Ny dag - onsdag

Idag är det onsdag och veckan fortsätter gå långsamt. Igår tyckte jag att det skulle vara onsdag och idag känns det som fredag. Märkligt. Om 45 minuter har vi föreläsning och träff med våra VFU-lärare, blir spännande - jag har ju aldrig träffat min tidigare. Sedan lunch och därefter seminarium igen. Seminarium hela tiden på den här skolan. Jag har iaf skrivit ihop några frågor, fast de känns rätt misslyckade och kanske egentligen handlar om något annat men whatever, och försökt skapa mig en bild av utvecklingsteorierna men det är komplicerat! Vi får se hur det går - tror det blir bra i alla fall.

Annars så har vi ju börjat på ett nytt pussel så jag har suttit med det nu på morgonen istället för att ta promenaden jag planerat in. Regnar ju bara ute så känns inte särskilt motiverat att gå ut. Suck. Jag är ju lite förkyld med så får skylla på det :) Blir inte många minuters träning denna vecka dock.

Kanske ska sätta mig och kolla igenom mina anteckningar en sista gång innan jag går iväg. Hmm. Frågan är dock om det hjälper? Jag kan ju teorierna och känner igen dem och så - men om nån säger typ "redogör för den kognitiva utvecklingen" så känns det väääldigt komplicerat. Även om jag nog skulle fixa det.

Lillördag idag firas med god mat ikväll. Kycklingfilé i creme fraiche och ugnsbakade grönsaker och sallad. lite rabarberchutney med till det tror jag. Kan knappast bli bättre! Hehe

Trevlig dag!

Snörvel snörvel

Känner mig förkyld idag. Imorse var jag alldeles täppt i näsan och helt slut . Så låg kvar i sängen till halv nio. Min nässpray har jag ju skänkt bort till mamma med så har ingen längre. Typiskt. Nu mår jag i alla fall lite bättre, efter en stadig frukost och en varm dusch så. Har hunnit läsa det sista vi skulle läsa denna veckan med så tänkte sätta mig och förbereda lite inför morgondagens seminarium nu.

I eftermiddag har vi föreläsning från kl 13-16 om emotionell utveckling - vilket nog var ett av de enklaste kapitlen att förstå av de vi skulle läsa denna veckan. Blir nog en lugn föreläsning då... mest bekräfta det man redan har läst, typ. Skönt att ha det med ibland.

Ikväll ska jag ringa Lollo :) Märker att jag inte pratar med och/eller träffar mina "gamla" kompisar så ofta längre, blir så långa telefonsamtal då! Pratade med Madde igår kväll i ca 45 minuter och sist med Lollo varade det, ja, länge i alla fall. Får hoppas det inte är för dyrt att ringa till Danmark bara.

Nu ska jag in på internetbanken och kolla om csn-pengarna har kommit!
Ha en bra dag

Hård dag

Idag har vi fullt schema med föreläsningar. Nästan i alla fall, från kl 8-15. Föreläsningar i utvecklingspsykologi - innebär en hel del att ta in. Men föreläsaren före lunch var rolig så det var lugnt med henne. Haha.. vi skrattade en del i alla fall :)

Nu är det bara en kvar i alla fall, om språkutveckling vilket jag ju redan läst en hel del om i Malmö så den blir nog lugn. Jag har sagt åt mig själv att jag får inte missa några föreläsningar (typ låta jobb gå före) men verkar va många som tänkt hoppa den sista idag. Vi får se!

Igår dansade vi rumba på dansen. Det var jättekul! Hann inte lära oss jättemycket men lite grann, och blir ju mer om två veckor då. Missar passet nu på söndag för då blir det släktkalas här, typ. Ska fira Kents födelsedag :) Sen har de utökat så vi kommer dansa 2 timmar per gång istället för 1, så hinner vi lära oss fler danser. Ikväll är det dags för bugg, och det har vi ju tränat en hel del på i helgen! Värsta proffsdansarna :P

Annars så händer här nog inte så mycket. Det e väl på väg att börja regna ute ser det ut som - ovanligt. Kent har studiedag idag så jag hoppas han kommer hem lite tidigare än vanligt, men det är inte säkert. Jag ska iaf laga mat ikväll, Flygande Kurre (som flygande jakob men kassler istället för kyckling. Jättegott!)

Nu ska jag kolla igenom resten av bloggvärlden innan jag kilar ner till universitetet igen, skönt att bo så nära!
Tjingeling!

Bakisdag!

Idag är det lite bakisdag. Jag hade jättekul igår, eller ja, vi hade jättekul hehe... Kul förfest där Kent var väldigt glad i hatten och dansade för fullt till Måns :P och sen mycket dans till Black Jack. Både buggen och foxtroten satt som en smäck :) Känns som jag har lust att gå ut o dansa "sån" dans mycket, mycket oftare. Så mysigt var det. Bara blunda o njuta när man dansade foxtroten. Mys!

Imorse hände dock en läskig sak. Jag skulle gå upp o ta lite vatten, klockan va väl halv åtta typ. Hann bara ut i hallen sen bara svartnade det för ögonen -allting snurrade och jag tappade balasen o ramlade över byrån o visste inte var jag var. Jätteskumt. Men Kent hoppade snabbt ur sängen o kom till min räddning :) Jag va verkligen skiträdd. Men de va väl vätskebrist, jag va jättejättetörstig så. O jag brukar ju drabbas av blodtrycksfall en del så va väl nåt sånt. Men fy. O så slog jag i rumpan skithårt i byrån, precis vid "sittbenen" så känns som jag typ har ridit två timmar igår. OOOoooooont!

Idag skulle det vara sol här men det är fortfarade regndroppar på fönsterrutan. Vi får väl se. Ska nog bli nån promenad sen i alla fall och sen i eftermiddag är det ju tiodansen som gäller. Quickstep och rumba!

Ha en mysig dag allihop!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Sverige vann handbollsmatchen mot Norge! Så sjukt spännande match och så härligt att de vann :D
Tänkte bara skriva det. Typ. Man har fått träna röstresursera (= skrikit) idag med! Haha

Annars så simmade jag på ny rekordtid idag - 100 längder på 62 minuter. Nu är det inte långt kvar tills jag klarar dem på en timme.

Nu ska vi fika lite, nybakat bröd med hallonsylt och ost, och en liten brownie till det. Mums!

Raindrops are falling on my head

Ännu en regnig dag i Sveriges regnigaste stad. Kul - eller inte. Nåväl, jag får väl hålla mig inomhus då. Vi har nyss ätit mysig frukost, tycker om när man kan äta i lugn och ro med tända ljus och massa goda saker framdukade på bordet. Sån skillnad det är mot när man bodde själv! Nu finns liksom allt; ost, skinka, keso, leverpastej, yoghurt, flingor och - bäst av allt - hembakat bröd!

Gårdagskvällen var rolig. Vi kollade på Let's Dance och åt de urgoda browniesarna (haha va kul det lät!) I pauserna på Let's Dance var det perfekt lagom tid till att hinna sjunga två låtar på karaoken, så vi testade våra nya karaokeskivor och brände av några klassiker som "Hönan Agda", "Trettiofyran", "Leende guldbruna ögon" och "Tusen bitar". Min sångröst har dock inte förbättrats sen sist jag sjöng karaoke, befarar jag. Jag brände ner några skivor igår, svenska klassiker 1+2 och Gyllene Tider-karaoke. Sen var där ett par till men de fungerade inte visade det sig så. Skötn att de finns att ladda ner iaf, är ju sjukt dyrt att köpa.

Idag blir det simning på AquaMera - och jag känner nog kanske lite för att busbada lite med! Haha.. Åka forsen och virvelvinden och rutschbanorna m.m. Fast hinner nog inte så mycket. Först simma i drygt en timme och sen ska vi tvätta kl 13, men vi får se.

Ikväll ska vi käka tacos och sen bege oss till en annan förfest som ligger precis vid Folkets Park. Blir nära o bra ikväll. Sen blir det ju som jag sagt tidigare bugg som gäller ikväll :D Kanske får testa Kents färdigheter i foxtroten med!

Ha en trevlig lördag allihop!

Dagens middag!

Fläskkotletter med currykokossås blev det till kvällsmat, som jag skrev tidigare. Till det en vanlig sallad (dvs isbergssallad, tomat, gurka o paprika) och jasminris. Riktigt mums var det och såsen - den var urläcker! Smakade typ som jordnötssåsen på Thai Thai (ni som käkat den vet vad jag menar...) Mysko dock att de smakar så lika trots att den här inte innehöll några jordnötter men whatever. Jag e glad att vi har så mycket spännande saker i vårt kök - enda vi behövde köpa till såsen var kokosmjölken, o det e ju sånt man får fylla på med då och då.

 

Här kommer receptet på den såå goda såsen (som skulle passa nästan ännu bättre till kycklingfiléer faktiskt!):
4 pers:
1 tsk olja
2 tsk curry
1/2 rödlök
1 krm chilipeppar (jag tog paprikapulver för hade visst ingen chilipeppar hemma)
2 dl köttbuljong
2 dl kokosmjölk (lätt om man vill va nyttig)
2 msk mango chutney
1 tsk honung
2 msk vetemjöl (men maizena funkar nog bättre)
1/2 dl vatten

1. Fräs curry och chili i oljan. Tillsätt lök, buljong, kokosmjölk, mango chutney, soja och honung. Koka upp!
2. Blanda samman mjöl och vatten och nör ner. låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt. Klart!

Om man sen vill ha fläskkotletter till så ska man gnida in dem i vitlök, salt och peppar och sen steka dem. Gäller nog typ samma sak om man tar kyckling.

Nu håller Kent på att baka brownies (damn så duktig han är på att baka kakor! De blir ljuvligt goda och han gör dem alltid själv. Är nog duktigare än mig faktiskt! Hihi). Så det blir nybakade brownies med vaniljglass till Let's Dance om en stund. Såå gottgott!

Trevlig kväll!

Seminarium

Så - nu var seminariet avklarat. Gick nog rätt så bra, tror jag. Pratade mycket i alla fall, även om det kändes som att jag mest babblade på. Hmmm... hoppas i alla fall att det var okej!

Nu är det äntligen fredag och idag ska jag plugga (inför nästa vecka). Jag älskar ju verkligen boken Barn- och ungdomspsykologi så blir kul att läsa den igen. Not. Ska försöka hinna baka bröd med hade jag tänkt och sen i eftermiddag ska vi hämta nya bilen :)

Ikväll blir det fläskkotletter i currykokossås till middag (låter spännande, inte sant?) och sen myskväll. Imorgon väntar Black Jack *weehoo* haha! Markus o Jossan ska också med så blir förfest här troligen o lite tacos o så, sen bugga hela natten.

Nu ska jag in på banken o kollo lönen :P Fick ju lite semesterersättning i alla fall denna månad!
Ha en bra dag!

Lång dag

Jag har jobbat idag, haft 1-2:or från 8 -13 idag typ. ganska lugn dag, på samma skola som innan. Tog en runda på stan sen med men hittade ingenting :( Kom nyss hem typ. Eller ja, för en halvtimme sen. Klantiga jag lyckades ju glömma att lämna nycklarna som jag fick låna men som tur var så bor en av fritidspedagogerna precis vid campus så ska gå upp dit nu strax och lägga dem i hennes brevlåda. Sen ska jag ta en liten sväng till biblioteket och se om jag hinner läsa några rader innan Kent kommer hem. Tror han kommer senast kl 17 så blir nog inte mycket jag hinner läsa direkt, men men....

Imorgon är det seminarium. Spännande :P Eller inte...

Oh my gooooood!

Jävlar vad jag skrek när Källman satte det där sista målet! Shiiit! Det var ju helt sjukt! Haha.. där gick man o tänkte o va helt säker på att jaha - nu blir det bara en 1-poängare idag med, men så bara... jaaaaaa! Rätt in i mål! Haha! Jag stod vid diskbänken (höll på med maten) och bara skrek rakt ut. Grannarna måste tro att man är tokig!

Annars så har jag liten överraskning på g till min sötsaksälskande pojkvän. har gjort två stycken blåbär/hallon-smulpajer som står i kylen (portionsformar). Ska grädda dem sen  - typ fråga om han e lite sugen på efterrätt idag.. Hihi.. han kommer bli såå glad o såå överraskad. Han kommer nog hem när som helst förresten. Sen dag idag - men kunde varit ännu senare, så lite glad ändå.

Har simmat en vända idag med. 100 längder - 65 minuter. Näst bästa tiden så, 100 på 60, jag närmar mig :)

Ha en bra kväll, nu ska jag gå och tända lite ljus o fixa lite mysstämning här hemma.

Klar!

Nu är jag klar med min seminarieuppgift som ska vara inlämnad imorgon. Skönt. Skrivit en reflektion om min syn på barnet nu och då, utifrån kurslitteratur och föreläsningar. En lite flummig frågeställning - min syn på barnet nu och då - men jag hoppas att jag förstått den och gjort uppgiften korrekt. Blev dock lite lång misstänker jag... 2 hela sidor - och det kunde blivit mer. Känns som att man hade mycket att få ner på pappret. Fats jag har ingen aning om hur mycket de andra skriver eller hur man brukar göra eftersom jag inte gjort något sådant här förut så ja, i värsta fall får jag väl göra om det/komplettera.

Telefonen har varit alldeles tyst idag, tyvärr, så verkar inte bli nåt jobb. Då blir det i alla fall simning istället och det är ju bra! Man kanske skulle åka in till stan med en sväng. Eller om man skulle ta o baka bröd, fast det kan jag göra nån annan dag egentligen. Har ju en del o läsa i Evenshaug med (tror ni inte jag åker på den boken IGEN?? och alla mina anteckningar på den boken är helt  borta. Jag är helt säker på att jag antecknade massor men hittar det inte...).

Om 2 dagar är det löning igen *weee* Inte för att jag får så särskilt mycket nu - bara semesterersättning, men i alla fall. Kom på nu med att jag ska gå in på csn:s hemsida och meddela att jag pluggar igen o vill ha pengar :D

Tjingeling, ha en bra dag!

Maaaat!

Det luktar så himla gott härinne. Jag är jättehungrig och Kent håller på å lagar mat till oss ikväll. Örtkryddad kassler - ett recept från Metro. Så himla gott! Jag brukar hitta rätt goda recept däri faktiskt. Synd bara att det inte blir så naturligt att hämta en metro numera, förr läste jag den ju alltid på bussen. Men får kanske börja att mig ner till busshållplatsen (typ 50 meter bort) och ta mig en tidning varje dag. Om inte annat så för att läsa Elvis :)

Jag hade intressanta föreläsningar idag med! Och imorse läste jag om "Sokrates och samtalskonsten". Det var faktiskt mycket intressantare än jag förväntat mig! Kunde dessutom koppla det kapitlet till det andra jag läste (och lyssnade om idag) om det kompetenta barnet. Ska se till att skriva en bra reflektion nu med inför fredagens seminarium. Men det gör jag imorgon. Nu är jag ledig för idag!

Känner mig väldigt disciplinerad just nu. Dels för att det har varit intressanta föreläsningar och litteratur jag läst, dels för att jag vill vara "fri" från böckerna när Kent kommer hem och dels tror jag att jag nånstans faktiskt känner att nu fan ska jag bli klar med min utbildning så jag kan vara ute och jobba snart. Bara 3 år kvar ju... hmm.. men i alla fall!

Jag känner att det borde finnas lite fler bilder här på bloggen. Hmm. Men jag vet inte vad jag ska lägga upp bilder på. Har liksom inte tagit några på ett tag... och gamla bilder är ju inte så jättekul, eller hur? O bara bilder på mig själv känns lite sådär smått ego!

Nej nu ska jag sluta och gå o pussa lite på snyggingen vid spisen istället!

Ny dag

Skönt att se att det faktiskt börjar ljusna redan. Jag längtar tills det är riktigt ljust på morgnarna - så man kan vakna helt pigg varje morgon! Inatt har jag drömt så sjukt mycket. Hjärnan går på helvarv känns det som. Men det är skönt med - drömma sig bort....

Igår var det buggkurs. Kulkul! Men sjukt mycket folk, känns som att vi va lik amycket folk som det är om man är ute och dansar nånstans. Men det är ju bra att träna på det med :) På lördag ska vi på Black Jack i parken, förhoppningsvis ska Markus o Jossan med också. Ska bli roligt, få träna lite på sina kunskaper.

Idag är det skola igen. Va värsta duktig och pluggade hela kvällen igår. Ska snart sätta mig o läsa ett kapitel som vi egentligen skulle ha läst till igår (men kursledaren gav mig fel information o satt jag inte skulle läst den så..). Sen börjar föreläsningarna klockan 10.

Blir inte mycket träning nu känns det som, men i eftermiddag ska vi nog gå promenad, jag o Kent, och sen imorgon eller på torsdag ska jag försöka simma. Om jag inte ska jobba nånstans (man kan ju alltid hoppas!). Ska kanske ta mig in till stan med.. eller hmm just det vi har ju Akademibokhandeln här på universitetet, glömmer det hela tiden. Mitt pennskrin är borta och därmed också mitt usb-minne :( Misstänker att det ligger hemma hos mamma o pappa. Hoppas på det!

Nu ska jag kolla igenom alla bloggarna m.m. som jag brukar göra på morgnarna, sen blir det plugga av!
Tjingeling

Hmmm....

Tror ni inte att de ringde från skolan där jag vikarierade förra veckan precis och undrade om jag kunde vikariera imorgon. Men jag kan inte! Gaaaah! Jag vill ju så gärna, men måste nog gå på föreläsningarna i alla fall så här i början.. hehe.. eller ja, alltid faktiskt. Men det är lite surt. Sa i alla fall att jag kan vikariera onsdag eller torsdag om de behöver nån då, så man kan alltid hoppas!

Student!

Nu är det dags att börja bli riktig student igen. Idag börjar ju vårens kurser. Lite nervös är jag faktiskt, men det ska bli kul. Litteraturlistan verkar innehålla ganska intressanta böcker och upplägget ser okej ut. Förutom att all praktik denan termin ligger från vecka 7-10, dvs vi har ingen praktik alls i nästa kurs. Lite knäppt också att den ligger så tidigt då vi inte hinner "lära" oss så mycket nu innan praktiken, som vi kan praktisera.

Dansen igår då! Det blev varken vals eller chacha utan quickstep! I fredags dansade de quickstep på Let's Dance ifall ni undrar vilken dans det var, bland annat Tony Rickardsson gjorde det väldigt bra. Vi var inte riktigt lika bra igår - men det kommer! Kul var det i alla fall :) Nästa vecka blir det, förutom quickstep, också lite rumba. Spännande! Och ikväll ska vi gå på buggkursen, kul med fortsättningskurs, få lära sig lite nytt.

Pratade med Lollo på telefon igår. I över en timme pratade vi! Hehe.. kändes som ingen tid alls, men är ju inte så ofta vi pratar numera så kan bero på det. Jag kanske borde skriva upp dit tnummer med så jag kan ringa dig nån gång... Fast du är ju alltid upptagen nästan ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen!
Ha en bra dag

Dancing Queen

Idag ska vi dansa! Vårens kurser startar idag, o vi har bestämt oss för att testa "Tiodans" - där man dansar de danser som de dansar i Let's Dance. Man börjar med de enklaste och går sen vidare. På denna nybörjarkursen, 10 gånger tror jag det är, hinner man ju inte dansa alla men i alla fall några. Jag tror att vi kommer börja med vals och kanske chacha. Ska bli kul att testa! Sen imorgon börjar Bugg-fortsättning.

Annars idag så ska vi hem till Kents föräldrar igen. Vi kollade igenom min litteraturlista igår och en av böckerna jag behöver till denna kursen har han hemma hos dem. Plus att vi passar på att få lite god mat samtidigt... och kolla hur det gått med skogen - om det fallit mycket träd i stormen.

Till frukost bakade vi scones idag. Va jättelängesen sist - men såå gott idag! Igår kväll gjorde vi chokladbollar, vilket också var väldigt länge sen. Massa gottis! Åt jättegod mat igår kväll med, Vildsvinskotletter, klyftpotatis, sås gjord på creme fraiche och soja med lök och paprika i samt lite rödkål, sparris och sallad. Snacka om gottgott, med ett gott vin till också!

Nu ska jag sluta skriva för den här gången. Ha en mysig söndag!

Storm

Sitter o väntar på stormen. Än så länge verkar den inte ha nått hit riktigt. Blåser knappt ute, utom ibland när det kommer lite vindbyar (såg när några gick där ute innan och verkade få ta i rejält). Kent är iväg på föreläsning nu, och resten av dagen. Så det blir som en vanlig dag idag, typ. Fast fick äta mysig frukost tillsammans i alla fall :) Kokta ägg, hembakat bröd och chai latte. Mums!

Annars idag så ska jag kanske ta mig till simhallen, om det inte blir riktigt blåsigt senare idag. Jag tror inte att promenad kommer kännas så aktuellt, det blåser alltid vid sjöarna och så, så där lär det inte va så roligt att gå idag ändå. Har ju inte motionerat nånting vare sig torsdag eller fredag när jag jobbat så nu måste jag röra på mig känner jag.

Åt chips igår igen. Åh vad jag njuter av chips numera! Helt sjukt... men kan inte proppa i mig som jag gjorde förr ändå, utan tar bara ett chips i taget och njuter av det lääänge innan jag tar nästa. Väldigt gott då :)

Trevlig helg på er!

Äntligen fredag!

Man blir så glad varje gång man vaknar upp o vet att äntligen är det fredag! Äntligen är det helg! Fast denna helg ska ju Kent va i skolan hela dagen imorgon (de har kursintroduktion då) så blir ju lite som en vanlig dag ändå. Han ska va där från kl 9-17.

Själv ska jag iväg o jobba nu. Börjar om en halvtimme o tar ca 20 minuter att köra så måste gå ner till bilen strax. Inte så lång dag idag, från 8.45-15.00 men blir nog  ganska lagom. Sen ska vi fixa den nya bilen (blev aldrig av igår - försäljaren hade gått hem för han trodde inte att Kent skulle komma.. weird), köpa vin haha och sen gå promenad eller nånting. Sen blri det god gryta - Boeuf Bourgignon - till kvällsmat, sen mys framför teven och Let's Dance antar jag!

Nu måste jag sticka!
Ha en toppendag :)
Kramkram

Intryck

Jag antar att jag gjorde ett hyfsat bra intryck på jobbet idag idag, för imorgon ska jag vikariera där igen! Så himla skönt, få in lite extra pengar nu när man pluggar. Ska ju bara ha bidragsdelen från CSN så kommer bli lite knapert annars. Men nu kommer jag nog få så mycket att jag har råd att äta lite mat med, inte bara betala hyran på lägenheten :)

Annars ikväll så tvättar vi. Kent är just nu iväg o köper ny bil :D En mörkblå Saab 9-3 (skriver man det så) som han nog får i nästa vecka. Kul med ny bil! Fast den han redan har gick ju bra idag i alla fall (och, som tur var, när snubben i bilaffären provkörde den - omg, snacka om att vi va nervösa då efter att den hoppat o skuttat typ som min cykelkedja hela vägen dit).... 

Sen blir det ärtsoppa till middag och pannkakor till efterrätt. Mums!

Time to work!

Idag är det jobb som gäller! Ska bli skönt att få jobba lite igen. Blir ju några hundralappar extra nästa månad - vilket kommer vara välbehövligt. Har rätt korta pass på musiken idag, kommer knappt hinna nånting. Men kanske lika bra det.. hehe..

Åker väl om en timme ungefär. Verkar va ganska enkelt att hitta dit, och i värsta fall så har jag ju telefonnummer o så med mig. Vill inte va där alldeles för tidigt bara. Så jobbigt o inte veta var man ska ta vägen då. Typ. Börjar kl 9.00 med musik så.

Aja, ska gå o borsta tänderna o fixa till mig lite nu.
Ha en bra dag!

Frisyrtips

Jag ska ju snart till frissan e det tänkt (va ett par månader sist) och när man sitter här vi datorn hittar man ju alltid massa olika sidor, denna har bland annat Elin använt sig av, fast länken hittade jag någon annanstans.
Vilken av följande frisyrer tycker ni att jag ska satsa på nu till våren?

    
            1                  2                     3                   4                     5
    
            6                  7                     8                   9                    10
    
           11                12                  13                  14                  15


Så här ser jag ut idag!

Spontant så känner jag väl själv att nummer 11 nog skulle passa mig ganska bra. Och att jag är väääldigt blek jämfört med kändisarna. Hmmm.. Bilden jag använde mig av är iof sig från nyår 2006, och mitt i vintern är vi väl alla lite bleka, eller?

Kommentera gärna, vilken frisyr gillar ni bäst?
och om ni vill göra egna frisyrer, gå in på den här sidan.

Jobb!

Har fått vikariat imorgon :) I en förskoleklass + fritids. Jippie! Ska bli kul att få jobba lite igen, inte bara gå här hemma och vara uttråkad :P hehe... Så nu är jag lite glad idag. Blev någa timmar med, från 9-16.45. Välkommet tillskott i kassan i februari kan jag säga.

Update: Ska tydligen ha musik också. Med en 3:a och en 4:a. Spännande... Sjunga Pippi Långstrump-låtar. Sen sångsamling... well, de får skylla sig själv. Min sångröst är inte att lita på alltid.

Annars idag så har jag simmat 88 längder, 2,2 km. Pallade inte simma mer än en timme så...

Det blir inget festande ikväll heller. O nu så kan jag ju ändå inte eftersom jag ska jobba så det gör ingenting. Nu ska jag ringa nån o försöka ta reda på när jag börjar skolan. Har inte fått någon information alls än. Väldigt märkligt.

Tjingeling!

Morning!

Den här morgonen känns som att den varar i evigheter. Jag har varit vaken drygt en timme nu, käkat frukost, kollat lite på nyhetsmorgon och så suttit här vid datorn. Nu har jag kollat alla de där sidorna jag alltid kollar på internet och kommer inte på nånting mer att göra. Ska iväg o simma sen, men inte än. Iof sig så öppnar de ju redan 6.30 idag men måste smälta maten ordentligt innan jag sticker dit.

Vet knappt om jag vågar cykla till simhallen egentligen. Min cykel e knäpp. Kedjan hoppar hela tiden. Den hoppade inte av när jag cyklade i måndags men den hoppar liksom lite grann, så det känns som att den ska hoppa av när som. Det är då man inte vill cykla i uppförsbackar - har flugit av den rejält förut när kedjan hoppat, det blåmärket försvann inte på en vecka eller två... Så när jag nu ska cykla till simhallen får jag cykla en liten omväg för att undkomma uppförsbacken, och framförallt se till att sitta ner hela tiden, annars står jag gärna upp när jag cyklar.

Idag har Kent föreläsning efter jobbet. Så han kommer inte hem förrän närmare kl 19. Kommer inte bli nån lång kväll tillsammans idag. Ska iaf se till att ha middagen klar när han kommer hem (värsta hemmafrun jaaaa :P). Sen om det blir fest ikväll så försvinner jag väl direkt efter att vi käkat middag :/ Fast har inte hört nåt om kvällen än så blir nog hemmakväll idag med.

Kollade lite på Carolina Gynning igår kväll. "I huvudet på Gynning" hetter programmet väl. Va lite småkul i alla fall - hon e ju rätt knäpp! Haha.. men kul att lyssna på ibland. Antar att hon är den typiska blondinen, ganska långt ifrån mig, eller.....?

Ska kolla lite mer på Nyhetsmorgon nu. Fan sån koll jag har på nyheter, helt sjukt. Följer rättegången mot Tito Beltran med stort intresse. Jag kan inte säga om han är skyldig eller inte, för så insatt är jag nog inte, men efter att ha följt rättegången, vittnesmål m.m. så tror jag inte att han kommer bli dömd. Det är för svårt att peka ut någon som skyldig efter 9 år, utan konkreta bevis som skador på kroppen, sperma m.m.

Ha en bra dag!
Kramkram

Händelserik dag

Eller nja, såå händelserik har den kanske inte varit men ändå. I förmiddags gick jag den där långa promenaden. Skitvarmt va det, hade dragit på mig regnbyxor och -jacka eftersom det var rätt mulet och alltid brukat börja regna när jag är ute. Så idag fick jag gå och svettas istället. På slutet föll det några droppar i alla fall, så att det inte kändes helt onödigt att ha dragit på sig alla kläderna. Sen blev det lunch, värmde en gryta och kokade kornris till - gottgott.

I eftermiddag försökte jag göra lite armband men blev bara missnöjd med allt så gav upp när Kent kom hem. Vi gav oss istället iväg till bilfirman, Kent går ju i bilköpartankar igen nu. Skulle bara kolla lite - men självklart fastnade han helt för en Saab där, som vi också provkörde, så troligen står här en ny bil utanför nästa vecka!

Mamma ringde idag och frågade om vi ville se Cats i Malmö, vilket vi efter att ha kollat läget (biljettpriser) med Sj glatt tackade ja till :) Så den 23 februari ska vi på musikal igen. Kom ihåg det alla malmöbor - party fredagen den 22:a då ;) Eller möjligen efter att vi har vart på musikalen på lördagen! Hehe

Ikväll blir det kanske film. Eller bara teven. I vilket fall mysa i soffan :D
Trevlig kväll!

Tisdag

Idag är det tisdag. Har blivit duktig på att gå upp i tid, inte redan när Kent går upp men klockan 07.30 ringer mitt alarm varje dag och då går jag minsann upp också. Men känner mig trött idag faktiskt.

Gårdagskvällen spenderades framför Idrottsgalan. Va inte så sugen på det från början, såna galor brukar inte vara några höjdare att kolla på men den här var annorlunda. Peter Settman var grymt rolig, de hade roliga/intressanta reportage mellan prisutdelningarna och det var välförtjänta pristagare. Kul!

Dagen bjuder troligen på en långpromenad. Funderar på att gå den nya rundan som vi gick i söndags, ca 10 km. Men väntar någon timme till i alla fall. Sen i eftermiddag ska vi nog iväg o kolla på bilar, Kent har planer på att byta bil nu igen :P Har bara haft den han har nu sen i maj... Fast den är lite dum just nu bilen, så kan förstå honom.

Kanske blir brödbak idag igen med. Trekornsbrödet isåfall. Eller så bakar jag imorgon kanske. Vi får se!
Ha en trevlig dag!

Träningsstatistik!

Jag har en träningsdagbok på nätet, där jag fyller i allt jag tränar - från promenader til löprundor och cykelrundor. Det roliga med att ha en sådan träningsdagbok är bland annat all rolig statistik man kan få fram. De senaste 365 dagarna har jag tränat 134 dagar, vilket innebär 36% av alla dagar. Då kan jag tillägga att de 10 första veckorna tränade jag ingenting, så om jag räknar bort dem tränade jag 45% av alla dagar. Det är ganska bra tycker jag :D Jag har under samma tid förflyttat mig 465,7 km (nästan 47 mil). 49 km av dessa är simning. De flesta är nog promenader, men har inte kollat upp det. Jag har sammanlagt tränat i 119 timmar - vilket innebär 5 hela dagar (dygnet runt). Låter i och för sig inte så himla mycket men i alla fall.

En annan bra sak med träningsdagboken är att man tydligt ser sina förbättringar - framförallt i löpning där resultaten kommer lite snabbare än i exempelvis promenader. Det är också enkelt att utmana sig själv - exempelvis att denna vecka ska jag träna mer än förra, och då kan jag lätt kolla hur många minuter jag tränade förra veckan och så är det bara att kämpa på för att slå det.

Känns som att jag sitter och gör massa reklam för detta just nu, men men. Sidan jag använder mig av heter
funbeat.se. Det finns säkert flera men jag fastnade för den här och har haft den i snart 2 år nu, så jag är mycket nöjd!

Annars idag så har jag simmat. Riktigt bra faktiskt, 100 längder på 66 minuter. Jag närmar mig mitt mål med 100 länger på en timme, men det lär dröja några år typ. Va massa folk som simmade idag, ganska jobbigt då - får simma om hela tiden.

Idag jobbar Kent länge, kommer inte hem förrän halv sex, men då ska jag ha maten klar i alla fall. Sweet chili-fisk. Vi är så duktiga, gör ju matsedel varje vecka och ser till att vi får äta blandat av pasta, ris och potatis samt att vi äter fisk minst en gång i veckan. Nyttig mat äter vi med och framförallt god! :)

Vi firar 15 månader idag. Tiden går så himla fort! Känns som att vi känt varandra i evigheter - samtidigt som det inte var så länge sen den där första kvällen på slagt, eller när jag drog med honom hem från Heartbreak kvällen efter och det var sådär superpinsamt hela vägen hem (vi gick hem från stan). Jag bara babblade på, livrädd för att det skulle vara tyst. Och dagen efter när vi väntade på hans taxi tillbaka till kompisen i Malmö och han sa nånting i stil med att "vi ses ju inte nåt mer men det har vart trevligt" och jag bara tänkte typ va"?" och ett par timmar senare skickade ett sms där det stod att han var den finaste kille jag nånsin träffat och att det inte var så långt till Kalmar m.m. och för alla mina vänner berättade jag att jag träffat mannen i mitt liv. Det står jag fortfarande kvar vid. Mannen i mitt liv - den underbaraste, mest kärleksfulle, omtänksamme, snyggaste, sexigaste, snällaste, sötaste, roligaste  - ja, allt -  killen i världen!

image250
Min egen superhjälte!

(superhjältefest på Kåren förra hösten.... vi är utklädda till Zorro båda två)

Bulgarien!

Nu har vi äntligen bokat vår resa till Bulgarien! Nästan ända sen vi träffades har vi nog pratat om att åka utomlands och så nu äntligen har vi bokat en resa. Det var dock inte lätt att välja resmål, först land, sen stad, sen hotell... Men vi var båda överens om Bulgarien ganska snabbt (sägs ju vara hyfsat billigt att vara där plus väldigt fina stränder) och sen verkade Nessebar väldigt mysigt, en lite äldre stad typ med kullerstensgator och spår från romare m.m. Därefter fanns inte så många hotell att välja på, och vi ville ju bo nära stranden så det blev hotellet Aphrodite (låter lite romantiskt med..). Eftersom valet fanns att ha rum med havsutsikt så valde vi det med, kan väl vara värt några hundralappar. Hihi! Ååh längtar så sjukt mycket. Jag har ju aldrig varit på solsemester förut, ska bli så härligt!

Bilderna nedan kommer från
Vings hemsida, där vi har bokat.
  

Nu har vi nyss varit ute och gått en långpromenad, nästan 10 km, så ska hoppa in i duschen nu. Sen ikväll blir det lyxpizza från ett ställe inne i stan. Har skrivit att vi skulle ätit det tidigare tror jag, men blev aldrig av då. Ikväll ska det i alla fall bli av!

Lördag

Nu är det lördag och jag vaknade redan halv sex helt pigg. Vad gör man? Försökte somna om för att inte väcka Kent. Gick inte så bra. Men halvsov lite till o från (både jag o han) mellan kl 6 och 8, sen gick vi upp. Har precis ätit mysig frukost (älskar frukost på helgerna, med tända ljus och massa goda grejer framme) och ska snart ge oss iväg till Kents föräldrar för att äta upp oss lite. Så brukar det bli i alla fall! Kanske blir en runda till skogen med...

Igårkväll blev det myskväll. Åt jättegod middag - (jägar)baconinlindad kycklingfilé och hasselbackspotatis med bearnaisesås och sallad. Mums! Sen blev det Let's Dance hela kvällen och för första gången på läääänge unnade jag mig lite chips framför teven. Så gott det var! Vi har haft kvar påsen sen inflyttningsfesten i oktober men inte öppnat den förrän nu. Snacka om starkt jobbat!

Jag fixade håret igår med, lite lockar blev det men de flesta var reda borta när Kent kom hem. Jag ville inte spraya dem för då hade mitt hår vart som ett skatbo idag på morgonen så. Bytte om till svarta byxor och rosa blus efter en stund dock, när vi ksulle iväg till blomsterhandeln. Kändes lite kallt med klänning o strumpbyxor då. Men jag kände mig väldigt fin i alla fall, och det höll Kent med om....

   

Nu måste jag gå och borsta tänderna. Ha en trevlig lördag!

Dressed up!

Bestämde mig i duschen för att överraska Kent när han kommer hem idag. Fick rakat benen (man var bättre på det i början av förhållandet...), noppat ögonbrynen (händer aldrig nästan), och testat alla produkterna jag fick av Madde i julklapp. Shower gel, body scrub och body lotion med avokado, olivolja och citron. Doftar underbart och hela jag är alldeles len nu!

Sen när det gäller kläderna så har jag ju inte använt min rosa klänning så jättemycket, och aldrig skärpet som jag köpt till heller. Så det blir svarta strumpbyxor, knallrosa klänning och svart skärp med silverhjärta nedanför bysten samt svarta ballerinaskor (har inga snygga högklackade som passar till). Hade varit snyggt med svarta tights eller nåt liknande under, men strumpbyxor är det närmsta jag kommer om jag kikar i min garderob.

image244
Vad tycker ni?


Tänkte fixa håret med. Om jag pallar - inte säkert - så kanske jag plockar fram lilla locktången som Nligger längst in i garderoben och lockar en del av håret. Annars har jag det väl bara snyggt utsläppt som vanligt. Eller uppsatt. Många valmöjligheter. Sminka mig ska jag väl också göra, men blir ganska vanlig sminkning eller bara lite mascara, vi får se.

Nu måste jag fixa mig lite lunch innan jag svälter ihjäl :) Vart ute o sprungit en runda så behöver lite energi!


Regnigast i Sverige

Igår kväll fick jag ännu ett bevis på att jag flyttat till Sveriges regnigaste stad. Eller i alla fall gråaste. Under hela december månad hade Växjö endast 20 minuter sol (-timmar brukar man ju räkna det i men ja...). 20 minuter! Det är ju helt sjukt.... på en månad går det 44640 minuter - och under endast 20 av dem var det sol här! Snacka om risk att bli deprimerad.


Jag bakade bröd igår! Supergott solrosbröd blev det :)


På kvällen testade vi olika smaker på varm choklad. Jag gjorde varm choklad med Pina colada i, toppat med vaniljglass och kokosflingor. Riktigt mums! Kent gjorde varm choklad med Bols bananlikör i, också den toppad med glass och jättegod den också.


Det här är pusslet som jag la färdigt i onsdags. Det är ett sånt pussel där man får en bild på kartongen men ska lägga det som personerna på den bilden ser - och detta är vad de såg! Haha

Idag ska jag antingen gå promenad eller springa en runda. Orkar inte simma idag igen - benen var såå trötta under promenaden igår. Plus att det ösregnade andra halvan av rundan (vad gör man när man är 4 kilometer hemifrån? bara att fortsätta gå ju...) Sen kanske städa lite.. hmm fast gillar inte att städa. Men kan ju torka lite fint i badrummet eller nåt i alla fall! Det är Kents uppgift att dammsuga, jag gillar inte dammsugare. Diskar hellre o sånt. Plus att det är jämställt om han dammsuger, som vi brukar säga! Och om jag bär hem de tunga kassarna från Willys....

Ha en bra dag, och en trevlig helg!

Två singeltjejer - ocensurerat

Halkade som genom ett bananskal in på denna galet roliga blogg!
Två singeltjejer som i jakten på drömprinsen tänker väldigt mycket på sex, typ. Haha... Klockrena tankar och inlägg, som någon skrev i deras kommentarer - Sveriges svar på Sex and the city.

I alla fall något att roa sig med när man har mycket tid över, som jag :)

Uppe med tuppen!

Idag gick jag upp tidigt... samtidigt som Kent, klockan 06.00. Varför, kan man då fråga sig. Jo, för att jag var helt pigg och började dagen (samt Kents dag) med skrattattacker till följd av bl.a. en helkul låt på radion när den gick igång på morgonen. Sen var jag bara überpigg! Fixade frukost åt min söta pojkvän och sen har jag tillbringat några timmar i soffan ramför nyhetsmorgon på tv4 och svt (zappat lite däremellan). Så om det är nån som vill ha koll på dagens nyheter - fråga mig!

Idag ska jag gå en långpromenad, om det inte regnar blir det kanske runt Växjösjön (en runda på ca 8-9 km), annars blir det de två vanliga rundorna som tillsammans blir ca 6 km. Har också tänkt bara solrosbröd. Vi köpte brödmixer i höstas, solrosbröd och trekornsbröd. Trekornsbrödet gjorde vi först - och det blev kanongott! Man bara blandar mjölblandningen med torrjäst (som sitter på paketet) och vatten, sen jäsning och sen ugnen och sen är det färdigt! Väldigt smidigt... Nu ska jag testa solrosbrödet med. Brödförrådet i frysen börjar sina så lika bra att passa på. Hoppas detta är lika gott :)

Annars händer inte så mycket. Vikarieförmedlingen har inte ringt idag heller, hoppas ju på jobb. Dagens outfit lägger jag nog inte ut idag, den är väldigt lik gårdagens - fast med jeans och en vit t-shirt under den lila tröjan istället för det gröna linnet som jag hade igår. Spännande, va?

Jaja, nu har jag skrivit klart för denna gång. Ska ladda ner den där låten nu om jag lyckas hitta den. Gick typ nånting i stil med "When you're young, you need inspiration" vilket lät väldigt kul så tidigt på morgonen :D

Dagens outfit

Så var det dags att fortsätta med mitt modebloggande igen.... hehe... fast det blir så dåliga bilder med webcam :( och med vanlig kamera får jag ju inte med hela mig. Någon som har en lösning? Jag är ensam hemma så Kent kan inte ta bilden heller.

Dagens outfit är iaf följande:
image240

Lila tröja från Stadium 299 kr
Grönt linne från H&M 49:50 kr
Svarta byxor från H&M 299 kr

Total kostnad: 647:50 kr.

Nu ser det ju billigare ut än igår men pallar inte lägga in underkläderna idag haha.. men behån är väl som vanligt typ det värdefullaste jag har på mig! Dock inte samma som igår... men som (nästan) alltid kommer den från Femilet. Bra för den affären att Olivia började jobba där... snacka om att jag handlat på mig!

Nu ska jag snart börja fixa maten tils Kent kommer hem. Fast det dröjer en timme till. Han har lång dag på jobbet idag. Ikväll blir det tonfiskgratäng - riktigt mumsigt!

Har simmat 80 längder idag med. Och lagt klart pusslet.... roooligt med pussel!
Ha en trevlig kväll!

Dumma msn

När man sitter här hemma o har tråkigt vill man ju i alla fall att msn ska fungera - men inte då. Kanske ska gå o pussla en stund istället, men risken är stor att jag fastnar där i flera timmar då. Brukar ha en tendens för det.

Vi investerade i en pusselmatta nere i Malmö, så nu är det bara att rulla ihop pusslet när man inte orkar pussla längre, och sen plocka fram det igen när man vill fortsätta. Så smidigt! Annars måste man planera så man är klar i tid, som inför helgen då vi gärna äter våra mysiga middagar med tända ljus vid köksbordet - inte i soffan framför teven.

Ska iväg o simma en stund idag med. Ska ju se till att bli av med de där kilona som jag gick upp under jul- och nyårshelgen hehe... eller kilot i alla fall! Sen kanske nåt till... vi får se. Skönt att simma också, känner att hela kroppen får en genomgång. Blir nog 80 längder idag tror jag. Eller 60 minuter (80 längder tar typ 54-57 minuter nånting). Sist simmade jag 100 längder på 71 minuter. Ingen kanontid direkt men men... har som mål att så småningom komma ner på 60 minuter för 100 längder, men det är en bra bit kvar dit. Så om några år kanske!

Ska hitta på nåt annat en stund nu. Senare kanske det kommer en bild på dagens outfit ;) hehe... Fast idag är det inte samma billiga budgetvariant som igår, bara lite lagom budget, typ.

Ha en bra dag!

Ensamhet

Är det inte märkligt att man efter bara knappt 2 dagar känner sig så ensam härhemma? Har inget att göra hela dagarna. Igår var jag ändå i simhallen en stund på förmiddagen och handlade sedan. Idag har jag varit på vikarieförmedlingen och blivit "inskriven" och haft en liten pratstund/intervju med en av vikarieförmedlarna där. Sen har jag egentligen inte gjort nånting. Mer än käkat lunch då. Makaroner och köttbullar - jippie! Men men....

Nu är det bara 3 timmar tills Kent kommer hem. Och om 10 minuter ska jag slänga in tvätten i tvättmaskinen. Sen göra ingenting igen i 45 minuter, sen hänga upp tvätten, sen gå långpromenad och sen kommer nog Kent typ. Hoppas tiden går fort bara! O måste kolla så jag har batterier i mp3-spelaren. Skönt att gå med lite musik i öronen, i alla fall när det är så tråkigt väder ute och bara regnar. Blä! All snön är borta nu...

Annars har jag väl inte så mycket att skriva om... Igår överraskade jag Kent när han kom hem iklädd mitt fina "hemmafru"-förkläde (blårutigt med volanger á la hemmafruar på 40-talet typ) som jag fick av pappa i julklapp. Problemet är bara att det förklädet är till för en hemmafru som troligen bakar och framförallt äter kanelbullar hela tiden. Dvs en aning för stort....

Jaja dags o gå nu då. Skriver säkert ett till sånt här lagom ointressant inlägg imorgon igen. Kanske skulle börja skriva modeblogg istället? Lägga upp bilder på "dagens outfit" osv? Sen blir det väl inte så mycket mer för pallar inte sitta o kolla massa modesidor och kolla upp dyra kläder som ändå inte passar mig och som man aldrig skulle ha råd att köpa heller. Så vad skulle jag då ha att tipsa om? Hmm...

Fast idag är jag ganska snyggt klädd! Tycker jag själv i alla fall, och dessutom i bästa budgetanda!
image239
Suddig bild, tagen med webcam...

Svart/grå-randig tröja från Gekås ca 79 kr
Svart linne från Femilet ca 125 kr
Svarta jeans från Gekås ca 139 kr
Svarta strumpor från Lindex 3 par för 59 kr 
Svart behå från Femilet ca 349 kr
Glittriga trosor  från Cubus ca 29 kr

Sammanlagt pris för outfiten (+2 par strumpor): 780 kr.
Sofi Fahrman hade inte fått en tröja för under det priset ju!

Oj, nu har jag skrivit här i typ en kvart och tvätten borde jag slängt i för 5 minuter sen.... gotta go! Men vad tycker ni om min framtid som modebloggare? hehe... och om nån har tips på vad jag kan göra under mina långtråkiga dagar nu så emottages dessa tacksamt!

Tjingeling!

Helgen!

Det var en helt fantastisk helg i Göteborg! Vi hade så himla roligt :)

I lördags när vi kom av tåget gick först en runda på femman, fikade lite och så, för att sedan bege oss till hotellet. På vägen dit försökte vi boka plats på Jensens men de sa att det inte fanns men att vi kunde testa ändå senare - för 2 personer skulle de nog kunna trycka in nånstans. Sagt o gjort - vi kom till hotellet *wow vilket hotell*, checkade in och begav oss till rummet. Ett rum med utsikt över Liseberg :) Vi bodde iof sig bara på 8:e våningen (av 18 i vårt torn). O just det, vi bodde på
Gothia Tower, glömde skriva det innan. I alla fall, vi gick upp på rummet, bytte om o fixade till oss för att sedan dra oss mot Jensens igen. Där blev det tre rätters middag, jag åt vitlöksbröd till förrätt, pepparbiffen (som alltid) till huvudrätt och sen ljummen chokladtryffel med mjukglass och färska frukter till efterrätt. Till det ett gott rött vin. Kan det bli bättre? Jo det kan det, för Kent bjöd på hela kalaset! Haha... Så gulligt av honom, min sötnos!
image234
Utsikten från hotellet (blir inte så bra genom fönstret men whatever....)

Sedan begav vi oss ut i det väder som nu förvandlats till lätt snöstorm, och halkade oss fram till Storan för att se Footloose. O såå bra den var! Shit, jag bara rös typ hela tiden. Älskade den! Så mycket 80-tal, helt sjukt! Haha! Allting - kläderna, frisyrerna, låtarna, ljussättningen you name it. Bra också att vi lyssnat in låtarna (visserligen på engelska men ändå) hemma före så man hängde med lite! Fast det hade jag gjort annars med. Peter Johansson som spelade huvudrollen var övergrym, liksom Anna (Sahlene) Sahlin. Däremot Måns.. nja.. men hans roll var iof sig inte med så jättemycket heller... Var i alla fall en helt fantastisk föreställning!
  
Snyggingar på musikal...

Väl tillbaka på hotellet bestämde vi oss för att testa panoramahissen i West Tower (vi bodde i East Tower) upp till 23:e, och översta, våningen. Wooow lite läskigt men så häftigt! När man åkte ner pirrade det i magen :) Haha! Längst däruppe låg Skybar, som vi gjorde ett snabbt besök på men som verka sådär, så gled ner med hissen igen och satte oss istället i "pianobaren" i restaurangen längst ner. Väldigt mysigt, bra musik och drack varsin Strawberry Daiquiri och kände oss väldigt lyxiga! Blev lite dansande också innan vi begav oss upp till hotellrummet för lite sömn.
  
Vårt hotellrum (lite stökigt bara..)

Söndagen började med hotellfrukost med massa godsaker! Orkar inte gå in på allt i detalj här hehe.. men det enda jag saknade var i alla fall ananasen, vi har inte lyckats bo på ett enda hotell än som har ananas som färsk frukt! När jag bott med familjen däremot har de haft det. Hmmm...  Efter en, väldigt, stadig frukost var det dags för Universeum! Där fick vi följa vattnets väg genom Sverige (o se massa fiskar hehe) för att sedan komma ner till hajarna... häftiga! Och en utställning med ormar och annat läbbigt :) Därefter begav vi oss in i regnskogen där det var varmt och fuktigt (minst sagt) och med apor hoppandes och klättrandes framför ansiktet! Så häftigt, de hade djuren vilda där inne så man gick bland apor och fåglar och fjärilar m.m. Fanns en fisk som sände ut elektriska stötar med, som kunde göra en människa medvetslös och en anakonda nere vid vattnet. Var riktigt häftigt att va i regnskogen! Sen kom vi till Explora (tror jag det hette) där man fick testa massa grejer, främst sin reaktionsförmåga. Man skulle springa så fort som möjligt, trycka på rätt knappar, fånga virtuella handbollar, dansa, ha dragkamp, kasta bollar, köra volvos körsimulator och mycket annat. Där var vi lääänge!

Sen var det dags att käka och dra sig mot tåget så vi hämtade väskan på hotellet, begav oss in mot stan, tog varsin El Maco-burgare på McDonalds och provade sen lite kläder på Cubus (jag fick med mig lite underkläder och Kent en skjorta) och sen var det tåget hem som gällde!

Oj, blev ett väldigt långt inlägg men det var en superkul helg som jag bara var tvungen att berätta om! Allt vi upplevde rekommenderas starkt... :)

Nui ska jag snart bege mig till simhallen, sen willys sen hem o käka o sen... ja, vi får se vad dagen har att erbjuda helt enkelt. Kent började jobba idag så är ensam hemma, o det är 2 veckor kvar till skolan börjar så får väl vänja mig vid det här nu!

Footloose!

Om drygt en timme går tåget till Göteborg. Ikväll blir det Footloose med bl.a. Måns och Sahlene. Blir eventuellt mat på en östeuropeisk restaurang ikväll tillsammans med en kompis till Kent och hans flickvän. Roligt :)

image232

Igår invigde vi fonduegrytan och guuud så gott det var! Gjorde en god buljong att doppa köttet i och så doppade vi schalottenlök och paprika också. Mums! Vi hade dessutom tre underbart goda såser till - en bearnaisesås, en vitlökssås och en amerikansk grillsås som vi gjorde själva! Till det sallad, pommes och vitlöksbröd. Fonduegrytan kommer garanterat användas ganska regelbundet.... :)

image233
Visst är fonduesetet  fint? Med skålar och snurrande fat under, precis som på Elysée :)

Trevlig helg allihop! Igen :)

Glace au four

Har fått förfrågan om receptet på glace au four (eller egentligen var det visst choklad-glace au four vi åt...) Receptet kommer från boken "Choklad" från Alla tiders förlag. En mycket frestande bok....

Här kommer receptet för 4 personer:
2 ägg
4 msk socker
drygt 1 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
3 äggvitor
1 2/3 dl socker
1 liter chokladglass av god kvalitet (vi hade inte så mycket men det går kanske..)

Så gör man:
1. Smörj en rund kakform, 18 cm i diameter och klä botten med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och 4 msk socker i en skål till en mycket tjock och ljus smet. Sikta samman mjölk och kakao och vänd ner i smeten.

3. Häll över i kakformen och grädda i 220 grader i 7 minuter, eller tills kakan fjädrar lite när man trycker med fingret. Flytta sockerkakan till ett galler och låt kallna.

4. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren skål. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till tjock, glansig maräng. (Man ska kunna hålla skålen upp och ner som ett tips till när den är lagom).

5. Lägg sockerkakan på en bakplåt och skopa upp glassen på mitten av kakan.

6. Spritsa eller bred ut marängen över glassen. Se till att glassen är helt täckt. (I detta fall kan desserten frysas in och sparas om så önskas).

7. Ställ in desserten i ungen igen, ca 5 minuter, tills marängen är guldgul. Servera genast.

image230

... och så här fin blir den!

Bilder!

Nu är det dags för lite bilder från veckorna som gått! Lite blandade bilder, kan ju tillägga att nyårsbilderna inte blev så lyckade, bland annat lyckades vi inte få nån riktigt fin bild på oss två tillsammans (som vi fick förra året) och i övrigt ser vi väl lagom packade ut hela tiden... hmm... Men men, håll till godo!


Vår lilla julklappshög härhemma.
Det stooora paketet innehöll fonduesetet som jag fick av Kent och som ska invigas ikväll :D
 

Nyårsfesten! Som för övrigt var en av de roligaste nyårsfesterna ever! Jag hade iaf sjukt kul! Tack så mycket Jens o Sofia o Sophia för en oförglömlig fest :D
     
     

Vinter här i Växjö! Så underbart med snö överallt, och så mysigt att kunna gå ut i skogen bland snötäckta granar osv... myspys! Det blev en långpromenad igår med. (med lite snöbollskastning....)
     

Igårkväll bjöd jag Kent på 3-rättersmiddag som jag gav honom som present i adventskalendern. Till förrätt åt vi hjärtformade räksmörgåsar. Huvudrätten var mustig köttgryta (som var riktigt god - hade aldrig lagat den förut) med kokta morötter och potatis samt en grönsallad med mangovinägrett. Och till efterätt åt vi glace au four, som jag denna gången lyckades någorlunda med även om glassen smälta väldigt fort... (ni ser på bilden att den rinner lite.. oops). Det var väldigt gott och lyckat! Kent blev glad, som syns på bilden :D

   
  

Det var allt för denna gången! Nu ska jag gå och vara lite social, kanske fixa ihop lite lunch. Sen hämta tvätten nere i tvättstugan o sen ska vi iväg o simma i eftermiddag.

Imorgon blir det Footloose i Göteborg! Kolla på Måns :D hihi

Ha en trevlig helg!
Kram