Vuxenpoäng!

Jag går runt lite som i ett lyckorus just nu. Vi har köpt en lägenhet! Skrev på kontraktet igår, och den 1 juli (eller ett par dagar innan) blir lägenheten vår. Längtar som en galning, men det är fyra långa månader kvar...

Lägenheten är en 3:a som ligger i Sandsbro, lite i utkanten av Växjö men ändå med cykelavstånd in till stan. Dessutom har vi skogen och sjöar precis i närheten... och badstränder! Lägenheten är fräsch och ganska ny, byggd 2004. Supersnygg :) Ska tapetsera om ett av rummen, annars är den perfekt som den är. Har en stor balkong och en stor klädkammare.

Därför blev min vistelse hos Kents föräldrar i helgen inte så lång. Snarare några timmar, som mest bestod av en väntan på att veta hur det gick med lägenheten. Det är lite för långt att åka tillbaka (efter att vi skrivit kontrakt här i Växjö) så vi valde att stanna här hemma resten av helgen. Firade igårkväll med lyxpizzor och cola! Låter kanske inget vidare, men de va det :) Ikväll blir det entrecote, bearnaisesås och potatistorn tror jag. Lyxar vidare lite...

Nu ska jag sätta mig och plugga lite medan Kent är iväg och åker skidor. Sen i eftermiddag blir det gymmet med Camilla en stund!


Sluta tidigt

Bästa överraskningen idag - vi fick sluta kl 12 istället för kl 15. Är det bra eller är det bra? Hehe... Så nu har jag hunnit läsa lite i eftermiddag med. Ska snart gå iväg och lämna boken i bibblan, sen åka och träna för att därefter käka middag hos Zandra o Jörgen och avsluta kvällen med biobesök!

Imorgon bär det iväg till Kents föräldrar, och direkt därifrån åker jag på söndag ner till pappa för på måndag sker överlämningen av gården till den nya ägaren. Hoppas på att hinna åka ner på söndag och gå runt där en sista gång. Därför måste allting inför några dagar framöver packas direkt. Framförallt är det mycket barnböcker som ska med, men också lite kurslitteratur.

Har inga roliga bilder att visa heller så jag stannar väl här helt enkelt.
Trevlig helg!

Ensamma dagar

Nu väntar några ensamma dagar, eller framförallt nätter egentligen. På dagarna har jag ju skola, men på nätterna ska jag sova ensam. Kent har åkt till sina föräldrar och jag åker dit på fredag sen. Ska fira hans pappa som fyller år imorgon :)

Jag hoppas de här dagarna ska gå bra i alla fall. Ibland är det väldigt jobbigt att vara ensam. Det var det sist Kent var iväg, men det va längesen nu - på höstlovet. Då var det närmare till allt som hänt och kanske hade jag då heller inte låtit det komma fram innan. Nu har jag gråtit ut iaf en del innan. I helgen.

Det finns tillfällen då jag hatar det. Då jag kan bli så arg på mamma för att hon gjorde det. För att hon får mig att plötsligt reagera på saker vid fel tillfällen. Darins vinnarlåt tyckte jag inte nåt särskilt om i lördags, men andra gången lyssnade jag på texten. Och vissa rader som "you're out of my life" (titeln) och ngn rad som i princip löd att jag hann inte säga förlåt - de påverkar mig mer än jag önskar. Ibland är det skönt, men inte när man sitter med ett gäng kompisar o ska ha en trevlig kväll. Men det blev bättre efterhand, det blir det väl alltid.

Jag har iaf pluggat en hel del på sista tiden. Roligt med barnlitteratur! O när jag läser barnlitteratur blir jag no också lite mer aktiv på att läsa "vuxenlitteratur" eller vad det ska kallas. Jag läste "Kalla det vad fan du vill" i helgen, har nog bara läst delar av den innan tror jag. Så himla bra, rekommenderas!

Snön vräker ner här hela tiden och gör landskapet så otroligt vackert, om än läskigt att röra sig i... Innan idag sken solen när jag var ute en sväng och jag blev bara så glad. Upprymd. Solen sken, kallt ute och snön gnistrar och glittrar. Kan det bli vackrare? Kent o jag var ute o fotograferade lite i lördags, men då sken inte solen. Vi hade dock kul ändå!

Bus i snön :)

Djup snö!

Snöängel

Hård snö?

Sjukling

Innan i veckan har jag fått ta hand om en liten sjukling här hemma, och vad är tacken för det? Han smittar ner mig! Just de dagarna jag ska jobba med... suck.. Började få lite ont i halsen för någon dag sen, och nu på morgonen tog jag febern bara för att kolla, visade 37.8. Det är mycket för att vara mig. Känner mig inte så febrig dock, men har ju heller inte varit igång någonting alls idag.

Så nu är det bara att bädda ner sig i soffan hela dagen, dricka te och vila. Tur att vi har mycket skönlitteratur att läsa i den här kursen, kommer nog bli några böcker idag med. Och imorgon, fick säga att jag inte kunde jobba då heller, för de har så svårt att få folk så behöver den här dagen också på sig. O jag vet ju inte än om jag kan imorgon så.

Jaha, det var de senaste nyheterna det. Nya kursen känns rolig, men ibland undrar jag varför jag inte fick tillgodogöra mig det jag läst i Malmö eftersom de svenskkurserna jag läser här i princip är identiska med de jag läste där. Men men, alltid lär jag mig något nytt, och det jag läste där hade jag kanske glömt bort helt om jag inte blev påmind om det nu.


Alla Hjärtans Dag

På frukostbordet idag väntade en sån här härlig ask på mig. Underbart! O så gulligt av Kent, själv har jag inte köpt någonting :( Men får överösa honom med kärlek istället... även om jag försöker göra det alla andra dagar på året med :)

Idag är det inte bara Alla Hjärtans Dag, utan även vår 40-månaders dag... Vi nollar med andra ord! Firar gör vi dock inte speciellt, utan ska till pappa idag och fira hans födelsedag. Oxfilé och tårta är ju inte heller fy skam så. Har lite större planer för vår 3,5-årsdag sen, men vi får se vad som händer.

Lite annat intressant; igår testade vi lite av tacogrejerna. Corn tortillas (bröd) var goda men trillade lätt sönder. Sen testade vi den nya "xtra hot habanero"-kryddan som inte föll oss i smaken alls. Den var alldeles för stark, trots att vi använde extra köttfärs och hade gräddfil i tacosen.. Inte så god smak på den heller. Testade också "sweet red chili salsa", den var också ganska stark, men ska testa den utan extra stark köttfärs istället. Blir nog bättre då!


Santa Maria!

Tänkte publicera en liten bild på sakerna jag fick med i tacohuset från Santa Maria som jag vann på Charlotte Perrellis blogg. En helt perfekt vinst att vinna för mig, ska bli så kul att testa alla de grejer som jag nog aldrig skulle komma på tanken att köpa annars men gärna provar.

Det var svårt att få med alla grejerna på en bild men här syns nog det mesta i alla fall!

Annars idag har jag varit i skolan en liten sväng, samlat på mig lite godis på novischmässan och sen ätit lunch (världens godaste köttfärslimpa...). I eftermiddag blir det lite plugg och sen gymmet en vända. På fredag är det tentadags i grammatik....


Mamma

Jag saknar dig.
Jag tänker på dig.
Du finns med mig hela tiden.
Tjugofyra timmar om dygnet.

Jag läste
en text idag som handlar om hur det är att hela tiden tänka på självmord. Hur smärtsamt det är och hur svårt det är att leva med tankarna. Orden jag läste berörde mig så starkt det går. Jag tror att de rader jag läste där ganska exakt beskriver hur mamma kände det. De hjälper mig att förstå vilket oerhört stort lidande det måste ha varit. Jag blir så arg över att ingen kunde ge henne den hjälp hon behövde.



Att läsa alla dessa bloggar skrivna av människor som mist anhöriga i suicid är smärtsamt. Men på något sätt ändå nödvändigt. Nu var det flera dagar (veckor?) sen jag gjorde det sist. Förut var jag inne på dem flera gånger varje dag. Jag tror det är ett tecken på att jag kommit längre i min bearbetning av sorgen nu.

Tiden läker inga sår, men den gör det lättare att leva med ärren.


Tankar ikväll...

Sitter här just nu och tänker på en vän som förlorat en nära släkting för ett par dagar sedan. Jag vet hur det känns, hur overkligt och osannolikt det är. Hur döden påverkar en, oavsett hur stillsamt eller chockartat det sker. Igår var det sex månader sen mamma dog. Vi var vid graven, vi hade tänkt tända ljus men där var så mycket snö så det gick inte. Gravlyktorna satt fast under snön. Sen åkte vi ut till gården en liten stund. Om tre veckor är den inte längre vår, då tar den nya ägaren över.

Det påverkar mig men hindrade mig inte från en underbar, men kort, helg i Malmö. Kent fyllde ju år igår, och redan i oktober köpte jag och började planera hans födelsedagspresent. Vi bodde på Rica Hotel på stortorget, och när vi checkade in visade det sig att vi blivit uppgraderade från ett vanligt dubbelrum till juniorsviten... inte helt fel! Dock var inte juniorsviten jättestor direkt, men väldigt fin. Halv sex hade jag bokat bord för mig, Kent, pappa, Erik och Elin på Elysée (dock försökte jag lura i Kent att vi skulle äta med Jörgen o Zandra). Där åt vi den godaste trerättersmeny jag någonsin ätit, tror jag! Tigerräkor till förrätt, tournedos med potatiskaka, rödvinssås m.m. till varmrätt och tobleronemousse till efterätt. Fortfarande visste inte Kent vad som skulle hända sen...

Vid sju fick vi stressa ifrån restaurangen, och pappa styrde bilen mot Malmö Arena. Inga skyltar utanför visade vad det var för evenemang som väntade, utan först när vi kommit innanför och fått visa biljetter fick Kent syn på försäljningen av Buddy Holly-program... Då var det ca fem minuter tills föreställningen skulle börja :) och vilken föreställning! Helt underbar musik, och Brolle var riktigt grym som Buddy. Dock kan väl inte själva handlingen hyllas för sitt innehåll direkt, men musiken vägde lätt upp.


I fredags firade vi Kentans (och lite Johans med) födelsedag med lite middag och tårta här hemma. Hade en toppenkväll med kompisarna, som vanligt blir det så himla kul när det flummas till lite. Shakade loss till gamla 90-talslåtar m.m. som Macarena, Barbie Girl, Ketchup Song (vars dans vi lärde oss via youtube...) och massa annat. Vääldigt många skratt och galna dansmoves :P


The Ketchup Song :)

Underbara "gänget"!

Nu ska jag lägga upp lite bilder på facebook, sen blir det sängen o sooova! Imorgon ska jag skriva på hemtentan (börjar snart få lite panik över den) och sen plugga grammatik tillsammans med några kompisar i skolan. O på kvällen lite träning med, såklart.


Ny vecka

Ny vecka igen och ska försöka börja den bättre än vad jag avslutade den förra. Var jätteledsen igårkväll, tårarna bara rann och jag kände mig hemsk som kom hem och var världens sämsta sällskap. Men jag kan inte hjälpa det. Det bara blir så, svårt att förklara. Blev livrädd på tåget igår, hela jag frös till, när tåget bromsade in (dock bara lite) och tutade strax före Lund. Det var säkert bara en järnvägskorsning utan bommar, men jag blev livrädd och direkt kommer tankarna; någon kan ligga där på spåret. Annat påminner också, och det är som att när jag har roligt så får jag efteråt "ångest" över det. Fast jag vet att jag har rätt att roa mig, skratta m.m. så kommer det. Men jag jobbar med det, och oftast går det iaf bra.

Jag hade en jättebra helg hos Madde iaf, det är helt underbart att träffa "bollerupkompisarna" :) Även om man inte ses så ofta känns det alltid som om det var igår. Lite kul att det bara var vi med, annars är det alltid pojkvänner och andra kompisar med (inget fel på dem dock!). Efter en trevlig förfest med god mat och supergod cheesecake blev det utgång till Le Cardinal i Helsingborg. Där blev det tequilarace, massa dans på mestadels schlager/80-talsgolvet, ragg för födelsedagsbarnet och en konstig kommentar från en kille. Han kom fram och sa "när du går på vägen är du tropik i trafik". Antar att det har att göra med min leopardmönstrade (!) klänning, men ändå märkligt haha... Det finns skumma typer.

I lördags spenderade vi dagen på Väla. Så kul att gå och shoppa ihop, och på lite större ställen än i butikerna i Växjö. Köpte hela min outfit på kvällen; klänningen, nya leggings och äntligen ett par stövlar. Jag som har letat i en evighet... Dessutom var både klänningen och stövlarna på rea (99 kr ist för 299 kr och 499,50 kr istället för 999 kr). Det är också väldigt ovanligt för att vara mig.

Nu ska jag äta lite lunch, sen blir det mer pluggande. Ska nog ta mig till gymmet en sväng i eftermiddag också. Sen ikväll blir det kanske luftgevärsskytte tillsammans med Kent.
Ha en bra dag!