Morgonstund har guld i mun!

Om en liten, liten stund ska jag sätta mig i bilen för att köra till simhallen. 80 längder har jag tänkt mig innan vi börjar idag... Det var ju ett tag sen sist jag simmade så vi får se hur det går, men det ska nog funka. Är ju inte så van vid att träna tidigt på morgonen i och för sig men va fasen, jag gör det på ren vilja om inte annat :)

Sedan blir det fortsatt lektion i Olympen (idrottshallen) och sen ska jag ut till min vfu-skola och göra min rörelseuppgift med djungeltema! Ska bli kul att träffa alla barn och personal igen :)

Jag har börjat uppdatera min
receptblogg rätt så mycket igen, så jag rekommenderar ett besök där.

Ha en bra dag!
Kram Cissy


Måndag morgon

Jag har haft en effektiv morgon igen. Planerat färdigt inför rörelsepasset imorgon eftermiddag, så nu ska jag bara bränna en skiva med. har fått lite hjälp med musik (som tur är!) så det ska nog gå bra. Dock har jag inte lyckats skaffa den låt jag mets av allt ville ha men men.. det får gå ändå!

Jag ska nog ge mig ut på en rask promenad nu, sen väntar duschen och sen skolan! Ikväll är det bugg som vanligt på måndagarna och sen väntar sängen. Phhu! Måndagarna är såna dagar som verkligen springer iväg... Imorgon bitti sen ska jag morgonsimma har jag tänkt, så ska va i bassängen senast kl 08.00. Därefter har vi rörelsepass med skolan där kl 9, så lika bra att passa på att få in ett träningspass när man ändå är i simhallen.

Nej, promenaden nu då.
Tjingeling!

Hiphopper + djungeltema

Det blev nog lite hiphopstil över mig igår till slut i alla fall haha... Fast det är ju inte riktigt jag :P Fick lånat ett par byxor och fick hjälp av håret av Yvonne :) Tacktack! Har värsta fina lockarna idag efter att ha sovit med flätorna med....

 

Kvällen blev dock inte så lång för mig. Förfesten va himla kul när vi väl kom igång och det blev en hel del shotar där (troligen några fler än jag hade behövt), och efter förfesten drog vi bort till Sivansängen för lite lekar. Jag och en tjej till lyckades till slut komma in till en toalett (vi hade typ panik...) och sen var det dags att gå in på Sivans och själva sittningen. Härinne gick tiden så himla fort och det var nästan lite för bra fart på det hela, iaf för mig. Jag hann knappt äta och det var sånger och grejer hela tiden så man hann inte prata nåt med dem man satt med. Lite synd. Jag va ju dessutom redan rejält påverkad och när vi skulle gå vidare till mellanfesten valde jag att gå hem istället. Kan tilläggas att klockan va typ 8 då... Kom hem till min söta pojkvän som tog hand om mig när jag bara började gråta helt mycket utan anledning, typ som på nollningen förra året, och jag minns knappt vad jag gjorde heller. Vaknade vid 2 inatt och var sjukt törstig så gick upp och drack och upptäckte att jag glömt ta ur mina linser, men på kvällen igår hade jag ändå mina glasögon på mig så Kent trodde att jag tagit ur dem. Märkligt! Idag mår jag i alla fall alldeles prima och har haft en mysig morgon med god frukost och massa mys :)

Nu till djungeltemat... Jag ska ha en idrottslektion, typ, på tisdag med djungeltema (har jag tänkt). Problemet är dock att jag inte lyckas hitta de låtar jag vill ha till. Ett av kraven är att vi ska använda oss av musik (detta är en uppgift i utbildningen alltså). Så nu tänkte jag kolla om nån har bra musik att skicka till mig via msn, eller om någon har bra tips på musik? Jag vill gärna ha låten "mitt i djungeln, den stora djungeln där sover lejonen..." ni vet, men jag lyckas inte hitta den någonstans! Behöver fler låtar än den med så... Hjälp mig gärna!

Hiphop-Cissy

Jag måste ha hjälp! Imorgon ska jag på en sittning där vi har olika teman och jag har hamnat i gruppen som ska vara hiphoppare. Ni som känner mig vet nog att hiphop är kanske inte riktigt min stil, så jag skulle behöva lite tips. Vad ska jag ta på mig? Hade jag haft ett par baggyjeans hade de åkt på direkt men jag har ju inga, och har eg ingen lust att lägga ut massa pengar på det heller :S Och jag vill inte gå runt i massa stora kläder som man ser helt tjock ut i haha... Funkar det att bara ha typ vanliga jeans, lite kedjor o sånt (om jag hittar??), ett snyggt, enkelt linne (kanske mer street men iaf) och typ mössa/keps? Haha.. och vad gör man med håret? Som sagt, hjälp mig! Helst ikväll, för festandet börjar redan kl 15 imorgon....

Effektiv morgon!

Idag har jag varit grymt duktig! Det måste man få vara ibland, eller hur? Jag har läst och skrivit om samverkan mellan fritidshem och andra verksamheter och fått hela texten färdig. Dessutom blev jag väldigt nöjd med den (och det är inte alltid det händer, kan jag lugnt säga...). Nu känns det plötsligt väldigt mycket lugnare inför nästa vecka :)

Annars idag så funderar jag på att kanske springa en runda. Det var över en vecka sen sist (har ju varit sjuk så får ksylla på det) och nu börjar det snart rycka i benen. Eller i alla fall i min hjärna som anser att jag måste sätta igång igen. Eftersom jag nu har lite tid över så kanske det får bli en kortisrunda (3,5 km).

I eftermiddag ska jag jobba 13-16.30. Skolan har jag varit på många gånger förut och jag ska dit imorgon eftermiddag också för att jobba så det känns bra :) Det var ett tag sen jag var ute och jobbade sist nu känns det som, även om det faktiskt bara var en vecka sen.. haha!

Nej, byta om till träningskläder då...
Tjingeling!

Underbara vänner

Zandra behövde en paus i sitt pluggande idag så vi bestämde oss för att ta en gemensam fika hemma hos mig i eftermiddag för att hon samtidigt skulle kunna prova en jacka jag vill sälja. Jag skulle bjuda på mina underbara bullar med banan och choklad i och Zandra frågade om vi ville ha kladdkaka. Jag svarade att jag äter ju inte det nu i veckan men Kent tackar väl knappast nej... Jag trodde ju då att hon hade ett par bitar över sen i söndags och ville bli av med dem, ska tilläggas. Tror ni inte att hon dyker upp med en alldeles nybakad (fortfarande varm) kladdkaka hemma hos mig en stund senare? Wow, jag blev imponerad kan jag säga! Det har inte blivit nån provsmakning än dock, utan denna kaka tillägnas Kent när han kommer hem ikväll :D


Nu ska jag fixa mig i ordning (typ gå på toaletten haha) och sen blir det promenad i det fina höstvädret tillsammans med Yvonne. Förresten har vi haft friluftsdag ute på rörelsen idag (utbildningen) och det var skitskoj! Gjorde upp eld, byggde vindskydd, lärde oss göra knopar, gick tipspromenad, lekte lekar m.m. Allting höll vi själva i såklart och alla är grymt duktiga på det :)

Ikväll blir det tevekväll framför Idol... jag har nog börjat gilla programmet tror jag. Kan bero på juryn som är tusen gånger bättre än den gamla! Hoppas att Kent inte kommer hem alltför sent heller, han är och käkar "Västgötamat" hemma hos en i arbetslaget... kul saker de hittar på!

O just det, jag har blivit helt förälskad i Creedence Clearwater... så grym deras "Best of" CD är! Rekommenderas!

Ha en trevlig kväll!

Love!

Idag är det 2 år sedan vi träffades! Två år sedan den där underbara natten på Slagthuset i Malmö då jag föll för det vackra leendet och de klarblåa ögongen. Två år sedan jag för första gången blev kär vid första ögonkastet och två år sedan jag valde att satsa allt jag kunde på att det skulle bli vi. Jag är så glad att jag gjorde det, jag är fortfarande upp över öronen förälskad i dig och jag hoppas att det kommer vara vi två för alltid!

Jag älskar dig, Kent!

Middag i underbara Bulgarien på restaurang Romantica!


Härliga söndag!

Söndag idag och bästaste pojkvännen hade bestämt sig för att testa att göra egen rödvinssås till middagen. O gud vad god den var! Helt sjukt... jag var grymt imponerad! Jag satt vid datorn och pluggade medan han lagade maten och plötsligt sa han att maten var serverad, jag gick fram till bordet och fick se den här underbara tallriken:

Ryggbiff med hasselbackspotatis, haricots verts och rödvinssås blev det till middag. Såå underbart! Perfekt att minifira att det imorgon är 2 år sedan vi raggade upp varandra på Slagthuset i Malmö :)

Zandras inflyttningsfest var superkul igår! Grym förfest där vi snabbt fick upp stämningen och drinkflödet... haha.... sen partaj på Sivans natten lång :D Love!

Partybilder!


Freaky friday

Så var det fredag igen då. Veckorna går så fort... Idag står det bild på schemat från 9-12, sen ska jag plugga konflikthantering i eftermiddag. Funderar på att kanske sätta mig i biblioteket (hålla dig sällskap, Zandra?). Eller så sitter jag hemma, ska i alla fall hem och äta lunch. Gjorde en supergod köttfärspaj igår som ska avnjutas till lunch idag med!

Ikväll blir det kassler med ris och currysås till kvällsmat och efter det ska vi på bio :) Patrik 1,5 är det som lockar oss dit, och vi har redan laddat upp med massa godis inför biokvällen! Hihi.. Jag har varit så nyttig denna veckan så förtjänar verkligen lite godis idag. Dock har det inte blivit mycket motion, bara en löprunda i måndags och sen en promenad i onsdags, men med min förkylning vågar jag inte göra så mycket mer heller.

Imorgon har Zandra inflyttningsfest/födelsedagsfest! Ska bli kul :) Partaja på Sivans hela natten sen! Oj, nu kom visst solen fram där ute... ser helt fint ut :)

Nej, nu är det dags att ta på linserna och sen ska jag väl ge mig iväg till skolan. Hoppas bilden ger något idag och inte bara är massa flum eller tråkigt. Hmm.

Ha en toppenhelg!


Morsning korsning!

Nu är det snart dags att bege sig till jobb. Känner mig mycket piggare och mer positiv igår än idag, så hoppas jag känner mig sådan när jag jobbar med. Igår var jag lite off... gav inte världens bästa intryck då kanske :(

Annars har jag massor att göra. Känns som man har massor att läsa, skriva, grupparbeta om m.m.... Ska försöka fixa en intervju ikväll med när jag kommit hem och så ska jag fixa ihop två frågor om konflikthantering (vilket dock inte är så svårt).

Myskväll blir det nog idag igen. Behöver det för at bli frisk! Varm chai latte och film - perfekt! Fast ikväll kanske det blir Idol.

Nu ska jag strax åka. Börjar klockan 8 så...
Ha en bra dag!

Grattis på födelsedagen!

Ett stort grattis på födelsedagen till Zandra, som fyllr 22 år idag! Det är lite sent nu, men jag har ju redan grattat dig flera gånger innan idag så hoppas det är bra ändå :)


Jag o Zandra för ett par, tre år sen....

Ikväll har vi varit på födelsedagsmiddag för Zandra hemma hos Rikard. Supergod mat fick vi och jättegod kladdkaka med maschmallows till efterrätt! En kung i köket ;) hihi.. Spelade lite spel sen och hade det allmänt trevligt!

Igår hade vi myskväll hemma bara jag och Kent. Grillade (för sista gången i år) till kvällsmat och lyxade sen till det med snabb tiramisu och lite godis framför en film jag hyrt och farsen som gick på TV. Så skönt att bara vara vi en kväll, har inte fått så mycket egentid (eller kallas det tvåsamtid??) i veckan innan så.

Imorgon börjar allvaret igen. Ska läsa och så imorgon bitti, sen seminarium. I veckan är inget jobb inplanerat än i alla fall, vi får se hur det blir med det så småningom. Onsdagen är ju helt tom än så länge, men kan komma nåt grupparbeta och så som ska göras så får se. Kanske ska jobba på Sivans på onsdag med. Måste bestämma mig! Plus anmäla mig till Myggjakten... mycket som händer nu!

Just nu är det sängen som väntar. Eller kanske mest den snygga killen som ligger däri :D
Sov gott!

Fredag!

Så är det äntligen fredag och helg igen! Veckan har gått så himla fort, kan knappt förstå det... Mycket skola har det varit, eller rättare sagt skolarbete. Haft en del att skriva på och sådär men det har gått bra :)

Idag har vi ingen föreläsning och jag har ingenting att läsa direkt eftersom jag har bra framförhållning... Jag ska dock jobba i eftermiddag på en skola där jag inte har varit tidigare - spännande. Lång dag, från 12.30-18 men förhoppningsvis har de inte barn så länge, vi ska ju ha spelkväll med Rikard o Zandra kl. 18.30. Jag sa att jag helst bara kunde jobba till kl 17 o de trodde inte att de hade barn mycket längre än så så vi får hoppas på det!

Ikväll blir de spelkväll alltså! Roooligt! Jag älskar att spela spel. O så ska vi dricka lite vin med.. hihi.. men blir nog ganska lugnt, Kent ska köra hem till Mörlunda imorgon bitti så han kan inte dricka mer än nåt glas till maten o jag tar det nog ganska lugnt jag med.

Nu ska jag ut och gå promenad så man får lite motion idag med, sen blir det att duscha och sen går ju tiden så fort så det är väl dags att käka lunch typ.. haha..

Ha en bra helg!

Rörelse

Idag är det rörelse som står på schemat (typ idrott). Vi ska vara ute hela förmiddagen, och det ser ju väldigt underhållande ut med mycket blött väder ute. Jag vet inte om det regnar, men är sån där superfuktig luft, med massa dimma, i alla fall. På med regnkläder med andra ord!

I eftermiddag ska jag plugga, plugga, plugga.

Så spännande är mitt liv. Ska försöka röra lite på mig idag med (förutom rörelsen haha) så blir nog promenad ikväll när Kent kommit hem, skulle tro att han också vill ha lite motion. Vågen visade bra idag så jag är glad :) Haha!

Ha en bra dag!
.. och hoppas du får det superhärligt i Bulgarien Gisela!

Virrvarr

Inatt kunde jag verkligen inte somna. Mina tankar bara virvlade runt, runt, runt och jag kände mig inte det minsta sömnig. Jag önskade att jag haft en liten idébok vid sidan om sängen och att jag vågat tända lampan men jag ville inte väcka Kent som sov så gott. Tankarna osm virvlade handlade om praktiken. Det är iof sig några veckor kvar tills vi ska ut, men jag längtar massor och har så många idéer om vad jag vill göra! Många av idéerna har med temat att göra, jag hoppas verkligen att någon vill ha samma tema som jag, för jag har redan kommit på massa saker jag vill göra och det skulle vara väldigt tråkigt att inte få möjlighet till det. Jag kom också på en del smarta grejer som jag skulle vilja prova (helt allmänt) när jag är ute på min VFU och så kom jag att tänka på övningar/lekar som vi gjort på idrotten och musiken som jag kan testa när jag är ute och vikarierar samt på VFU:n. Jag gick faktiskt upp en gång och skrev ner några av grejerna i min tema-tankekarta som börjar bli ganska full nu. Måste snart börja på en ny....

Det går inte lika fort framåt med annat skolarbete men det funkar. I eftermiddag har vi seminarium och det har jag förberett mig till i förmiddag, skrivit ner lite stolpar och sådär. Imorgon ska jag förbereda mig "färdigt" tills onsdagens seminarium, började på det lite i förra veckan. Ska jobba onsdag förmiddag upptäckte jag så bäst att få det färdigt imorgon...

Ikväll ska Kent ha föräldramöte på skolan så jag och Zandra ska käka middag här hemma och ha lite tjejkväll - igen! Haha.. som i fredags. Fast då blev det ingen After School (maten var slut) utan vi åkte in till stan och åt på Hong Kong istället, tillsammans med Rickard. Efter det blev det tjejkväll med godis, glass och 27 Dresses som va helt okej.

Idag har jag sprungit en kort runda (3,6 km) och ska försöka få in en promenad i eftermiddag/kväll med. Vill ligga på över 1000 minuters träning den senaste månaden men just nu är det "bara" 991 minuter tror jag.

Nu blir det lunch! Mums!

After School

Ikväll blir det After School på Sivans för mig och Zandra. Jag hoppas i alla fall att jag kommer in, har inte lyckats skaffa mig nåt nationsmedlemskap än så får väl försöka snacka mig in ändå.

Dagen har annars spenderats först med en superskön promenad i det fina höstvädret (som dock försvunnit nu...), därefter fika med min VFU-lärare på Broqvist inne i stan. Såå fint och mysigt café med massa goda kakor! Sen har jag varit hemma hos Zandra i typ tre timmar eller nåt och gjort egentligen ingenting. Ska passa på att diska nu innan Kent kommer hem, sen byta om o fixa till mig och sen After School. Kent ska på After Work med jobbet med :)

Jag är dålig på bilder jag vet. Ska skärpa mig...

Ofrivilligt ledig

Jag trodde att jag skulle jobba idag men de verkar ha löst personalbristen så det blir nog inte så. Gick upp redan halv sju för att kunna åka direkt när vikarieförmedlingen ringde men tji fick jag. Kunde ha sovit några timmar till. Nåväl, har fått gjort lite skolarbete i alla fall. Har förberett frågor till min VFU-lärare imorgon och så har jag börjat skriva på vår seminarieuppgift som i och för sig inte ska vara klar förrän om 1,5 vecka men i alla fall.

Funderar på vad jag ska hitta på resten av dagen. Zandra går ju i skolan hela dagen (alternativt förbereder sig inför skolan) så henne kan jag ju inte umgås med. Baka bröd kan jag inte göra för frysen är proppfull med grejer. Helt sjukt. För bara nån vecka sen var den nästintill tom (okej, halvfull men i alla falll). 4 kg kycklingfiléer, 2 kg kycklingklubbor och typ 2 kg köttfärs gör väl sitt till därinne kan jag tänka mig. På tal om mat ska jag se till att handla idag. Kanske ska baka kakor med, Kent har önskat mina dubbla havreflarn med kolafyllning tills hans föräldrar kommer och hälsar på på söndag...

Annars får det väl bli nån promenad. Jag har sprungit två dagar denna vecka men idag blir det bara promenad, sprang ju igår. Känner mig lite duktig faktiskt, trots allt godis jag proppade i mig på Novishmässan igår... Jaja, nu ska jag sluta svamla här. Ha en bra dag!

Back in school

Nu har skolan börjat igen och det känns faktiskt ganska lugnt. Vi har fått en uppgift till nästa vecka där vi bland annat ska intervjua våra VFU-lärare och det är ju alltid trevligt.. hehe.. så vi ska ses på ett fik nere i stan på fredag och prata lite :) Blir roligt! I övrigt har vi rätt lugnt med mestadels litteratur som vi redan använt oss av och inte alltför mycket föreläsningar. Blir en hel del dagar i skolan dock så vi har mycket rörelse (idrott), musik, bild och drama. Men sånt e bara kul!

Annars har jag jobbat både måndag och tisdag denna vecka. Vi får se om det blir mer jobb, tror att jag borde hinna jobba ganska mycket nu i september så får hoppas det blir en del! Sen blir det ju inget jobb alls under tiden vi är ute på VFU.

Nu ska jag läsa lite och sen ska jag försöka springa en runda i förmiddag med, sen blir det kanske lunch med Mario (tredje gången gillt....) och så föreläsning i eftermiddag. Ikväll har de musikcafé på Tufvan så kanske ska dit en stund då, kan ju vara mysigt.