Helg!

Nu är det äntligen helg och Kent är äntligen hemma igen. Han kom ju igår då, men i alla fall! Gårdagskväll blev mysig, vi åt fläskfilé och tittade på Let's Dance-finalen på kvällen. Jag höll på Tina, så bra att hon vann :) Blev lite gottgott till med, glass med fransk chokladsås (tror jag det var, vi gjorde den själva).

Idag ska vi iväg till simhallen nu på förmiddagen. Sen blir det en liten tur på stan och ikväll ska vi på fest hos Jossan o Markus. Jag ska äntligen få komma in på Grace (har skrivit upp oss på listan så idag ska de inte kunna neka mig!) och där ska vi festa järnet.. haha!

Molningt är det ute idag, enda positiva är väl att det kanske börjar bli lite varmare. Vi får se om snön på balkongen smälter bort, har ju legat ca 10 cm där så det är en del som måste smälta undan. Jag längtar massor tills vi kan sitta där ute i solen om kvällarna. Och det går snart, bara det blir varmare och snön försvinner.

Ha en bra dag mina vänner!
Kramkram

Fattiga ungdomar

På nyheterna nu på morgonen rapporterades det att unga i Sverige har det allt sämre. Förutom oro, ängslan o annan psykisk ohälsa så lever många under fattigdomsgränsen. Någon som är förvånad? Gränsen för fattigdom ligger på strax över 8000 kr disponibel inkomst/månad. Studiebidrag+lån ligger på ca 7500 kr/månad. Tanken är att man inte ska arbeta vid sidan om när man studerar, utan man ska studera på heltid. Hur tänker man där? Höjda studiemedel, tack!

Idag skiner solen, så härligt att gå upp då! Jag ska sätta mig o skriva lite inför dagens seminarium snart, sen ska jag nog ta mig ut och springa en runda eller gå en långpromenad. Det är nog rätt kallt ute med bara, men härligt!

Nu ska jag börja med att kolla igenom lite bloggar o annat.
Tjingeling!


Ensam igen

Nu är jag ensam resten av veckan. Eller ja, tills på fredag eftermiddag i alla fall. Kent har ju påsklov så han är hemma hos sina föräldrar och ute i skogen. Själv har man ju föreläsningar och en del att läsa så måste stanna här.

Gårdagen var så bra! Kent imponerade verkligen på mig med sin middag.. Oh my god så gott! Först hittade han på en liten förrätt precis innan vi skulle äta, han hade inte planerat att ha någon egentligen. Det blev en liten "sillamacka", typ. Sen till huvudrätt var det baconinlindad fläskytterfilé, bearnaiseås, sallad och potatisgratäng(!) Den var så sjukt god, potatisgratängen! För att inte tala om efterrätten.. chokladhjärtan. Var ungefär som chokladmousse, med mörk choklad och likör i (bland annat) i form av ett hjärta. Lite creme fraiche till (som bröt av mot det söta) och kiwi... Mums! Bland det godaste jag ätit.

Sen såg vi Irene Huss-Tanghästarna (eller nåt sånt hette den) på kvällen. Riktigt bra var den. Till er som gillar Beckfilmerna kan jag verkligen rekommendera Irene Huss - samma skrot o korn typ :)

Nu ska jag borsta tänderna o läsa lite, sen skoldags vid nio.
Ha en bra dag!

Idag är ingen vanlig dag...

... för idag är det min födelsedag!
Hipp Hipp Hurra!

Födelsedagen har tillbringats med att jobba (7-12.30). Va läskigt att köra imorse - isgata hela vägen dit, jobbade på en pytteliten skola! Totalt har de 29 elever... Snacka om byskola.

Sen när jag kom hem fick jag finfina presenter av Kent :) Eller ja, redan imorse fick jag ju "Dassboken" att ha på toaletten så jag slipper läsa hans skogstidningar när man sitter där hehe. Sen har han köpt en sån där sak som man sätter på vinflaskan som gör att vinet håller längre när det är öppnat och så det bästa av allt; vi ska ju till Göteborg den 10 maj (det visste jag redan) och då ska vi se Lena & Orup! Så kul :) Jag trodde inte deras föreställning gick på Rondo längre men det gjorde den visst... längtar massor!

Nu ska jag ta mig till biblioteket och sitta o plugga hela eftermiddagen. Kent ska bjuda på middag så jag får hålla mig hemifrån medan han förbereder...

Ha en bra dag!
Kramar

Påsklov

Så, nu är "påsklovet" över för min del. Det har gått fort (visserligen bara varit fyra dagar så kanske inte så konstigt men ändå). Imorgon är det jobb som gäller igen.. och resten av veckan är det studier och föreläsningar.

Det var trevligt igår i alla fall. Mamma, pappa o Erik var uppe o hälsade på. Ananasfromagen var ljuvligt god och jag fick en jättefin stekpanna med lock (som jag önskat mig i evigheter...) I övrigt spenderades dagen med ca 3 timmars kortspelande (plump). Gick kanske inte superbra för mig men aja, nån måste ju komma sist med :) O jag är ingen dålig förlorare i alla fall! (har ju fått vänja mig...)

Idag har vi varit duktiga och pluggat båda två. Jag har läst det vi ska ha läst denna veckan, skönt. Så nu kan jag fokusera på det som ska vara läst nästa vecka, och det är en hel del det! Ska sitta i biblioteket imorgon eftermiddag och läsa lite medan Kent förbereder min födelsedagsmiddag :) Hihi Enda sura imorrn är att jag börjar jobba kl 7, dvs måste gå upp senast kl 6.00. Är orolig för att jag inte ska hitta dit med, men det löser sig väl. Eniro och hitta.se hade olika vägbeskrivningar till skolan :S

Innan idag kollade vi på Solstorm med Persbrandt och Scorupco i huvudrollerna. Jag hade inga höga förväntningar, har hört att den inte skulle vara så bra plus att den baseras på Åsa Larssons roman och den som jag läst av henne (inte Solstorm då utan en annan) var ganska "jobbig". Filmen var dock bra, faktiskt! Lite deckare över den, man funderade mycket och försökte hitta mördaren hehe...

Ikväl blir det Kockduellen och sen kanske början av Wallander, sen måste jag ju sova eftersom jag ska upp tidigt. Spännande att se om det blir några paket sen imorgon.. hihi.. Fast jag vet att Kent slog in lite presenter innan idag, han låste in sig med presentpapper, sax och tejp i sovrummet så :)

Nu ska jag vara lite mer social, eller kanske duscha...
Ha en bra kväll!
Kram

Bilder...



Hej på er!
Jag tänkte att det var dags för lite bilder här på bloggen, det var ju ett tag sen. Den första bilden är tagen i måndags. Det snöade rätt rejält här då, som synes. Snön ligger fortfarande kvar, om nån undrar. Idag är det strålande solsken ute och jag vet inte hur kallt det är, men runt fem minusgrader skulle jag tro.

De andra bilderna är från igår när vi var ute i skogen. Gärdsgårdar, som ju är så fint och gammaldags tycker jag, finns överallt (till o med på baksidan av huset vi bor i nu). Denna gärdsgården ramar in ett fält, tro det eller ej. Lite mindre ön de skånska fälten, jepp. De andra bilderna är från "jobbandet" ute i skogen. Jag var dock väldigt passiv och tittade på medan Kents bröder slet hårt och Kent o hans pappa hjälpte till lite grann. Det märktes också senare för det tog flera timmar innan tårna hade tinat. Usch!

Nu så är mamma och pappa och Erik (?) på väg hit upp för att hälsa på. Vi ska fira min födelsedag lite i förväg, bland annat har de med sig ananasfromage! Min favoritdessert! i ska göra räkmackor till förrätt och sen mustig köttgryta till huvudrätt. Gottgott!

Ha en bra dag!

Glad Påsk!

God kväll på er. Jag passar på att önska alla en glad påsk idag, för jag vet inte om jag hinner in och skriva nåt inlägg imorgon förmiddag innan vi åker till Kents föräldrar. Har inte tillgång till internet där så, och vi är inte hemma igen förrän på lördag (påskafton). Så, GLAD PÅSK!

Ikväll har vi frossat till Du är vad du äter, som vanligt :P Blev inte så mycket frossa ikväll dock, åt en mandelchokladmuffins (sjukt goda som allt Kent bakar), några bitar mango och så har det blivit lite chokladfudge och chokladpåskägg ikväll, tidigare. Jag har ju inte ätit nåt sånt innan i vecka utan varit supernyttig! (o vågen pekar då såklart neråt typ 5-6 hektro direkt).

I övrigt så tvättar vi just nu. Bläää alldeles för sent! Ska dock hämta upp tvätten snart och sen lägga oss och sova i varma, sköna lakan :) Mmmm... Jag har fått vik på tisdag med, ska vara på en skola lite utanför Växjö - börjar 7 på morgonen med öppning och jobbar själv fram till kl 12.15. Kan tillägga att jag inte känner någon där och aldrig har varit där. Känns ju lite märkligt men men, jag fixar väl det!

Ja, nu orkar jag inte skriva så mycket och inga roliga bilder har jag att lägga ut heller.. så tråkig!
Ha en riktigt bra långhelg nu, ät mycket ägg och njut av alla godsaker (o ta nya tag efter påsk istället.. hihi)
Kramkram!

Köksmöss!

Ni skulle se oss nu, eller ja, snarare för en timme sen kanske. Jag står och har fullt upp med "festgryta" och att fixa sallad till maten. Kent knådar bröd som vi håller på att baka eftersom frysen typ är tom på bröd och dessutom står en gryta på spisen där vi kokar knäcksmet, typ, som en del av chokladfudgen :) Ska ta med oss lite fudge till Kents föräldrar, vi gjorde sån i julas med och det blev såå gott!

Nu sitter jag här med världens hicka bara. Kanske drack eller åt för snabbt innan.

Har suttit och pluggat en stund i biblioteket i eftermiddag, inför vecka 14. Snacka om att ligga bra till i studierna haha.. Fast det som ska vara läst till nästa vecka har jag dock inte läst än..

Vet ni, jag testade nyss Jossans knep för att bli av med hicka. Att bara ställa sig mittemot en vägg och sträcka armarna rakt fram (med handflatorna mot/i väggen). Det funkade! Så nu hickar jag inte längre.. Tyckte det lät väldigt märkligt när hon sa det första gången men okej, det funkar väl då!

Imorgon ska jag upp tidigt för jag ska ju till Braås och jobba. Så 05.50 ringer väckarklockan... Suck! Men det blir ju lite pengar iaf och kul att träffa barnen och personalen. Dessutom blev det inget jobb nästa vecka som de sagt tidigare så ännu viktigare att få jobba imorgon.

Ja, det här var väl en liten sammanfattning av mitt liv just nu.
Hoppas allt är bra med dig!
Kram


Sovit dåligt

Jag har sovit dåligt inatt. Legat och tänkt på en sak, som jag egentligen inte borde bry mig om att ligga och tänka på. Men jag vill liksom inte att saker ska bli fel, eller göra mig ovän med någon. Har försökt kolla igenom vad jag gjort tidigare och kanske var det inte riktigt bra, jag lät inte så positiv som jag egentligen var. Men jag har iaf försökt förklara det.

Nu är det i alla fall morgon och jag har fått i mig min tallrik gröt, en smörgås och provsmakat en sillbit (av sillen jag la in igår..). Tänderna är borstade och kläderna på, så nu är jag typ fit for fight som man säger. Dock är det ju 1,5 timme nästan kvar tills vi börjar. Då är det musik som gäller! Ska nog sätta mig och läsa igenom texterna vi ska ha läst till musiken igen, i alla fall den ena. De var rätt intressanta - finns det omusikaliska människor? och den andra handlade om att det är viktigt att sjunga med sina barn, både när de är ofödda och sen när de har kommit till världen.

För övrigt så ligger snön fortfarande kvar och tydligen visar de mer snö på fredag, känns ju inte lite märkligt med en vit påsk istället för vit jul men ja, världen e ju lite konstig ibland!
Ha en bra dag!
Kramkram

Skoldags!

Om en kvart börjar skolan. Typ dags att sminka sig och borsta tänderna snart... Lika glad varje dag att jag bor så nära skolan :) Idag har lagt lagt in sill till påsken. Gottgott! I övrigt så har vi fortfarande massa snö, men nu snöar det inte i alla fall. Det gjorde det när jag vaknade.

Nu på morgonen har jag också varit duktig och sökt sommarjobb inom kommunen. Äldreomsorgen och arbete med psykiskt/fysiskt funktionshindrade (bla personlig assistent). Hoppas jag får nåt jobb där, vill ju inte gå utan jobb hela sommaren.

Nu måste jag göra mig färdig! Idag är det grupparbete hela dagen..
Tjingeling!

Överraskning!

En överraskning både för mig och för er: Jag gav mig ut och sprang! Har precis kommit in efter löprundan, tror den är lite drygt 3,5 km kanske. Men räknar på 3,5 km. Tiden är dock dålig men vafan, bara jag orkar springa hela så är det tillräckligt än så länge :)

Blev klar med min uppgift inför föreläsningen redan före halv tio, så gav mig ut då. Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen kanske, kanske, kanske jag läser texterna vi ska ha läst inför musiken på onsdag.

Förresten måste jag påpeka hur kul det är med våra "praktiska" föreläsningar. Idrott och musik är de enda vi haft hittills men bild kommer också under våren. Jag älskar dem! Man får massa tips och idéer och frf allt på musiken kände jag att hallå! klart jag fixar att ha lite musik med barnen fast jag sjunger dåligt och inte kan spela några instrument. Det är inte illa det!

Nu väntar duschen! Hejsvej!

17 mars...

... och snön vräker ner här utanför! Sjukt... Inte en snöflinga ville falla under februari månad och inte många i månaderna före heller, och så får vi nu, i mitten av mars, flera cm (upp till 1 dm har de sagt ska falla). När Kent gick upp för en timme sen var där ingen snö men nu ligger där nog 3 cm i alla fall. Och som sagt, vräker ner. Men det är härligt. Stora, fina, vita flingor. Som en riktig vinterdag. Jag slipper iaf bekymra mig över om jag ska springa eller inte, skippar det i snöandet.

Jag får fokusera på pluggandet istället. Varför får jag typ panik för att jag inte är klar i tid? INnan vfu:n var jag färdig med alla uppgifter lååångt i förväg, och vfu-uppgifterna med. Men det är klart, har ju jobbat mycket förra veckan så inte hunnit med det. Ska sätta igång nu!

Ha en bra dag!

Resultatet



Det var väl inte ett så oväntat resultat i melodifestivalen igår. Jag trodde dock att omröstningen skulle bli mer spännande, nu var ju Perrelli överlägsen från första jurypoängen, typ. Jag blev dock väldigt överraskad över att Sanna Nielsen fick folkets röster! Visserligen har hon en väldigt fin låt och så, men ändå... BWO trodde jag skulle få mer juryröster, och likaså Amy Diamond men så blev det visst inte ändå. Stackars Linda Bengtzing med som inte fick några röster alls från svenska folket - väldigt märkligt, låten e ju en riktig schlager som alla hennes låtar. Okej, jag röstade inte på den men Kent gjorde ju det i alla fall!

Läcker drink jag drack igår förresten, va? Tänkte att det skulle bli rätt coolt med en blå drink i rosa glas - och yes, det blev det. Isbjörn kallas det väl, om det nu var den jag gjorde (minns inte så noga). Vi hade en väldigt trevlig kväll för övrigt, och lång blev den också. Alla var nog typ lika chockade när klockan plötsligt var kvart i två när Markus, Jossan o Sara reste sig för att gå. Det blev väldigt mycket schlagersnack hela kvällen! Haha! Och mycket snack om tv-program från "förr" osv... Roligt :)

Nu ska Kent ut och springa medan jag typ ska sova i soffan. Eller kanske läsa lite litteratur inför imorgon. Eller så kanske jag börjar med att läsa men slutar med att sova. Vi får se!

Sen blir det dans i eftermiddag.
Hoppas ni får en trevlig söndag!

Partypeople!

Nu är det party på gång, och här ser ni två partysugna människor! Haha! Snygga poser, inte sant? :P Vi åt supergod pasta med sydafrikansk pastasås till middag o lite vin till, vi tackar middagen för fantasifulla poser!

  

Nu är det bara 38 minuter kvar till festivalen börjar! Bäst att ladda upp med lite godis, chips o drinkar. Har skurit upp lite nyttiga morotsstavar med för att känna mig duktig :) Hihi

Trevlig kväll!

La schlagerfinala!

Äntligen dags för final i melodifestivalen! Det blir lite fest ikväll, bara jag, Kent, Jossan o Markus (+ ev.syrra). Men det ska bli skoj. Har köpt massa chips o annat gott (fast godiset e typ snart slut..hmm) och sen kör vi lite karaoke och så! Vet inte om det blir utgång, men isf blir det väl Stenladan - nära och bra.

Idag har vi varit och simmat. 80 längder på 51 minuter, bra tid! Var helt slut efteråt.. men nu har vi käkat lite och så, så börjar kännas bra igen. Gjorde "mammas köttfärslimpa" och den är såå god! Ikväll blir det pasta med sydafrikansk pastasås (innehållandes bla. lövbiff). Första gången vi testar den, men lät väldigt god i alla fall.

Nu är det dags för lite pluggande, sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Blir kanske nån promenad med, om solen börjar skina igen! Hehe

Min lista för hur jag tror att resultatet blir ikväll ser ut som följer:
1. Charlotte Perrelli
2. BWO
3. Sanna Nielsen
4. Amy Diamond
5. Linda Bengtzing
6. Rongedal
7. Christer Sjögren
8. Frida
9. Nordman
10. Sibel

Listan för hur jag önskar att resultatet blir är inte exakt densamma. Har inte riktigt bestämt mig om jag vill att Charlotte eller BWO ska vinna. Sen gillar jag Linda Bengtzings låt väldigt mycket så den får gärna komma högre. För mig hamnar också Frida lite högre på listan och då hamnar Sanna, Sjögren och även Amy längre ner. Rongedal före Amy tror jag. (Var detta resonemang krångligt eller vad?).

Hur tror du att det går ikväll?

Duktig flicka!

Så duktig jag är! Redan färdig med observationsuppgiften jag skulla göra idag på eftermiddagen. Bara att hoppas på att den blir godkänd med, utan att jag behöver komplettera. Har ju försökt referera massor och så i alla fall. Allra helst vill jag ha VG men det är kanske lite överambitiöst.

Om nån timme ska jag ge mig ut och springa (har gjort upp värsta schemat för dagen haha) och sen duscha, käka och iväg o jobba. Och nu när jag fick en timme över här som jag inte planerat in ska jag börja läsa litteraturen tills på måndag (ska både hinna läsa och skriva ett paper om det). Vill helst inte behöva plugga för mycket i helgen så.

Det ska bli mysigt ikväll sen. Ut o käka. De har så god mat där! Billigt med, eller hyfsat i alla fall. Tror de hade 3-rätters middag för 149 kronor eller nåt sånt. Helt okej :) Sen att världens sötaste pojkvän vill bjuda på middagen skadar ju inte heller! Fast får se om jag inte betalar min del ändå. Vill ju vara jämställda :P

Idag firar vi som sagt 17 månader tillsammans! Tiden går sanslöst fort. Nästa månad är det 18 månader! 1 ½ år... Knappt man tror det är sant... Jag är så sjukt lycklig! När jag somnar i Kents famn om kvällarna och när det första jag ser på morgnarna är hans rufsiga hår och nyvakna blick. Jag älskar det! Att veta att någon väntar på en här hemma eller snart kommer hem. Allting är så underbart, bara gå och handla tillsammans, ha en myskväll framför teven eller gå långa promenader. Att bara sitta vid datorn medan han gör nåt helt annat - men i alla fall finns i samma rum. Jag älskar det och jag älskar dig, Kent!

Stressade dagar!

Just nu känns det som att jag inte har en lugn stund! Jobbade ju i tisdags eftermiddag, sedan igår hade jag stängning på samma ställe (stressade dit så snabbt jag kunde efter föreläsningen). Idag har jag jobbat 7.15-13 i Gemla - sen ta bilen hem, va hemma ca 20 minuter och sen iväg till samma skola osm igår o jobbade där mellan 14-16.30. Imorgon ska jag ut till Braås (där jag hade praktiken) och jobba 12-18, stängning då med. Fick en dag där nästa vecka med, plus på min födelsedag veckan därpå! Kul att få komma dit o jobba lite :)

Imorgon MÅSTE jag dock skriva färdigt observationsuppgiften. Det ska jag ägna förmiddagen åt. Och helst hinna springa med. Sen har vi bokat bord på kinarestaurang imorrn kväll (såå gott där!) kl 18.30 så gäller att sista barnet blir hämtat i tid i Braås.... Ska bli mysigt att gå ut o käka! Firar 17 månader imorgon. Inte så mycket att fira kanske men det var länge sen vi var ute och åt så.

Förresten så har jag jobbat ihop 23,5 timmar denna veckan (inkl. imorgon då) och sammanlagt den här månaden blir det minst 33,5 timmar. O då klarar jag mig på studiebidraget + lönen! Gött!

Nu ska jag kolla till pitabröden. Håller på o bakar, blir pitabröd med fajitaskryddad kyckling o annat gott till middag idag!
Tjingeling

Paaarty

Jag hade skitkul igår! Förfesten blev riktigt rolig vi snackade engelska och ibland snackade vi på svenska skit om de andra :P haha de gjorde säkert likadant! Spelade pyramiden, Carl spelade poker på nätet (o jag hjälpte honom... spelade nog jättestor roll... inte). Sen utgång till stallarna, inte mkt folk alls där men whatever. Köpte oss lite dricka, så småningom blev det mer folk, och därmed dans och Summer of 69 på karaoken. Nice!

En av klasskamraterna sa det att det roligaste egentligen är kanske inte att vi festar med just de belgiska studenterna utan att vi lär känna varandra samtidigt - o jag håller med! Sen fick man ju en hel del roliga citat med pga språken.. även om vissa var missförstånd! Haha Som till exempel Katjas "It's a kangaroo!" när Carl försökte skrämma oss till att det fanns spöken där vi gick förbi. Vad hon egentligen sa vet jag faktiskt inte... Men vi skrattade mycket i alla fall! Ska bli kul att se deras bilder härifrån sen, blev en hel del roliga igår kväll tror jag :)

Nu har jag precis duschat så ska klä på mig, fixa miglite frukost. Får se om jag pallar koka gröt idag med, men dte är ju så gott så ja, vi får se. Sen bär det av mot biblioteket för att låna lite böcker till nästa kurs och sen har vi musikföreläsning. Efter det hem, käka och så fort som möjligt vara på skolan för att jobba. Fullt upp även denna dag!


Jobb jobb jobb!

Helt plötsligt får man jobba massor igen! Idag ringde de från vikarieförmedlingen så fick vikariera i eftermiddag. Blev lite kortare tid än de sagt men var så lite barn kvar. Ska vikariera där imorgon igen, men fler timmar då (+stängning). Sen på torsdag ska jag vikariera som lärare där jag varit förut. Kul när det blir så! Blir minst 14,5 timmar denna veckan :) Gött! Sen är jag ju ledig på fredag med så kan bara hoppas att nåt trillar in då också.

Det enda jag måste tänka på nu är att min sista vfu-uppgift måste bli färdig. Har bara lite kvar på den i alla fall, som tur är. Så jag lägger nog torsdag eftermiddag på att skriva den helt färdig. Ska skriva lite nu med, men sen har vi tvätt och jag har lovat att diska och sen ska jag ju ut ikväll med de belgiska studenterna + några från klassen så.

Blir en tuff vecka! Men nu ska jag börja skriva som sagt...
Tjingeling!

Tidig morgon

Jag hade tänkt sova ut idag, till kvart i åtta i alla fall. Men efterosm jag ändå vaknat när Kent gått så gick jag upp direkt idag igen. Lika bra det :) Bara jag inte blir för trött ikväll...

Buggen igår var grymt rolig! Vi lär oss så himla roliga snurrar och karuseller nu. Hade besök av en danslärare från Halmstad (fast han va dansk) igår, som egentligen är där för att lära våra danslärare att bli ännu bättre. Han var helt militäriskt haha stenhård! Fast med glimten i ögat :) VI hade jättekul i alla fall, var mycket dans och nästan bara till årets schlagerlåtar! Haha

Det verkar bli som det blir med schlagerfesten till helgen. Markus o Jossan får väl ta med några hit eller nåt. Men jag vet att det är kort varsel så jag kan ju inte klandra er som inte kan. Men skriv upp den 5 april i almanackorna istället, så kör jag födelsedagsfest då! Blir kanske födelsedagsfest för Kent med, han har inte haft nån så.(och att det inte blir helgen efter min födelsedag beror på att vi redan ska på en annan fest den helgen).

Nu ska jag fixa mig lite frukost. Blir nog gröt som vanligt, älskar mannagrynsgröt till frukost :) Sen skriva lite på sista VFU-uppgiften.

Ha en bra dag!

Lay your love on me

Ju mer jag lyssnar på finallåtarna tills på lördag desto mer tror jag på BWO:s låt. Den sätter sig direkt liksom och är, ja, skön helt enkelt! Skön att lyssna på, sjunga med i och att dansa till.

Idag hade vi de belgiska studenterna på besök i vår klass. Kom på det precis före och tänkte att shit, nu ska man snacka engelska med och så, men det gick jättebra! O så ställde jag upp på att hänga med ut och festa imorgon, så det blir karaokekväll på stallarna! (vi måste ju med ut så att nån står för gästleggen). Ska bli kul i alla fall!

Nu ska jag strax sticka iväg till Willys för veckans inköp, sen hmm borde jag nästan åka till systemet och köpa lite öl/cider inför förfesten imorrn. Sen hem, och om det fortfarande är uppehåll och min huvudvärk har försvunnit så kanske det blir en löprunda. Sen fixa maten, ev. baka en limekladdkaka och sen bugg ikväll. Fullt upp!

Nya tag!

Nu är det dags att sätta fötterna inne på universitetet igen. Det var ju ett tag sen nu. Känns lite konstigt att inte åka iväg på praktiken, men jag vänjer mig nog snart. Det känns som att vi har en ganska lugn vecka framför oss i alla fall - lugn start.

Igår började vi dansa chacha på dansen :) Så roligt! Egentligen dansar vi precis likadant som i rumban - samma turer och grundsteg etc förutom att man lägger in "chachacha"-stegen där man i rumban inte tar något steg typ. Eller ja, där man tar steg 4 och 1. ( 2-3-chachacha-2-3-chachacha osv).

På lördag ska vi ha schlagerfest! Vi har bjudit några redan men er som vi inte har bjudit är härmed bjudna... :) Det blir schlagerfinalen på tv samt karaoke o så hemma hos oss, sen utgång - troligen till stenladan eftersom alla inte är studenter.

Nu ska jag fixa mig lite frukost.
Ha en bra dag!

Efterlysning: Melodifestivallåtar!

Finns det någon underbar person som har låtarna från årets melodifestival? Isåfall får ni gärna skicka över dem till mig. Sen datorn kraschade för några veckor sen har vi inget nedladdningsprogram o jag vet inte hur man gör för att fixa ett.

Helst vill jag ha Charlotte, Linda Bengtzing och BWO. Men alla de andra också förstås!

Tjingeling


Flum flum...

Igår blev en så härlig dag! Strålande solsken och mötte Sofia i Malmö. Vi skulle gå i affärer men var nog mest utanför än inne i butikerna. Snackade massor och njöt av solskenet :) Sen kom Zandra o hängde med oss ett tag i solskenet på Gustav Adolfs torg, sen fick Sofia lämna oss och vi gick vidare till CUF:s årsmöte. Jag blev mötesordförande så fick hålla i klubban *me like* och mötet var kul! Jag och Gustav blev avtackade och fick presenter. Jag fick en jättefin bukett lila/rosa tulpaner samt martiniglas design Matz Borgström (som btw e släkt med Zandra). Supersnygga e dem! Efter mötet när vi gick ut stötte vi på inte mindre än tre andra "gamla" cufare som man inte sett på år och dar! På väg till fiket sen mötte vi Zandras pappa o hans sambo och när vi sen fikade inne på Wayne's så dyker min fd chef från skolan i Vellinge upp. Trevligt :)

Igårkväll blev de mysmiddag med vin och tända ljus hemma. Sen stack jag snart iväg på förfest hos en som heter Frida. Den enda jag kände där var Elin från nollningen men jag hade kul ändå! Regerade på fyllespelet och bluffade som fan :P Förutom de gånger de synade mig då hahaha... så sen vågade de inte syna heller! Vi drog till Sivans framåt halv elva-tiden men jag stannade inte så länge. Va hemma igen vid midnatt tror jag. Hade en rolig kväll i alla fall!

 

Idag ska vi dansa (som vanligt). Får se om vi börjar på cha-chan idag. Hoppas det!
Ha en bra dag!

Morning!

Lördag morgon, och vi var uppe med tuppen. Till och med före tuppen skull ejag tro för när klockradions siffror visade 05.40 var jag vaken. Och Kent vaknade med. Sen var det inte lönt att somna om, skulle ju ändå upp kl 6.00. Så vi gick upp lite före, jag hoppade in i duschen medan Kent slängde i sig en snabbfrukost. Sen körde han typ kvart över sex och jag har ätit stabil frukost (mannagrynsgröt samt leverpastejsmörgås). Nu är väskan packad och klar, så jag ska bege mig mot Malmö!

Ikväll lutar det åt partaj för min del. Tycker så synd om kent om jag går ut själv, helgerna är det liksom vi känns det som... Men ja, han säger ju att jag ska gå ut så jag borde väl lyssna på honom och tro på att han menar det.

Ha en bra dag!
Kramkram

Friday night

Så var det fredagkväll då. Jag gjorde pizza till kvällsmat. Supergod pizza (deg på jäst) med krossade tomater/amerikansk grillsås som vi gjort själva i botten, sedan skinka, ananas, röd paprika, banan och jordnötter samt ost och oregano på toppen. Kanongod med tunn botten :)

Sedan har det blivit lite sänka skepp och kollat på Let's Dance/Så ska det låta/Robins. Vanlig fredagkväll helt enkelt! Nu ska vi gå och lägga oss (jag vet, det är supertidigt). Vi ska upp tidigt imorgon, Kent ska köra till sina föräldrar vid halv sju och jag ska med tåget till Malmö rätt så tidigt så.

Sista dagen på praktiken idag. Så söta de är där! Jag fick ett jättefint halsband som tack för de veckorna jag varit där... blev helt rörd typ :) Har trivts jättebra och lärt mig en hel del, så längtar redan till hösten. Förhoppningsvis blir det lite vik innan så man får träffa barnen och personalen och alla!

image278
Inte någon jättebra bild men typ såhär ser det ut!

Men nu - som sagt - sovdags!
Godnatt

Tipskungen!

Idag har jag, för första gången ever, spelat på stryktipset! Kan ni tänka er?
Kent och hans pappa spelar ihop ibland, bland annat förra veckan, och då tänkte jag att det ska jag med göra. Sagt och gjort, idag lämnade jag in fyra rader :) Fast Kent o jag spelar ihop, så lämnade in åtta rader tillsammans. Blir kul att se hur det går! Vi får se om mina expertutlåtanden håller...

Annars så var det ju näst sista dagen på praktiken idag. Sista dagen imorgon - usch...

Oh, just det! Alla ni andra The Ark-fans i min kompisskara! Ola Salo gick i högstadiet på skolan där jag nu har min praktik :) Han bodde ju i Rottne då (som är en av byarna eller vad det kallas ganska nära Braås). Han har dessutom varit tillsammans med min handledares brorsdotter! Så hon har träffat honom en del och han ska vara en reko grabb :P Haha.. hon sa att rollen i Jesus Christ Superstar kommer passa honom perfekt. O just det, hennes brorsdotter då - hon var ju med i bandet från början (långt innan de blev kända, detta var typ i gymnasiet eller nåt).

Nu är maten färdig så ska slå mig ner och njuta av mumsig kasslergratäng! Sen blir det som vanligt lite gottis till "Du är vad du äter" haha... samma sak varje vecka :P
Tjingeling!

Energikick

Jag känner mig helt full av energi ikväll! Gick en långpromenad hem från stan och sen rundan bakom huset (i skogen här bakom). Sen hem och in i duschen, passade på att raka benen, skrubba huden lite och efteråt smörja in hela mig med kroppslotion. Sen på med min nya klänning och tightsen (se längre ner). Känner mig helt glad och pigg!

Att vi åt supergod middag gör ju inte saken sämre heller :) Tonfiskgratäng från hemkunskapsboken, den är sjukt god faktiskt!

Resten av kvällen blir det myskväll framför teven. Kanske spela nåt parti "sänka skepp" - vilket har blivit vår nya grej! Haha! Alltid roar vi oss med något spännande....

Hoppas att någon av mina kompisar får för sig att uppdatera sina bloggar snart med btw..
Gokväll!

Klantarsle no 1

Fan jag e så klantig! Jag gick hemifrån i god tid, tog bussen in till resecentrum. Var där 10 minuter innan bussen till Braås skulle gå så jag ställde mig på hållplatsen där det stod 350 och läste Metro. När jag läst klart Metro tänkte jag att "borde inte bussen komma snart?" Den brukar komma några minuter i förväg, är första hållplatsen så. Sen tänkte jag att jaja, den kommer väl. Stod en kille till där så. Sen kollade jag på klockan, den var ju 10.50! Kollade bortåt de andra bussarna och ser en buss som svänger ut från hållplatsen nedanför, och det står 350 på den! Paniiik! Jag springer altl jag kan men den stannar inte. Suck. Jag går in på resecentrum för att sätta mig och kolla när nästa buss går, slänger ifrån mig mössa, vantar, väska allt! Nästa buss går om 2 timmar.. Bara att åka hem och äta då ju. Går ut igen, hoppar på 1:an och när jag är nästan framme där jag ska av upptäcker jag att mössan och vantarna inte är med. Tur att det är varmt ute i alla fall.

Nu sitter jag här hemma och vet inte riktigt hur jag ska göra. Tar jag nästa buss är jag framme 13.20, sen ska jag hem igen 16.37... Blir en väldigt kort dag, med lika mycket restid som praktiktid. Men jag har en del jag vill kolla upp just idag så måste typ åka. Faan så klantigt! Det finsn alltså två 350-hållplatser, en mot Vetlanda och en mot Växjö. Jag stod på den mot Växjö - hade inte kollat så noga. Typiskt!

Nu ska jag äta i alla fall och sen ska jag ringa min handledare. Synd bara att jag missar idrotten, just den hade jag velat vara med på idag för att kolla lite extra på den fysisk-motoriska utvecklingen...

Bra morgon!

Idag har jag fått lite gjort i alla fall. Skrivit på den sista VFU-uppgiften (har ett par stycken kvar som jag ska komplettera lite extra också men annars klar med resten). Börjar klockan 12 idag så ska snart ge mig iväg. Ska gå bort till universitetet och skriva ut lite innan, plus att jag ska planera lite inför fritids i eftermiddag. Ska hålla i lite lekar och så i gympasalen. Mycket lekar just nu :D

Ska skära upp lite sallad med. Idag har jag ju lunch med mig eftersom jag börjar så sent och därmed inte har rätt till lunch i skolan, plus att jag inte kan äta före för då blir det så himla tidigt. Ska nog passa på att göra sallad till ikväll med, positiv överraskning för Kent som står för middagen ikväll... hehe.. Blir korvstroganoff och ris. Gottgott!

Jag har nog bestämt mig för att åka till Malmö på lördag. Har fortfarande inte beställt biljetter dock. Undrar bara om det finns någon vänlig själv som har lust att umgås med mig en stund på eftermiddagen, typ mellan kl 14-15.30? I väntan på tåget hem. Jag är öppen för det mesta, shoppa, fika eller vad som helst. Säg bara till!

Nu ska jag dra, skriver kanske mer ikväll.
Tjingeling!


Glad

Jag känner mig glad idag! Var jättekul på buggen, tiden gick jättefort och vi lärde oss äntligen en av de där roliga karusellerna som jag velat lära mig jättelänge. Toppen!

Quickstepen och rumban igår gick också bra :) Nästa gång ska vi nog börja med chachan, skulle egentligen gjort det igår men de sköt upp det till nästa gång. Men det ska bli skoj i alla fall!

Nu är jag inne på sista veckan på praktiken. Det känns som att tiden har gått jättefort, och jag kommer sakna praktiken så himla mycket. Hoppas jag får chans att komma ut dit o vikariera lite sen :) Så man inte behöver vänta ända tills hösten innan man ska dit igen.

Nu ska jag gå och äta lite melon. Nyttig start på veckan som vanligt!
Trevlig kväll!
Kramkram

Vasaloppet!

Sitter och följer Vasaloppet med största intresse just nu. Haha INTE. Men jo, jag kollade på starten och har sett på det en stund i alla fall. O kommer fortsätta kolla, men just nu har jag paus från tittandet.

Igår gick rätt bidrag vidare till Globen i Melodifestivalen. Äntligen! Har vart lite sisådär med det innan. Jag tror att segern kommer stå mellan BWO - Lay your love on me och Charlotte Perrelli - Hero.

Minns att jag lovade er en bild på min nya klänning + tights för nån vecka sen. Här kommer den (jag ser förjävlig ut på bilden men whatever). Klänningen är mörklila, inte blå som det kanske ser ut som.


Nu ska jag kolla in lite nyheter på Aftonbladet. I eftermiddag blir det rumba och quickstep - och vem vet, vi kanske börjar med valsen eller cha-cha också?
Ha en bra dag!

Nyklippt!

Nyss hemkommen från frisören (fick ingen tid igår så fick ta en idag istället). Blev lite dyrare än jag tänkt mig, köpte silkesdroppar till håret med, det är lite torrt i längderna så. Men det blev fint håret nu i alla fall! Jag blev lite förvånad faktiskt, det var ju över 4 månader sen jag klippte mig senast och ändå var det bara 1,5 cm som var slitet! Märkligt... men bra!

Nu ska vi ut o gå en promenad i det vackra (hmm?) vädret. Får hoppas att solen tränger sig fram lite igen och att regnet håller sig undan!

Ikväll blir det melodifestival och fondue :D Mumsmums!
Kent ska baka sega chokladrutor i eftermiddag, från sin nya bok som han köpte igår; Kladdkaksboken eller nåt liknande. Jag köpte två böcker igår på rean med, dels en kokbok med "lätta" (= nyttiga) recept och sen en bok av Camilla Läckberg. Hennes andra bok, "Tyskungen" var grymt bra så hoppas denna är det med! Kent köpte en bok med pastarätter med. Märks det att vi älskar att laga mat? Haha!

Nej, nu ska jag dra... vi ses!
Kram