Färdigpluggad!

Nu har jag läst ut boken som denna lördag ägnats åt. Faktiskt riktigt intressant, synd bara att vi eg ska läsa den först om några veckor. Men när biblioteket kräver att man lämnar tillbaka böcker i tid så har man ibland inget annat val än att läsa i god tid. Har gjort anteckningar iaf, och hoppas att jag har uppfattat rätt saker.

Strax blir det promenad. Tror att det är rätt kallt ute idag så får försöka klä mig varmt. Ska komma ut i alla fall, har inte gått någon promenad sen i onsdags så har lite dåligt samvete... Ikväll är det ju partaj som gäller och med tanke på hur onyttig man är då så kan det vara ganska skönt med en promenad i ryggen också.

Frågan är vad jag ska ha på mig ikväll? Vill helst ha kjol/klänning men vet inte vilken. Hmm... Tänk om man hade världens garderob. En annan har ju inte så mycket att välja mellan tyvärr vilket gör det lite tråkigt. Gipset förstör liksom helhetsintrycket på ens outfit dessutom... Men om två dagar åker det av!! Frågan är dock hur dte kommer att kännas då. Är lite orolig. Dessutom har jag haft mer ont i armen de senaste dagarna än på länge innan, men det kan bero på föreläsningar vilka gör att jag inte rör på armen så mycket som jag behöver. Idag har jag inte ont - än i alla fall.

Nej, nu promenad!

Lättnad

Fick ett telefonsamtal idag som gjorde mig så lättad. Hoppas verkligen att det är över nu.

Snart är det dags för skola. Känner mig väl förberedd faktiskt. Men sen har jag en hel del att läsa i helgen inför kommande veckor, har böcker som ska lämnas tillbaka i början av nästa vecka så får försöka läsa i god tid.

Fan nu börjar jag bli på dåligt humör igen. På grund av ett annat telefonsamtal. Faaaan. Varje gång. Jag pallar inte.

Ska försöka tänka bort det igen nu. Snart göra lunch istället och försöka fokusera på något annat. Sen iväg till skolan, sen in till stan o hämta ut Kents födelsedagspresent tror jag och sen myskväll :)

På lördag är det fest. Med folk jag inte träffat på år och dar... hehe.. men det ska bli kul! Partaja på Sivans natten lång :) Inte ofta vi e där men får passa på ibland och då ska det festas ordentligt.

Tiderna förändras....

Låg vikt igår - hög vikt idag. Kan det kanske bero på pizzan vi åt igårkväll? Zandra o Camilla var så sugna så vi gick med på det. Åt lite mer än halva pizzan och idag visade vågen nästan 1 kg mer än igår. Märkligt. Fick ju äta upp resten av pizzan idag så frågan är vad den visar imorgon. Usch. Nej, ska inte tänka så. Var en himla god pizza faktiskt - även idag. Blir gott när man värmer den i ugnen istället för micron.

Annars pluggar jag flitigt idag. Har suttit från 8.00-12.00 och nu har jag en halvtimmes lunchpaus. Ligger ganska långt före mina beräkningar om hur mycket jag skulle läsa idag, så ska försöka hinna med en timmes promenad sen i eftermiddag.

Vi var ju på bröllop igår hemma hos Zandra (Bonde-Magnus och Emma på Tv4). Så vackert det var! Tänk om man kunde få någon att betala för ens bröllop så att man kunde få det så underbart... Emmas klänning var jättevacker, nästan en sån som jag skulle vilja ha och gud vad vackert och känslofyllt det var när hon sjöng till Magnus i kyrkan. Inte ett öga var torrt i Zandras lägenhet.

Det var de senaste nyheterna. Snart back to work...

Så var det snö igen...

Jag kan nog inte minnas en vinter som denna sen jag var jätteliten eller nåt. Det är fruset varenda dag i princip, isarna ligger fortfarande tjocka sen en månad tillbaka och snön faller titt som tätt. Idag vaknade jag upp till en grådisig dag med regn i luften men nu har regnet förvandlats till snö och den leriga, blöta marken täckts av ett vitt snötäcke. Jag tror inte det blir så långvarigt denna gång, men ändå. Att det snöar lite från och till - bara sådär.

Ska snart iväg till skolan igen för ytterligare en föreläsning 13.15-15.00 och sen ska jag hem och köra ett konditionspass framför teven! Jag fick en träningsdvd med tidningen Iform som jag tog prenumeration på för att få en mp3-spelare... och tänkte först slänga dvd:n alternativt skänka bort den till Zandra men sen tog jag en titt på den, och fastnade för pulsträningen. Som aerobics, fast jag står själv o tränar... Så i eftermiddag blir det ett pass efter skolan. Känns nyttigt och bra. Just nu gör jag det för att må bra, vikten rasar tydligen just nu ändå. Vet inte varför men det var längesen jag vägde så lite som nu, nästan i somras tror jag. Knäppt. Kanske gör att min nya klänning sen i höstas passar igen, den satt perfekt när jag köpte den men efter första tvättningen kändes den väldigt trång på nyår (så valde en annan då..).

Nu måste jag nog rusa. Ska hinna på toa med och sen ligger föreläsningssalen nästan längst bort av alla. Usch. Vi ska va i Leonardo :(

Tjingeling!

Sköna lördag

Äntligen lördag och helg igen. Idag var planerna att dansa till Black Jack i parken ikväll, men blev visst bara vi två så skippade det. Blir att äta god älgstek till kvällsmat och sen spendera kvällen framför handbollen :) Zandra kommer hit när som helst med!

Idag har jag gått två promenader, en med Camilla och Zandra och en med Kent. Rätt skönt ute idag trots regnande, men såå varmt! Haha, plusgrader för första gången på länge eller nåt. Dessutom har jag spelat bort en hundring på Annelie (typiskt att du varken vann eller kom på plats idag...) och njutit av doften av nybakade kanelbullar samt lyxiga chokladmuffins med mörka och vita chokladbitar i. Mums! Kent har verkligen varit på bakhumör idag.

Imorgon blir nog en lugn dag det med, har inga planer än. Känner mig lite lugn nu när jag har hittat, och köpt, den perfekta födelsedagspresenten till Kent! Helt glaaad :D

Nystart

Nu har den nya kursen kört igång med kursintro och basgruppsträff igår. Verkar bli en bra grupp, tror det blir en kul och intressant kurs. Idag har vi två föreläsningar (typ 1 år sen sist jag var på en "riktig" föreläsning!) som handlar om specialpedagogik och att platsa i en skola för alla.

Igår skulle jag  lämna studieförsäkran hos csn, men vad upptäcker jag då? Jo, jag har ju inte ansökt om csn inför vårterminen. Suck. Så fick ansöka igår, och lär väl ta ett tag då innan jag får nåt. Men man kan alltid hoppas att de jobbar snabbt, så att jag kan få mina pengar åtminstone nästa vecka.

Har inte så mycket mer att berätta. Life goes on. Nu på morgonen regnade det först, sen snöblandat och nu ligger det ett vitt täcke av snö på marken efter att det vräkt ner snö en stund. Verkar dock ha avtagit nu, vilket är skönt då det är jobbigt med glasögon i regn eller snö. Hade tagit på mig linserna idag, men upptäckte att ena ögat var alldeles rött när jag skulle sminka mig så vågade inte behålla dem på.

Nu ska jag snart gå till skolan. Kanske hinner läsa några sidor innan. Eller inte. Vi får se :)
Ha en bra dag!

Fredag!

Äntligen fredag, snart helg och sen börjar den nya kursen, "En skola för alla". Skönt att slippa vara hemma hela dagarna... Fast det har jag inte riktigt varit denna vecka heller. I tisdags var jag ju på banken, i onsdags jobbade jag eftermiddag, igår likaså (ända till 18.30) och idag är det också jobb i eftermiddag. Tur att man kan jobba ihop lite pengar i alla fall denna månad också!

Ikväll ska vi på bio :) Jag, Kent, Zandra och Camilla. Först blir det middag på Hong Kong (kinarestaurangen som vi alltid äter på...) och sen den nya Wallanderfilmen. Ska nog unna mig lite godis med. Fast det gjorde jag igårkväll också. Kent hade köpt hem lite när han var och handlade, och jag var såå sugen hela kvällen så kunde inte låta bli. Dock med dåligt samvete :( Men men, idag förtjänar jag det! Säger vi...

Har inte så mycket mer att skriva och inga roliga bilder heller att visa tyvärr. Ute är det i alla fall fint väder - iskallt men strålande solsken. Dock verkar lite moln börja torna upp sig :( Det jobbigaste med kylan är att ingen handske/vante i den här lägenheten passar över gipset. I vanliga fall går det väl att klara sig utan men när det är såhär kallt får jag dra på en strumpa över handen, och hur galet ser inte det ut!? Iof sig ser det märkligt ut att bara gå med en vante också...

Whatever, jag klarar mig!
Nu ska jag göra mig i ordning, sen gå upp till bibblan och låna böcker och därefter ta bussen till jobb.
Ha en bra helg!

Rätt okej

Kände att jag måste väl skriva ett inlägg nu snart så ni inte tror att jag fortfarande har dåliga dagar. Nu är dagarna bättre. Har precis varit ute o gått en timme ungefär samt duschat. I eftermiddag ska jag jobba på en av mina "favvo"-skolor, iaf en skola där jag varit många gånger och därför känner både barn och personal. Skönt! Hoppas de har fått reda på min brutna arm av vikarieförmedlingen bara...

I måndags var jag på röntgen, hos läkare samt hos arbetsterapeuten. Röntgen såg bra ut och det ligger rätt, så den 2 februari blir jag av med gipset. Gissa om jag längtar... Men när jag tar av gipset är skadan ungefär halvläkt och det kommer ta ca 2 månader från nu tills jag inte känner av skadan alls och kan använda armen obehindrat. Så vi får se hur det blir med dansen framöver, vill ju gärna gå.

I måndags hade vi också avslutning på kursen med redovisningar m.m. Det gick bra, tyckte jag! Missade dock halva dagen pga röntgen m.m. vilket var synd, hade varit kul att höra om allas temaarbeten.

Igår städade vi bort allt julpynt här hemma, så nu är det bara belysningen på balkongen kvar. Blir nog i helgen vi tar ner den, jag kan ju inte göra det själv direkt. Ser väldigt tomt ut på sina ställen i lägenheten men är rätt skönt med faktiskt. Tillbaka till det normala. Sovrummet är ursnyggt med våra nya sängkläder från IKEA.

Idag firar jag o Kent 27 månader ihop.. haha... vi firar nog inte så mycket, men alltid när det står den 14:e i almanackan så räknar man efter :P Dessutom e de ju kul om man kan lyxa till det på en vardag ibland, alltid kul att fira nåt ju!

Dåliga dagar

Fan. Detta har varit en så dålig dag. Det är inte ofta jag har dåliga dagar men den här dagen har verkligen inte bjudit på något vettigt utan bara gjort mig arg, förtvivlad, förbannad, ledsen och trött. Snart kommer Kent hem och jag hoppas verkligen att kvällen blir bättre än dagen. Det värsta är att jag bär allt inom mig och känner att jag kan explodera hur lätt som helst. I vanliga fall när jag blir så arg och ledsen går jag in i sovrummet, slänger mig i sängen, tar tag i några kuddar och slår med dem allt vad jag kan. Nu kan jag inte det på grund av den jävla brutna armen som också gör mig så arg. Jag pallar inte. Tre veckor kvar med gips. Suck.

O bara så ni vet så är det inte Kent jag är arg på. Honom blir jag aldrig arg på. Han är den snällaste, mest förstående, gulligaste och underbaraste människa jag känner.

Nu ska jag äta en apelsin om jag lyckas skala skiten.

Kämpigt värre

Livet som gipsad är jobbigt. Mest av allt för att jag har ont hela tiden, vilket inte är just gipsets fel men hör ihop med det i alla fall. Jag gör massa övningar massa gånger om dagen för att undvika svullnader, smärta, missfärgningar och ja, massa grejer. Ändå gör det så ont. Men det har ju knappt gått två dagar sen jag bröt armen så det blir väl bättre.
Det allra jobbigaste är att det är så mycket man inte kan göra. Visserligen en del tråkiga saker, som att diska, som hade varit sköna att slippa annars men nu får jag så dåligt samvete när Kent får göra "allt". Sen kan jag inte ha på mig vilka kläder jag vill eftersom tröjärmarna är för smala, jag kan inte spela gitarr, jag kan inte ge när vi spelar kort, jag kan inte gå ut o dansa pga risken att nån stöter till mig alt. spiller en drink på gipset så det behöver gipsas om. Jag kan heller inte använda mina linser eftersom det blir något komplicerat att sätta i och ta ur dem, men jag kommer nog försöka nån gång ändå. Det sparar jag ju dock pengar på vilket är positivt...

Igår fick jag försöka matcha på något snyggt sätt när vi skulle på fest och så här fick det bli. Inte görsnyggt (framförallt inte med glasögonen och min fula min) men det fick gå.

Att jag utöver min brutna arm dessutom är förkyld gör ju inte saken bättre direkt. Suck. Men nu ska jag försöka sluta deppa. Idag är Kents sista lediga dag så får se till att ha lite mysigt iaf. Ska ut o gå en promenad sen (gissa hur svårt det är att knyta skorna...) och i övrigt blir det en lugn dag.

Bruten arm

Jahapp. Det var den skridskoåkningen det, nu blir det nog ingen mer i vinter. Det tog inte mer än 5 minuter på isen förrän jag föll (jävla fiskare som borrar hål i isen), tog emot med vänsterhanden och sedan med Kents hjälp fick ta mig av isen, in i bilen och iväg till akuten.

Två och en halv timme senare (rätt fort ändå!) kom jag därifrån med handledsfraktur och gipsad arm. Så nu blir det gips i fyra veckor, vilket e jävligt surt för det innebär att jag inte kan jobba nånting och därmed inte få in några pengar alls. Fan. Bland annat hade jag över 17 timmar inbokade de två följande veckorna...

Jaja nu får jag i alla fall prova på något nytt, för gipsad har jag aldrig varit tidigare. Hittills går det rätt så bra, har t.o.m. lyckats duscha alldeles själv :) Så jag ska nog överleva. Dessutom slipper jag diska på ett tag... :P


Gott Nytt År!

Hej på er!
Nu var det länge sen jag uppdaterade men jag har haft fullt upp alla dagar med att träffa vänner och ha julledigt i Malmö och sedan planera och givetvis genomföra nyårsfirande här hemma i Växjö. Nyårsafton blev helt underbar med jättegod
trerätters middag. Till förrätt åt vi räksmörgås och till varmrätt blev det fransk potatisgratänd med ädelostgratinerad ryggbiff samt varm tomat och mumsig sallad. Efterrätten var chokladfondue med massa goda frukter. Tyvärr sprack fondueskålen, men vi kunde i alla fall äta fonduen på nyårsafton... På natten festade vi loss på Grace och jag hade såå roligt där! Dansade som galningar hela natten lång :D Eller i alla fall tills de stängde klockan två!


Igår på nyårsdagen vaknade jag inte bakfull(!), trots alla nya goda drinkar jag testade att blanda ihop kvällen före. Istället blev det en helt okej dag som inleddes med massa disk... sen en underbar promenad i det vackra kalla vädret (vi var inte de enda som fått den idén igår kan man säga...). På kvällen slappade vi framför teven mest.

Efter att vi både under vår promenad på nyårsafton och igår insett att isen på sjöarna håller för skridskoåkning var jag idag tvungen att inhandla ett par skridskor. Jag har ju fått pengar till det i julklapp av mina föräldrar med så. Det var vääldigt mycket folk som köpte skridskor idag (ganska välförståeligt dock) och jag spenderade säkert en timme inne på Stadium innan jag lyckats hitta ett par. Det blev ett par Point Zero Performande. De ser inte ut som vanliga skridskor utan mer som inlines, men de är riktigt sköna! Vi var såklart tvungna att testa dem, och isarna, idag så det blev en tur på Trummen i eftermiddag. Så underbart! Jag kan knappt komma ihåg sist jag åkte skridskor på en frusen sjö.... Underbart! I helgen blir det kanske, om min hals tillåter, att vi åker upp till Kents föräldrar och ger oss ut på nån sjö där och passar på att vinterfiska lite och så med. Och såklart ska en termos med varm choklad med då! Vi skippade den idag, men sjön här ligger ju bara några minuter hemifrån...

Härligt klar och vacker is på Trummen!

Ikväll ska vi bara ta det lugnt. Troligen blir det På spåret eller Sing-a-long och därefter Dodgeball på teven. Låter som om vi är gamla pensionärer som kollar på På spåret men det är Kents önskan och inte min ;) Hihi... Nu blir det snart middag i alla fall! Kyckling och potatisgratäng (sen är den slut..... resterna sen nyår).