Slut på semestern!

Nu är min s.k. semester slut och imorgon börjar allvaret. Jobbar bara 8.30-12 imorgon och på onsdag, sen ledig på torsdag men ändå. Jobbar på fredag igen (8.30-15.30) och sen jobbar jag hela veckorna tills vi ska till Bulgarien.

Helgen har varit bra! Spelat massa kort hos Kents föräldrar, och så har vi ätit kroppkakor. Mums! hehe... både kokta och sedan stekta dagen efter, riktigt gott faktiskt. Idag plockade vi jordgubbar på självplockning så har lagt en del i frysen nu. Love! Ska nog äta några sen när jag kommer ut ur duschen.

Vi har nyss varit ute och gått runt Trummen, 9 km. Lagom promenad i det fina kvällsvädret :) Detta har blivit en bra träningsmånad, kommit upp i 1344 minuter, vilket innebär i snitt ca 45 minuter per dag. Är ju lite blandad träning där; promenader, löpning, simning och cykling. Nu ska vi se om inte nästa månad blir ännu bättre! Hehe

Nej, in i duschen nu då.
Ha en bra kväll!
Kramar

1 månad

Idag är det exakt en månad tills vi åker till Bulgarien. Vad jag längtar! Ska bli så himla skönt, mysigt, romantiskt, roligt... allt!

Men nu ska vi till Mörlunda och Kents föräldrar. Bara ta en liten promenad först, sen in i duschen och så willys på vägen. Phuu! Full fart från morgon till kväll :)

Hörs imorrn!

Underbar kväll!

Jag lagade världens godaste mat ikväll, min nya absoluta favoriträtt alla kategorier! Jag hittade receptet på nätet men gjorde om det lite. Kolla på receptakuten :) Exotisk fläskytterfilé blev det, med banan och curry och massa annat gott. Riktigt mumsmums!

Efter middagen begav vi oss in till stan, köpte godis på Hemmakväll och skyndade sedan in på bion för att se Sex and the City. Och så bra den var! Skrattade massor, och Kent gillade den med. På vägen hem var det så himla vackert ute - helt stilla, molnfritt och solnedgång. Vi var bara tvungna att gå en runda runt Växjösjön. Helt mysigt och alldeles stilla....

Nu är vi hemma, lagom trött och snart väntar nog sängen. Imorgon ska vi till Kents föräldrar och vi ska bjuda dem på mat på kvällen.. haha... känns lite konstigt att åka hem till dem och laga mat, men det blir nog bra! Till lunch får vi kroppkakor, som faktiskt är mycket godare än vad det låter :) Vi ska göra kavring med gubbröra till kvällsmaten sen.


Grymt god mat!!

Utmaning!

Utmaning

Gisela utmanade mig idag, så det är ju bara att svara som man ska!

Regler:
- Beskriv först reglerna
- Svara på alla frågor
- Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din
- Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
Springa rundan bakom huset och willysrundan (= ca 6 km)
Testa ett nytt recept som verkar grymt bra, Exotisk fläskfilé (se receptbloggen senare el. imorgon)
Gå på bio och se Sex and the City
Äta upp de ljuvligt goda lyxpralinerna vi köpte i Kosta idag
Pussa på världens sötaste pojkvän (som varje dag!)

Vad gjorde du för 10 år sedan?
♥ Hade sommarlov, red runt på Ville och läste massa böcker

Ställen du bott på?
♥ Lund, Hökerum, Arrie, Bollerup (Tomelilla), Malmö och Växjö

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
Shoppa massa nya kläder! (ytlig, javisst....)
Flytta till en större lägenhet och inreda den precis som jag vill ha den (fast jag är hur nöjd som helst här och nu) och så småningom bygga mitt eget hus vilket är en av mina stora drömmar
Bjuda Kent på resan till Bulgarien, och många fler resor...
Skänka pengar till välgörenhet och skaffa mig ett fadderbarn, vilket jag iof sig borde göra ändå.
Köpa massa prylar!

Jag utmanar:
Elin, Maria, Zandra, Alexandra och Madde

Kosta Boda

Nu när man bor i Glasriket måste man ju passa på att se allt glas med, så därför (och på grund av alla outlet-butikerna....) ska vi åka till Kosta idag! Gick in på hemsidan och upptäckte att de dessutom firar jubileum denna helgen med extra bra priser m.m. så det blir perfekt.

Sen hoppas vi att det dåliga regnet går över tills vi kommer hem så att det kanske kan bli en liten löprunda i eftermiddag, eller i alla fall en långpromenad.

Men nu är det dags för glas, i massor!
Tjingeling

Love!

Det här smakade mums vill jag lova!


Irene Huss-filmen var helt okej. Inte superduper men helt okej att kolla på en fredagkväll i alla fall. Har varit en mysig kväll... tacogratäng och vin, sen våfflor med grädde och hallonsylt (och lite färska jordgubbar som nog var bland de godaste vi köpt!) och så filmen. Perfekt!

Snart sovdags nu då...
Natti natti!

Mums mums

Jag har hittat så sjukt många goda recept den sista tiden. Eller ja, jag har inte testat dem så vet inte om de är goda men de ser riktigt smarriga ut. Jag har en flik i favoriter som är döpt till recept, och den börjar bli hur lång som helst nu... mycket gott som ska testas! Imorgon ska vi testa exotisk fläskfilé, men med ytterfilé istället för vanlig filé. En maträtt med bananer, mandariner, curry och annat mumsigt i.

Brödrecept hittar jag med. Men havrekakorna (brödet hette så) jag bakade var nog godast, de är lika goda varje morgon. Goda och mättande, plus att de ser ut som om man köpt dem.. haha.. helt fina :)

Jaja, det var väl ett lagom spännande inlägg kanske. Vi har vart ute och cyklat på förmiddagen i en timme lite drygt och nyss har vi käkat lunch. Blev värmda rester av
ost-och skinkpajen, som blev ännu godare uppvärmd tyckte jag! Snart ska vi in till stan och jag ska köpa linser och sen blir det Willys och storhandling (kundvagn idag, det är inte ofta det).

Min lön är redan slut. När jag köpt linserna vill säga. Fick ut 3900 kr ungefär, varav 3500 går till vårt gemensamma konto (hyra, mat och telefonräkning). Så de 400 kr jag hade kvar räckte inte ens första dagen denna gången. Men men, nästa månad blir typ samma men i augusti blir det lite mer pengar! Om än inte så jättemycket...

Nej, nu ska jag torka håret ordentligt och sen bär det av in till stan.
Ha en trevlig fredag!
Kram

Träningsnarkomaner

Idag har vi också varit duktiga och tränat! I förmiddags blev det varsin joggingrunda, drygt 3,5 km och nu i eftermiddag har vi gått en runda på 4,8 km. Så lite mer än en timmes träning sammanlagt. Och igår blev det nästan två timmar. Så grymma vi är!

Kent har dessutom bakat båda dagarna, igår blev det ju kanelbullar och idag har han bakat bondkakor. Mums! Lägger in bild och recept på
receptakuten senare. Ska lägga in middagen med såklart, men dröjer lite till. Kasslergratäng blir det idag :D

Annars händer här inte så mycket. Imorgon ska vi nog cykla en lång runda (morgondagens motion) runt Bergundasjön och kanske lite till. Nån timme i alla fall. Sen på kvällen ska vi se senaste Irene Huss-filmen. Hoppas den är bättre än den förra. Den första var bäst. Ska nog göra våfflor med imorrn kväll, har ju velat äta det ända sen min födelsedag, för tre månader sen... haha.. men nu verkar Kent äntligen ha blivit sugen på det han med!

Jaja, ha en bra dag allihop!
Tjingeling

Bullar!

Glömde skriva i det förra inlägget att Kent och jag bakade sjukt goda kanelbullar innan idag!


Gå in och kolla på
receptakuten! :)

Jag borde ha gjort mig förtjänt av en bulle ikväll, efter först en timmes rask promenad i förmiddags och sedan nästan en timmes simning i eftermiddag. Blir nog lite jordgubbar, kanske melon och ev. glass också. Love!

Bilder!

Idag bjuder jag på lite blandade bilder från den senaste veckan, med början i Mörlunda (typ Hultsfred), fortsättning i Arrie och avslutning med Tobleronevinsten i Göteborg (dock inga bilder från Liseberg, vi orkade inte ta med kameran).

Jag och min älskade Toblerone (och nya Niketröjan)!

Fisketur i Mörlunda förra tisdagen. 13 abborrar blev det, men 10 av dem åkte tillbaka ner i vattnet igen...

                
Några bilder till från midsommarfesten.

                
Vacker natur hemma på gården... och jag var tvungen att posera lite på skoj :)

Borta bra men hemma bäst!

Nu är vi hemma i Växjö igen! Vilken vecka det har varit, haft så roligt :) Midsommar har jag ju redan skrivit om och sen igår var vi på Liseberg. Perfekta dagen - hittade parkering precis utanför, sen gjorde det tråkiga vädret att det inte var så mycket folk heller. Så vi fick åka MASSOR! Åkte Balder, sprang ner och kollade på bilderna, sprang upp och hoppade på direkt igen. Många gånger :D Och alla andra karuseller med - grymt kul! Och jag vann dessutom en 2 kg Toblerone!!  Första gången jag vunnit något på chokladhjul tror jag, och jäklar vad glad jag blev, skrek helt högt :) Sen åkte vi ännu mer, tills vi typ mådde illa allihop så då åkte vi hem till Anna och sov.

På vägen hem idag kom jag på att vi kunde ta turen förbi mina farföräldrar som jag väääldigt sällan hälsar på. Vi hade väl tänkt oss kaffe och kaka, men det blev att vi stannade över lunch med och en stund till. Riktigt trevligt var det, tittade på film från senaste släktträffen (för 13 år sen..). Så liten man var då! haha... Sen till slut kom vi iväg så var hemma vid halv sex ungefär. Har hunnit med kvällsmat, en kvällspromenad och nu kollar på film på fyran. Vinnare eller Förlorare, eller vad den nu heter.

O just det, vi svängde förbi Freeport i Kungsbacka på vägen till Göteborg med, blev ett par nya walkingskor hos Adidas för 390 kr (ord. 600) och ett par Levisjeans i färgen jag letat efter lääänge och som satt helt perfekt. Lite dyrare än jag har råd med, men väldigt fina i alla fall! (699 kr, ord pris 999 kr). Köpte en Niketröja på Stadium i söndags med, rosa/lila färg - grymt fin, för 249 kr (ord. pris 499 kr). Har blivit dyr shopping, men iaf på rea.. hehe... och fina grejer!

Nu ska jag kolla vidare igen....
Tjingeling!

Midsommarbilder!

Här kommer lite blandade bilder från midsommar, det är många bilder så jag orkar inte kommentera alla och de är heller inte i någon speciell ordning. Ni får tänka själva :)

Midsommar!

Midsommarfesten igår blev jättelyckad! Regnet höll sig undan så vi kunde hålla oss utomhus nästan hela kvällen som vanligt :) Det hela inleddes med välkomstdrink och lite tilltugg och därefter klädder midsommarstången - som blev mycket finare i år än förra året. Övning ger färdighet!

Därefter skickade jag iväg alla på en tipspromenad med frågor som "vem har kortaste mensen", "vem är det största svinet" och "vilket par är hetast" med festdeltagarna som alternativ. Detta renderade i väldigt underhållande tävlingar senare under kvällen....

Under middagen höll Zandra o sjungandet och i år även "dansandet", med nyskapande danser och rörelser till snapsvisor. Haha! Folk åt och drack av vem de vill (vissa i alla fall) och skålade och talade så det stod härliga till. Efterrätten (som avnjötas efter tävlingarna) bjöd på jordgubbar med glass och brownies/kladdkaka. Mums!

Vid halv elva-tiden började vi frysa därute och tog oss in för att knapra på lite chips och godis. Som avslutning på kvällen körde jag igång en ny tävling som gick ut på att utföra uppdrag på lappar. Det blev tre lag som tävlade mot varandra i att klara av flest lappar på en halvtimme (vilken lapp man skulle hitta berodde på vad man slog med tärningen). Väldigt kul att kolla på, de sprang runt som yra höns, sjöng helan går, byggde korthus, kramades, sminkade killarna m.m. När tävlingen var slut somnade alla i sofforna förutom Lollo och Allan som vandrade mot bussen.

Med andra ord, ännu en grymt lyckad midsommarfest där alla somnade före midnatt, typ. Så blir det när man är igång hela kvällen.... hehe....

Bilder kommer imorgon!
Tror jag...

Det finns några på
http://zandrasnyaliv.blogg.se sålänge, en bit ner i bloggen.

Imorgon smäller det!

Imorgon är det midsommarafton, nästan allt är färdigplanerat och fixat nu. Ska bara förbereda lite lekar och annat om vi tvingas vara inomhus. Men det fixar jag imorrn. De lovar ju regnskurar, tyvärr. Men vi slapp ju undan förra året så kan bara hoppas på tur i år igen!

Glöm inte att det är oömma kläder som gäller (som alltid)...

Nu ska vi iväg till en av Kents kompisar och kolla på kvällens fotboll och ha lite trevligt.
Glad midsommar på er!

"Hemma"!

Nu sitter jag "hemma" i Arrie, hos mamma och pappa. Vi har grillat ikväll och snart börjar fotbollen. Spännande!

Igår var vi ute och fiskade, blev 13 abborrar totalt men slängde tillbaka tio. Och de övriga tre var små de med, men goda :) Sen idag har vi besiktigat motorcykeln så blev en vända till Oskarshamn och sen fick vi fixa bilen som i morse visade sig ha fått punktering på ena framdäcket. Suck. Men de fixade det snabbt, så vi rullade neråt mot Skåne i tid i alla fall.

På midsommar blir vi totalt 12 stycken har jag fått klart nu. Det blir kanonkul! Har massa roliga grejer på gång, hoppas bara på vackert väder med :)

Nu ska vi börja ladda här.
Heja Sverige!

Morsning korsning!

Nu ska jag iväg till jobb. Vikariera på fritids idag och imorgon :) De ringde från bemanningsservice med så jag kunde ha fått jobba som personlig assistent med. Det kanske blir en del jobb i sommar i alla fall? Känns bra.

Ikväll ska det sista packas ner i väskorna inför midsommarveckan. Vi kommer inte hem förrän nästa tisdag igen. Imorgon åker vi till Kents föräldrar, på onsdag ner till Malmötrakten och på måndag åker vi vidare till Göteborg för att gå på Liseberg och sen sover vi hos Anna. Så hem kommer vi först på tisdagen. En hel veckas minisemester igen... hehe... Tyvärr verkar dock inte vädret lika lovande som förra semestern vi hade (nere i Timmernabben). Men resan till Bulgarien närmar sig med stormsteg!

Nej, nu måste jag rusa. Börjar om en halvtimme.
Ha en bra dag!
Tjingeling

Lyxpizza!


Slänger in en bild på den väääldigt goda pizzan vi åt till kvällsmat framför fotbollen igår. Nya favoritpizzan, absolut!

Midsommarfestplaneringen fortskrider.. Det kommer bli en hejdundrande rolig fest i år igen, ni skulle bara veta vad som är planerat. Mohahaha!

Goodie goodie!

Vi sprang en runda innan idag. Trummenrundan, ca 9 km. Det innebär det längsta jag sprungit sen broloppet för nästan 2 år sen, fast då sprang jag aldrig så långt i sträck. Rundan idag tog bara 51 minuter! Och dessutom hade jag krafter kvar när jag kom i mål, hade lätt orkat milen. Spurtade på slutet, i uppförsbacken, så.... Shit, när jag sprang milen sist, vilket var i maj 2006, hade jag en tid på ungefär 70 minuter. Nu hade jag klarat milen på under 60. Grymt!

Sen har vi vart inne i stan en snabb vända fö rat fixa födelsedagspresent åt brorsan :) Därefter snabbt in på willys och sen hem och fixa klart tvätten. Har packat det mesta inför midsommar med. Imorgon är jag hemma sent och på tisdag ska jag köra till Mörlunda (där Kents föräldrar bor) direkt efter jobbet. Kent åker dit tidigare på dagen. Sen på onsdag bär det av ner mot Skåne igen. Mycket bilresor!

Nu ska jag slå mig ner framför teven igen.. C/O Segemyhr, gamla avsnitt. Kul kul! Ikväll blir det god kyckling till middag.. mums!

Ha en bra kväll!

Bak!

Jag passade på att baka lite bröd idag. Utan att fuska med brödmixer :) Hehe.. Havrerutor blev det och så här goda ser de ut:

Smakar ännu bätte, jag lovar :)

De var jättelätta och supergoda. Receptet hittar ni
här!

Snaaart är det fotboll! Vi sitter och lyssnar på fotbollslåtar :) hehe... Har bestämt oss för vilken pizza det blir ikväll med. Cosa Nostra bestämde vi oss för, den innehåller tomatsås, riddar-och mozzarellaost, citron-och chilimarinerad kycklingfilé, rödlök, skinka, färska tomater, ruccola, räkor, basilikapesto och vitlökssås. Låter smaskens va? Dessutom har Kent bakat brownies *älska* och så har vi köpt jordgubbar och godis. Så ikväll blir det först pizza, sen brownies med glass och jordgubbar och sen lite godis... vilken kväll!

No good

Det gick inget bra med vår tysta dag igår. Det gick åt helvete kan man säga, vi pratade typ direkt. Pallade inte va tysta :) Men det var en kul idé i alla fall! Det blev ingen bio heller, stannade hemma och såg Holland-Frankrikematchen. Jag tror Holland tar hem hela EM, de spelar sjukt bra. Inte  illa att utklassa åde Italien och Frankrike.

Idag ska vi cykla till Hovshaga för att kolla hur lång tid det tar inför sommaren. Ska kanske kolla upp lite badplatser där i närheten med inför lite vackrare väder i sommar. I eftermiddag blir det nog bakning, Kent ska prova sig på chokladbiskvier och jag kanske ska baka bröd (utan att fuska). Ikväll är det fotboll som gäller, såklart! Sverige-Spanien. Iiiiih! Vi tänkte köpa pizza o käka till, dela en lyxpizza... Var längsen vi åt det sist och vågen pekar ju neråt så det får gå ikväll. Ska bli riktigt mumsigt!

Ha en bra lördag mina vänner!

Håll käft!

Jag och Kent har ofta väldigt roligt på kvällarna när vi har lagt oss. (Ja, jag skrev denna meningen för feltolkningar.. haha...). Vi kommer på många bra idéer eller leker roliga lekar i form av att rimma på ord, fortsätta på kategorier eller gissa kändisen. Igår fick vi en ny snilleblixt som har blivit dagens utmaning. Vi får inte lov att prata med varandra på hela dagen. Det inkluderar också sms och att skriva lappar. Det ska bli väldigt spännande att se hur dagen går. Det kommer nog bli mycket skratt, framförallt under middagen, och många roliga miner och gester.

Och jag kommer ha sjukt svårt att hålla käft!

Vi hade planer på att gå på bio ikväll men nu läste jag Giselas blogg och de hade sett The Happening (som vi tänkte se) igår och tyckte den var urkass så vi får se. Går inte så många andra bra filmer tyvärr. The Mist blir det nog inte... Fast vi kanske skulle gilla The Happening, det vet man ju inte?

Idag väntar nya optikern. Är inte så jätteglad att gå till en ny, de måste ju vända på ögonlocken och kolla allt helt noga på en. Usch. Men jag behöver nya linser så har inte så mycket val.

Ha en bra fredag (fast det är fredagen den trettonde....)!

Oh happy day!

Har haft en bra dag idag. Funkade jättebra på jobb och sen har Kent fått reda på att han fått jobbet på gymnasieskolan i Ljungby :D Gött! hehe... Fast han kommer ju få jobba mer till hösten är han gjort nu då.

Ikväll har vi käkat massa godis. Jag har vart värsta godismonstret.. usch.. och lite jordgubbar och glass och chocolate chip cookies som jag bakade igår. Grymt goda blev de förresten! Har börjat planera lite inför midsommar med, årets tipsrunda blir annorlunda kan utlovas :)

Tiden går så fort. Snart är det ju midsommar.. hoppas Erik har koll på vilka av hans kompisar som kommer så jag kan få veta det nån gång i helgen. Need that!

Nu är det snart dags att sova (ok en stund kvar men ändå). Blir lite fotboll till sen sängen.
Imorrn väntar nya optikern. Iiiihhh.
Godnatt!

Jobba hela dagen

Jag skulle ju gå bredvid både igår och idag men så blev det inte.. Igår fick jag hoppa in och jobba direkt, men då var en av de ordinarie också där. Idag kan ingen av dem jobba så jag ska vara ensam hela dagen (utom 1,5 timme nu på morgonen då vi måste vara två). Så kan det gå.

Jag får i alla fall in lite extra pengar, har nånting att göra och jag känner att jag kommer att trivas med jobbet. Fast man är trots allt lite nervöst för sånt man inte gjort än och som man inte är van att göra hemma hos andra människor; typ städa, laga mat m.m. Men det ska nog gå bra!

Blir hämtad om fem minuter så får ge mig ut nu. Imorgon blir det nog inget jobb, ska till optikern och fixa nya linser - välbehövligt!

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeesss!

Vi vann igår! Jag har inte hunnit uppdatera förrän nu men så kan det va. Sverige spelade riktigt bra igår men Grekland va tråkiga. Så defensiva.. fy! Vi skrek och var glada och åt chokladbollar så det stod härliga till i alla fall :)

Idag har jag jobbat, som personlig assistent. Det var helt okej, jag kommer att trivas där i sommar! Blev dock sen lunch men så kan det va. Pastasallad idag igen, men idag hade jag rökt makrill till och jordgubbar. Gottis.

Kent kommer nog hem snart. Om drygt en timme ungefär. Kanske springa? Kanske inte. Troligen inte. Har kommit ur träningsperioden nu, inte bra. Men om inte annat så går vi väl en lång runda i alla fall. Det blev det ju igår åtminstone.

Tjingeling!

Fotbooooooll!

Ikväll är det fotboll som gäller :) Sverige-Grekland. Kent och jag köpte oss varsin Sverigetröja att ha på oss vid Sveriges matcher nu.. hehe.. På lördag ska vi troligen in och se matchen i stan på stortorget (om det finns biljetter kvar imorrn..). Vi laddar upp med fotbollslåtar, chokladbollar och popcorn. Och grymt god middag ikväll.

Vi gick in till stan innan idag för att kombinera motion med att lämna itllbaka en film vi hyrde förra veckan. Tur att vi gick in, hade tagit grymt lång tid med bil med tanke på alla studenter i släp och bilar.. så härligt att va student! Nåväl, det tog över 1,5 timme att gå fram och tillbaka och det blåste rätt så bra. Vi såg ett träd som föll och en stor gren brakade ner bakom oss (en bra bit ifrån men i alla fall). Man känner sig liten bredvid så stora träd. Och vattnet i Växjösjön såg läskigt ut idag, helt mörkt...

Det blir en tråkig blogg utan bilder men jag orkar inte ta bilder just nu. Har fullt upp med att fotografera all mat :)

Nu ska jag kolla om Kent behöver hjälp med chokladbollarna.. Sen blir det att byta om till Sverigetröjan och bänka sig framför teven om nån timme eller så. Matchen börjar 20.45.

Heja Sverige!!

Inget att göra

Idag har jag verkligen ingenting att göra. Vikarieförmedlingen har inte ringt idag heller så blir bara att vara hemma. Ute är det grått och blåsigt. Inget man blir lycklig av direkt.

Imorgon och på torsdag ska jag iaf gå bredvid inför sommarjobbet. Det innebär dock att jag inte kan vikariera de dagarna heller om det behövs, men det är ju ändå inte så stor chans att jag får vik, känns det som.

Ska nog försöka cykla in och lämna tillbaka en film i eftermiddag. Så får jag gjort något i alla fall. Borde springa idag med, kent skulle göra det när han kom hem sa han så jag får se om jag hänger på. Men jobbigt om det blåser så mycket.

Aja, jag får väl kolla runt på nätet - IGEN - en stund och sen är det dags för lunch som består av pastasallad idag.
Tjingeling

Rumpsvett

Nu sitter jag här helt slut. Har cyklat de sammanlagt minst 40 kilometrarna (de andra sa att det var längre men jag skriver 40 iaf) på 1 h 55 min. Hade väldigt mycket motvind och uppförsbacke på slutet. Usch...

Har i alla fall kommit fram till något jag egentligen redan visste. Det sämsta med att cykla är att man blir så svettig i rumpan! Haha! Egentligen är det väl pinsamt att prata om men det struntar jag i. Det ser ju ut som om man kissat på sig! Och vad ska man göra åt det? Stå upp och cykla hela tiden? Palla.... Nån som har andra bra tips? Förutom att ta på sig kläder där det inte syns...

Annars är det härligt att cykla! Lite synd att inte kameran var med, naturen är så vacker. Vägen till Kalsvik har jag ju kört med bilen några gånger innan och i sommar blir det nog någon tur där med Kents motorcykel - underbara mc-vägar! Däremot cyklade jag via Osaby hem, vilket "kollegorna" tipsade om. Det var en ganska liten väg som gick igenom skogar och förbi ängar, vid sjöar och bondgårdar. Jag såg mängder av dessa vackra röda trähus med vita knutar som jag älskar, och många kor och djur på ängarna. Underbart!

Nu ska jag njuta av nybakat bröd (sen precis innan jag cyklade iväg) och ännu ett stort glas iskallt vatten!
Ha en trevlig eftermiddag och kväll!

Cykelutflykt

Idag blir det troligen en liten cykelutflykt för mig. Vikarieförmedlingen har ännu inte ringt så verkar inte bli jobb, så då har jag ju tid att cykla till Kalvsvik och hämta min jacka som jag glömde när jag jobbade i torsdags. Det är ju "bara" 2 mil dit så blir en lagom liten tur på 2 timmar tur och retur. Jippi. Efter alla cykelturer i helgen lär man ju ha liiite ont i rumpan med. Hehe... Men det blir bra!

O jag har faktiskt lyckats med att inte gå upp nånting i vikt under helgen! Helt chockad efter allt vi njutit av i helgen känns det som. Ostar, godis, kex, vin, god mat... Och enda motionen har varit en cykeltur om dagen. Och så lite badande då, hopp och dyk och grejer. Men ändå! Jag är glad :D

Nu på morgonen har jag bakat
kakor... surprise till Kent :)


Jag längtar tillbaka! Idag är det alldeles för många moln på himlen...

Världens bästa helg!

Det har varit en helt fantastiskt underbart romantisk, mysig, rolig och härlig helg i Timmernabben! Vi har cyklat långa turer varje dag (utnyttjat förmiddagarna till det), sedan ätit supergod lunch med fisk från Nabbens rökeri (se receptakuten) och därefter tillbringat eftermiddagarna på stranden. Havet var mycket varmare än vi väntat oss så det blev massor bad och vi blev båda så modiga att vi vågade dyka med :) På kvällarna har vi grillat, druckit massa vin och njutit av ostbrickan. Kvällen när vi satt nere vid stranden och hade ostbrickapicknick var bland det mysigaste jag varit med om! Alldeles underbart. Sen har vi kastat pil (jag va grym, mycket bättre än förra året), myst och pussats! Hihi... Jag verkligen älskar minisemester, önskar bara att den varat mycket längre!


Torsdag kväll bjöd på promenad i en vacker solnedgång


i fredags var vi ute vid Kent o deras båtställe men båten var inte där och bryggan e lite trasig... Sen kastade vi pil och på kvällen hade vi romantiskt mys nere vid havet. Underbart!

Lördag förmiddag bjöd på bad, tvätt av bil och cyklar och såklart ett glas vin (eller många fler...) till middag!


Sedan ner till stranden i kvällningen för att leka lite i vattnet! Så kul vi hade, och vattnet var helt varmt och skönt!

Kvällen avslutades med ostbricka framför fotbollen och sista kortet är från idag på stranden. Lite jobbig sol.

Romantik på hög nivå


På fredag och/eller lördag kväll blir det romantiskt mys nere i Timmernabben. Vi har köpt ostar och kex, samt vindruvor och ska köpa jordgubbar nere i Timmernabben sen. Till det rött eller vitt vin på en filt på stranden i solnedgången. Köpte oss varsitt vinglas i plast på ClasOhlson idag med (10 kr/st), perfekt att ha en sådan kväll.

Love is in the air!

Nu ska jag gå och packa... en hel del som ska med; badkläder i dubbel uppsättning, handdukar och badlakan, träningskläder, några par skor och ett antal klädombyten. Och så ska cyklarna med också. Blir cykelutflykter i trakten, supergod lax och annan färsk fisk  från fiskbutiken till lunch varje dag och massa sol och bad. Behöver jag säga att det ska bli såå härligt? Minisemester - I like :D

Ha en superbra helg allihop, njut av solen ordentligt.

Sommarlov!

Nu är det äntligen sommarlov! Sista dagen i skolan idag med superbra redovisningar, lunch tillsammans på Stenladan och så avslutning med fika (kladdkaka!) som Helén o Maud bjöd på. Så snällt! Alla i klassen fick VG på PBL-arbetet, inte illa måste man säga. Vi e grymma helt enkelt.

Sen har jag varit och klippt mig idag. Det behövdes verkligen... Fick håret tvättat med, sån lyx. Men hon ångrade sig nog sen, frisören, för det tog över 10 minuter att torka håret. Haha! Och så trasslade det in sig i borsten flera gånger.. Blev fint till slut i alla fall!

Ikväll ska vi fira att min första termin är över så Kent ska bjuda mig på middag på La Gondola (tror jag det blir). Mumsigt värre! Jag ska försöka klä mig lite sommarfin med :)

Imorrn är det jobb kl 7-17, sen hem och käka och sen åker vi till sommarstugan över helgen så då blir det glest med bloggande. Har inte tillgång till dator och internet där så. Men det ska bli en härlig långhelg med sol, bad i havet (äntligen!) och massa mys. Love!

Fortsatt sol, sol, sol....!

Det vackra vädret håller i sig minsann :) Härligt! Idag ska jag jobba i eftermiddag på en skola jättenära hemifrån. Skönt. Blir 2 h och 45 min, alltid något. Passar på att sola på jobbet då, typ.

Igår var det klassfest med grillning, kubb och annat trevligt. Erik lyckades träffa mitt knä när vi spelade kubb och idag gör det j-vligt ont. Blir ingen löpning för mig idag i alla fall, och att cykla var hemskt. Men det går väl över så småningom :)

Lite bilder från kvällen:
  
Gott med grillat, kubbspel och lite dans från Mario.

  
Efter några glas vin drabbades Frida av städmani....

Det var en kul kväll, nu är det bara en dag kvar i skolan. Sista dagen imorgon med redovisningar m.m. och sen ses vi inte på nästan tre månader. Men då blir det partaj igen, får vi hoppas :)

Klassfest!

Idag är det klassfest med grillning, kubb och annat kul :) Perfekta kvällen verkligen. Jag ska försöka få med mig kameran och föreviga denna kväll, men det slutar väl med att jag glömmer kameran. Nåväl. Jag har iaf lyckats ta mig till systemet (tack Erik!) för lite välbehövliga inköp till kvällen, lagt köttet i marinad och fått lite annat gjort med. Typ diskat och bäddat. Och så har pappa varit här och hälsat på en liten stund, och han passade på att hjälpa mig med att få cykeln till verkstan så imorgon har jag en fin cykel utan punktering igen. Perfekt!

Nu ska jag nog ut och gå en liten sväng, sen blir det att piffa till sig inför kvällen och så ge sig iväg. Jag hoppas att jag hinner pussa lite på Kent med innan jag går, om han har hunnit hem då vill säga.

Ha en bra eftermiddag och kväll!


Sommar o sol!



Idag blev det solning, och faktiskt lite bad också, nere vid Trummen. 5 minuters promenad hemifrån, behöver jag påpeka att jag det är helt fantastiskt fint där jag bor? Det blev några timmars solning, läsning, lite frisbeekastning och som sagt några minuters bad med i eftermiddags. Underbart!


  Skogen igår                Puss                       Solning idag