Mammas födelsedag

Äntligen en kväll hemma i Växjö igen. Skönt. Få sova i sin egen säng, sitta vid sin egen dator... Visserligen är vi bara hemma några timmar; packar upp, tvättar, packar och sover för att sen imorgon bitti ge oss iväg till Sälen. Men i alla fall.

Det har varit en mysig jul. Faktiskt. Antar att det blev lättare än jag trott pga att det ändå blivit så konstigt. Pappa flyttat och allt sånt. Jag fick massa fina julklappar; chokladfondueset, Trivial Pursuit, massa produkter från Body Shop, böcker, spikmatta och spikkudde, pengar, duk, badlakan m.m. Äntligen fick jag ge min julklapp till resten av familjen med; vi ska se Joe Labero i Älmhult den 2 maj med platser på första raden. Ska bli såå kul!

Dagarna efter julafton har vi besökt min mammas faster, farmor o farfar och idag var vi hos min moster och hennes familj. Mormor var där också. Mycket resande med andra ord... Innan jul var vi ju dessutom flera dagar hos Kents föräldrar. Såå fint med massor av snö var där! Vi åkte snowracer, var ute i skogen, åkte till Timmernabben m.m. Som kallast stod det -24 grader på termometern.. Brrr! Har tagit typ 200 bilder på snön däruppe, så efter nyår kommer det säkert upp några stycken här.

Bild från i höstas...


Idag är det mammas födelsedag. Har inte känts så mycket ändå. Känns inte som att jag haft tid till det. Låter nog konstigt men ja. Gravstenen är på plats nu, den blev jättefin. Svart med vit text och en duva som sitter uppe på stenen på höger sida. Tyvärr var det nog lite fel tid att placera ut den för jorden har sjunkit massor så den står snett. Men Erik ska ringa imorgon så får de fixa det. Tände ljus och satte ut tulpaner där idag i alla fall. Och har tänt ett ljus för mamma
här.

Jag hoppas att ni har haft en riktigt mysig jul och vill passa på att önska er alla ett Gott Nytt År!

Jullov!

Nu har jag jullov på riktigt! Inga uppgifter över julen heller, utan bara någon bok som behöver läsas. De andra har jag redan läst ordentligt inför tentan i januari så. Skönt!

Älskar snön vi har här. Och vädret. Kallt men klart och soligt! Riktiga vinterdagar. Imorgon åker vi till Kents föräldrar, som tydligen har 30 cm snö... Kan ni gissa vad jag ska göra imorgon? Jepp, ut i skidbacken och åka pulka/snowracer!! Har packat skidställ, mössor och vantar mest känns det som...


Mysigt med mörkerbilder... hihi... Ikväll ska vi till Zandra på julbord! Årets första julbord för mig. Spännande att se vad hon har hittat på där :) Ska iaf bli gott och mysigt! Spela spel och se hur det gått för bönderna i Bonde söker fru.

På onsdag åker vi vidare ner till pappa för att fira julafton där tillsammans med honom och Erik. På juldagen ska vi till Bibbi, sen hälsa på farmor & farfar på annandagen och så äta middag hos min moster på mammas födelsedag den 27:e. Kommer kännas konstigt i jul. Första julen utan mamma... Jag hade velat göra fint vid graven nu innan jul, sätta dit någon blomma och tända ljus, men kan/hinner inte. Önskar att gravstenen var på plats till mammas födelsedag, men det verkar inte bli så heller tyvärr.

Så, eftersom jag inget internet har hos Kents föräldrar passar jag på att önska er en god jul och en mysig helg redan nu! Kanske kommer det ett inlägg till innan julafton hemifrån pappa, men det får vi se...

God Jul & Gott Nytt År!
önskar
Cissy


Älskade snöfall...

Det är så himla vackert ute nu. Snöade massa igår :) Helt vackert. Tyvärr gör det sig aldrig lika bra på bild, även om snöflingorna iaf fastnade litegrann. Kallt ska det bli okcså, runt -6 grader ute just nu tror jag. Brrr! O kallare ska det bli, men "såklart" verkar det bli regn och plusgrader på julafton...

Kameran verkar fungera bra igen! Det har den väl egentligen gjort hela tiden, och problemen verkar ha berott på att det varit för mörkt helt enkelt. Tur man har en klyftig bror som förstår sig på sånt :P Så nu lyckas jag ta lite bra bilder igen!

Idag är det skola 8-10, sen får vi se vad som händer. Kanske jobb? Annars ska jag krypa ner i soffan och läsa! Får ju inte träna eftersom knäna krånglar så vila är vad som ordinerats. Och klagar jag? Njae lite kanske, men ganska skönt med.. haha!

Igår var jag, Zandra o Camilla på stan. Blev en julaftonsklänning och julklappsinköp på BodyShop från pappa till mig :P Hjälpte till lite med julklappen där :) Har slagit in den o allt så blir spännande att öppna på julafton! På kvällen såg vi Bonde söker fru hemma hos Zandra o drack glögg och åt pepparkakor. Mys o mums!

This is it

Luciafirandet i söndags var fint. Jag stod så jag såg hela luciatåget, inte dåligt för att vara i Växjö domkyrka där det finns stora pelare överallt... En tjej sjöng "Koppången" så väldigt vackert. Tårarna rann, jag blev alldeles varm och bara skakade. Som på begravningen. Men det gick över sen. Jag visste att den skulle komma (såg luciamorgon på tv och det var ju också från Växjö), men trodde inte jag skulle reagera som jag gjorde. Efteråt var vi ute och åt god middag och sen blev det glöggkväll med lite sällskapsspel hemma hos oss. Trevligt!

Till glöggkvällen åt vi den här underbart goda
apelsin- och pepparkakscheesecaken:


Nu har vintern kommit hit och det är dels lite, lite snö ute (som förhoppningsvis ska fyllas på idag) och dels minusgrader. Kanske är det det som har påverkat mitt knä, för nu har jag så väldigt ont i högerknät. Gå i trappor är typ en omöjlighet, liksom "snabba" vändningar och att böja benen. Känns sådär... Ska försöka ta mig till gymmet och hämta ut min julklapp ikväll iaf, även om det inte blir någon träning.

Idag ska vi få ut våra hemtentor. Blir spännande att se hur det har gått.. hmm.. Sen blir det föreläsning kring barnlitteratur. Intressant! Kollade in litteraturlistan till den kurs jag ska läsa till våren igår, och flera av böckerna har jag eller Kent redan. Han hade fått massa "matteböcker" på jobbet, och flera av dem ska vi ha som kurslitteratur. Perfekt!

Mysig dag!

Jag har haft en sån mysig dag idag! Vaknade tidigt, men vi låg kvar i sängen lääänge, lyssnade på julmusik o gosade. Sen blev det mumsig frukost med mannagrynsgröt som jag älskar. Vi tog en sväng på stan där jag provade lite klänningar och så inför nyår, men det verkar bli att jag använder någon av de jag redan har istället.

Till lunch åt vi tomtegröt, stekt ägg och jättegod citronsill som vi köpte på Husebys julmarknad. Jag fixade "överraskning" till vår glöggkväll imorgon, och Kent tvättade bilen. Sen har det blivit lite julklappsinslagning, julkortsskrivande och en härlig promenad i kylan med vinterpicknick bestående av pepparkaksmuffins och glögg.

Ikväll har vi ätit en älggryta som jag svängde ihop på måfå och som blev jättegod! Åtta portioner blev det av den, så nu vet jag ju iaf vad det blir för luncher nästa vecka.. hehe.. Nu ska vi strax slå oss ner i soffan och avsluta kvällen med Johan Falk - National Target och pepparkakor med brieost!


Imorgon kommer brorsan och hans flickvän på besök. Ska bli roligt! Förhoppningsvis kommer pappa också, men han ligger sjuk i feber så frågan är om han är frisk tills dess... Vi ska iaf äta god lunch, se på luciafirandet i domkyrkan och äta middag på Akropolis med Zandra, Camilla och Camillas dejt ;) Därefter blir det glöggkväll hemma hos oss!

Knäproblem

Idag har jag varit hos sjukgymnasten och kollat mitt knä. Fick mycket beröm för mina fina löparmuskler på framsida lår, men desto mindre beröm för mina icke-existerande msukler på baksida lår. Troligen är det deras fel att jag fått knäproblem. Så nu har jag fått ett antal övningar som jag ska göra i gymmet i några veckor, så ska det bli bra. Var dessutom för svag överlag i mina ben för den distans jag springer. Skärpning, mig...

Sen har vi haft en jättebra föreläsning i eftermiddag! Härligt när det är så, kommer hem efter nästan fyra timmars föreläsning och känner mig ändå full av energi. Det händer inte varje dag direkt!

Ikväll blir det bara ta det lugnt hemma. Ska laga soppa till middag, kanske se några avsnitt av mysteriet på greveholm och sen är den ju äntligen ifnal i det oerhört spännande programmet Mammas pojkar :P Mycket soffa och tv ikväll med andra ord.

Borde kanske plugga lite med, men det blir imorgon...

Sista dagen

Idag är sista dagen på denna kursen, imorgon är det dags för nästa. Om ett par timmar har vi redovisning men dte känns ganska lugnt faktiskt. Tror det blir bra! Tiden går så himla fort, dagarna bara flyger iväg...

Jag brände ner Mysteriet på Greveholm och Sunes jul på dvd igår. Av någon anledning blev Sunes jul jättebra, men i Mysteriet på Greveholm hamnade avsnitten i oordning. Trots att jag kollade ordningen på datorn innan (att de låg i rätt ordning där, och att det verkligen var avsnitt 2 där det stod avsnitt 2 etc) samt la upp filerna en och en i bränningslistan. Gjorde ett nytt försök idag och det blev likadant. Dock ligger de flesta i ordning, bara att de inte följer varandra helt rätt. Men man kan ju se typ 6 avsnitt i rad eller nåt. Mycket märkligt!


Kent tog bilder på mig innan vi åt i lördags. Ser ut som en sån typisk modebloggsbild, fast det inte var meningen :P Synd den blev så suddig dock...

Utan suddighet såg jag ut såhär.. lite lagom inställsam haha!

Klänningen är den jag hade på begravningen. Har dock bestämt mig för att jag visst ska kunna använda den vid fler tillfällen, för den är jättefin och då är det onödigt att den bara ska hänga där i garderoben. Även om jag vet att någon är emot att jag har den på mig...

Nu ska jag förbereda mig det sista inför redovisningen.
Tjingeling!

Fyra månader

Idag är det fyra månader sen mamma tog sitt liv. Fyra månader som trots allt har flugit iväg. Kanske för att det hela tiden funnits så mycket att göra och att tänka på. Förutom alla tentor i skolan har jag många helger varit nere på gården för att städa och röja, hälsa på mormor och Bibbi m.m. Om en månad kommer jag dessutom att ha gått igenom den troligen jobbigaste högtiden som väntar. Både julen och alla dagarna däromkring, och mammas födelsedag den 27 december.

Jag mår faktiskt rätt bra ändå. Ibland känns det fel att det är så. När jag har som allra roligast och trivs som bäst får jag skuldkänslor över att det är så. Men jag vet att jag inte heller ska gå runt och må dåligt eller inte få ha roligt. Jag tror inte mamma hade velat det heller. Även om det är extra jobbigt vid just de tillfällen när det är med resten av familjen som jag skrattar och trivs.


Idag hade jag velat tända ett ljus vid graven. Göra lite fint där. Jag vet inte om gravstenen kommit upp, men jag antar att Erik kommer få reda på när den har gjort det. Eftersom jag inte kan vara där har jag i alla fall tänt ett ljus
här för mamma.

Och hur mycket jag än kan vänja mig vid och acceptera att mamma inte finns längre, kommer jag aldrig att kunna förstå hur hon kunde göra det hon gjorde. Både hur man kan må så fruktansvärt dåligt att man ens kan överväga att ta sitt liv och framförallt hur hon tänkte när hon var på väg dit. I bilen, de sista stegen hon gick, när hon hoppade... Vad tänkte hon, hur kände hon? Jag kommer aldrig få veta.

Inte så ofta jag skriver om det här längre. Men jag tänker på det ofta. Dock inte lika mycket som i början, men det är nog självklart. Jag har blivit mer känslig för saker jag kan koppla till att dö. Jag blir jätterädd om någon i min närhet mår psykiskt dåligt, och jag är mer rädd för att någon jag bryr mig om ska råka ut för olyckor än jag var tidigare. Men det är väl naturligt. Och jag mår trots allt faktiskt bra.

Telenor?

Jag skaffade en tjänst idag där man kan ringa, smsa etc. fritt till nio personer. Dock, i efterhand, ser jag att de måste ha abonnemang hos Telenor. Kanske kunde ha räknat ut det, men det hade jag inte... Iaf tänkte jag att ni av mina vänner som har Telenor kan väl skriva det här i gästboken, så lägger jag till er i min "familj". Som tur är har jag det gratis i sex månader så förlorar iaf inga pengar på tjänsten.

Idag har jag annars varit ganska effektiv tycker jag. Jag har bakat bröd och gjort lite godis... Sen har jag ringt några samtal, lämnat in timrapporter från förra månaden, kollat igen tentan och förberett mig inför morgondagen när vi ska planera och genomföra nästa skoluppgift.

Ikväll blir det promenad med Zandra o kanske nån till (?). Ska bli skönt att komma ut lite iaf. Fast idag har jag faktiskt cyklat till stan, inte dåligt för o va mig. Kallt ute, men så skönt! Solen skiner och klar, frisk luft. Vintern är härlig!

Hemtenta

Just nu skriver jag på min hemtenta i matematik. Eller ja, egentligen har jag väl paus. Är i stort sett färdig med den redan, men har en del saker att finputsa lite och en del som jag verkligen vill förbättre. Det är en klurig tenta, när jag först såg dem blev jag förskräckt men efterhand som man sätter igång så brukar det ju lösa sig, så också denna gång.

I eftermiddag ska jag jobba några timmar. Blir kallt att vara på fritids, det är alltid utomhus som gäller under de första 45 minutrarna ungefär och just nu är det ett par minusgrader ute. Tur att jag köpt nytt skidställ, blir bra att inviga det idag.

Sen ikväll ska jag o Zandra på djupvattenträning. Det har inte blivit så mycket träning för mig den sista tiden, men hoppas verkligen att djupvatten funkar med knät så att jag i alla fall kan gå på det passet varje vecka. Ska försöka ta mig till en sjukgymnast snart och se om jag kan få lite hjälp med övningar som kan hjälpa.

That's it. Fick förresten en ny tesil i adventskalendern idag. Uppskattat! Får hoppas att denna inte läcker ut alla tebladen som min gamla gjorde, men den nya ser i alla fall lite stabilare ut :) Hehe... mysigt med adventskalender btw. I år har vi gjort så att vi får öppna paket varannan dag.