Motivation?

Det hade varit lättare att bli motiverad att gå ut och gå om det varit finare väder. Just nu känns det som att det ska börja regna. Usch. Men jag måste få ihop lite minuter = lite motion/träning denna veckan så bara att köra på. Blir inte mer än drygt 100 minuter denna veckan ändå, det brukar ligga på mellan 300 och 400 minuter. Aja, ibland blir det dåliga veckor så enkelt är det väl bara. Men ska försöka röra på mig lite i Jönköping med.

Nådde rekordlåg vikt idag förresten. Min lägsta i alla fall! Även om det kan bli mindre. Lustigt egentligen, efter en helg med rätt onyttig mat och festande och inte speciellt mycket träning heller så har jag gått ner. It feels good! Fast det är jobbigt när man är hemma hela dagen - då tänker jag på mat all the time. Särskilt nu när jag vet att det finns supergoda muffins i frysen, ostar i kylen, kex i skåpet och vindruvor i fruktskålen. Inte lätt att stå emot. Får nog bli något litet kex när jag kommer tillbaka från promenaden. Sen lunch :)

Nej, nu får jag ta och gå. Har mycket att göra sen idag - städa färdigt, packa, duscha och helst hinna ut till Samarkand med. Eller så får vi ta det på vägen till station sen. Lämna tillbaka filmen med ja, shit. Time flies!
Tjingeling

Vardagslyx

Lite vardagslyx med kex, ostar och vindruvor låter inte helt fel va? Vi bestämde oss för att ha det ikväll, mysa lite inför långhelgen nu när vi för en gångs skull inte ska vara tillsammans. Kent har dessutom bakat ljuvligt goda kladdiga mandelmuffins...

Annars så är vi nyss hemkomna från en skön promenad. Blåser lite ute men i övrigt riktigt skönt. Folk har börjat tälta inför att biljetterna till Allkårsveckan släpps imorgon.. hehe.. själv köper jag senare, nöjer mig med biljetter till Grisfesten tror jag. Kanske blir Fredagsfestivalen med.

Vi sprang idag med, ute på VAIS-torpet. Gick riktigt bra, skön runda trots att den var kuperad (så ovan vid det). Sprang bara 3,1 km så var ju inte så långt heller.. Haha... Men 4,8 km hade nog varit sjukt jobbigt med backarna.

Nu ska jag duka fram och tända lite ljus och fixa.
Trevlig kväll!


Lite lov...

Så, nu är man ledig i nästan en vecka då. Vi har ingenting att läsa och inga uppgifter att göra färdigt. Helt otroligt. Så vad ska man då hitta på? Bra fråga. Jag har ingen aning. När Kent kommer hem ska vi nog ut och springa, kanske blir vid VAIS-torpet eftersom det blåser så mkt, men då blir det bara 3,1 km för mig. Fast där e ju hyfsat kuperat med så går väl. Annars borde jag kanske städa. Plocka i ordning på mina grejer i alla fall. Kanske ska ta mig upp i förrådet och hämta ner resväskan och lådan att lägga vinterkläderna i. Så kan jag få nåt vettigt gjort i alla fall.

Imorgon bär det av till Jönköping och sen får vi se om jag kan blogga. Jag hoppas på att Zandra har datorn med sig, om den nu är hel kom jag just på. Hmmm. Ja, eller att någon annan har en dator som jag kan låna kanske. Frågan är ju vad man ska packa sen. Vill ha med mig allt och ingenting, typ. Fast packlistan är väldigt lång i alla fall. Som det brukar bli.

Nej, kom igen jag nu. Dags att röra på sig lite. Tjingeling

Charlotte Perrelli

Jag sitter och lyssnar på Charlottes nya album, Hero. Har bara hunnit lyssna på ett par låtar än så länge, men de verkar bra i alla fall! Egentligen borde jag ha suttit och pluggat nu, läst kapitlet jag ska redovisa imorgon. Har läst lite mer än halva i alla fall, får läsa resten när jag kommer hem i eftermiddag. Ska iväg till skolan strax för föreläsning och sen redovisning av intervjuerna vi gjorde förra veckan. Undrar hur de redovisningarna ska gå till? Hmmm.. ska skriva ut det jag lämnat in och läsa på vad jag skrev. Lämnade in redan i torsdags så minns knappt...

Annars idag så ska det blir superfint väder. I alla fall varmt. Just nu ser det ganska mulet ut, fast det var det igår med och då var det ändå riktigt skönt ute så man ska väl inte säga för mycket. Hinner inte sola idag ändå så... hehe... Ikväll ska vi grilla,
fisk i foliepaket. Grymt gott och längesen sist! Kanske blir bugg ikväll med, om vi känner för det.

Nu måste jag göra mig klar och dra ner till skolan.
Ha en bra dag!
Tjingeling

Dagen efter!

Idag är en bra "dagen efter". Mår toppen och är på bra humör! Gårdagskvällen var riktigt kul, verkligen Sommarnatta-stuk (á la Tingvalla...). Gick dit i bara kjol = kallt. Sen dans till Lasse Stefanz, jävligt ont i fötterna (har stora blåsor) och väldigt kallt ute medan vi väntade på att hela gänget skulle samlas. Som vanligt helt enkelt. Och riktigt, riktigt kul var det. Dansade massor :)

Nu ska vi strax käka lunch, pasta med baconröra, och sen ska vi iväg till Lindex och köpa bikinin. Försöker hinna med att kolla på världscupfinalen i hoppning från Göterborg med mellan varven. Nyss gjorde Helena Lundbäck en riktigt bra runda!

Glad :)

Jag hittade en vårjacka idag! En beige snygg jacka inne på Vero Moda, precis en sån jag tänkt mig. Ser dock lite blek ut i den så ska försöka skaffa mig nån scarf som kan pigga upp lite! Provade en röd jacka på Vila med, riktigt fin men inte 100 % rätt. Dessutom blev det ett träningsställ på Stadium för 499 kr, jacka o byxor. Perfekt! Har precis invigt det och byxorna kanske var lite tajta (fanns inga större...) men helt okej. Riktigt skön jacka. Utöver det hittade jag en svart bikinibehå på Stadium som jag köpte (har massa svarta bikinitrosor hemma sen tidigare) och en randig bikini på Lindex som jag har hängt undan tills imorgon, har 25% rabatt där men glömde lappen hemma. Provade massa andra kläder med som jag ville ha... Kjolar och byxor o ja, jag kunde nog shoppat hur mycket som helst idag! Haha!

Nu har vi precis sprungit och jag fick en riktigt bra tid med så på helt bra humör! Strax hoppa in i duschen och sen är det partaj som gäller ikväll :)

Bilder på kläderna kanske kommer senare... vi får se!
Kramkram

Shopping!

Idag står det shopping på schemat hela dagen! Först ska vi kolla på trädgårdsmöbler, vill köpa nya snygga möbler i trä till balkongen. Sen en vända in på systemet för att ladda upp inför kvällen :D Efter det troligen lunch på max eller nåt (gooooda hamburgare) och sen in till stan för the real shopping. Jag ska äntligen se till att köpa mig en ny vårjacka. Nu vet jag ju hur det brukar gå när jag har de planerna, men idag ska jag verkligen lyckas hitta en. Kanske blir att kika efter nån jeanskjol med (tycker det är så snyggt!) och en väst att ha nu på våren och nån klänning kanske och.... ja, mycket jag vill ha :) Kanske blir fika eller nån glass på stan med innan vi åker hem.

Ikväll är det dags för Lasse Stefanz på Rinkdansen :) Ska hem till Markus föräldrar först, grilla och så där och sen förfesta. Sen blir det dans hela natten!

Nu ska jag in o kolla bankkontot så jag har kortet fullt med pengar. Hehe..
Ha en toppenhelg!

Tidig morgon

Usch. Idag var det alldeles för tidigt att gå upp. Men ska ta bussen och jobba om en halvtimme så hade inget val. Dessvärre känner jag mig nästan lite småbakis, trots att jag inte drack så jättemycket igår och att jag var hemma redan vid elva. Vi hade i alla fall en väldigt kul kväll :) Lite brännboll (tills bollen gick sönder vilket gick rätt fort....), sen lite fotboll, grillning, vacker sång och mycket snack.

Kanske ska festa ikväll med hos en klasskompis, som ska till Grace sen. Vi får se. Just nu känner jag mig faktiskt inte så sugen :/ Helt trött så... Och imorgon ska vi till rinkdansen i Alvesta o dansa till Lasse Stefanz med Markus o Jossan. Mycket fest just nu. Japp.

Nej nu ska jag gå o ta på mig linserna o försöka fixa till mig.
Ha en bra dag!
Tjingleing

Duktig flicka!

Idag har jag varit riktigt duktig! Började dagen med att gå ner och hänga upp tvätten som Kent lagt i maskinerna innan han gick till jobbet. Sen har jag suttit vid datorn och gjort färdigt mina intervjuer, analyserat m.m. Gick rätt så bra faktiskt, men svårt att få med saker från den ena boken. Har skickat iväg dem till kursledaren nu så det är helt klart! Efter det har Niklas påpekat för mig att jag skulle rösta i kårvalet, vilket jag inte tänkt göra från början, så det har jag också gjort.

Nu ska jag strax försöka fixa ihop lite lunch. Har ingen aning om vad jag ska äta men blir nog lite pasta och makrill kanske.. Kan man äta det? Haha! Vi får se.

Sen klockan 13 har vi musik och ska få fortsätta lära oss spela gitarr :D Säkert leka lite lekar och sjunga med. Ikväll ska vi festa med klassen; grilla, spela brännboll/kubb och dra till stallarna sen. Roligt!

Motion blir det nog inte mycket idag dock. Jag hade tänkt gå en promenad nu på förmiddagen men sen tog det så lång tid med blackboard så jag har inte hunnit. Och nu är det lite sent. Men men, jag sprang ju igår kväll i alla fall, på ny bästa tid på willysrundan!

Ha en bra dag!
kramkram

Vårbilder!

Det är så vackert att promenera här. Jag är inte speciellt bra på att ta vackra naturbilder men här kommer i alla fall några försök. Bilderna togs igår kväll på vår långpromenad. Jag ska försöka ta mig ut ikväll med, springa en runda om nån timme. Helst innan solen går ner, men måste hinna smälta maten ordentligt med. Svår balansgång ibland!

image324image325image327
image326
Jag åt middag på balkongen idag. Så skönt! Satt kvar en bra stund efteråt med och bara njöt av solen. Åh vad jag längtar till sommaren!

Test!

Jag passade på att sno lite frågor från Anna, var så längesen jag svarade på såna här sist. Ikväll passar ju bra när jag dessutom tror mig kommer bli hyfsat uttråkad så. Detta är tydligen ett "tjejtest" så får se om de passar! Hehe

Vem ringde dig senast?: Zandra
Vem kysste dej senast?: Kent
Vem kramade dej senast?: Kent
Vad har du för bh på dig just nu?: En brun
Vad har du för trosor på dej just nu?: Vita, okej jag är kass på att matcha...
Vad står det i ditt sjätte sms och vem är det ifrån?: "Godmorgon söt. 18 månader idag tillsammans med dig, har varit den bästa tiden i mitt liv. Jag är så lycklig för att jag är tillsammans med dig. Ha en bra dag. Många kyssar o kramar" Svårt att gissa vem det var ifrån :D
Vad brukar folk få för intryck av dig : Flummig kanske, glad och smart (hoppas jag)
Har du någon gång klätt dig horigt?: Jag tycker inte det, fast gillar ju urringat så andra kanske tycker så.
Har folk kallat dig slampa?: Nja, på skämt hoppas jag. Men vet inte säkert
Har du kallat någon för slampa?: Nix, isåfall skojat.
Har du slått någon riktig hårt?: Inte med mening vad jag minns.
Använder du parfym?: För det mesta.
Vilken kroppsdel brukar du få mest komplimanger för? Håret tror jag.
Vilka slags killar faller du för ?: Killar med vackra leenden :D
Vad kollar du på först hos en kille?: Leendet....
Vill du ut och festa nu?: Lite... hade hellre festat idag än imorgon men imorrn får väl duga :)
Vad är klockan?: 17.51
Vilken färg har din mobil?: ´Grå
Vad ska du göra nu?: Laga middag! Jag e huuuungrig.
Har du svårt att släppa andra dig tätt på livet?: Nej.
Är du social? Det tycker jag.
Känner du att du orkar en fråga till?: Varför inte?
Vad tänker du när du vaknar?: Jag borde gå upp och hålla Kent sällskap men jag orkar inte så jag sover nog en timme till....
Kan du gå utan smink?: Jo det kan jag väl men oftast åker det på ett lager mascara i alla fall.

Nu ska jag laga mat!
Tjingeling o ha en trevlig kväll

Glad!

Jag har fått jobb idag med :) De ringde redan igår men hann inte skriva då.. så idag blir det jobb från 10-16.45. Skönt. Jag behöver verkligen lite timmar nu!

Det blev ingen löprunda igår, kom inte hem förrän vid fem och då var både jag o Kent så hungriga så vi valde att laga kvällsmat istället och sen gå ut och gå en lång runda, ca 9 km eller 1,5 timmes promenad. Kändes i benen på slutet faktiskt, kan va för att vi gick nästan lika långt i måndags med.

Ikväll blir det kanske fest, fast vädret såg okej ut imorrn med så kan tänka mig att det blir imorrn som planerat. Hade passat bra för mig ikväll egentligen, Kent kommer ändå inte vara hemma förrän typ tidigast kl. 21 eftersom de har föräldramöte på skolan så. Bättre om vi hunnit umgås imorgon då ju! Men vi får se.

Jag tog massa fina bilder igår när vi var ute och gick förresten. Älskar att gå vid vatten, så fint. Ska lägga in senare, ikväll kanske om det inte blir fest. Hinner inte nu för jag ska göra mig i ordning och så.

Ha en bra dag!
Kram


2 timmar

Det blev två timmars jobb idag i alla fall. Alltid något. Ska iväg till fritids på en skola precis här i närheten o jobba mellan kl 14.30-16.30. Sen blir det, på med löparskorna och ut o springa direkt. Hoppas Kent känner för att handla innan jag kommer hem :)

Annars idag så har jag pluggat lite, gått en kort promenad i solen, käkat pastasallad till lunch, diskat upp all disken och dammsugit lägenheten. Varit ganska duktig med andra ord!

Nu tänkte jag sätta mig och plugga lite igen. Fast denna delen är svårare, jobbigare att göra. Analysera och så. Men intressant i alla fall! Sen borde jag typ ta en dusch innan jag ska iväg, men känns så onödigt när man ändå ska duscha efter att man har sprungit senare i eftermiddag. Hmm får se hur det blir med det.

Tisdag

Verkar inte bli nåt jobb idag heller. Suck. Varför har folk plötsligt börjat hålla sig så himla friska? Jag kommer få leva väldigt fattigt nästa månad. Eller ja, i juni då. 9 timmar har jag jobbat hittills, så 900 spänn kan jag räkna med då. Plus lite från CSN. Grattis mig.

Jag har väl en del att göra, skolarbete, i och för sig. Ska skriva intervjuerna och analysera m.m. så tar nog en liten stund. Kanske går en promenad nu på förmiddagen med, ska springa tillsammans med Kent i eftermiddag sen. Får se vilken runda det blir, troligen här bakom huset (skogen) och kanske en bit in på willysrundan. Om jag orkar :)


Igårkväll gick vi en långpromenad istället för att bugga. Det var så härligt väder så vi ville inte vara inomhus hela kvällen, istället gick vi hemifrån och runt Växjösjön, en runda på ca 8,5 km. Skönt!

Jag längtar till sommaren!

image323


Ny vecka!

Så, då var det måndag och dags för en ny vecka igen. Veckorna går så fort nu - inte långt kvar till sommarlovet. Och därmed inte heller så långt kvar tills man kan bada i havet/sjöarna. Härligt! Jag var så sugen på det igår när vi hade sprungit, duschade i kallvatten bara för att få känna på det, typ. Haha! Nej, men jag duschade väldigt kallt bara för att det är så skönt - uppfriskande. Vi sprang runt Växjösjön både i fredags och igår, så mitt mål att springa runt den en gång i helgen klarades med råge. Bra tider hade jag med, mycket bättre än väntat!

Igår var det så härligt väder så på eftermiddagen var vi i Evedal och promenerade en liten stund och när vi kom hem på kvällen blev det grillning. Jag verkligen älskar grillspett, det tillsammans med Willys vitlökspotatissallad, vanlig sallad och rabarberchutney - mmm! Kan inte bli bättre! Eller jo, det blev det, för vi åt ute i solskenet på balkongen för första gången i år :)

image322

Senare testade vi det andra av våra nya spel, Helt Genialt, som var rätt så kul . Vi vann varsin gång :) Vi hade tänkt se Hairspray igår kväll men av någon anledning kunde dvd-spelaren inte läsa skivan. Mystiskt.

Nu ska jag kolla igenom alla bloggar m.m. som jag gör varje dag, sen blir det pluggande fram till nio - halv tio nån gång. Ha en bra dag!

Ullaredsinköp!

Idag har vi varit i Ullared och som vanligt har det blivit massa shopping på Ge-Kås! Mest blev det kläder (som ni ser nedan) men utöver det en dubbelluftmadrass, utbytbara tandborstar (till eltandborsten), lite presenter, schampon och annat smått och gott! Dessutom köptes det lite spel, bland annat ett som liknar TP men som bara handlar om Sverige (TP fanns inte...). Blev också en del matinköp såsom hamburgerbröd, godis och kakor.

Kommentera gärna bilderna och säg vad du tycker!


Tröja, svart kjol, jeans, röda shorts, tröja samt lång tröja/klänning.

Svarta shorts, skor, skärp och snyggaste mönster på trosorna!

Sen nu ikväll har vi käkat supergoda hamburgare, alltid gottgott!


Nu ska vi ut och gå en promenad i det sköna vädret. Sen ikväll blir det nog teven och lite mys med godis och lite annat gott! Trevlig kväll!

Inget jobb

Blev inget jobb idag heller. Tyvärr. Fast egentligen har jag en del att plugga så det är nog bra. Jag är bara så dålig på att motivera mig, men vi har seminarium på måndag så bäst jag sätter igång. Har drygt 100 sidor kvar i en av böckerna att läsa, sen har jag läst allt i alla fall.

Ikväll ska jag o Mario till ungdomsgården och intervjua/samtala med lite ungdomar. Får se hur det går, måste sätta mig och gå igenom frågorna tills dess med. Se om jag vill lägga till några eller plocka bort några. Ska handla om relationer, typ. Fast är lite inne på identitet med, om jag kommer på några bra frågor kring identitet. Ska genomföra två samtal så det ena kan ju vara om relationer och det andra om identitet, kanske.

Jag är godissugen. Nåt fruktansvärt. Men får inte äta nåt sött nu. Klockan är ju bara 10. Hmm. Men jag brukar va ganska duktig faktiskt. Jämfört med vad vågen visade imorse (skiljer ju några hekto varje dag..) så har jag 2 kg kvar att gå ner på drygt tre månader. Jämfört med i förrgår hade jag 1,6 kg. Så det är ju rätt lugnt. Jag jobbar ju inte särskilt hårt för det längre heller, men i alla fall. Och jag är egentligen väldigt nöjd nu!

Nåväl, nu ska jag väl börja plugga då. Borsta tänderna först, kanske suget försvinner lite då? Hoppas det!

Grillat!

Det blev grillning ikväll :) Regnade i alla fall inte, men alldeles mulet ute. Åt inne i alla fall så spelade ju ingen större roll. Grymt gott blev det!

image306
Nya grillen brinner bra i alla fall (eller ja, kolet i alla fall...)
image307
Grillmästaren är på gång att vända köttbitarna!
image308
Så här gott blev det! Skinkstek i vitlöksmarinad med rotfruker, sallad, bearnaisesås och rabarberchutney.

Ikväll blir det nåt gott till Lyxfällan - troligen vaniljglass med banan och hemlagad chokladsås. Mums!

O just det, vi hade en så kul lektion idag, i musik! Sjöng och lekte.. hehe.. och sen lärde vi oss spela gitarr - iaf fyra ackord men kan spela en hel del låtar på det. Eller ja, jag kan ju inte så många än men jag lär mig. På en framtida önskelista skrivs det nu upp: gitarr. Yes! Jag ska minsann lära mig.

Ha en bra kväll!

Grilla?

Vi har bestämt att vi ska grilla ikväll, köttet är uppe och liggar redan i marinad och allting. Samtidigt öser regnet ner utanför. Hmm. Vi får hoppas att det går över tills ikväll. Vore lite surt annars, fast man kan ju såklart steka eller grilla köttet i ugnen istället, men det är inte samma sak.

Idag ska Kent komma hem tidigt, förhoppningsvis. Hoppas han inte får någon extra lektion bara. Fast egentligen spelar det inte så stor roll, jag går ändå i skolan till 15.45 o då skulle han vart hemma i vilket fall som helst. Men om han kommer hem tidigare ska vi käka lunch tillsammans på Tufvan, och det är inte ofta vi har chans till det. Imorgon har han studiedag och den ska de tillbringa här i Växjö så då får han sovmorgon och vi kan äta mysfrukost tillsammans :)

Annars händer det inte så mycket. Buggen igår var superkul, massa dans.
Ha en bra dag!

Pasta med chorizoblandning

Dagens middag blev pasta med en blandning av chorizo, wokgrönsaker, haricots verts och paprika i creme fraiche och sweet chilisås. Mycket gott, och väldigt enkelt! Fick också chans att inviga våra nya tallrikar.

image305

Nu ska vi iväg och bugga natten lång. Eller i alla fall ett par timmar :)

Molly Zandén

Jag hade ingen uppfattning alls kring den här unga damen innan jag såg reprisen av Så ska det låta idag på lunchen (pågår nu). Jag hade väl kanske en tanke av att hon var en av alla dessa "småbarn" som dyker upp då och då i sammahang som Lilla Melodifestivalen.

Men jag måste säga att hon var grym! Vilken röst! När hon sjöng "Gabriellas sång" var det så att håren reste sig på armarna. Vackert. Att hon dessutom delade lag med Magnus Bäcklund gjorde ju inte saken sämre, jag har nog alltid varit lite svag för hans sångröst. Han sjöng ju dessutom en av mina gamla favoriter "Bed of Roses" och andra låtar mycket vackert.

Nu ska jag pallra mig iväg till skolan. Tjingeling!

Dagens

Dagens frukost blev den vanliga, en tallrik mannagrynsgröt med mjöl och kanel plus en skiva hembakat bröd med leverpastej och gurka.
image304

Hittills idag har jag mest suttit framför datorn men också varit duktig och läst ca 60 sidor om relationskompetens. Väldigt intressant faktiskt, även om språket är lite småjobbigt ibland. Nu är det dags för lunchpaus, blir fisk idag igen. Dock inte samma som igår utan rester sen längesen, en fisk med räkor och grönsaker. Ganska gott faktiskt :)

I eftermiddag är det skola som gäller och sen ikväll ska vi iväg och bugga - kursavslutning. De kommer ha "motionsdans" några veckor framöver med sen så vi lär bugga ett tag till!


Som lovat...

Jag lovade ju tidigare att bättra mig på bildfronten så nu ska här läggas upp lite fina bilder, på mat. Det får duga så länge :) Jag gillar mat så det passar ju bra.

image302
Detta var efterrätten som Kent lagade till mig på min födelsedag. Sjuuukt gott!

image303
Dagens middag, panerad fisk med kokt potatis, rivna morötter, sallad och limesås. Mums!

Just nu håller Kent på att göra chokladbollar till kvällen. Njutning i högsta grad :) haha.. Vi har varit ute och sprungit idag - båda två slog våra bästatider rejält - så vi har nog förtjänat dem.

Trevlig kväll!

Tillbaka i Växjö!

Så, nu är jag hemma i Växjö igen. Kom hem igår, men kvällen igår gick så fort och jag hade fullt upp så då hann jag inte med någon uppdatering.

Vi åt lyxmiddag igår - ryggbiff med klyftpotatis och bearnaisesås - för att fira vår 1,5-årsdag. Sen överraskade jag Kent med en "godischock" till efterrätt... hehe... väldigt lyckat :) På kvällen sen var det avslutning på buggen, sen hem och sova, typ.

Idag är jag ledig från skolan så hoppas på att vikarieförmedlingen ringer. Nu börjar dock klockan bli ganska mycket så vi får väl se. Annars får jag väl ta mig bort till biblioteket en stund och plugga lite. Men jag skulle behöva jobba, har inte fått ihop många timmar än denna månaden.

Just det, jag ska försöka förgylla min blogg med lite mer bilder. Har varit dålig på det. Måste börja fotografera mera. Ska se om jag lär mig hur man lägger upp en film, isåfall kanske ni kan få se mitt mästerverk som jag skapade i fredags på bilden.

Ha en bra dag!

Engla

Usch säger jag bara. Vet inte vad jag ska säga egentligen. Så hemskt. Sen 10-åriga Engla försvann förra lördagen har jag följt nyhetsrapporteringen kring henne men hela tiden haft kvar hoppet om att hon fanns någonstans, i livet. Men nu är hennes kropp hittad genom 42-åringens erkännande. Någonstans är man väl ändå glad, eller tacksam kanske snarare är rätta ordet, att han har erkänt och att man vet vad som har hänt, men fortfarande måste smärtan för Englas familj och vänner  vara så fruktansvärd. Och jag tänker på Engla, vad har hon varit med om, vad har han gjort med henne, vad har hon sett? Jag blir rädd bara jag tänker på det. Mina tankar går till Englas mamma, familj och vänner ikväll. Jag tände ett ljus för henne på expressen.se, gör det du med.


Malmö!!

Nu sitter jag i Malmö, hemma hos Hanna. Äntligen fått chans att se hennes lägenhet :) Liten o mysig, värsta utsikten på åttonde våningen!

Helgen har varit så lugn och skön. Bara strosat runt och inte haft några tider att passa. Underbart! I fredags va vi på Sound of Music som var jättebra, såklart... hehe... sen igår gick vi på stan, sen en runda runt pildammsparken och avslutade med en glass på glassfabriken. Jag tog jordgubbssorbet och choklad-brownieglass. Såå gott! På kvällen grillade vi grillspett, jag, Sofia o Kent. Årets första grillat! Lär bli mycket grillat i sommar.... Sen gjorde vi chokladbollar som vi njöt av medan vi spelade TP - som  jag vann! Men det var jämnt, och spännande. Och höll på länge, vi spelade i tre timmar.

Idag har vi också gått massor. Gick in till stan, vidare runt Kungs- och slottsparken , sen liten fikapaus på Espresso House (ett måste när man är i stan....). Efter det blev det brunch på Café Ceder - supergott - sen IKEA där vi fick tag i allt vi önskat oss! En mjölkskummare, långa teskedar och djupa tallrikar (mina blivande pastatallrikar haha). Efter det gick vi 5-kilometern på Bulltofta. Blev en väldigt skön dag!

När vi kom tillbaka till jens o fia åkte Kent hem till Växjö igen men jag är ju kvar för att hälsa på mitt gamla jobb imorgon. Längtar efter att få träffa alla barnen och personalen igen!

Nu har nog Hanna duschat klart låter det som så jag får sluta skriva. Jag är tillbaka imorgon.. eller kanske på tisdag! Imorgon firar jag och Kent 1,5 år tillsammans :)

Ha en bra kväll!
Kramar

Update

Jag hann skriva idag med :) Gick upp tidigt idag, före klockan 7. Var helt pigg så tänkte att det var lika bra. Jag har kanske inte utnyttjat morgonen sådär jättemycket direkt, men men. Läst alla bloggar och andra hemsidor som vanligt och sen varit inne på Vings hemsida och tittat på bilder, läst m.m. om Nessebar. Längta så tills vi ska åka! Snart bara tre månader kvar...

Nu ska jag nog gå och göra mig i ordning och packa de sista grejerna. Har bildlektion till kl 9-12, sen hem och kasta i mig mat och fixa kaffe åt Kent *haha* och sen går bussen 12.29. Stressigt med andra ord. Så allt måste vara klart nu innan.

Ha en bra helg!

På gång

Snart är vi på väg mot Malmö! Känns som att denna veckan bara har gått i en väntan tills dess. Känns som att det är det enda jag ska göra imorgon, fast jag har en föreläsning imorgon. Men vi har bild - ska jobba med photo story så känns rätt lugnt :)

Imorgon kväll är det  ju Sound of Music. Ska bli såå kul! Jag älskar musikaler.

Ibland funderar jag på om jag är lite märklig. Men det gör väl alla, eller? Lite udda sådär, fast jag egentligen tycker att jag är väldigt vanlig. Unik kanske man kan kalla mig. Det låter fint. Eller öppen helt enkelt. Jag hoppas jag uppfattas som öppen i alla fall.

Jag fick ju ett spel - Orangino - av Sofia, Jens, Peter o Hanna i födelsedagspresent som handlar just om ens egen egenskaper typ. Jag och Kent spelade innan i veckan, det var så intressant! Spelet går till så att man tar upp ett kort där det står en egenskap, till exempel "tålmodig" och sen ett exempel på det. Sen ska man (om man bara är två spelare) sätta "betyg" från 1-4 hur väl det stämmer in på först sig själv och sen den andra spelaren. Om man är fler spelare är det lite annorlunda. I vilket fall som så tyckte vi det var jättekul. Man ser saker hos varandra som man kanske inte ser hos sig själv och man lär känna varandra ännu mer, fast vi redan ansåg att vi känner varandra väldigt väl. Så kul med eftersom vi diskuterat saker som detta i skolan med nu kring etik m.m. Men man måste va lite modig för att spela tror jag... det roliga är med att det passar både för två spelare, som partyspel, familjespel eller i arbetslag etc. Väldigt användbart med andra ord!

Nu väntar jag på att Kent ska komma hem, sen går vi nog ut en stund. Jag tror han vill springa men jag sprang igår så vill nog inte göra det idag igen. Men gärna gå en promenad. Ska kanske gå med cykeln till han cykelfixarn uppe på Teleborg med. Vi får se. Sen packa ikväll!

Ha en bra kväll och helg, jag hinner troligen inte skriva mer innan vi åker men man vet aldrig.
Tjingeling!

Det var ju inte så svårt!

Det var ju inte så svårt att få tiden att gå. Jag har skickat in mina frågeställning, läst klart boken, planterat om alla blommorna + duschat några av dem. Sen har jag läst "När lammen tystnar" i ett par timmar i eftermiddag (blev helt sugen på att läsa den när jag såg en del av filmen i lördags. Måste ladda ner filmen o se klart hela!) och efter det har jag varit ute och sprungit.

Nu har jag precis duschat och sen slängt i mig två knäckemackor till mellanmål. Blir nog att läsa en liten stund till och sen börja med maten så vi kan äta vid sex, typ. Brukar bli så i alla fall :) Pasta med heta räkor står på menyn idag, låter gott i alla fall. Ännu ett av alla bra recept jag hittat i kokboken jag köpte på bokrean. Nyttiga är de också, allihop, och de vi har testat har vart ljuvligt goda.

På fredag blir det nog Mando som gäller när vi kommer till Malmö. En plankstek där med pommes och lökringar och bearnaisesås.. mums! Det vattnas redan i munnen!

Ha en bra kväll, och just det. Jag ska försöka lägga upp lite bilder snart. Bloggen ser sjukt tråkig ut som den är nu men ja, jag ska göra det snaaart.

Eller förresten. Här kommer lite bilder. Först min sjukt snygga pojkvän och sen några bilder från i fredags, kanske bilden på Kent är tagen då med, men tror det var vid schlagerfinalen :) Tjingeling!


Osmart?

Jag tackade nyss nej till att jobba på en skola idag. Det kanske var korkat av mig, hade ju fått fem timmar där. Men jag vill inte ha de "stora" eleverna, känner mig inte bekväm i det. I alla fall när jag inte känner dem alls sen innan. Får hoppas att något annat dyker upp, de skulle ringa mig igen från vikarieförmedlingen då.

Vad ska jag annars hitta på hela dagen?
Hade tänkt skapa en film i moviemaker, lära mig till slut. Plugga har jag nästan gjort helt klart, bara några sidor kvar. Kan ju plantera om blommorna kanske. Eller åka och simma. Eller göra nåt annat. Vi får se.

Ha en bra dag!
Kram

Okoncentrerad

Jag försöker plugga men tankarna bara virvlar iväg.
Vill vara överallt och ingenstans.
Framförallt inte i boken jag läser.

Jag vill ut.
I solen.
Springa eller promenera.
Men väntar tills Kent kommer hem.
Snart.

Om en timme lite drygt ska jag gå till Willys för att möta honom där.
Då ska jag ha läst ut boken.
Jag har över 80 sidor kvar.
Det blir tajt.

Bäst jag försöker lite igen nu då.
Bara jag inte somnar.

Jag är sugen på choklad.
Det står en paradisask i kylen.
Har redan tagit en bit idag.
Pärlnougat.
Ska inte ta nån mer förrän ikväll.
Vara duktig.

Heja mig.

Tankar

Tisdag idag och dags för seminarium igen. Kanske blir intressant, är olika från gång till gång. Men väldigt intressanta saker som tas upp, håller på med etik och värdegrund just nu. Svåra frågor som inte har några klara svar (oftast i alla fall).

Annars så sitter jag och lyssnar/tittar på Nyhetsmorgon. Så hemskt med Engla, den 10-åriga flickan som försvunnit. Hoppas verkligen de hittar henne idag, och att de hittar henne vid liv. Ibland när såna här saker händer (varit mycket nu med Arbogafallet m.m. också) blir jag så rädd för min egen skull. Inte för att jag har några fiender eller att det realistiskt sett skulle kunna ske något, men i alla fall. Man är så skör och man kan inte skydda sig.

Till en roligare sak då- buggen igår! Tiden bara sprang iväg, vi hade grymt kul och lärde oss ett par nya turer. De börjar bli alltmer avancerade nu, o så himla kul är det. Igår var "dansken" från Halmstad som är så hård med, och han kör stenhårt med oss. Tänk om vi hade honom varje vecka, så mycket vi skulle lära oss då. Fast det gör vi ändå, våra kursledare är jättebra.

Nej, då var det väl dags att borsta tänderna och fixa till sig lite då som vanligt. I eftermiddag blir det plugg i bibblan en stund, sen träffa Kent på willys och därefter hem. Kanske springa om vädret blir bättre, eller gå en promenad.

Ha en bra dag!

Klar!

Så, nu är jag klar med seminarieuppgiften till imorgon. Behövde "bara" formulera två frågeställningar utifrån en bok, och boken läste jag färdigt igår så. Nu ska jag börja läsa Ansvar och sekretess inför seminariet på torsdag. Har läst den förut med, när jag gick i Malmö, plus att vi haft en jättebra föreläsning kring den i förra veckan med så den känns inte så tung. Tyckte att den var väldigt intressant förra gången i alla fall, minns jag.

Frågan är om jag ska ta mig till biblioteket och plugga där eller sitta här hemma. Har en liten tanke om att sticka till Willys och köpa brödmix med, har bara ett par skivor kvar typ. Eller ja, det räcker till imorgon men sen. O plantera om blommorna ska jag ju göra med.. massor o göra :) hehe

Jobba verkar det dock inte bli något med. Ringde nyss från en skola där jag varit en del innan men de ville inte boka upp mig förrän i juni, o just de två dagarna kunde jag inte! (vi slutar skolan den 4:e så snacka om otur..). Men men, så kan det va.

Jag satt förresten och läste mina gamla blogginlägg innan. Från när jag skrev blogg första gången i mars 2006 fram till januari 2007 ungefär. De gamla inläggen var nog mer intressanta än de jag skriver numera. Tycker jag i alla fall. Jag var mer flummig och gjorde pinsamma grejer då. Nu har jag nog blivit mer vuxen. På gott och ont.

Måndag

Här sitter jag framför datorn som vanligt. Hade hoppats på att vikarieförmedlingen skulle ringa idag, är ju ledig hela dagen så vill jobba. Men än så länge har telefonen varit tyst :( Fast klockan är ju bara 8 så det är väl inte försent ännu.

Igår blev en lugn dag det med. Pluggade en del, sen var det dans på schemat. Sista gången blev det, vi missar ju nästa vecka när vi är i Malmö så. Men det var riktigt kul igår! Chachan e så grymt kul :) O de andra danserna var okej de med.

Annars har jag inte så mycket att berätta. Jag drömde läskiga drömmar inatt. Erik blev kidnappad (fast han var liten o jag var som nu) o jag låg i mitt rum bredvid o hörde honom skrika i trappan. Jag ringde 112 och fick viska fram vad som hände m.m. o va sjukt rädd att kidnapparna skulle komma in i mitt rum med. Men mitt rum gick att låsa, så jag försökte få Kent att smyga fram och låsa dörren för jag vågade inte. Skum dröm!

Nu ska jag ta och borsta tänderna, sen ska den här dagen styras upp!
Ha en bra dag.
Kram

Slappardag

Festen igår var grymt kul! Jag hade iaf hur kul som helst :) Förfest här hemma, spelade pyramiden med dubbla kortlekar - vi fick dricka väldigt mycket då hehe. Lite karaoke blev det med o massa snack o flum o lite dans. Sen utgång till Grace och där startade vi med tequilarace sen spelade jag bort alla pengar på Blackjack (typ...) medan Kent blev rik på detsamma... Sen dansade vi på schlagergolvet tills de stängde :)

Idag är en riktig "slappardag". Bara göra ingenting, typ. Sov länge imorse, sen upp o diska (här va väääldigt mycket disk efter gårdagen..) och fixa frukost till hela gänget. Sen spela vi lite kort, o sen åkte Jens o Peter vidare till Örebro medan Hanna o Sofia åkte in till stan för att sen åka hem. Jag, Kent o Zandra drog till max o käkade hamburgare till lunch - riktigt goda hamburgare de har! Sen lämnade vi av Zandra vid tåget och så åkte vi o handla lite o sen hem. Gick en liten promenad, så skönt väder ute.

Ikväll blir det väl teven, fast verkar inte gå nåt bra tyvärr. Har inte hunnit ladda ner nån film annars hade ju filmkväll vart helt okej. Tror inte vi orkar ta oss in till stan o hyra heller. Så jobbigt.. men får iaf njuta av chips o dippa som e kvar sen igår :)

Nu ska vi börja fixa middagen; vildsvinskotletter med klyftpotatis o sås låter inte så dumt va?
Tjingeling!

Partytime!

Ikväll är det dags för fest :) Ska bli kul att träffa Malmögänget igen, partaja lite här hemma och sen blir det nog utgång till Oléo, som har ett golv med 80-talsmusik och ett med hårdrock. Passar bra i vårt gäng! Haha... Så får alla nåt de gillar.

Jag va ute o sprang igår. Rätt så skönt ändå faktiskt. Kollade mina tider nu jämfört med i höstas med och jag springer på ungefär samma tid/lite snabbare nu. Blev förvånad, trodde det gick snabbare då.

Idag ska jag ha bild nu på morgonen och sen är det dags för anställningsintervju. Iiiiihhh! Veckan har gått så fort så jag har inte hunnit tänka på det innan. Kanske borde börja förbereda mig snart eller så bara låter jag det gå som det går. Får se!

Nu måste jag borsta tänderna.
Tjingeling!

Springa eller inte springa?

Sitter och funderar på att ge mig ut på en liten löprunda. Eller ja, joggingrunda i alla fall, för fort går det inte! Men men. Vädret är så grått och trist så man blir inte direkt motiverad att ge sig ut. Samtidigt borde jag göra det för konditionens och hälsans och viktens och blablablas skull. Typ. Antar att anledningarna till att ge sig ut är betydligt fler än anledningarna till att stanna inne, vilka egentligen begränsas till typ orkar inte, borde plugga (vilken iof sig kan va okej) och ja, sen fanns det inte fler. Dessutom tar det ju inte mer än drygt 20 minuter att springa plus några minuter att varva ner. Så varför klaga? Duscha ska jag ju göra sen ikväll ändå i vilket fall som helst så det kan jag inte heller skylla på att tar tid. Och jag har nästan läst halva boken som jag ska ha läst till på tisdag redan, och då har jag ändå hela måndagen på mig med. Så okej, jag borde väl ge mig ut då.

Btw så doftar det ljuvligt av nybakat bröd härinne. Det är förresten också en anledning till att ge sig ut - när jag kommer in får jag smaka (då har det svalnat lite och går att skära upp).

Vi får väl se hur det går. Om jag överlever joggingrundan så skriver jag väl ett nytt inlägg typ imorgon eller så i alla fall!
Tjingpling!

Dagarna springer iväg...

Jag tycker den här veckan går så himla fort! Hinner knappt med själv. Idag ska jag jobba igen, gick med på det eftersom det bara var från 8-12. Då hinner jag ju plugga hela eftermiddagen i alla fall. Och baka bröd (brödet e helt slut hemma så måste göras).

Det är förresten jobbigt att gå upp tidigt. Blää. Jag är inte van vid så här tidiga morgnar. Då när jag hade haft VFU var jag liksom inne i det så då var det inga problem men nu är jag som en död fisk. Typ. Även efter frukost.

Jaja, jag har inget mer kul o berätta om här så. Eller jo, imorgon kommer gänget från Malmö upp o hälsar på :) Kul! Jag saknar alla där så mycket... O helgen efter ska vi ner till Malmö, o se Sound of Music bland annat. O jag ska hälsa på på gamla jobbet på måndagen :D

Nu ska jag borsta tänderna.
Tjingeling!

Onsdag

Jag blev väckt av vikarieförmedlingen idag, ska iväg o jobba :) Börjar 9.30 så ganska lagom. 9.30-16.30, som lärare i år F-2. Ganska lagom - och bra betalt! I alla fall jämfört med fritids.

Hade ju egentligen tänkt hinna baka bröd idag men shit happens. Får göra det imorgon istället! Ska försöka att inte jobba imorgon, behöver egentligen läsa då. Har mycket att läsa till nästa vecka så.

Ikväll kommer Kent hem sent som vanligt. Blir ju så med utvecklingssamtalen. 18.30 var det väl idag, eller lite senare. Kvällarna blir så himla korta då. Som igår, vi åt direkt när han kom hem sen gick vi en promenad och sen var kvällen typ slut. Diska, duscha m.m. och sen Klass 9A, sen sova. Har iaf sovit gott men det är sjukt varmt i vårt sovrum... Jag vaknar helt genomsvettig nästan varje natt numera. Jobbigt. Ändå har vi ingen värme på därinne.

Nu ska jag borsta tänderna och fixa till mig.
Ha en bra dag!

Äntligen!

Det har inte gått att blogga från blogg.se på flera dagar nu eftersom de förändrat systemet nånting. Men nu gick det! Så jag får väl försöka sammanfatta de senaste dagarna lite kort.

I lördags var det partaj på Grace, mycket folk (bara schlager!) och vi gick minus på black jack. Nåväl, en helt ok kväll i alla fall :) I söndags gick det åt skogen för oss båda två på dansen, typ. Men igår gick det kanon på buggen och var hur kul som helst så blev lite gladare igen!

Jag har gått i skolan hela dagarna igår och ska göra så idag med. Sen är jag ledig två dagar, men har rätt mycket att läsa till nästa vecka så har att göra ändå. Hoppas dock få jobba minst en av dagarna också.

På fredag ska jag på anställningsintervju! De ringde mig från kommunen i söndags och kallade till intervju inför sommarjobb som personlig assistent. Så det ser jag framemot, får hoppas jag gör ett bra intryck :)

Igår var jag o några till från klassen på en föreläsning med Linda Bergling, mamma till systrarna Graaf. Hon skulle tala om förlåtelse, kan man förlåta någon som misshandlat ens barn (ni som läst Magdalena Graafs bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" vet vad det handlar om). Det var dock lite för mycket Halleluja och Gud för att det skulle kännas riktigt bra. Man blev typ frälst av att sitta där. Jag visste iof sig att hon var pastor, men att undervisningen skulle bli så "religiös" hade jag inte förväntat mig, och inte de andra heller. Hon var i alla fall en väldigt bra talare, retorisk och fick en att lyssna.

Jag satt o kollade på
brorsans bilder för en stund sedan. Shit vad grym han är på att trolla med bilder alltså. Förvandla, klippa, klistra, mixtra hur som helst. Gå in och kolla, man kan fastna en bra stund. Passa på att kolla båda gallerierna med. Och kommentera, så blir han glad :)

Nu ska jag snart iväg till skolan igen. Solen skiner ute så funderar på att gå en stund i förväg o njuta av solen en liten extra stund.

Ha en bra dag!
Tjingeling