Semester!

Min dator har blivit knäpp med att skriva här på bloggen. Istället för den vanliga markören dyker det hela tiden upp ett kryss som vill markera. Varför? Någon som vet? Nu lyckades jag iaf pyssla ihop ett inlägg, verkar det som.

Jag har semester nu! Heeelt underbart i detta väder. Imorgon beger vi oss mot Stockholm (med planer på att bada lite här och där på vägen, kanske...) för att på fredag spendera dagen på Gröna Lund och massa karuseller! Weee! På lördagen ska jag (eller vi??) ev. ut i skärgården och hälsa på lite cufare på CUF Summer Camp. Annars blir det nog Skansen eller bara bada... Vi ska sova hos Kents brorsa och de bor tydligen nära Mälaren så kanske blir nåt kvällsdopp på kvällarna med.

På söndag åker vi söderut igen, är det tänkt, och stannar då till hos Kents föräldrar och övernattar där. Sen på måndag ger vi oss ut och vandrar på ostkustleden. Ska gå 2-3 mil nånting första dagen, sen övernatta i en stuga på vägen och sen går vi knappt 2 mil dagen efter med. Finns lite sjöar och sånt på vägen med, nice :)

Därefter åker vi hem till Växjö en natt eller två, och på torsdag kväll ska jag iväg till sommarjobbet för att träffa de jag jobbar med och så, sen hämtar Kent upp mig där på kvällen och så åker vi till sommarstugan i Timmernabben. På fredag sen ska vi rida islandshästar! Finns ett ställe bara några kilometer från Timmernabben, så blir perfekt. Tretimmarsritt plus lunch blir det. Härligt. Det var 5 år sen sist jag red nu, så ska bli spännande... :P

Ikväll ska vi till Camilla och grilla lite. Lugnt och skönt, för att sen lägga oss tidigt och gå upp tidigt imorgon bitti. Har blivit lite sisådär med att lägga sig i tid på sista tiden. Men imorgon kan vi inte sova till nio, halv tio...

Midsommar var förresten mysig! Tyvärr va det dåligt väder, så vi kunde inte va ute så mycket, men fick i alla fall gått tipsrunda, grillat och dansat kring midsommarstången. Sen blev det en väldigt trevlig kväll med massa snack och lite lekar därinne :)


Jordgubbstårta som jag gjorde när vi firade Eriks födelsedag. Underbart gott!

Så, nu ska vi ge oss iväg. Har inte tillgång till internet nu på en vecka ungefär, men ha de så bra allihop! Njut av solen och semestern (om du har nån...).
Kramkram

Midsommar!

Jag har försökt uppdatera sen flera dagar tillbaka, men av någon anledning har det inte fungerat på vår dator. Nu är jag dock hemma hos mamma så här funkar det. Mitt gamla inlägg som jag skrev är dock inte så aktuellt längre, fast det finns kvar.

Nu är det i alla fall bara 1 dag kvar till midsommarafton, och allting är planerat in i minsta detalj! Så gott som i alla fall.. Har lite mer att fixa med på lekfronten, men det löser sig snabbt. Tipspromenad och sånghäften är färdiga, och det var inte det lättaste att få allting som jag vill ha det!

Började dagen imorse med att vara på gymmet innan 8, såå lugnt och skönt. Vi var bara två stycken där rätt så länge. Behöver man inte irritera sig på att maskinerna är upptagna eller så.

Återträffen på Bollerup i helgen var fantastiskt rolig! Hade så kul, alla varasig så lika.. hehe.. knappt man kan tro att det gått 5 år. Vi fick i alla fall supergod mat, sjöng snapsvisor, dansade och snackade. Fick buggat en del med :) Längtar redan till 10-årsjubiléet!

Nu ska jag återvända till Kvarteret Skatan och lite godis. Mums!
Trevlig midsommar!

Regnet det bara öser ner...

Idag är det fredag och dags för sista dagen att jobba denna vecka. Nästa vecka har jag jobb på tisdag, i övrigt blir jag nog helt ledig. Så då har jag två veckors semester framför mig :) Sen blir det sommarjobb.

Jag ska strax iväg till frisören, bokade tid 8.15 på morgonen. Tur man är morgonpigg! Ska bli skönt att få håret fixat i alla fall. Dock är det skitigt, tvättade det i onsdags så det ser inte så fräscht ut nu, men jag ska simma i eftermiddag så därför vill jag inte tvätta det nu på morgonen. I värsta fall får väl frisören tvätta det om hon tycker att det är äckligt.

Imorgon är det dags för 5-årsjubileum sen studenten. Ska bli kul att åka till Bollerup igen, och att träffa alla på nytt! Se vad alla hittar på nuförtiden. 5 år går väldigt fort, kan man konstatera...

Nu ska jag ge mig ut i regnet här utanför. Suck. Kan det aldrig sluta?

Up, up..

Just när man höll på att tappa modet och ställa in sig på en dag hemma med bara tråkigheter att göra ringde vikarieförmedlingen idag, och erbjöd mig jobb veckan ut! De hade jobb åt mig, på samma skola, hela veckan utom torsdag och då är jag redan uppbokad som personlig assistent. Kan det bli bättre?

Får vara både klasslärare, idrottslärare och fritidspedagog. Lite av varje helt enkelt. Imorgon blir det idrott med tre klasser, har precis planerat och haft mig. Nice!

Idag har jag, förutom jobbat då, spenderat 1,5 timme på gymmet och sen handlat. Snart ska jag börja med kvällsmaten, det blir kyckling med mozzarella och paprika. Ska äta pasta till det tänkte jag. Blir nog mums! 

Trevlig kväll!

Rösta!

Idag är det val till Europaparlamentet och jag hoppas att just Du använder din demokratiska rättighet att gå och rösta för att påverka framtidens Europa!

Så, det lät ju inte taget som från en reklam nånstans men men, jag tycker att det är viktigt att man röstar. Det är en demokratisk rättighet och möjlighet vi har att påverka vad som händer i vår närhet, och eftersom Europaparlamentet ges alltmer makt och deras beslut påverkar oss än mer, är det jätteviktigt att delta i detta val liksom i de "vanliga" valen här i Sverige.

Igår hade jag och Zandra nästan en heldag för oss själv. I alla fall från klockan 14. Började med gymmet, bastade pyttelite, sen iväg till Willys och köpte massa gott... På kvällen blev det bakpotatis och lövbiff med vitlökssmör *mums* och sen vräkte vi i oss godis tills vi mådde illa framför fotbollsmatchen. Matchen i sig gick ju inget vidare, trots alla Sveriges skott på mål. Märkligt.

Idag ska vi först iväg och rösta om en liten stund, sen åka till Kenths föräldrar över dagen och ikväll blir det fika och kortspelande framför valvakan hemma hos Zandra.

Btw köpte jag massa fina saker i Ullared som vanligt. Bland annat två söta sommarklänningar och inte mindre än fyra (!) behåar. Behövdes, kan jag säga... Dessutom massa annat, dvs shampoo, balsam, strumpor, ljus, matvaror etc. Smått o gott! Till Kenth köpte jag Kvarteret Skatan-boxen så nu har vi massa roligt att kolla på :)

Blandade känslor

Just när man tror att allt börjar bli bättre rasar det igen. Som alltid. Kan inte förstå hur de tänker, hur man kan göra på det sättet. Hur är det tänkt att vi ska orka? Vad ska vi göra? "Var inte oroliga" - Lätt för dig att säga! Det är inte du som hotas, skräms, väcks mitt i natten eller känner ett övermäktigt ansvar över något du inte kan hantera.

Annars känns andra saker bra. Jag är färdig med min uppgift, ska lämna in den idag. Vågen visade väldigt låg vikt idag (59.9) utan att jag ansträngt mig överhuvudtaget utan ätit Lindorkulor, glass och annat gott de senaste dagarna. Testerna på gymmet igår var intressanta. De visade att jag låg över medel på styrka (gjorde armhävningar), normalt på fettprocenten (24%) och under medel på konditionen. Det sista är jag oerhört besviken på, samtidigt som jag funderar över rimligheten när man bara går efter pulsen men inte tar hänsyn till att man har olika maxpuls (varav min verkar vara väldigt hög). Men men, det är bara att kämpa på med träningen och förbättra sig till nästa gång!

Idag hade jag hoppats på jobb men inte hört något ännu så det ser mörkt ut. Blir det inget jobb ska jag försöka ge mig ut och springa en runda, åka och handla, kanske baka kakor och hmm.. vi får se. Imorgon är det dags för Ullared med Zandra och Camilla! :)

Nu

Jag har redan (!) blivit färdig med min inlämningsuppgift kring sex & samlevnad. Känns såå skönt! Visserligen kommer jag säkert att fila lite till på den, men känner mig helt klart nöjd. Läste det mesta i helgen, sen har jag skrivit på den igår och hela förmiddagen idag. Suttit i bibblan från 8-12 :)

Dessutom har jag fått reda på ännu en examinationsuppgift idag, och den fick jag VG på. Känns skönt att slippa sitta med kompletteringar i sommar. Nu har jag bara en uppgift kvar som jag ej fått svar på, och det ska komma idag, och sen fördjupningsarbetet och den inlämningsuppgiften jag blev färdig med idag.

Terminen har verkligen flugit iväg. Egentligen har hela tiden jag studerat här flugit iväg. Halva tiden har gått, jag har redan pluggat i 1,5 år. Det är helt sjukt. Men roligt, och tiden går bara snabbare så snart får jag börja jobba "på riktigt" istället för att plugga och vikariera...

I sommar har jag i alla fall jobb (det har jag väl skrivit?). Har tackat ja till att vara på min VFU-plats fem veckor i sommar. Kommer ha både förskole- och fritidsbarn men det ska bli riktigt skoj. Bara jag slipper byta alltför mycket blöjor... haha!

Nej, nu ska jag försöka göra något vettigt. Som att diska. När Kent kommer hem vid fyra ska vi ut och springa i alla fall. Imorgon blir det styrketest, konditionstest och fettmätning på gymmet. Spännande att se hur det går...

Bilder från Timmernabben

Okej, nu måste jag börja bli mer positiv. Tänka bort allt. Så tänkte visa lite bilder från helgen i Timmernabben. Vi hade det alldeles underbart där, den mesta tiden. På lördagkvällen gick vi ut på promenad och det blev en hel del flummande och lekande nere på stranden, som ni ser på bilderna.

Kent "låtsashoppar" ut i havet...

Vi tävlade i vem som hoppade längst...

Men det är inte lätt att ta bra bilder...

Längre ner än så här vågade jag inte sätta mig i barngungan...


Men det var ändå inte lätt att ta sig ur...

Vi kände oss som barn på nytt!


Förutom allt flummande och lekande var där som vanligt väldigt fint nere i Timmernabben med.

Söta kalvar på vår cykelrunda

Den vackra naturen...

Massa vackra stenmurar på vår cykelrunda...

Här kan man vada över mellan öarna...

Naturligtvis åt vi massa god mat dessutom, och så åkte vi in till Kalmar en dag där det shoppades för fullt. I alla fall det som behövdes vilket var en bikini till mig och lite skjortor till Kent. Hade en härlig helg, förutom slutet...