Ny vecka

Ny vecka innebär nya tag och nya utmaningar! Låter spännande va? Inte.. Försöker bara verka positiv för mig själv, eller nåt. Idag har jag skola 13-15 o sen kommer brorsan hit o hälsar på. Ska bli trevligt, det är inte alltför ofta vi träffas numera. Tänkte bjuda på lite mumsig paj till middag sen.

Innan dess, och innan skolan då, ska det promeneras och handlas på Willys. Lång lista idag, nu när lönen kommit in på kontot. Hmm inte så mycket lön iof sig... Har redan gjort av med mer pengar än jag får in denna månaden så. Men så är det jämt. Hoppas verkligen att jag får sommarjobb bara så att det inte tär ännu mer på sparkontot hela sommaren. Vill gärna kunna leva lite då med, inte hanka mig fram på 6500 kr/månad som jag gör nu (och då går jag ändå minus på kontot....). Tur att jag är duktig på att hushålla med pengar, även om det ofta känns som man snålar. Förra veckan åt jag lunch ute två dagar i alla fall, inte ofta jag gör det.

Nog med pengatjafs. Borde blogga på receptakuten. Har flera recept liggande tror jag, eller i alla fall två, men det går lite segt att få ner dem. Scotts i lördags va bra! Fast Henrik (sångaren) verka stöddig.. ingen publikkontakt direkt, utom med tjejerna som han väl raggade upp för att få lite extra kul senare på kvällen. De spelade bra musik i alla fall, och vi dansade massor. Riktigt roligt!

Scotts!

Äntligen lördag och jag är helt ledig denna helg! Det är jag visserligen alltid, men ibland har man ändå saker hängande över sig från skolan. Så känns det dock inte alls nu. Jag ligger bra till med alla uppgifter och tentan är överstökad. Skönt!

Idag är det ännu en solig, härlig dag på ingång. Vi ska strax ut på promenad, därefter blir det brunch på sivans med Zandra o Camilla. Kanske hänger med dem till systemet i eftermiddag för ikväll är det partaj som gäller. Vid tretiden drar vi igång hemma hos Markus o Jossan, i deras nya hus, och sen är det party all night long på Rinkdansen i Alvesta till Scotts som spelar :)

Gick förbi Växjösjön i torsdags och där är så fint! Växer massa vitsippor på sina ställen, lyser upp så härligt :) Det blir nog samma runda idag, en 5-6 km ungefär. Lagom promenad.

Tentadag!

Idag är det dags för tenta, om närmare bestämt en timme. Jag har kanske inte haft den bästa uppladdningen för tentan, men däremot inför midsommar. Kunde inte somna igår kväll, var inte ett dugg trött, och istället låg jag och kom på lite idéer inför årets midsommarfest. Kan ju inte avslöja för mycket men jag är sjukt nöjd :) Inte alltid det lättaste att komma på nya idéer... Men nu är jag nöjd! Det kommer att bli en superfest som alltid!

Nu ska jag nog trycka i mig lite mumsig frukost, kanske läsa igenom anteckningarna en gång, och sen är det dags att bege sig mot Stenladan våning 2. Första tentan och jag känner mig verkligen som en nybörjare haha men Kent har berättat för mig hur det går till... :P

Tonfiskbullarna igår blev supergoda förresten. Har inte hunnit lägga in receptet än dock, kommer nog på receptbloggen i eftermiddag.

Hungrig!

Min mage skriker efter mat just nu. Jobbigt. Men har tänkt äta klockan 12, dumt att äta tidigare med tanke på att kent kommer hem sent ikväll (efter halv sju...) så det blir senare middag än vanligt.

Idag har jag i alla fall varit hyfsat effektiv och tvättat, bakat bröd, läst ut miljödidaktiken inför nästa vecka samt skrivit lite i ett seminarium på Blackboard. Borde ju vara hyfsat facit för en förmiddag i alla fall, tycker jag. I eftermiddag blir det att plugga till tentan, ska svara på mina instuderingsfrågor, samt promenad och dusch. Min #%¤&# halsbränna är fortfarande kvar, tycker dessutom nästan att det blir värre, så någon träning är det inte tal om än heller. Så irriterande när man äntligen börjat komma igång, skaffat gymkort och allt det där. Så typiskt :(

Kanske blir det lite bloggande i eftermiddag med på receptbloggen. Men vi får se, inga jättespännande recept haha så vet inte om jag pallar. Ikväll däremot ska jag göra tonfiskbullar med ris och yoghurtsås - det ska bli spännande!

Vi gick ju i skogen och på ängen i lördags, tog massa fina bilder. Inget litet träd det här va? Hehe..

Pas bien!

Jag är helt okoncentrerad. Det känns som att jag borde plugga till tentan, som alla andra människor gör, men liksom den är på typ 1 poäng så hur mkt energi behöver man lägga på den? Jag tycker att jag kan allt redan, men då gör jag väl antagligen inte det. Den handlar om naturvetenskapliga begrepp, men jag har utgått från att det är rätt så grundläggande och inte alltför djupgående man ska kunna allting. Hoppas verkligen det är så med, så att jag inte misslyckas bara för att jag tar för lätt på alltihop.

Det känns iaf som att jag prioriterar föreläsningar framför tentaplugg denna veckan, vilket inte särskilt många verkar göra. Men det är väl deras problem, dock missar de en hel del... I eftermiddag har vi vår sista praktiska övning - i materia - och sen imorgon är jag ledig (ska plugga då är det tänkt), och på fredag är tentan som sagt.
 
Men, behöver motivation NU! När jag väl har det så pluggar jag hur bra som helst men nu går det kasst. Usch. Kanske ska sluta försöka låtsasplugga mer om de naturvetenskapliga begreppen och fortsätta läsa miljödidaktik eller nåt annat spännande istället. Här gör jag nog inte så stor nytta i alla fall, kan inte tänka mig någon som njuter av att läsa om mina pluggproblem!

Klagomål

Någon klagar på att jag uppdaterar dåligt. Tycker inte det är så dåligt just nu, skrev ju igår... Innan dess däremot var det nästan en vecka sen. Nåväl, får väl försöka tillgodose detta önskemål i alla fall.

Börjar med att länka till en kul sida som jag hittade via Expressen. Här kan du testa hur snabb du är på att skriva på datorn. Det stod i artikeln till länken att om man va riktigt bra kunde man komma upp i ca 70 ord/minut. Själv har jag haft 47 som mest tror jag. Inte så dåligt ändå! Så här har ni nåt att roa er med idag.

Själv ska jag ta mig till skolan vid 11 för en föreläsning med Mats Trondman, som kan sägas vara lite hajpad (eeh stavningen??) här. Jag har inte hört honom förut så får väl se om jag hänger på :) Sen blir det "tjejlunch" med Zandra på stenladan. Lät som god mat idag, laxfilé med tomat och basilika samt potatismuffins. Ser fram emot det!

Förkylningen hänger sig kvar. O jag surar för det, men tar mig iaf ut på lite promenader så länge. Det var dagens uppdatering. Grattis er, och mig.

Grillhelg!

I helgen har vi kört på grillat två kvällar i rad. Gott & härligt! Invigde möblerna på balkongen i fredags med att grilla tillsammans med Zandra och Camilla. Kvällen bjöd på mycket vin, många skratt och en hel del sneglingar in mot grannen... Därför var vi såklart tvungna att grilla även i lördags. Denna kväll slutade med att hela kvällen spenderades inne hos grannen och hans kompisar efter att vi dragit lappar om vad vi skulle göra (och Zandra skrivit alternativet gå in till grannen). Lite oväntat att vi blev kvar där till halv tolv, men riktigt trevligt hade vi!

Härligt väder och mums med grillat!

Nu är det ny vecka, tentavecka dessutom, och jag har redan tillbringat nån timme pluggandes. Har skickat in ett par uppgifter nu på morgonen, skönt att ha det gjort. Så nu kan jag koncentrera mig på nästa bok samt på tentan. Tentan känns dock inte alltför svår, handlar om naturvetenskapliga begrepp och egentligen är det "bara" repetition sen högstadiet/gymnasiet. Kent förhörde mig lite igår och det gick rätt bra så.

Annars dras jag med min eviga förkylning, ont i halsen, som aldrig vill ge med sig. Nu har jag kapitulerat och vilat mig från all träning sen i tisdags men inte verkar det hjälpa. Snarare blir jag bara irriterad för att jag halkar efter i mitt löpträningsprogram. Men får gå promenader så länge i alla fall så jag inte förtvinar helt. Är ju så vackert väder med så skönt att gå ut lite.

Camilla tog en riktigt fin bild på mig och Kent i fredags :)

O just det, BigComedy i torsdags va grymt kul! Skrattade konstant... :) Bäst var David Batra, men de andra kom inte långt efter. Om det finns några biljetter kvar någonstans rekommenderar jag er att gå på det! Igår bokade vi biljetter till Svensson, Svensson i Kalmar i sommar. Så det blir nästa evenemang att se fram emot!

Exkursion

I eftermiddag ska jag ut på exkursion med skolan. Gummistövlar på, med andra ord. Iof sig är det helt torrt ute, men hörde rykten om att vi ska ut på myren och då är de kanske bra att ha. Ska bli trevligt med lite utevistelse i alla fall. 

Idag är det vilodag från träning. Men kanske går en promenad ikväll i alla fall, blir så rastlös/känner mig så lat annars. Fast vi får se, kanske räcker det med exkursionen så är jag nöjd sen? Igår var jag på gymmet, stod på crosstrainern en halvtimme och styrketränade hela kroppen. Perfekt! Nästa styrkepass blir antingen imorgon eller på fredag, och löpning blir det på lördag. Jag är duktig nu!

Imorgon kommer Kent äntligen hem igen med. Som jag längtat! Igår var det vår 2,5-årsdag men den får vi fira senare nån gång. Imorgon ska vi på BigComedy så då hoppas jag på många skratt under kvällen. Ska bli kul!

Det är mitt liv för tillfället. Att jag skriver fast jag inte har nåt att säga beror på att jag inte har nåt att göra. Fast nu är strax maten klar så då kan jag ju äta i alla fall. Hoppas på att Zandra o Camilla kommer hit o håller mig sällskap framför Du är vad du äter ikväll... Snääälla!?!?

Jag på DagensMuffin

Hej på er!
Hoppas att ni haft en trevlig påskhelg med massa god mat och påskägg fyllda med godis eller annat gott :) Själv har jag haft det jättebra och det har ju varit såå härligt väder. I lördags oljade vi in våra utemöbler och på torsdag tar Kent med dem hem. Så kan vi äntligen sitta ute på balkongen igen :) Härligt!

Kent är kvar i Mörlunda, så nu är jag ensam tills på torsdag. Tiden kommer nog gå fort dock, har en del i skolan plus att läsa hemma så. Dessutom kanske jag ska ut o käka med min VFU-skola och så ska jag hinna träna en del. Fullt upp! Idag blev det löpning igen, men usch vad seg jag kände mig. Tog mig i alla fall runt som jag skulle, och på lördag är det dags för nästa löppass.

Fick ett mejl idag om att mina muffins är publicerade på
DagensMuffin. En sida med över 800 olika muffinsrecept! Perfekt för mig som är inne i en muffinsbakarperiod just nu. Mina muffins som ni hittar där är tigrerade chokladmuffins, äppel- och mandelmassamuffins samt ost-och skinkmuffins. De recepten finns ju på min receptblogg också om ni vill kolla på just dem.


Glad Påsk!

Äntligen är det påsk och långledigt, härligt! Idag har jag först tillbringat en timme på gymmet, sen slappat  och bara tagit det lugnt hemma. Vi gick en lång promenad i solen nu i eftermiddags och åt lite mellanmål/fika nere vid sjön. Mys!

I ugnen står det en janssons frestelse just nu, så ikväll blir det lite mini-påskbord för mig o Kent här hemma. Jansson, ägg, tre sorters sill o lite köttbullar. Men det räcker bra. Imorgon åker vi till Kents föräldrar (efter morgonens löprunda!) och sen blir det säkert mer påskmat där i helgen :)

Jag börjar verkligen komma igång med min träning nu. Två löppass per vecka och två styrketräningspass. Dessutom vill jag gärna hinna simma en dag i veckan, ska försöka klämma in det så småningom. Simning eller vattengympa. Köpte mig en baddräkt igår så nu ska den få komma till användning med! Kanske hinner det bli lite snygga muskler till sommaren? Vi får väl se...

Fick ett jättefint påskägg igår förresten. Med påskgodis, Lindorkulor och trisslott i :) Kent fick ett av mig med ungefär samma innehåll, som han fick leta sig fram till genom gömda ledtrådar. Jag gillar att hitta på sånt. Nästan roligare att hitta på än att själv följa dem och självklart (när jag hittar på) så var de på rim. Haha!

Jag önskar er alla en glad påsk!

Muffins-bakar-dag

Idag har jag, förutom pluggat en massa, bakat muffins! Först blev det matiga ost-och skinkmuffins att äta som mellanmål och sen tigrerade chokladmuffins som vi ska smaka ikväll. Recepten finns såklart på receptbloggen. Denna effektiva dag har jag dessutom varit ute och sprungit samt dammsugat. Inte dåligt va!? Hehe.. Imorgon bitti blir det gymmet och sen skola från 11-17. Knäpp tid, men men... Får ta med mig nån mellanmålsmuffins till skolan då.

De supersnygga formarna fick jag från Madde, Johanna och Hanna i födelsedagspresent. En hel korg med spännande saker fick jag :)

Just det, helgen i Malmö har jag ju inte berättat om än. Den var jättebra, som alltid. Mamma överraskade med tre rätters middag i fredags kväll och det var supergott - särskilt varmrätten som jag själv funderat på att göra snart! I lördags lunchade vi med mamma och Erik på Jensens (var annars?) och sen blev det lite shopping på stan, bla. en blå klänning och lite presenter. På kvällen åt vi supergod fondue på Elysée med pappa och kollade in hans lägenhet. Därefter var det förfest hos Jens o SOfia, sen hos Jerker o till slut hamnade vi på Étage som överraskade positivt genom att spela skitbra musik! Kvällen där blev dock inte så lång då vi inte kom dit förrän kvart i två.. Men kul hade vi! I söndags däremot hade jag jätteont i halsen och med bara fyra timmars sömn var det ingen höjdardag. Blev dock en lila top på New Yorker (inne på Entré) och lite smått o gott på IKEA.

Puh, det var allt det! Hehe... Nu ska jag snart sätta igång med kvällsmaten. Det blir chilifisk med cashewnötter. Smaskens!

Malmö!

Idag åker vi till Malmö! Det var evigheter sen jag va där sist nu, i julas tror jag. Känns som lång tid i alla fall. Vi ska hem till mamma ikväll, äta middag o fira lite födelsedagar för sent. Sen imorgon blir det shopping på stan (träningskläder, baddräkt...) och på kvällen ska vi äta middag med pappa o fira våra födelsedagar. Därefter blir det partaj natten lång!

Men först ska en dag i skolan genomlidas. om 25 minuter börjar vi med redovisningar av våra rapporter - slutexamination i denna kursen - och i eftermiddag är det kursintro för nästa kurs. Bäst jag snabbar mig på nu, ska hinna skriva ut lite innan jag börjar tänkte jag :)

Ha en bra helg!

Träningsdag!

Idag har det blivit många minuters träning... 15 minuter crosstraining, ca 45 min styrketräning, 40 min vattengympa och avslutningsvis ca 35 minuters kvällspromenad. Phhuu! Över 2 timmar totalt. Härligt! Fast såna här dagar blir det inte ofta, bara just nu som jag är helt ledig från skolan som det går. Tur att Camilla o Zandra också har tid då bara :)

Annars idag har jag jobbat, liksom igår och i måndags. Så lite pengar får jag ut nästa månad med :) Blir väl en 1300 kr ungefär, inte mycket men mer än inget i alla fall. Och några hundralappar i maj med.. hehe.. har vikarierat som elevassistent - kul!

Imorgon är jag i alla fall ledig, men har en hel del på Att göra-listan... Ska kolla igenom mina inlämningsuppgifter och skicka in dem, skriva ut min rapport som ska lämnas in på fredag, diska, baka bröd och kanske muffins samt ge mig ut på en löprunda. Blir säkert nån promenad med om det underbara vårvädret håller i sig! Dessutom ska några nya recept ut på receptbloggen har jag tänkt, bl.a. ett grymt gott fiskrecept som vi testade i måndags.

I helgen är det Malmö som gäller. Träffa mamma o pappa, sen blir det partaj på lördagkväll!