Ronneby Brunn!

Jag har haft en sån härlig helg! I fredags var vi hemma hos Millan och åt supergod mat o hade trevligt. Jag älskade desserten med, även om den inte gick hem hos alla. Vet inte hur det kommer sig att jag är så förtjust i kaffesmak på kakor, desserter etc. men inte alls klarar av att dricka det...

Igår hade vi bokat in Ronneby Brunn för en mysig spa- och showhelg att fira vår 4-årsdag med (som var den 14:e oktober). Vi började med ankomstkaffe med goda bakelser o grejer när vi kom, sen blev det badande och bastande nere i spaet i några timmar. På kvällen var det dags för trerättersmiddag och Abba show. Middagen var fantastiskt god. Den inleddes med toast skagen, sen helstekt oxfilé med potatisgratäng och madeirasky till huvudrätt och till slut, det godaste av allt, en choklad- och pralinmousse till dessert!

Sen började då ABBA-showen! Alla de bästa hitsen, vi klappade, sjöng med och dansade (dock itne framför vårat bord där en arg kvinna sköt undan alla dansande par hela tiden hahaha). Efter showen fortsatte dansandet till DJ ett tag, och sen gav vi oss upp till rummet för att sova.

Idag inleddes så dagen med mumsig frukostbuffé där det fanns typ allt utom kakor (till Kents förtret hehe). Därefter slappade vi en stund på rumme toch sen klockan 11 hade jag bokat in massage med varma stenar. Det var minst lika skönt som förra gången.. man blir så avslappnad av att ligga där, med musiken och dofterna.... Helt underbart!

I eftermiddag har vi inte gjort så mycket. Jag slängde ihop en sats morotsbullar (våra favoriter) och sen har vi sprungit en runda ikväll. Snart blir det middag med, det sista stycket vildsvin från förra året med kokt potatis och brunsås :) Sen ska jag nog bara ta det lugnt i soffan ikväll, kanske kolla på Beck om jag inte somnar!

En månad sen sist...


Det är nog en månad nu sen sist jag skrev, blir så ibland. Har haft fullt upp på praktiken i fyra veckor men nu är jag tillbaka i skolan igen. Därmed inte sagt att uppdateringarna här blir så mycket bättre, men man vet ju aldrig... Idag ahr jag varit på anhörigträff med
SPES. Det fick mig att äntligen ta modet till mig att författa ett brev till flera av mammas vänner. Jag har saknat och saknar fortfarande att människor tar kontakt med mig, pratar med mig om min mamma. Men nu ska jag iaf försöka få lite kontakt med några. I brevet står bland annat:

För mig är det viktigt att man talar om det som har skett. Jag är öppen och berättar för andra att min mamma har tagit sitt liv, om hur det har varit och är för mig att bearbeta sorgen osv. Jag gör det dels för att jag vill att tabut kring självmord ska försvinna – man måste våga prata om det, och dels för att jag vill att människor ska vara mer öppna i mötet med sörjande. Våga ställa frågor, våga höra av sig, våga finnas där. Även om jag vet att det är svårt. Sorgeprocessen blir oerhört ensam annars, och ensam är definitivt inte stark. Det är av vänner och anhöriga man behöver det mesta stödet, även om professionellt stöd i vissa faser och för vissa människor också kan vara betydelsefullt.

Jag önskar att många fler hade hört av sig till mig, delat sina tankar och känslor med mig, både under den närmsta tiden efter mammas bortgång och lite då och då efterhand. Men jag har också fått inse att det inte är så lätt, många vågar inte höra av sig av rädsla att röra upp någonting, göra en ledsen osv. Jag tänker på min mamma säkert hundra gånger om dagen. Ibland mer och ibland mindre. Jag påminns ständigt om det som hände på olika sätt. Skulle någon prata med mig och jag börjar gråta så är det snarare skönt och förlösande än jobbigt för mig. Blir det för jobbigt så säger jag ifrån. Och jag vet att många håller med mig, många som jag har träffat i liknande situation som min, både i verkliga livet och på internet genom bloggar etc. De flesta vill hellre att människor i omgivningen hör av sig en gång för mycket än en gång för lite.

Därutöver har jag bett dem berätta lite mer om sitt bästa minne av mamma, med mamma, om hur hon var etc. Jag hoppas att jag får svar, men är det något jag har lärt mig så är det att man aldrig kan lita på det. Men jag hoppas iaf...