25-årsfesten!

Min fest i lördags var riktigt lyckad! och hur skulle det kunna bli annat än lyckat med mina underbara vänner? hehe... Maten blev kanongod och hela festen var superrolig. Att de på Grace dessutom knappt spelade en enda dålig låt på hela kvällen gjorde ju inte saken sämre. Bilder finns det en hel del av på facebook, så kolla gärna där :)

Jag har dessutom fått jättemånga fina presenter! En assistent, en bakmaskin, presentkort på Ticnet och på Ikea, mängder av vackra blommor och växter, choklad, en resa med Sofia o Lollo (vår present till varandra...), pengar, örhängen, lite goda marmelader och vinäger etc.... Tack tack tack!


Enda negativa i helgen verkar vara att min ryggsäck försvann iväg.. Nu har jag dock fått veta att den är hos Jens och Sofia. De flesta sakerna hade jag lagt ur, men tyvärr låg den bok som jag ska läsa i tills imorgon däri. Suck. Så nu får jag gå och sätta mig i biblioteket och läsa i eftermiddag, precis som alla andra får göra. Så stor chans att jag hittar boken där, eller inte.

Ska träna en vända i eftermiddag med tänkte jag. Sen måste tårtan ätas upp. Blev massa tårta över, men den blir än så länge bara godare för var dag så är väl tur det i alla fall :)

25

Så var man då fyllda 25 år. Ett kvart sekel... Äntligen kan man väl säga på ett sätt, när man är 25 har man ju nått en viss ålder. Man kommer in överallt när man ska ut och festa, och man känner sig alllmänt lite mer vuxen. På minussidan ligger väl att vissa ungdomsrabatter snart börjar försvinna m.m.

Idag har jag städat inför helgen och skrivit klart min hemtenta. Eller snarare läst igenom den, var ingenting jag kände att jag behövde ändra. Ska strax iväg till biblioteket och skriva ut den samt lämna tillbaka en stor hög med böcker. Ska låna någon med till nästa kurs där vi bl.a. kommer att läsa utematte :) Sen ska jag ut med Hasse en runda, kanske överraskar honom med lite längre promenad i det fina vädret. På vägen hem blir det en snabb sväng inom ICA och köpa margarin.

Ikväll ska det firas med våfflor (som alltid på min födelsedag...) tillsammans med Kent, Johan, Camilla, Jörgen och Zandra. Blir mysigt! Sen på lördag blir det "stora" firandet då jag har min 25-årsfest med glittertema :)

Effektiv

Jag har varit väldigt effektiv med hemtentan den här veckan. Ibland blir jag nästan skrämd själv över att det går så fort och lätt, men antar att det beror på att jag är väl förberedd innan jag börjar. Har läst all kurslitteratur noga och antecknat, samt funderat lite över tentafrågorna och tänkt på saker jag vill ha med innan jag börjar med själva skrivandet.

Nu är jag i alla fall stort sett klar, vilket innebär att jag kunde tacka ja till att jobba idag på förmiddagen. Äntligen börjar det rulla in lite cash igen.. hehe.. Nån timme här, nån timme där har iaf lett till 17,5 timmes jobb den här månaden. Det är mer än på länge faktiskt.

I eftermiddag ska jag fixa tvätten och börja baka lite tårtbottnar inför helgen. Ser så mycket fram emot att träffa alla igen och att ha en hejdundrande fest hemma hos mig! Ska försöka ta det lugnt och låta det bli som det blir, inte stressa upp mig över allting bara. Kent påminner mig om det hela tiden...

Födelsedagspresenten!

I helgen fick jag min födelsedagspresent från Kent. Sen tidigare hade jag fått boka in lördagen för en "överraskning". I fredagskväll fick jag veta att jag skulle packa ner badkläder, walkingskor och övernattningssaker att ta med mig. Spännande!

I lördags förmiddag gav vi oss så iväg, och ganska snabbt räknade jag ut vart vi var på väg - mot Ronneby Brunn! Klockan 12 hade Kent bokat in mig på en helkroppsmassage med varma stenar och det var helt underbart skönt! Under tiden gick han en vända ute i Brunnsparken och fotograferade lite. Det var dock inget vidare väder så efteråt gav vi oss ner på stan, som inte visade sig innehålla speciellt mycket men kent hittade iaf ett par jeans.

Eftersom alla som bor på Ronneby Brunn har fri tillgång till spaavdelningen spenderade vi sen resten av eftermiddagen där. Badade i badtunna utomhus, i bubbelpool inomhus, simmade och busade i den varma bassängen, badade torrbastu och ångbastu och njöt av massage i massagestol... Jättehärligt!

På kvällen var det sedan uppdukat för trerättersmiddag i restaurangen. Riktigt gott var det, och rejäla glas med vin hehe så lite lagom lulliga gav vi oss ut i foajén där vi (av någon anledning) började spela fotbollsspel. Genast var några smågrabbar där och sa direkt till Kent att "jag möter dig sen!" o så var vi fast där ett tag.. :P Sen tillbaka in till hotellrummet för att mysa o äta godis.

Imorse inledde vi dagen med supermumsig frukostbuffé och sen begav vi oss ner mot spaavdelningen igen för lite bad och bastande innan hemresan. Har vandrat runt en hel del i morgonrock där på hotellet :) Kommer definitivt att åka dit igen, det var en helt perfekt "minisemester" och så avkopplande och härligt att vara där.

Väl hemma kom pappa på besök och käkade lunch och kladdkaka. Sen åkte vi en sväng till MediaMarkt och köpte/beställde min 25-årspresent från honom och Erik :) Tillbaka hemma blev det en kort promenad för mig och om en stund kommer Camilla, Johan och så småningom Zandra o Jörgen för att äta upp resten av kladdkakan o spela lite spel. Mysigt!

Nästa helg

Om en vecka fyller jag år och nästa helg är det dags för min födelsedagsfest! Kent och jag satt o småplanerade lite igår. 26 personer är anmälda... Det lär bli väldigt fullt här. Totalt är ju lägenheten på 45 kvm, men man kan ju inte slänga in folk på toaletten och i sovrummet. Men med lite ommöblering så ska det nog lösa sig. Får låna ihop lite stolar och så med.

Fick hem en klänning jag beställt från nelly.com igår. Tror den blir jättebra, men låter lapparna sitta kvar för säkerhets skull... Har ju en till hemma som jag väljer mellan :) Nu ska bara Kents glitterklädsel fixas också! Det är kanske liiite svårare, men har en plan för det med.

Idag är det skola i eftermiddag. Har tänkt plugga lite innan, gå upp till Teleborgs bibliotek med böcker och filmersamt ringa några samtal. Ska gå ut med Hasse också på lunchen. Fullt upp som alltid.


Tänker på dig

Tänker på dig mamma
Känner en stor tomhet
En stor oro

Vill helst bara vara hemma
Ta en dag att låta mig sörja
Men tiden finns inte
Inte idag

Tankarna tränger sig på
Det gör så ont
Jag orkar inte

En väns dödsfall i familjen påverkar
Två stycken nära inpå nu
Jag vill vara ett stöd och finnas där
Men känner mig själv så skör

Det har gått sju månader, lite mer
Känns som lång tid
Eller ingen alls

Livet går vidare jag vet
Är oftast så klok och rationell
Men ibland vill jag bara stanna där jag är
Få bara vara

Tårarna bränner bakom ögonlocken
De vill ut, men får inte
Inte nu

Saknar dig mamma
Det gör så ont i hjärtat, ont i hela mig.
Önskar att jag kunnat göra mer...
Du är alltid i mina tankar


Andra världar

Den kurs vi läser nu om barnlitteratur har faktiskt lyckats med något som ingen annan lyckats med förut. Jag har blivit lockad till att läsa och se fantasy. Jag kommer nog aldrig att bli någon fantast, men de böcker som jag nu har läst och det andra har berättat om fantasyböcker och -filmer har väckt ett litet intresse någonstans i mig. Så när jag för en stund sen var uppe på biblioteket och lämnade tillbaka lite böcker och filmer passade jag på att låna både "Guldkompassen" och "Bron till Terabitia" på dvd.

I övrigt är det för en gångs skull en ganska lugn dag idag. Har varit i skolan några timmar på förmiddagen och nu ska vi strax ha en blackboarddiskussion i ett par timmar (hemifrån via internet). Igår cyklade jag och ramlade på vägen till Sofia. Fick lite flashbacks från när jag flög i backen (bokstavligt talat) när jag bodde i Malmö. Denna gång slog jag mig inte lika illa, har ett sår på knäet bara (suck för mina knän..) och nåt litet blåmärke. Men man blir rätt skrämd och definitivt påmind om att man borde börja använda cykelhjälmen igen.

Imorgon ska jag försöka ha en lugn dag. Träna, vila och kanske jobba om det dyker upp något. Hade lite planer på att se Alice i Underlandet på kvällen men den går redan 17.45 så vet inte om vi hinner det. Annars får det bli en lugn kväll härhemma bara :)

Skimrande, glimrande

Denna vecka är nog näst intill lika stressad som den förra. Men kanske är bättre det än att inte ha något att göra alls. Helgen var rolig! Vi var på middag hos Johan som bjöd på supergod mat, verkligen imponerande :) Därefter väntade melodifestvalen och någonstans mitt i alltihop var det bestämt att vi skulle åka till folkparken och dansa till Scotts. Sagt och gjort, efter melodifestivalen styrde vi kosan dit och dansade resten av kvällen. Härligt!


I söndags tog vi oss ut på en promenad i det vackra vintervädret. Kent hade kameran med sig för att knäppa lite fina bilder, och det blev det också. Halvvägs mötte vi Camilla o Johan som va på promenad med hundarna så vi slog följe hemåt sen. Trevligt.


Hasse!

Indus!


Idag väntar grupparbete om en halvtimme, sen banken och sen skolan igen. Fullt upp som alltid! Till helgen ska jag till Borlänge där Johanna ska ha sin 25-årsfest. Ska bli så kul att komma upp o hälsa på och träffas igen! :)

Äntligen helg!

Den här veckan har jag haft så fullt upp så det är inte klokt... Så nu är det riktigt skönt med helg. Kent är iväg och skjuter hagelgevär (lerduvor skjuter de väl på skulle jag tro) hela förmiddagen så jag ska försöka passa på att läsa lite inför nästa vecka. I eftermiddag blir det gymmet med Camilla och sen middag hos Johan ikväll!

Igår testade jag en förrätt som jag fick tips av via Allt Om Mats mejl (de skickar mejl inför varje helg med menyförslag). Fanns ett recept där på en förrätt med apelsin, fetaost och mandelflarn... Himla gott var det! Sött och mumsigt, hade nästan passat som efterrätt med.

Receptet finns på
http://receptakuten.blogg.se

Sen blev det Let's Dance på kvällen och lite marknadsgodis som jag passade på att köpa i stan. Mariannelunds karamellkokeri var där och de gör det absolut godaste marknadsgodiset! Blev helt glad när jag såg att de var på plats :)

Har jobbat ett par dagar denna veckan som personlig assistent, och på måndag ska jag vikariera på fritids. Det var nog tre månader sen sist jag var på fritids så verkligen på tiden. Ska till en skola jag inte varit på tidigare med, så ska bli spännande!