Glace au four

Har fått förfrågan om receptet på glace au four (eller egentligen var det visst choklad-glace au four vi åt...) Receptet kommer från boken "Choklad" från Alla tiders förlag. En mycket frestande bok....

Här kommer receptet för 4 personer:
2 ägg
4 msk socker
drygt 1 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
3 äggvitor
1 2/3 dl socker
1 liter chokladglass av god kvalitet (vi hade inte så mycket men det går kanske..)

Så gör man:
1. Smörj en rund kakform, 18 cm i diameter och klä botten med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och 4 msk socker i en skål till en mycket tjock och ljus smet. Sikta samman mjölk och kakao och vänd ner i smeten.

3. Häll över i kakformen och grädda i 220 grader i 7 minuter, eller tills kakan fjädrar lite när man trycker med fingret. Flytta sockerkakan till ett galler och låt kallna.

4. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren skål. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till tjock, glansig maräng. (Man ska kunna hålla skålen upp och ner som ett tips till när den är lagom).

5. Lägg sockerkakan på en bakplåt och skopa upp glassen på mitten av kakan.

6. Spritsa eller bred ut marängen över glassen. Se till att glassen är helt täckt. (I detta fall kan desserten frysas in och sparas om så önskas).

7. Ställ in desserten i ungen igen, ca 5 minuter, tills marängen är guldgul. Servera genast.

image230

... och så här fin blir den!

Kommentarer
Postat av: Gisela

Thanks! Får hoppas jag klarar göra den bara :) Tack iaf för du tog dig tid o skriva in den!
Och fondue hemma låter inte helt fel... :)
Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback