på nåt sätt. Hoppas hoppas hoppas att Kent kommer hem imorgon!

Sålänge får jag njuta av den vackra buketten jag fick i lördags. I bakgrunden sticker Kents vackra (eeeh??) pelargon, eller vad det nu heter, upp... haha! Buketten är iaf fortfarande väldigt fin :) Från världens sötaste pojkvän...

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Ingen mening att sitta uppe och ha tråkigt, då kan jag lika gärna sova. Ska upp tidigt imorgon och hinna plugga en del innan föreläsningen vid 10 tänkte jag. Ska förresten testa något som kallades för kardemummagröt till frukost imorgon bitti. Har blandat ihop massa grejer, ställt i kylen över natten och imorgon ska det provsmakas. Spännande. Recept kommer kanske på receptbloggen sen.

Sov gott!

Alla Hjärtans Dag!

Vi har haft en såå härlig dag idag. Underbart väder ute; snö, strålande solsken och några minusgrader bäddade för korvgrillning i skogen så vi åkte till Willys i förmiddags och köpte korvbröd. Sen blev det att packa ryggsäcken med korvar, korvbröd, senap, ketchup, muggar, varm choklad, chokladbollar och tändstickor. Härligt! Mitt i allt kom Kent hem (hade varit och tvättat bilen) med en underbar bukett blommor :)

Så, vi gick hemifrån och tio minuter senare var vi på grillplatsen (härligt att bo precis vid skogen). Att få fart på elden var inte det lättaste, men när det väl brann var det så mysigt! Satt där och njöt av solen, de perfekt grillade korvarna och varandra... Tihi! Gick iväg en liten runda där vi aldrig varit förut med och hittade en helt mysig glänta i skogen, att återvända till i sommar kanske!


Sen i eftermiddag har vi varit ute och gått en runda till, gick över isen där den nya bron ska bli över Trummen och testade den blivande nya rundan. Har inte gått på isen sen jag bröt armen och är lite nervös att ramla, om jag halkar och tar emot med samma armen går den ju av rätt lätt igen typ, eftersom den inte är färdigläkt än. Jag klarade mig över i alla fall :)

Nu tar vi det lite lugnt här, har precis duschat och snart blir det att börja förbereda vår romantiska middag ikväll (äppelfylld, baconinlindad fläskfile med ädelostsås och klyftpotatis) och efter den är det melodifestival hos Camilla. Kent lär tokringa på Måns ikväll men när jag lyssnade lite på bidragen fastnade jag även för Lili & Susie.. haha.. 80-talsschlagerdänga!

Fredag!

Idag är det fredag och jag känner mig frisk som en nötkärna! I alla fall än så länge, får se hur jag mår efter seminariet när jag har varit igång några timmar... Vi hade en rolig uppgift tills idag i alla fall, blir spännande att se hur seminariet är utformat till det.

Ikväll ska jag, Camilla och Zandra ha lite tjejkväll. Eller hmm så mycket tjejkväll blir det väl inte i den bemärkelsen men det är bara vi tre i alla fall och vi är ju tjejer så :) Kent ska på AfterWork med jobbet ikväll. Vi ska kolla på Let's Dance och ha det allmänt trevligt här hemma. Jag ska bjuda på lite mat och har nu bestämt mig för vad det ska bli. Ingen jätteavancerad måltid direkt, men gott i alla fall! Med världens godaste currysås...

Helgen ser ut att bli lugn. Alla hjärtans dag imorgon ska vi fira med god middag härhemma och sen se melodifestivalen hemma hos Camilla som förra helgen. Inte så spännande kanske, men mysigt :) Hoppas på nån långpromenad i helgen, nu har jag ju legat hela veckan så behöver röra på mig lite.

Hur ska du fira Alla Hjärtans Dag?

Misslyckande framgångar

Jag skulle baka jättesöta hjärtformade kakor tills på lördag tänkte jag. Först blanda man ihop en god smet (typ kladdkakesmet fast mer smör..), hällde den i en form och sen strödde över mörk choklad. Därefter grädda den en liten stund och sen låta svalna och därefter trycka ut hjärtan. Låter lätt som en plätt, eller hur? Men min kaka var nog inne i ugnen lite för kort tid,och är på tok för kladdig. Har tryckt ut två hjärtan som blev väldigt fina, men det känns som att det blir väldigt mycket spill om man gör fler. Kunde inte låta bli att provsmaka lite av den här underbara kakan och mmm... så mumsig!! Ännu godare än vanlig kladdkaka. Så nu har jag ätit mig mätt så jag knappt orkar lunch.. haha.. eller inte men ändå. Såå god! Får ätas som kladdkaka istället och får se om den håller sig fin och räcker tills på lördag, isåfall kanske vi kan ta med oss lite gottgott på lördag, Camilla?

Annars har jag faktiskt lite feber fortfarande. Så fort jag har rört på mig lite, typ som när jag gjorde kakan innan eller igår när jag gick till bibblan och tillbaka, så stiger temperaturen. Men det är inte så farligt ändå. Fick dock tacka nej till jobb, tyvärr.

Bättre!

Idag känner jag mig mycket bättre än igår. Märkligt, var helt övertygad om att jag fått influensa - alla symptom tydde på det. Hade ont i hela kroppen, över 38 graders feber, halsont, huvudvärk, matthet m.m. Men idag när jag vaknade mådde jag mycket bättre och det gör jag fortfarande. Lite lätt illamående är jag av någon konstig anledning bara (det var jag inte igår..) men det överlever jag. Feber är värst.

Har fått pluggat lite idag i alla fall. Försöker fixa färdigt seminarieuppgiften men är inte så lätt, sätter den i samband med vfu:n och då blir det ännu mer komplicerat.. hehe.. men det ska nog fixa sig. En kul uppgift i alla fall, som stämmer väl överens med fritidspedagogikens uppdrag tycker jag. Lite liknande arbetssätt som jag arbetat med tidigare.

Börjar bli hungrig. Eller ja, inte börjar kanske. Har redan fått i mig ett par av de supermumsiga chokladbollarna som Kent gjorde igår kväll. Åt nog fem stycken igår... Men det är inget jämfört med förr då jag kunde vräka i mig en hel sats själv på en kväll. Blir resterna av
rotfruktspajen som Kent gjorde igår. Det är nog nästan världens godaste paj. Efter laxpajen då. Paj är gott :)

Sjukling

Igår gick jag med halsont hela dagen och bävade inför hur det skulle kännas idag. Och såklart, idag känns det värre. Drack en mugg honungsvatten till frukost för att lindra lite men det är ju mest för stunden. Utöver halsen känner jag mig helt död, vilket säkert beror på att jag har pyttelite feber. Jag klarar inte av feber överhuvudtaget. Termometern stod på 37,5. Inte nån hisnande siffra direkt...

Vet inte hur jag ska göra med föreläsningarna idag. De verkar intressanta; om olika slags pedagogik (Waldorf, Montessori, Reggio Emilia) men frågan är om jag orkar. Orkade inte ens läsa det kapitel jag hade tänkt läsa nu på morgonen. Samtidigt har jag ju läst (förutom ca 10 sidor då..) allt vi ska om just de olika pedagogikerna vilket gör att jag nog inte missar så mycket om jag stannar hemma. Det värsta är väl att jag blir sjukt uttråkad av att bara vara hemma.

Känner mest för att bara krypa ner i sängen och sova bort dagen. Pallar inte sånt här. Hatar att vara sjuk. Så onödigt. Men bättre denna vecka än nästa i alla fall då vi har massor att göra.

Vi får se hur jag gör.


Helgnytt!

Nu är det söndag och helgen har snart passerat. Inatt har det fallit ännu lite mer snö (det mesta hade smält bort igår) och idag ska vi ut och lufsa oss fram genom snön... Vackert och ljust ute med snö i alla fall!

Igår var det melodifestivaldeltävling (phhuu vilket ord!) och vi var hemma hos Camilla och tittade. Vi poängsatte alla låtarna och slog ut ett snitt på dem baserat på våra fyra olika röster, och det roliga var att de två låtar som vi sammanlagt hade i toppen var de två som gick till final! Tjoho! Så nu har vi minst två bra bidrag att njuta av i Globen den 13 mars. Vi hade en jättetrevlig kväll för övrigt, och blev bjudna på ljuvligt god chokladmousse av Camilla :)

Innan på dagen var vi hos Kents föräldrar där det också blev massa gott. Kroppkakor, fika, gräddtårta och smörgåstårta innan vi åkte hem på kvällen. Mums! Detta har verkligen varit en helg i gottegrisens tecken... I fredags bjöd jag ju Kent på middag och då var det också en massa mums. Menyn bestod av räkcocktails till förrätt, potatistårta med fetaost och stekt ryggbiff till huvudrätt och budapestbakelser till efterrätt. För recept och fler bilder, besök
receptakuten!


Mmmumsig budapestbakelse!


Snöyra :)

Idag har det snöat som bara den! I alla fall på förmiddagen. Så vackert och det var jättehärligt ute, alldeles milt och ljust. Skönt. Får man, eller jag i alla fall, så mycket energi av. Har precis varit ute och pulsat fram genom snön, i alla fall i skogen där ingen plogat, och det var så skönt.

I övrigt flyter det på. Armen funkar rätt så bra, är lite rädd ibland att saker och ting ska göra ont men än så länge har det inte inträffat nåt farligt direkt. Har knuffat till Kent lite på natten nån gång när han varit på väg att stöta till den bara :) Den är fortfarande spinkig dock men det lär den väl vara ett tag till antar jag...

Känner att jag har så bra grepp om skolan just nu. Vi redovisade och opponerade på våra PM idag och det gick bra, nu har jag rättat lite och lagt till frågeställningar så den biten är helt färdig. Har börjat läsa lite inför nästa vecka och lagt upp hur jag ska läsa och planera inför den seminarieuppgiften vi har då. Värsta duktig! Har försökt planera in så att jag kan jobba en dag med (hoppas hoppas hoppas att de behöver någon just den dagen) plus att jag ska till arbetsterapeuten en dag också. Fullt upp med andra ord!

Imorgon fyller Kent år så då ska han firas med överraskningsmiddag och bästa presenten jag kunde ha hittat tror jag! Det ska bli så kul att se/höra vad han tycker om den. Middagen som jag planerat in blir nog toppen med, blir trerätters och ingen av rätterna har vi ätit tidigare så lite spännande. Innan middagen ska jag dock jobba, så blir stressigt sen när jag väl kommer hem. Ska se om jag kan förbereda en på förmiddagen eventuellt.

Min blogg har blivit så tråkig utan bilder. Men jag är dålig på att fotografera och ärligt talat är det jobbigt att lägga in bilder hela tiden. Vad tycker ni? Går det bra såhär utan med?

Goodbye gipshelvete :)

Så, nu är gipset borta och jag ser ut som jag vet inte vad... armen är helt spinkig! Dessutom är jag helt rädd för att det ska göra ont och de övningar jag ska göra för armen gör också ont. Men det är ändå skönt att vara av med gipset. Jag kan vrida armen mer och använda den handen ordentligt för att skriva på tangentbordet. Lyckades få ett snyggt stödbandage med att använda när jag behöver det! Nu har jag ungefär 1/4 av den styrkan jag hade i armen innan olyckan men om bara 1-2 veckor har jag halva styrkan tror jag :) Får dock inte bära tyngre än typ en dagstidning så frågan är hur det ska gå till...

Förresten hade jag jättekul på festen i lördags. Kent va helt galen och körde igång hela havet stormar och sen dracks det, sjöngs singstar och spelades ölspel. På Sivans blev det massa dans natten lång. Härligt! Igår blev en riktigt lugn dag som jag mest ägnade åt att lägga pussel. Var längesen sist, men tycker det är såå kul och kan sitta där i flera timmar fast det känns som tio minuter.

Nu ska jag fortsätta skriva på mitt PM. Först lite lunch bara och ladda batterierna, sen blir det pluggeliplugg. Hoppas jag blir klar idag, hade varit såå skönt!