Sista helgen...

Nu är det sista helgen innan skolan slutar. Terminen har gått så sjukt fort, knappt så man hänger med. Lustigt. Idag har jag jobbat för fjärde gången denna veckan, och på den fjärde skolan. Phhuu! Många namn att hålla i huvet nu. Men det är bra att jobba på fritids, man är ute hela dagen och min solbränna har verkligen bättrats på.

Imorgon ska vi till Mörlunda och hälsa på Kents föräldrar. Det blir en tur till nån sjö vid nån skog med och dags för årets första dopp! Så har vi det avklarat i maj månad :D Perfekt! Hehe

Nu ska vi snart lägga på flintasteken på grillen och sen blir det supergod middag ute på balkongen och sen mys ikväll med jordgubbar och popcorn.

Vad ska du göra ikväll och i solen i helgen?

Grattis Annelie!

Nu har hon äntligen vunnit sitt första lopp på Jägersro! Eller ja, överhuvudtaget egentligen... hehe.. förutom den gången hon blev diskad. Och vi hade dessutom spelat på henne så tjänade lite kosing med :) hehe... typ 85 kr var men det är ju alltid nåt. Så kul, du får festa och fira ordentligt ikväll :)

Själv ska jag njuta av jordgubbar och glass framför Lyxfällan. Tror jag i alla fall. Om jag hinner göra lite skolarbete vore ju inte det heller helt fel förstås... Men först ska vi käka middag; lasagne med tacotouch :) Doftar underbart här inne. Receptet är som ett vanligt lasagnerecept men med tacokrydda ovanpå det, eller ja vi hade hälften tacokrydda och hälften fajitakrydda eftersom det fanns två halvfulla påsar i skåpet. Receptet kommer kanske upp på receptbloggen så småningom.

Har jobbat idag med förresten, fick jobb 3 timmar på en ny skola och så la de till en halvtimme imorgon. Nice! Idag sprang jag runt och lattjade boll med killarna halva tiden.. hehe.. sen hem och sprang rundan bakom huset på ny rekordtid - men jag hatar att springa i den här värmen. Blir helt slut. Fast så ska det väl va, typ.

Nu är maten klar!
Ha en bra kväll!
Kramkram



Update!
Lasagnen var den godaste jag någonsin ätit! Receptet finner ni
här, ät och njut!

Nu är det dags för Lyxfällan och jordgubbar.
Tjingeling!

Sommarjobb!

Jag har fått sommarjobb! Äntligen! Var på en andra intervju igår för att träffa vårdtagaren och tydligen gjorde jag ett någorlunda bra intryck i alla fall för jag ska jobba där under 4 veckor i sommar. Det blir troligen en del timvik vid sidan om med för att fylla upp timmar och så. Nu får vi bara hoppas att jag trivs med att jobba som personlig assistent :)

Tjejkväll igår var väldigt trevligt. Drack vin, åt massa goda frukter och popcorn o satt o snackade. Va svinkallt när vi skulle gå hem bara.. usch.. men men, vi överlevde i alla fall. Gick o la mig direkt men va sjukt pigg så bara låg o tänkte. Men det e rätt skönt de med ibland.

Idag kommer Kent hem till lunch. Så vi får nog en hel eftermiddag tillsammans för vikarieförmedlingen har inte ringt än i alla fall. Imorgon ska jag dock jobba på eftermiddagen :) Så det blir 34,75 h i maj månad (egentligen 39,25 men har redan fått betalt för några timmar). Så hyran blir nog betald nästa månad med :P

Nu ska jag borsta tänderna o sätta på linser för om en halvtimme är det dags för PBL och planering inför redovisningen nästa vecka.

Ha en bra dag!

Idag gäller det!

Jag flyttade en grej från i måndags till idag. Idag klockan 10. Jag är nervös. Måste fixa det! För min egen skull väljer jag att inte skriva vad det handlar om, även fast de flesta av er nog fattar ändå.

Ikväll är det tjejkväll hos Frida :) Ska bli skoj! Hade tänkt ta med mig en flaska vin men tänk om jag får jobb imorgon? Hmm.. kanske ska ta mig till systemet och köpa en liten flaska i alla fall. Det är ju gott!

Innan jag ska dit ikväll ska vi grilla vildsvin här hemma. Blir spännande att se hur det smakar. Jag ska försöka komma på nån passande marinad till vilt kött med, receptet dyker troligen upp på
receptbloggen nån gång i eftermiddag.

Jobb!

Jag ska jobba i eftermiddag, från 13.45- 16.30/17.00. Perfekt med lite pengar som kommer rassla in nästa månad :D Inte för att det täcker alla mina kostnader ändå, men i alla fall en del av dem.

Nu ska jag fixa lite lunch. Svårt o bestämma mig för vad det ska bli bara. Helst nånting som man kan slänga upp på receptbloggen med, men det känns lite tveksamt just nu. Vi får se!

Tisdag

Så var det tisdag igen och dags att gå till skolan. PBL-möte idag igen, ska nog få klart vår text idag :)

I eftermiddag hade jag hoppats på jobb men det ser mörkt ut. Fick samtal igår at det behövdes vikarier idag men vikarieförmedlingen har inte ringt än så. Men vi får se! Hoppas på jobb torsdag/fredag i alla fall. Kanske lyckas få pengar till att täcka hyran nästa månad med i alla fall...

Jag har fått en löneutbetalning på 270 kr denna månaden (förutom den vanliga från kommunen). Undrar vad det är för lön? Jag har ingen aning! Hoppas dte kommer ett lönebesked idag.

Nu ska jag ringa lönekontoret och kolla upp förra lönen. De betalade ut för lite lön! Grrr.. Eller egentligen för mycket, för den som var för liten skulle betalats ut nästa månad. Märkligt.

Ha en bra dag!

Måndag igen!

Igårkväll åt vi grymt god mat som vanligt. Jag hade använt en av mina älsklingscheckar vilken innebar att Kent skulle bjuda mig på middag och jag fick bestämma desserten. Det blev stekt kyckling med ananassås och ris till huvudrätt och små fruktpajer till efterrätt. Jag är såå imponerad över min pojkväns kokkonster :D

 

Receptet? Kolla in på receptakuten!

Idag har jag sovit ända till klockan 8. Det är världens sovmorgon för mig :) Jag ska vikariera i eftermiddag, på en pytteliten, idyllisk skola ute på landet. Där finns bara en klass på hela skolan! Jag har varit där en gång tidigare, men det var rätt länge sedan, så det ska bli kul! Jag jobbar 12-17.45.

Igår blev det en riktig långpromenad för oss, var ute i 1 h och 50 minuter så milen fixade vi lätt! Gick på ett nytt ställe, i naturreservatet Bokhultet. Bokskog bara 20 minuters gångväg hemifrån.... när jag bodde i Skåne fick man ta bilen i minst 20 minuter. Det är häftigt att ha så nära itll skogen tycker jag. Denna skog låg precis vid en stor sjö och det var fantastiskt vackert där ute!

Stackars Charlotte!

Det var faktiskt min första tanke när jag såg resultatet igår kväll. Så synd om henne. Jag tyckte framträdandet verkligen var världsklass, hon är grym och låten är grym. Dessvärre är det vl vi här i Norden som gillar den sortens musik.  Lite tråkigt för Charlotte som verkar ha slitit som ett djur inför schlagerfinalen, men hon verkar ta det med ro trots allt. I alla fall om man vågar lite på Aftonbladet och Charlottes blogg.

Kävllen igår var hur trevlig som helst! Värsta parmiddagen :P haha men det var skoj. Vi snackade massor, blev t.o.m. lite politiksnack och sen hästprat och annat. Schlagerfinalen såg vi och sen iväg till grisfesten där vi började med att utmana varandra i luftkuddehinderbanan. Haha! Först klättrade helt högt och sen åka kana ner, sen emellan, under och över massa grejer och sen i mål. Kent vann tyvärr. Hehe

Sen en sväng in i karaoketältet där de visade schlagern, vi kom precis när resultatet blev färdigt. Därefter inköptes lite dricka och sen blev det lite nattkäk för oss (varsin burgare - mums!). Kvällen fortsatte i discotältet och sen avslutades det i karaoketältet där vi dansade igen och gamla kompisar till Kent o Markus dök upp. Lite skoj. Haha! Kents kompis sa till mig att jag funnit en jäkligt sjysst kille och frågade om jag träffat föräldrarna och så. Eh jo, vi har vart tillsammans lite drygt 1,5 år svarade jag... Så blev han lite lack för Kent som inte berättat men de har inte snackats vid ju! Haha

Sen gick vi hem och somnade på fläcken. Sov som en stock till halv tio och vaknade sen pigg som en lärka och fixade fram lite frukost. Kokta ägg, hembakat bröd m.m... Älska frukost :)

I eftermiddag ska vi gå långpromenad, minst 1 mil. Sen ikväll har jag använt en av mina älsklingscheckar så Kent ska bjuda mig på mat och jag har bestämt desserten som blir små fruktpajer (ni vet såna som ser så där lyxiga ut på konditorier, typ). Vi får se hur han lyckas med dem, ska bli spännande!

6 timmar kvar

Nu är det bra 6 timmar kvar tills schlagerfinalen drar igång. Jag sitter här och laddar med gamla schlagerklassiker . Planerna har blivit ändrade ikväll så vi ska hem till Jossan o markus och se schlagerfinalen samt förfesta. Sen ska vi nog lyckas dra med oss dem till Grisfesten också :)

Troligen ser jag väl inte hela resultatet för då hinner vi inte in på festen, men man brukar ju ha en föraning ett tag innan det är slut. Fast det är klart, om Charlotte är på väg att vinna kan man ju inte bara gå.. Vi får se!

Nu ska jag gå och fixa lite fika tror jag. Kent ligger och vila (sover?) så ska väcka honom med fika på sängen.. hihi..

Receptakuten!

Nu är min nya blogg igång.
Receptakuten blev namnet och bloggen hittar ni
här.
Jag ska försöka uppdatera dagligen med bilder och recept på god och enkelt mat.
Länka gärna från din sida.

Ps. den här bloggen kommer såklart inte försvinna och troligen kommer matbilder fortsätta dyka upp här, men kanske inte hela recepten :)


Gårdagens dessert - behöver jag säga annat än att det verkligen var mumsfilibabba??

Dagen bjuder på bakning (håller på med det just nu), sen blir det en löprunda runt sjön och ikväll är det Grisfesten som gäller! Och ja, jag är jävligt sur över att missa schlagern. Faktiskt. Tänk om Charlotte vinner och jag inte har sett det? Paniik!

Äntligen!

Nu kom jag in på bloggen igen så att jag kan uppdatera. Fungerade inte innan idag, skulle byta bloggportal eller vad sjutton det är för något, men nu är det fixat i alla fall!

Dagen har varit helt okej, hade bild i förmiddags och därefter fick jag samtal från vikarieförmedlingen med lite jobbdagar, alltid välkommet! Fick dock ändra en tid på måndag när jag egentligen skulle göra en annan viktig sak men hoppas att det inte påverkar resultatet. Och ja, jag är hemlighetsfull (mest för att jag inte själv ska bli besviken).

I eftermiddags tog jag en långpromenad. Glömde kameran tyvärr. Ni skulle se hur fint det är att gå här. Vår en-timmesrunda består av först helt mysig, fin skog och sen öppna betesmarker med kossor och kalvar på. Sen följer en stund längs med en rätt stor väg men med grönområden på andra sidan. Efter det kommer man till sjön Trummen som ligger jättefint och sen in i skogen igen och sen hemma. Urmysigt!

Ikväll blev det tacogratäng till middag. Har tagit bilder men orkar inte lägga in på bloggen just nu. Ska försöka lägga in imorgon, kanske i samband med att jag startar min nya matblogg? Vi får se. Isåfall får ni receptet med. Det är Kents favoriträtt kan tilläggas :)

Strax ska vi börja kolla på film, High School Musical, och till det blir det för första gånngen i år svenska jordgubbar med vaniljglass och kanske lite chokladsås på det. Grymt gott!

Ha en trevlig kväll!

Kvällens outfit

Engla har haft en tävling idag där man kan vinna ett presentkort på 500 kr hos Bianco (lyckas inte länka direkt till rätt inlägg, tyvärr). Jag vill gärna vinna och valde att matcha de knallrosa ballerinaskorna med följande outfit, som sedan fick stanna på resten av kvällen.
image354
Nu återstår det att se om man har en chans! Hade vart kul :) och de rosa skorna hade passat perfekt till min klänning, dock måste jag ju ha band över fötterna så inte skorna ramlar av. Kanske borde operera fötterna till samma storlek nån gång?

Tack Charlotte!

Jag tyckte att Charlotte gjorde ett grymt bra uppträdande precis! Koreografin är lite sådär, ser stelt ut i början, men annars hur bra som helst! En finalplats ska vi väl lätt fixa, eller hur?

Jag hoppas man kan lite på publiken nere i Belgrad, för om man lyssnar på dem är Charlotte lugnt vidare. Verkar dock vara en tuffare semifinal idag än i tisdags. Redan några bra låtar ju. Vi får se hur det går, jag ska nog försöka hålla mig vaken och kolla :)

Hipp Hipp Hurra!

Ett stort grattis till Lollo som fyller år idag! Hoppas du får en bra dag och att du får massa fina presenter och uppvaktning på din födelsedag :) Jag ska försöka ringa sen ikväll om jag inte glömmer det!
image353
Lollo och Allan på festen i lördags!


Torsdag morgon

Varför ringer de aldrig om jobb? Suck! I need money. Idag ska jag iof sig till skolan nu på morgonen, jobba med PBL, men i eftermiddag kan jag jobba hur mycket som helst. Imorgon eftermiddag med, men då har vi bild på förmiddagen till kl 12 så lite svårare.

Mitt hår är så fint idag! Bestämde mig för att fläta det igår kväll när det fortfarande var lite fuktigt och det blev perfekt lagom fint lockigt idag. Mest så det ser ut att ha lite mer volym :) Får nog börja göra det oftare.

Sötsaksfria veckan går bra, förresten. Eller ja, jag har ju ätit nån liten sötsak varje dag... Lite glass med varma hallon i måndags, en pytteliten bit Daim Forest Fruit i tisdags och så blev det en liten cookie igår kväll. Men vikten har i alla fall gått på rätt håll och nu är jag nere på rekordlåg vikt igen. Det var länge sen sist! Sen är det fest i helgen och man släpper lite på det och whooops så får jag jobba på det hela nästa vecka igen. Så är de varje vecka nästan, men men det går ju i alla fall.

Nu ska jag göra mig i ordning till skolan och leta fram vilka grejer som ska med i väskan. Är en hemsk röra på mitt skrivbord kan man säga.

Jag skriver senare idag, antar jag :)

Matblogg

Jag funderar på att starta en matblogg. Jag älskar ju mat, både att äta och att laga. Det händer ju titt som tätt att jag lägger upp recept och matbilder här med, men kanske skulle jag skaffa mig en blogg enbart för mat? Om ni anade hur många recept jag har att dela med mig av... Kanske. Brukar ju äta väldigt god mat i alla fall, och varierat, så skulle vara kul.

Får fundera på det. Ikväll blir det "Mammas köttfärslimpa" till middag. Jag vet inte om det bara är jag, men när jag tänker köttfärslimpa så får jag upp en bild av den där tråkiga, torra saken man fick i skolan men denna är något helt annat! Väldigt saftig och god :) Har ingen bild än, men receptet kommer här:

Mammas köttfärslimpa
3-4 port
200-250 g köttfärs
1 potatis
1 äpple
1 gul lök
1 morot
1 msk ketchup
1 ägg
senap
ströbröd

Riv alla grönsaker. Blanda dem med den råa köttfärsen. Blanda i ägg och ketchup. Forma till en limpa i en smord, ugnssäker form. Bred senap och strö ströbröd över. Grädda i ugnen ca 30 minuter, 225 grader (tror jag). Servera med kokt potatis, brun sås (vi kör med pulver...) och blandad sallad.

Så, dags att börja riva grönsaker....

Avslöjad

image350
Kent var bara tvungen att prova den nya sortens Daim igår. Daim med smak av skogsbär. Det lät så spännande så jag var tvungen att smaka jag med. Trots att jag inte får äta sötsaker nu under veckan. Nåväl, den var jättegod! Rekommenderas verkligen. Jag tror det ligger en bit kvar i kylen men den ska jag inte röra. Ska ge mig ut och springa snart istället. Klockan 15.00 närmare bestämt. Idag blir det dock en kort runda. Antingen bakom huset eller willysrundan (de är typ 3,5 km var).

Och ja, jag har spenderat i stort sett hela dagen framför datorn - igen! Förutom när jag åt frukost och lunch samt diskade och kollade på Så ska det låta-reprisen en liten stund. Men jag har pluggat lite med, så inte bara gjort ingenting här framför skärmen.

ESC - semifinal 1

Jag orkade inte se hela semin igår, hade inga planer för det heller faktiskt. Men ett tiotal låtar såg jag nog nästan. Kvaliteten var inget vidare, tyvärr. Tycker väl att Norges och Greklands bidrag var helt okej. Har inte hunnit kolla alla de andra så noga så har inte full koll. Dock fick det mig att klicka in på youtube och kolla in gamla eurovisionlåtar som Ines från Estland år 2000 och Alsou från Ryssland samma år. Det var ett bra år!

Nu har jag varit vaken i snart 1,5 timme och ännu har inte vikarieförmedlingen ringt. Varför är det alltid så när man faktiskt förberett sig för att kunna jobba om de ringer? Jag kunde med facit i hand legat kvar i sängen åtminstone till klockan 8. Suck. Men men det är väl lika bra att vara vaken, nu ska jag bara försöka göra nåt vettigt av dagen med. Hoppas fortfarande på att de ska ringa....

Bilder kommen. Någon gång. Bloggen blir så grå och tråkig utan bilder men jag har inget roligt att lägga ut så får förbli grått och tråkigt.

Pizza!

Idag blev det pizza till middag. Tyvärr blev den inte så vacker (dock väldigt god!) så tog ingen bild. Den bestod i alla fall av sås som innehöll chilisås och tacosås i botten, fyllningen med skinka, ananas och lök samt ost och oregano på toppen. Väldigt enkelt - väldigt gott. Som jag brukar säga; "Blandar man goda saker så kan det bara bli gott".

Nu ska vi ut på kvällspromenad, en timme ungefär. Ska gå inom Willys på vägen och köpa lite sallad och sånt med. Kent har fått för sig att han ska ha godis men jag får inte äta sötsaker på kvällarna denna veckan så hmm inte snällt! Fast igår åt jag lite vaniljglass med varma hallon. Hade ju faktiskt sprungit långt då med. Idag får det bara bli frukt.

Halfway to hell

image349
Igår bestämde jag mig för att det var dags att testa att vaxa benen igen. Vaxkittet köpte jag för länge sen, men det har inte blivit av att använda det förrän nu. Kent var väldigt glad med, han gillar att plåga mig tydligen (det var hans uppgift att dra remsorna). Så nu är ena benet vaxat, men jag är inte helt nöjd faktiskt. Ska försöka ta det andra benet idag, och lite till på det första för att verkligen få bort allt. Det gjorde faktiskt inte så sjukt ont som jag mindes det, men planerna finns nog på att göra detta på salong nån gång istället, visst mycket dyrare men blir ett bra resultat och gör säkert inte lika ont när proffsen fixar det.

Idag väntar idrottslektion nu på morgonen (teori) och sen PBL-möte. Kent är i Lund idag med eleverna så kommer hem sent idag, tidigast kl 18 tror jag. Så då får jag ha middagen färdig :) Pizza blir det idag! Hemlagad såklart.

Löpning

Det blev en löprunda i eftermiddag. Tänkte att det var dags att försöka orka en lite längre runda så tänkte springa ganska lugnt och se hur långt jag skulle orka. Det blev hela rundan. 6 km på 34 minuter. Förra året sprang jag 5 km på den tiden. Känns rätt bra :) Dessutom kände jag mig inte så jättetrött när jag kom i mål och jag har återhämtat mig väldigt fort. Skulle kanske klara milen om jag bara ville... (och hade en bra runda att springa!)

Nu väntar duschen och sen ska jag fixa grillspett till ikväll. Vi ska grilla, fast vädret är inte så fint. Blir nog att grilla ute och sen äta härinne. Förresten så har dillen vi planterade på balkongen börjat växa :) Vi är helt noggranna med den, tar in den varje kväll så den inte ska frysa! Hahaha!

Segt

Detta är en seg dag. Pluggandet går långsamt. Har visserligen skrivit nästan 4 sidor och skickat in till de andra i gruppen men har fortarande inte skrivit utifrån samtalet med min VFU-lärare. Dessutom känner jag mig så kass när jag bara sitter framför datorn och gör ingenting. Vilket jag har gjort i snart 6 timmar nu, med undantag för att ha ätit frukost, borstat tänderna, gått på toa och käkat lunch. Det får nog bli en löprunda sen, som kompensation. Promenad med älsklingen ikväll :)

Men nu borde jag skriva. Eller åtminstone göra nåt vettigt. Typ fixa ljusstakarna på bordet eller nånting. Något som inte har med datorn att göra. Röra lite på mig. Bädda sängen kanske.....

Pluggdag

Idag är en sån där dag när jag bara måste måste måste plugga. Ska ha skrivit en del till imorgon och har inte börjat än. Men har läst i alla fall, så bara att börja skriva ner det med. Går nog rätt bra och snabbt ändå. Vikarieförmedlingen har ju inte ringt heller så behöver inte ha dåligt samvete för att jag inte kan jobba. Fast om de skulle ringa så skulle jag nog vilja jobba i eftermiddag i alla fall...

Tänkte publicera ett par bilder på lördagens outfit. Strumpbyxorna ser helt sjuka ut, jag hoppas verkligen att de inte såg ut så i verkligheten, jag tyckte inte det då i alla fall.
 
Det roliga var att Sofia var klädd typ likadant fast tvärtom, i vit kjol och svart skjorta. Såg kul ut när vi stod bredvid varandra, lite lagom matchade sådär :)

Ha en bra dag!

--------

Update

Vikarieförmedlingen ringde och jag var tvungen att tacka nej till många timmars lärarjobb. Surt!

Midsommarafton!

Underbara nyheter för alla mina vänner som frågat så länge om hur det blir på midsommar i år. Äntligen är det klart att huset står ledigt och att midsommarfirandet för fjärde året i rad går av stapeln i Arrie. Det kommer att bli en oförglömlig kväll med lekar, god mat, massa sånger, dans runt midsommarstången och lite spännande överraskningar. Ni som varit med förr och och andra som gärna vill dela denna kvällen med oss, känn er hjärtligt välkomna!

Jag bjuder på lite härliga bilder från förra årets midsommarfest:


I övrigt så har helgen i Malmö varit jätterolig! Mysig och rolig kväll hos Zandra i fredags; vi käkade tacos, spelade schlagerspel och lekte med barnen :) I lördags lyckade sjag hitta en snygg sjal att ha till vårjackan, käkade lunch på Ankara med föräldrarna och på kvällen grillade vi gott med Sofia och Jens innan vi drog till Hanna för förfest och sedan Cuba Café. Idag har vi besökt en zoo-affär typ, Sveriges största med massa djur, krokodiler m.m. Värsta upplevelsen bara att gå och titta därinne. Malmöresan avslutades som sig bör med en falafel och sen hoppade vi på tåget hem.

Sista inlägget idag!

Idag införskaffades äntligen biljett till Grisfesten nästa lördag! Lite suddig bild, men ändå.

image340

Annars har gjort det den där cellprovstagningen, vilket ändå gick ganska smärtfritt måste jag säga men fy vad man känner sig utlämnad i den där stolen alltså. Någon som gillar gynstolar? Don't think so.

Nu ska jag nog packa färdigt då. Går lite långsamt för mig. Skorna fick inte plats i väskan så de får ligga i en påse bredvid. Sen måste det diskas med, och tömmas sopor.

Men ikväll blir det skoj :)

Lite för tidigt

Det känns faktiskt lite för tidigt att börja klockan 8 idag. När det är grupparbete och vi själva bestämmer tiden. En timme senare hade varit mer lagom. Men, jag har varit med och bestämt det så har inget annat val än att glatt pallra mig dit.

Har funderat lite över bloggfenomen som
Blondinbella. Jag läser inte hennes blogg (har kikat in där nån gång men tilltalar inte mig) men däremot möts jag ofta av kommentarer kring hennes blogg på andra bloggar. Och jag kan hålla med om att svar som att det är hennes skyldighet gentemot bloggen att komma in på krogar fast hon är under 18 år kanske inte känns helt okej. Men trots allt måste man ju ändå beundra henne, och andra med liknande stora bloggar. Hon har trots allt lyckats marknadsföra sin blogg (och sig själv) till att få riktigt många läsare och tjäna pengar på den. Det är inte alla som fixar det. Jag tror det liggar mest avundsjuka bakom de som klagar på dessa bloggar, ingen skulle liksom skriva inlägg om hur kass min blogg är för det är ingen som läser min blogg. Eller jo, 12-15 personer. Er är jag väldigt glad över :) Jag blir överlycklig när jag en dag fått 5 kommentarer på ett inlägg (oftast står det 0) medan andra blir besvikna om de har under 100.

Det var dagens tanke det. Nu ska linserna på och några tag med mascaraborsten. I eftermiddag går resan mot sydligare breddgrader, Malmö närmare bestämt eller itll och med Trelleborg. Där bjuds det på tacos och spel ikväll och sen imorgon är det födelsedagsfest i Malmö!

Trevlig helg!

Komiskt!

Nu sitter jag här igen, nyss hemkommen från jobb. Det hände en så lustig grej när jag jobbade idag. Det var jag och en annan tjej som jobbade på vår avdelning och hon läste till lärare så jag tänkte att då bor hon säkert på campus med så at jag kunde åka med henne och det kunde jag. Så frågade hon var på campus jag bor, o jag sa på stallvägen och här bodde hon med. Så sa jag att jag borpå nr 18 och det gjorde hon med och så frågade hon om jag bodde på 18C, och minsann det gör vi visst båda. Sen visade det sig att vi bor på samma våning också, i korridorerna mitt emot varandra. Ett sånt sammanträffande!

Fast eftersom jag kom hem så tidigt nu så är inte Kent hemma än. Typiskt. Lönt då att jag åkte ända hit istället för att hämta cykeln uppe vid bussen hehe. Men ska ju ändå upp där imorgon så hämtar den då. Jag ska på cellprovskontroll. Låter det lockande? Knappast!

Nej om jag skulle ta och börja fixa lite med maten så länge då kanske. Är lite småhungrig redan faktiskt. Ikväll blir det pasta med chorizokorvröra, typ (dvs nåt jag slänger ihop av det som finns hemma... brukar bli godare än det låter, faktiskt). Nåt liknande det här kanske:
image339


Dagens outfit!

Så var det dags för mig att publicera dagens outfit igen. Kanske inte världens moderiktigaste eller coolaste kläder men väl mycket praktiska när det är dags att ge sig ut i löparspåren! Träningsställ från Stadium - 499 kr. Riktigt sköna att springa i och så syns man bra, som ni ser på reflexerna...

image338
Det blir nog willysrundan idag, hoppas det inte blåser så mycket bara. 20 minuters löpning är lite lagom sådär. Sen hem och duscha, käka och ta bussen till Hovshaga för att jobba. Typiskt att man ska så långt, måste ta bussen en timme innan jag börjar jobba. Och det är för långt att cykla dit. Men har jag tur så hämtar Kent mig ikväll i alla fall, eller så tar jag bussen då med om han är ute och springer eller tvättar bilen. Vi får se!

Morgonstund har guld i mun

Hmm.. kanske. Eller kanske inte. Jag är i alla fall vaken och det känns inte alltför hemskt. Var tvungen att äta tidig frukost för att jag ska hinna springa innan tidig lunch idag. Ska iväg och jobba sen så får bli lunch vid halv tolv ungefär.

image337
Igårkväll blev det supergod kladdkaka med glass och hallon samt chai latte till. Mums!

Har fått lite förfrågningar på receptet till kycklingchilin vi åt igår. Så här kommer receptet från boken "Gott & Lätt - smalmat från Allt om Mat" (innehåller massor av goda recept!)

Kycklingchili med limesås (405 kcal/portion)
2 portioner
250 g kycklingfilé
1 tsk olivolja
0,5 dl kidneybönor från burk
2 dl krossade tomater
0,5 påste taco seasoning mix
Limesås:
0,5 dl lätt creme fraiche
saft från 0,5 lime
0,5 tsk strösocker
Tillbehör:
2 msk hackad rödlök
100 g blandad sallad
1 dl ris att koka (är ganska litet för två portioner, men för att följa kaloriinnehållet så. Ta 1,5 dl ris annars för normala portioner).

1. Strimla kycklingköttet och stek det i olivoljan ett par minuter på varje sida tills köttet är genomstekt. Skölj kidneybönorna i kallt vatten i durkslag, låt rinna av. Sätt på riset när du börjar steka köttet.
2. Tillsätt krossade tomater och kidneybönor till kycklingen och smaka av med kryddorna. Låt allt bli genomvarmt.
3. Blanda creme fraiche, limesaft och socker.
Servera chilin med kokt ris, limesås, rödlök och sallad.

Smaklig måltid!


19 månader!

Jag och Kent firar 19 månader idag och som vanligt "minifirar" vi lite.. Hihi.. Denna gång hade vi av ren slump planerat in supergod middag, nämligen kycklingchili med limesås. Smakar som något man beställt in på typ indisk restaurang eller nåt, fast det egentligen är mer mexikanskt men whatever. Grymt gott i alla fall! Vill någon ha receptet får ni säga till. Nyttigt är det också - bara 405 kcal per portion!

 

Sen har jag bakat en kladdkaka som överraskning till Kent, den ska avnjutas med glass och hallon senare ikväll. Mums! Hade tänkt ha den till filmen Good Luck Chuck, men den var tydligen för stor att bränna ner så fick bara med sista minuten. Hmm. Inte så kul. Hur löser man det?

Nu blir det en kort promenad, 35-40 minuter ungefär och sen hem och mysa.

Förändring

Jag kände att det var dags att förändra bloggen lite. Den gamla bakgrunden har jag haft i två år nu tror jag (nästan sen starten av bloggen) och nu vill jag ha lite ljusare, somrigare färger. Får hoppas att denna blir bra, annars får jag väl ändra igen så småningom. Kanske skulle ta och lära mig hur man gör olika bakgrunder med nån gång.

Intervjun gick bra, tror jag. Ska antagligen träffa en vårdtagare nästa vecka som jag ev. ska jobba med i sommar under v. 27-30 och ev. 33. Passar perfekt före Bulgarienresan och efteråt. Men vi får se hur det går.

I eftermiddag ska jag iväg och jobba igen, är ju en stund kvar tills jag börjar så nu blir det mest att flumma runt på nätet känns det som. Måste bli bättre på att lägga in bilder med.

Kom just på att jag skulle ju fotografera mina nya kläder så sprang och gjorde det. Hade nog varit snyggare att se dem på men whatever. Kanske kan fixa det med så småningom. Bilderna på kjolen och linnena blev inte bra, men här har ni byxorna i alla fall.
  
Stadium 199 kr Cubus 149 kr  H&M 199 kr.

Annat trevligt att kika på är ju alltid mat. Har hittat en finare bild på laxpajen samt på chokladdessert som Kent gjort (samma som chokladhjärtan han gjort tidigare men denna gång i små pajformar).
 

Nu är det snart dags att pallra sig iväg.
Ha en bra dag mina vänner.
Kram

Mycket på G!

Idag är en dag full av grejer. Nu på morgonen ska jag förbereda mig inför intervjun klockan 10. Sen cyklar jag dit vid halv tio nån gång, sen hem och käka lunch och därefter iväg igen för att vikariera på en skolan mellan 13.45-16.00. Inte så lång dag att jobba men helt okej. Kl. 16 börjar vår tvättid med så får cykla hem snabbt och slänga i tvätten, sen fixa supergod middag ikväll. Kan tänka mig att kvällen kommer spenderas framför teven, kanske se nån film eller på hockey....

Om jag hinner ska jag skriva lite mer om koncentrationssvårigheterna med (kom faktiskt riktigt långt igår!) och så får jag inte glömma att ringa om cellprovskontroll (blää!!) som man tydligen måste göra när man fyller 23. Eller måste och måste, men man bör göra det i alla fall och jag har fått ett brev om det så ska väl boka in en tid.

Nu verkar ägget ha kokat färdigt så det är dags för en ljuvligt god frukost, bästa målet på dagen, bestående av knäckemacka med ägg o kaviar, en vanlig macka med leverpastej och gurka samt ett glas mjölk. Blir nog framför Nyhetsmorgon som vanligt :)

Är det inte så det alltid är?

Jag sitter här och ska skriva en text om koncentrationssvårigheter och vad är det jag har svårt för just nu? Koncentrera mig. Jepp. Kommer ingenstans överhuvudtaget. Förutom med andra saker, som att jag läst alla de där bloggarna som vanligt, snackat med Sofia på msn och bokat in en jobbintervju imorgon (jippie!).

Ska förbereda mig inför intervjun imorgon med, inte vara så oförberedd som förra gången. Även denna gång handlar det om personlig assistent. Vi får se hur det går! Bara 40% plus timmar men det är ju alltid något. Plus att jag hinner sola och bada med isåfall...

I skolan var det kul som vanligt. Älskar när vi har idrott. Alla blir som barn på nytt. Leker och håller på. Haha. Idag var vi i slottsparken och nere i skogen och letade kottar bland annat. Min aktivitet som jag körde var djurstafett; vanlig stafett men man ska springa som olika djur. Väldigt kul att kolla på :) Skottkärrestafetten var också lustig.. hahaha!

Nej jag ska väl försöka koncentrera mig på det jag ska koncentrera mig på då. Sen om  45 minuter kommer Kent hem och då ska vi ut och springa, som vanligt.

Hjärnan på högvarv

Ibland är det väldigt härligt att drömma mycket. Men ibland är det väldigt jobbigt. Det händer ganska ofta att jag vaknar med huvudet fullt av tankar, hjärnan är på helvarv och jag känner mig helt död. Det känns som jag inte vilat en sekund utan låtit hjärnan "arbeta" hela natten. Idag var en sån natt. Helt död. Nu har jag trots allt varit vaken i 1,5 timme och om en halvtimme börjar idrottslektionen. Ska gå och skriva ut lite på vägen med. Jag hoppas att jag snart vaknar till liv.

I eftermiddag har vi PBL-möte och sen ska vi nog ut och springa i eftermiddag. Kan bli jobbigt efter idrotten men tror det är rätt lugnt. Nu var det ju bara två dagar sen sist jag sprang med men det ska nog gå bra.

Måste dra.
Tjingpling!

Ny dag - nya tag

Måndag idag och jag har varit riktigt duktig och redan skrivit klart min text och förberett lekar till morgondagens idrottslektion. Har läst allting inför PBL-mötet imorgon med. Perfekt. Så nu känns det lite som tur att jag tackade ja till att jobba i eftermiddag, de ringde från en skola igår kväll och frågade om jag kunde jobba idag. Tackade nej till förmiddagen (var tvungen att plugga klart) men ska börja kl 13 och jobba till 16.45. Inte jättemånga timmar men i alla fall några hundralappar extra till sommaren. Vilket behövs!

Nu ska jag kolla lite nyheter på Aftonbladet och sen blir det nog en promenad. Vågen pekade väldigt mycket uppåt idag jämfört med förra veckan så får ta i med hårdhandskarna.. haha.. Hade tänkt cykla till jobbet i eftermiddag men upptäckte att det blåser rätt så mycket ute så får se hur jag gör. Sparar ju pengar med på att cykla så hmm.. kanske!

Ha en bra dag mina vänner.
Tjingeling!

Göteborg!

Nu är vi hemkomna (sen några timmar tillbaka) från en härlig men kort helg i Göteborg. Vi flummade på tåget på vägen dit, jag fick pluggat en hel del med förstås men vi roade oss samtidigt. Och fick kexchoklad av våra grannar - snällt :) Sen i stan checkade vi in på hotellet, Scandic Europa (älska studentrabatt!) med en gång, perfekt att kunna lämna in bagaget med en gång. Sen ut på stan för shopping! Slutade med lite lagom ångest över att mina pengar rinner iväg men samtidigt väldigt lycklig över allt jag hittat. Har inte hunnit ta några bilder men blev en svart linnekjol på H&M, ett svart och ett vitt linne (sånt vanligt, enkelt) på H&M och ett par röda capribyxor på H&M. Sen på Stadium hittade jag ett par militärgröna capribyxor och på Cubus ett par blå/vitrutiga capribyxor. De sista två paren var dessutom i storlek 36 (ja, jag höll på att svimma av förvåning...) Har aldrig fått på mig det innan. Lite coolt.

På kvällen åt vi helt underbart, fantastiskt god middag på Jensens Böfhus. Vi valde BBQ-menyn, som bestod av snackkorg till förrätt (grymt gott med goda såser till), grillad fläskfilé med smörstekt potatis och grillade grönsaker till samt pepparsås (som jag valde, egentligen favoritsåsen) och efter det valfri dessert. Jag valde apelsinsorbet med chokladmousse (mums!) och Kent mandelkakan med mjukglass. Sedan rullade vi därifrån (typ) till Rondo och Lena & Orup som var målet med hela resan! Vi var lätt de yngsta på stället men det gjorde inget. Showen var bra, bäst i början men det mesta kändes lite "krystat", typ väl inövat, och var inte så bra tempo på slutet. Sen är kanske inte Orup min favorit men Lena var grymt bra!

Imorse åt vi underbar hotellfrukost med massa bröd, pålägg, yoghurt, frukt, juice, ägg, kakor m.m. Såå gott! Sen satt vi i solen och väntade tills tåget skulle gå. Skönt :) Resan hem gick rätt så fort faktiskt och väl hemma värmde vi rester av laxpajen och la oss sen ute i solen och somnade. Typ. Blev drygt en timmes solning, sen pallade jag inte mer. Hehe. Gick in en stund och gav oss sen ut och sprang, ny rekordtid på rundan bakom huset. Förbättrar mig typ varje gång jag springer nu! Sen ikväll har vi ätit typ årets godaste grillat, jag rekommenderar verkligen Scans grillspjut, de är grymt goda (åt de förra sommaren med). Till det hade vi både köpt potatissallad och hemlagad, rabarberchutney, sallad och grillad färsk ananas. Mums!

Nu håller Kent på att trolla ihop lite kakor som han aldrig testat innan. Blåbärsbrownies. Ska bli spännande att smaka sen. Han säger att de är väldigt lätta att göra, men så är han ju lite proffs på kakor med!

Imorgon måste jag plugga så tyvärr kan jag inte jobba om vikarieförmedlingen ringer. Lite surt, men men. Har ju sagt att jobb inte får gå före studier så måste hålla på det ibland med. Imorgon ska det dessutom inte bli så fint väder som det har varit den senaste veckan så det passar väl bra att sitta inne och plugga då.

Ha en trevlig kväll!

Lena & Orup!

Tidigt uppe denna lördagmorgon för snart går tåget mot Göteborg och Lena & Orup ikväll :D Ska bli fantastiskt kul! Ska snart fixa laxwraps att ta med till lunch på tåget, fyllda med lax, sallad, färsk ananas och melon. Mums!

Det har varit lite dålig uppdatering på sista tiden, det beror på att jag jobbat massor. Hade stängning i torsdags kväll och sen jobbade jag 8-13 igår på en ny skola. Snart avverkat alla Växjös grundskolor :P Sen blev det solning igår (och det syns, fast jag är inte röd..) och supergod laxpaj till kvällsmat. Tog en liten kvällspromenad och sen mös vi med ost och kex i soffan framför Irene Huss- Nattrond. Sen sovdags!

image328
Inte så bra bild (glömde ta innan vi åt) men grymt god i alla fall!

Recept Laxpaj (tar ca 2,5 h), från Rutiga kokboken:
Deg:
3 dl mjöl
150 g margarin
3 msk vatten.
Rör snabbt ihop och lägg i kylskåp ca 1 h. Sedan ska den kavlas ut, men spara lite till gallret över. Förgräddas 10-12 minuter i 200 grader.

Fyllning:
500 g fryst hel spenat (jag brukar ha bladspenat) Tina den och kläm ur all vätska
150 g kallrökt lax, skär i små fina bitar
1 gul lök, finhackad
4 dl creme fraiche (jag brukar ta lätt creme fraiche)
salt och peppar
När pajskalet är förgräddat, täck botten med spenaten, salta och peppra. Bred sedan blandningen med lax, lök, creme fraiche, salt och peppar över spenaten. Lägg på gallret. Grädda ca 40 minuter i 200 grader. Servera med sallad och ev. citron.

Fyllningen är förresten sjukt god, vi tänkte ha den till bakpotatis nästa vecka :D

Ha en trevlig helg!
Kramkram

Torsdag!

Denna veckan går så sjukt fort. Redan torsdag! Denna dagen kommer säkerligen flyga iväg den med, först nu på morgonen har jag träffat "PBL-gruppen" utanför biblioteket och sen kl 12.30 börjar jag jobba och jobbar till 18.30 ikväll. Då blir det bara hem, äta och sova känns det som. Men imorgon är jag kanske ledig, vi får se. Fast får jag jobb tar jag gärna det. Annars har jag en del att läsa till PBL-arbetet och till idrotten nästa vecka.

Ska nog börja kolla lite i böckerna nu, eller fixa lite annat. Sen blir det på med shortsen, så varmt o skönt idag med. De har lovat 22 grader tror jag och vi har suttit ute nu redan vid 9 på morgonen så lär bli en helt okej dag.
O jag har smörjt in mig med solkräm med... :)

Ha en bra dag!

Solbränna

Så, då har jag då till slut bränt mig för första gången denna sommar. Egentligen känns det sjukt att kalla det sommar första veckan i maj, men nåväl. Jag har jobbat hela dagen och varit ute i stort sett hela tiden. Först spelat brännboll med två grupper och sen varit ute som rastvakt på lunchen och sen på fritids. Solen tar på en.

Imorgon ska jag ocskå jobba på samma skola, och vara ute en hel del, men då ska jag förbereda mig med solskyddsfaktor 15 eller nåt.. haha! Har lite för ljus hy ibland. Idag hade jag inte så mycket tid på mig att tänka; vaknade av att vikarieförmedlingen ringde 07.33 och sen sprang jag till bussen 07.55. Däremellan fick jag på mig kläder, i mig smörgås, kolla vägbeskrivning på datorn, borsta tänder, kasta på mig linserna och lite mascara samt byta om en gång eftersom jag ändrade mitt klädval och sen rusa ut för att upptäcka att jag glömt mobilen så att jag fick rusa in igen och phhu! Jag hann iaf med bussen, som dessutom var sen, och i tid till jobbet :)

Ikväll har vi grillat (ovanligt...) fläskkotletter i vitlöksmarinad med hemmagjord potatissallad till, rabarberchutney och sallad. Till efterrätt grillade vi färsk ananas och avnjöt den med vaniljglass samt willys triple chocolateglass (grymt god!).

Nu ska vi snart ut och gå en promenad och sen blir det tidigt i säng. Imorgon är det PBL-arbete som gäller och därefter jobb. Sen på fredag ska jag troligen se till att plugga en hel del, men har ju också tågresan på lördag och söndag att plugga på. Fast känns en aning tråkigt att åka tåg mitt i högsommarvärmen. Men men... Jag ska ju i alla fall få se Lena & Orup, och käka middag på Jensens Böfhus och bo på hotell - och det bästa av allt: bli bjuden på alltihop :D

Ha en bra kväll!
Kram

Idrott!

Idag står det idrott på schemat :) och sen ingenting faktiskt, men vi ska börja med vårt PBL-arbete. Jag trodde att "fallet" vi fick skulle innehålla mer, men just nu är det ganska öppet. Det känns som att det stora problemet kommer ligga i att komma fram till vad det ska handla om. Men blir nog spännande i alla fall.

Idag ska vi ut och springa sen i eftermiddag. Runt Växjösjön blir det nog, det var ett tag sen sist. Egentligen hade jag tänkt sola idag men nu lovade de inte så fint väder idag som igår, så får väl vänta med det tills imorgon då. 20-25 grader, det är helt sjukt egentligen! Det är ju bara maj... första veckan i maj!

Nej, borsta tänderna nu då kanske....

Hemma igen!

Så, nu är jag tillbaka hemma i Växjö igen. Tillbaka i verkligheten utanför den lilla bubbla vi levde i i Jönköping. Det har varit en fantastiskt rolig stämma! Jag hade inga höga förväntningar alls i år, men gud så skoj det varit. Debatterna, alla människor man träffat, stämningen, förbundsfesten och inte minst solidaritetståget på 1 maj! Det negativa har legat i de hot och de attacker som har gjorts mot oss i CUF. Anarkister som sprejat ner bilar och bussar, stulit utrustning och slängt in illaluktande vätska i stämmosalen. Försökt störa vårt solidaritetståg (dock blev de stoppade av poliser) och stört oss med knackningar och raketsmällande utanför fönstrena. Ändå har jag känt mig trygg, glad och positiv och så har också stämningen varit hela tiden! Nästa år väntar Östersund... det blir en lång resa med andra ord!

Gårdagskvällen gick så fort. Känns som att jag knappt hann hem innan det var dags att sova, och ändå var jag hemma vid sju nånting. Kent hade gjort supergod varm smörgåstårta (goda rester idag ja!) och sen ville jag ju kolla nyhetsklipp m.m. på nätet så fastnade framför datorn typ hela kvällen. Lagom socialt. Sen när vi gick och la oss var jag lite för social, pratade och berättade massa saker när Kent mest av allt behövde sova. Hmm.. inte snällt.

O just det, jag ska lägga in bilder från stämman så fort jag får tag på några. Det är gotlänningarna som fotograferat mest åt oss så vi får se när de skickar vidade bilderna :)

Idag är det skolan som gäller. Om en månad är det sommarlov. Sjukt.
Ha en bra dag!